Organizator '12. Međunarodne Astrološke Konferencije - Uran u Ribama' bila je Viša škola Klasične Astrologije iz Moskve, koja svoje konferencije u Rusiji tradicionalno organizuje krajem septembra.

U četvrtak, 27.09. 2007, dan pre početka konferencije, po prvi put u Rusiji održan je seminar Astrološke Etike, koji su ispred ISAR-a vodili Lea i Aleksandar Imširagić. Prva grupa astrologa koja je ovaj seminar pohađala (ukupno 12) bila je sačinjena od astrologa iz Moskve, Sankt Petersburga, ali i Ukrajine - dok je jedna učenica doputovala čak iz dalekog Habarovska, s krajnjeg istoka Sibira - nedaleko od Japana!

'Ovaj seminar predstavlja početak uvođenja svetskih standarda astrologije u Rusiji' - ocenili su organizatori ovog skupa, Kamala Akhnazarova (ISAR-ov predstavnik za Rusiju), Galina Straćuk (predsednik Više škole Profesionalne Astrologije) i Evgenij Volokontsev (direktor programa za edukaciju u VšKA).

Tokom konferencije, Aleksandar i Lea su održali po dva predavanja i to 'Fiksne zvezde u ljubavnom dinamizmu' i 'Niti koje povezuju inkarnacije' (Aleksandar) i 'Koji ste tip žene, a koji tip žene njega privlači?' i 'Fiziologija: Kako upravljati sudbinom?' (Lea).

Predavanja ruskih astrologa su tipična po svom naučnom pristupu u istraživanju, a posebno zanimljivo predavanje sa ove konferencije bilo je predavanje Ruskog astrologa Marka Rusborna na temu 'Primena Placidus kuća u polarnim oblastima, do 89° širine'. On je svoje predavanje podelio na tri dela, pri čemu je u prvom delu objasnio geometrijske osnove Placidus kuća, u drugom delu njivove matematičke osnove i efekte koji se stoga dešavaju na polarnom krugu i zatim je objasnio praktičnu primenu Placidus kuća u ovim oblastima sveta.

Nakon završene konferencije, Aleksandar je u okviru iste organizacije u ponedeljak održao jednodnevni seminar pod nazivom 'Fiksne zvezde - Stubovi sudbine', a Lea je svoj jednodnevni seminar iz Astromedicine pod nazivom 'Astrologija kao dijagnostičko i terapeutsko sredstvo' održala narednog dana.

Takođe, u utorak i sredu - u okviru Unije Profesionalnih Astrologa Rusije, Aleksandar je održao dvodnevni seminar iz 'Tehnika datiranja u karmičkoj astrologiji'. Ovaj seminar je održan kao nastavak već prvog dela seminar iz karmičke astrologije, koji je Aleksandar u junu mesecu održao u Moskvi i bio je izuzetno dobro posećen i prihvaćen.

Tridesetak novopostavljenih slika u okviru Galerije su tu da docaraju atmosferu u Moskvi krajem septembra i pocetkom oktobra...