ISAR-ova Astrološka konferencija u Čikagu će bez sumnje obeležiti 2009. godinu, kao najznačajniji i najveći organizovani astrološki događaj na planeti. Naziv ove konferencije je 'Astrološki doprios društvu' (Astrology’s Value to Society).
Od domaćih astrologa Lea i Aleksandar Imširagić će održati astrološka predavanja, ali će pored njih ovog puta i Zorica Ilievski takođe imati jedno predavanje (u okviru vanredne serije predavanja), pod nazivom 'Persefona - zatvorenik ili gospodarica podzemlja'.
Aleksandar će održati dva predavanja i to jedno iz oblasti 'političke i mundane astrologije' pod nazivom Fixed Stars Guide to Incoming Events 2010-2020 (Fiksne zvezde i nadolazeći događaji od 2010. - 2020.) i jedno iz oblasti Astrohealing-a na temu How to Heal Challenging Aspects and Transform Them into Success (Kako izlečiti izazovne aspekte i transformisati ih u uspeh).
Lea će održati jedno predavanej iz oblati poslovne astrologije na temu Choose the right carrier with a help of Fixed Stars (Izaberite pravu profesiju uz pomoć fiksnih zvezda).

Pored ova dva predavanja, Aleksandar je izbaran kao jedan od 12 predavača koji će imati i specijalnu prezentaciju iz okvira Astrološkog doprinosa društvu, na temu Common Standards of Astrological Education (zajednički standardi astrološkog obrazovanja).

Pored ovih aktivnosti, u okviru Kepler tima, na Čikaškoj konferenciji će biti još nekoliko Kepler studenta i to: Sanja Maličević iz Subotice, Tanja Ogrizović iz Sombora, kao i Zdenko Kovačić iz Ljubljane. Oni će učetvovati u okviru projekta snimanja, arhiviranja i prodaje svih predavanja i seminara sa ove konferencije - pod nazivom 'ISAR recordings 2009'. Ovaj projekat je ponovo dodeljen Kepler Institutu, budući da je naš tim prošle godine na UAC konferenciji u Denveru, Colorado, ovaj zadatak obavio iznad svih očekivanja.

Grupa sa Keplera se upravo sprema za polazak na put u Sjedinjene Države, gde će određeno vreme provesti na Floridi i sresti se sa poznatim američkim astrolozima Davidom Cochranom i Pam Gallagher, odakle će svoj put nastaviti u Chicago, Illinois.

Za više informacija o ISAR konferenciji i predavanjima na njoj, pogledajte na http://www.isar2009.com/schedule.shtml