Deveta međunarodna astrološka konferencija u Moskvi organizovana je ovoga puta od strane Akademije za Globalnu Astrologiju i Metainofromaciju. Kako je i najavljeno - grupu sa Keplera koja je u sredu, 04. juna zajedno poletela u Moskvu, činili su Lea i Aleksandar Imširagić, Zorica Ilievski, kao i Sanja Maličević. Ova grupa je činila tim koji je u okviru redovne razmene studenata i predavača Kepler Instituta i Unije Profesionalnih Astrologa Rusije, ove godine otputovao u Moskvu predstavljajući svoje astrološko umeće.

Takođe, na ovoj konferenciji je po prvi put upriličen i sastanak jednog dela upravnog odbora ISAR-a i poznatijih Ruskih astrologa, pa će ova konferencija ostati zapažena i po većem broju Američkih predavača, nego Ruskih - što do sada nikako nije bila praksa.

Ipak, grupa astrologa sa Kepler Instituta bila je posebno dobro primljena i predavanja naših astrologa bila su više nego dobro prihvaćena.

Naime, prvi seminar koji je održan bio je seminar 'Astrološke Etike' koji je ispred ISAR-a održala Lea, a Aleksandar i Dorothy Oja (koja je predsednik ISAR-ovog etičkog komiteta) su podelili ISAR sertifikate za 17 polaznika onih koji su položili ovaj seminar.

Nakon toga, u petak 05. juna, Aleksandar je održao svoj jednodnevni seminar o 'Stepenima Zodijaka', da bi par sati nakon toga došlo do svečanog otvaranja konferencije, koje je otvoreno sa predavanjem Reya Merrimana posvećeno predviđanju budućih trendova u mundanom i finansijskom smislu.

Prvo predavanja u subotu održao je Aleksandar na temu tehnika kojima se teški planetarni aspekti u natalnoh horoskopu prevazilaze i kako se oni pretvaraju u uspešnu planetarnu kombinaciju.
Lea je održala sjajno predavanje u nedelju na temu uloge fiksnih zvezda u određivanju životnog poziva natusa.
Tokom popodneva, Zorica je imala svoje prezentaciono predavanje u okviru predstavljanja Kepler Instituta, na temu 'Dionis - vodiš kroz ekstazu i misticizam'. Nakon Zorice, svoju prezentaciju na temu 'Ime - graditelj sudbine', održala je i Sanja - oba ova predavanja su bila ispraćena sa izuzetnom pažnjom od strane ruskih astrologa.

Kepler Institut je ovim zaista pokupio sve pohvale kako od strane domaćina i organizatora konferencije, tako i od mnogih prisutnih astrologa koji su bili vidno inspirisani svim onim što su čuli i videli u prezentacijama naših predavača i studenata.
Pored predavanja, bilo je dovoljno vremena i za obilazak Moskve, baletu u čuvenom 'Boljšom teatru', kao i sastanku sa ISAR-ovim podpredsednicima za Rusiju i Ukrajinu, gde su se postigli novi dogovori o planovima međusobne saradnje i unapređenjustandarda među međunarodno priznatim profesionalnim astrolozima.

Takođe, na sastanku sa Irinom Antonyan . najvećim izdavačem astrološke literature u Rusiji, dobili smo informaciju da je Aleksandrova knjiga 'Stubovi sudbine' koja je u jesen 2008. godine izdata na ruskom jeziku - proglašena za najozbiljniju i najkvalitetniju knjigu o fiksnim zvezdama u Rusiji od strane ruskih astrologa!
Deo atmosfere sa moskovske konferencije možete videti u okviru novopostavljene galerije slika u rubrici 'Galerija' ili, direktno, ako kliknete ovde!