Srcodar je motivacioni kalendar koji se sastoji od 28 strana jer se smatra da je toliko dana dovoljno da bi se usvojila nova navika, što je period zasnovan na kretanju Meseca. Pošto odlučimo koju naviku želimo da steknemo (dijeta, sport, učenje stranog jezika, vežbe tapkanja, i sl.) i to upišemo na posebno mesto predviđeno za obećanje dato sebi, svakog dana kad završimo to što smo odlučili, nagradimo sebe jednim srculencem. Time simbolično šaljemo poruku zahvalnosti za istrajnost i ljubav prema sebi. 
 
Od navika koje stičemo tokom života i odnosa prema njima zavisi koliko ćemo biti uspešni i zadovoljni sobom. Ako na vreme usvojimo dobre navike, razvićemo osećaj lakoće. Iz osećaja da nam sve ide od ruke, da je lepo i lako, rađa se želja da se time bavimo, budi se ljubav prema određenoj aktivnosti i jača volja da nešto veliko u toj oblasti postignemo. U suprotnom, ako su svakodnevne aktivnosti moranje, ako se doživljavaju kao teret i sputavanje, postajemo demotivisani i lenji.  
 
Na Srcodaru piše da evocira simboliku Venere jer je ona simbol lepote, lakoće, ljubavi i radosti. Mesec se vezuje za svakodnevicu i ono što radimo za svoju dušu, pa je uz Venerinu podršku, to idealan način da isplaniramo dane najbolje moguće. Zato je slogan Srcodara lakoća i rutina.
 
Srcodar možete naručiti na:
011. 267.31.92, 064.387.222.4 ili 
kao i u našem web shopu
ili ga možete nabaviti u prostorijama našeg Instituta.