Prevrtanje kruzera COSTA CONCORDIA

U petak 13.01.2012. oko 22 h italijanski kruzer Kosta Konkordija (Costa Concordia) se nasukao kod ostrva Đilio (Isola del Giglio), blizu obala Toskane. Putnici su skakali s palube u ledenu vodu, kao kada je tonuo Titanik. I kao nekada Titanik, tako je i Kosta Konkordija opisivana superlativima jer beše to najveći brod ikada izgrađen u Italiji.

Svetlosne vibracije iz Vodolije

Sunce ove godine ulazi u znak Vodolije 20.01.2012 i boraviće u njemu do 19.02.2012. Sunce u Vodoliji traži od nas da proširimo sebe na zajednicu, grupu ljudi kojoj pripadamo, bilo da je to generacija, opredeljenje ili pravac kojim idemo, ali u isto vreme da se u toj grupi prepoznamo i zadržimo svoju autentičnu prirodu.

16. – 22. I 2012

Tokom ove sedmice Sunce će sa 29º Jarca preći na 0º Vodolije. Kada se planete nalaze na poslednjim i prvim stepenima znakova, to obično znači “promenu uslova.” Nešto se menja u simbolici Jupitera (napredak, optimizam i ekspanzija) i Saturna (skupljanje i strah). U aspektu, ove dve planete se odnose na “presudu”. Da li je moguće da se nekim zemljama smanji kreditni rejting i da se javi strah od ponovne globalne krize?