U Avalon školi astrologije krajem avgusta postignut je dogovor o saradnji između našeg Kepler Instituta i Avalon škole u Geinsvilu, Florida. Budući da je program obeju škola prihvaćen od strane ISAR-a, dogovor uključuje međusobno priznavanje programa škola i omogućavanje studentima obeju škola razmenu u okviru svoje specijalističke postdiplomske obuke.
Tako će od sada, nakon završene tri godine školovanja u okviru Kepler Instituta, najbolji studenti će imati mogućnost da odluče da li žele da završe poseban program Astrohealinga u okviru Instituta, ili će specijalizaciju završiti u Avalonu na Floridi, gde će u okviru intenzivnih letnjih seminara - posebno dizajniranih za diplomce Avalona - moći da izaberu neki od njihovih specijalističkih programa. Takođe, studenti Avalona će biti u istoj poziciji, jer će nakon završenih studija u Avalonu, moći da izaberu da pohađaju program Astrohealinga u okviru Kepler Instituta.
Pored toga, Dejvid Kokran i Aleksandar Imširagić će jednom godišnje, kao fakultativni predavači, držati redovna predavanja iz programa svojih škola u okviru edukacijske razmene, tako da će jednom godišnje Dejvid Kokran držati predavanja na Kepler Institutu, a Aleksandar Imširagić će jednom godišnje podučavati studente Avalona.