Tema astrološke konferencije u Čikagu bila je 'Astrološki doprinos društvu' i kao takva skrenula je izvesnu medijsku pažnju na sebe, a glavna pitanja na koijma su diskutovali lideri astroloških škola i ISAR-ovi podrpredsednici iz različitih delova sveta bila su vezana za rpedstavljanje astrologije društvu, kao i za njene doprinose u sistemu edukacije i nauke. Ovi razgovori su bili veoma dobro vođeni i pokazali su se kao korisna osnova za dalja istraživanja koja će ISAR nastaviti da radi u tom smeru.

Koncept konferencijskih predavanja na ISAR-u je takav da se istovremeno ordžavaju po 10 predavanja u 10 različitih sala, tako da svako može da izabere ona predavanja koja su mu naijnteresantnija, a ostala može da kupi u vdu CD snimka, budući da se sva predavanja snimaju. Na ovoj konferenciji, od astrologa sa Kepler Instituta, regularna konferencijska predavanja su održali Aleksandar i Lea, ali je i Zorica Ilievski imala svoje prvo prezentaciono predavanje, koje joj otvara prostor za buduća regularna ISAR konferencijska predavanja. Sve u svemu, svi naši predavači su imali veoma zapažena, inspirativna i posećena predavanja.

Najpre je Lea u petak, 21. avgusta, imala svoje predavanje o uplivu fiksnih zvezda na izbor profesije, što je izazvalo prilično veliko interesovanje, tako da je sala koja joj je dodeljena bila prepuna. Ovo predavanje je Lea održala i u Moskvi u junu ove godine, te je i tamo dobila najbolje kritike za njega, što je i ovom prilikom potvrdila.
Istog dana, samo nešto kasnije, Aleksandar je održao svoje novo predavanje na temu Uticaj fiksnih zvezda na opšte događaje od 2010. do 2020. godine, što je bilo jedno od najposećenijih predavanja na ovoj konferenciji. Predavanje je obuhvatilo objašnjenje ključnih razloga svih dešavanja koja se u narednoj dekadi mogu očekivati, a više o tome svi zainteresovani moći će da čuju od Aleksandra na prvom klubskom predavanju u ovoj sezoni posvećeno upravo ovoj temi, koje će biti održano 29.09. u 18h u Kepler Klubu u Beogradu.
Svoje drugo konferencijsko predavanje - o pretvaranju teških i izazovnih aspekata u uspeh - Aleksandar je održao u subotu 22. avgusta, gde je predstavio osnovne modele svog sistema Astrohealing-a.
U nedelju, 23. avgusta, Zorica je održala svoje predavanje 'Persefona - zatvorenik ili gospodarica Podzemnog sveta'. Ovo je oblast koju Zorica veoma dobro dobro poznaje, te je i predavanje bilo posebno zanimljivo i inspirativno svima koji su na njemu bili, o čemu svedoče i mnogobrojna pitanja koja su usledila tokom i nakon predavanja.
Sve u svemu, ovo je - nakon Moskovske konferencije u junu - još jedno sjajno i veoma uspešno predstavljanje astrologa sa Kepler Instituta međunarodnoj astrološkoj javnosti.

Ipak, ceo Kepler tim se ovoga puta nije sastojao samo od predavača Instituta, već su njega sačinjavali i posebno dobri studenti sa Keplera, koji su sa svojim Učiteljima učestvovali i u organizacionom delu ove konferencije - konkretno formirajući ISAR recording team, koji je snimio i arhivirao sva predavanja i seminare sa konferencije, koja su zatim postala dostupna svima onima koji nisu mogli čuti neka od predavanja.
Snimci svih ovih predavanja ukoro će biti dostupni za kupovinu sa ISAR website-a. Ovaj jedinstven tim, pored tri pomenuta astrologa, činili su još i dopisni studenti Keplra-a: Sanja Maličević iz Subotice,Tanja Ogrizović iz Sombora, kao i Zdenko Kovačić iz Ljubljane.

Pre i nakon konferencije, Kepler tim je svoje vreme provodio upoznajući različite delove Floride, putujući od krajnjeg juga Floride i Sjedinjenih Država (Key West) do NASA svemirskog centra (Cape Kennedy Space Center), pronalazeći ključnu astrološku simboliku za ovaj deo sveta, usput upoznajući različite astrologe i studente astrologije.

Jedan opšti utisak svih učesnika ovog projekta je da su sva iskustva na ovom putu bila izuzetno obogaćujuća i inspirativna, te da su kao takva svima donela nove i značajne uvide. Deo atmosfere sa ovog puta možete videti i na novoj galeriji slika ovde.