Tokom januarske posete Ray-a Merriman-a Beogradu, ugovoren je i poseban sastanak sa Bernom Jurečićem, poznatim astrologom iz Slovenije, koji je za ovu priliku doputovao u Beograd sa svojom suprugom Olgom. Tom prilikom, na sastanku sa Reyom Merrimanom i Aleksandrom Imširagićem, vodili su se razgovori o posebnom programu ISAR-a na regionalnim nivoima i ulozi ISAR VP-a (vice presidenta) koju ISAR postavlja u mnogim zemljama sveta kao ISAR predstavnike koji vode računa o razvoju i očuvanju profesionalnih standarda u astrologiji - što predstavlja osnovu za stvaranje stručne, akademske i visokokvalitetne astrologije.
Bernu je predloženo da preuzme funkciju ISAR VP za Sloveniju i da uz saradnju sa ISAR-om pomogne da se u Sloveniji održe i dalje razvijaju najviši profesionalni standardi svetske astrologije - i to kako u oblasti konsaltinga, tako i u olasti edukacije. S druge strane, potrebno je aktivirati razmenu znanja i ideja između Slovenačke astrološke scene i ostatka sveta, pa će i jedan od prvih projekata biti prevod ISAR sajta na Slovenački jezik, kao i prevodi astroloških tekstova sa Engleskom jezika na Slovenački, ali i sa Slovenačkog na Engleski.

Bern Jurečić je dva puta bio učesnik kao predavač na Međunarodnim Astrološkim Konferencijama u Beogradu i kako je uvek je bio kooperativan u onim projektima koji su doprinosili saradnji i širenju pozitivnog odnosa među kolegama, dobio je visoku preporuku za ovu izuzetnu i odgovornu funkciju.

Jedan od Bernovih projekata će u narednom periodu nesumnjivo biti i podržavanje projekta za međunarodnu profesionalnu astrološku sertifikaciju u Sloveniji koju nudi ISAR, tako da će što veći broj astrologa moći da se upozna sa ovim standardima i da ih postigne.

Bern je pozvan i na svečanu večeru u Čikagu 19. avgusta ove godine, gde će u okviru ISAR-ove konferencije biti organizovana večera i sastanak ISAR-ovog upravnog odbora i potpredsednika iz različitih zemalja. Nadamo se da će Bern biti u prilici da prisustvuje na ovom sastanku i da razmeni svoja iskustva i ideje sa kolegama iz sveta.

Čestitamo Bernu i Sloveniji!