Astrološka konferencija u Beogradu predstavlja i pravu priliku za susret astrologa Zapada i Istoka, pa je i ove godine ugovoren sastanak predstavnika ISAR-a - u okviru koga su bili predsednik Ray Merriman (USA), potpredsednik ISAR-a Chris McRae (Canada), direktor upravnog odbora Monica Dimino (USA), potpredsednici ISAR-a za Dansku Christian Borup i Srbiju Branka Stamenković. S druge strane, na ovom sastanku su bili i predsednica Unije Profesionalnih Astrologa Rusije Karina Dilanjan, osnivač Sankt Petersburške Astrološke Akademije Sergej šestopalov, kao i Andrej Kudeljko iz Harkova koji je nakon ovog sastanka inaugurisan u novog ISAR-ovog potpredsenika za Ukrajinu.

Sa strane Kepler Asocijacije bili su prisutni Lea Imširagić, kao predsednik K.A.P.A. i Aleksandar koji je, kao domaćin skupa, vodio sastanak.

Nakon obraćanja Reja Merimana i predstavljanja ISAR projekata u okviru astrološkog obrazovanja i programa međunarodne sertifikacije - kolege iz Rusije su ukratko predstavili svoje astrološke obrazovne programe i nakon oko dva sata razgovora došli do zaključka o neophodnosti saradnje i poštovanju standarda u okviru svetske astrologije. Tokom sastanka dogovoreni su i zajednički projekti povezivanja nauke, religije i istorije sa Astrologijom u okviru koga će učestvovati veći broj astrologa naučnika, istoričara i kulturologa iz Sjedinjenih Država, Rusije, Velike Britanije, Nemačke, švajcarske, Holandije, Argentine kao i mnogih drugih zemalja.

Na kraju je dogovoreno i nekoliko sastanaka u Rusiji i Ukrajini do kraja godine, kao i proces uključivanja Ruskih astrologa u međunarodne astrološke vode putem ISAR-a.

Glavni predstavnici ISAR-a i Ruske Astrološke Unije složili su se da su dogovori koji su postignuti u Beogradu od izuzetnog i istorijskog značaja.