MerKaBa i Davidova Zvezda

Posle divne energije velikog vodenog zmaja, imamo još jedan izuzetan događaj u ovom mesecu, koji nam nosi procvetavanje i omogućava nove uvide izvan zemaljske ravni. U ponedeljak, 29. jula na nebu će se u periodu od 12h do 20h obrazovati šestokraka zvezda, poznata kao Davidova zvezda, ili Merkaba.

Princ George Alexander Luis

Mali princ je rođen uoči Punog Meseca, koji je pri tom, sa Suncem obrazovao egzaktnu opoziciju preko Hermetične ose 0º Lava (Sunce) – 0º Vodolije (Mesec), nedugo po prinčevom rođenju. Ovaj pun Mesec se u Indiji slavi i kao Guru Purnima, praznik Učitelja – dakle Jupitera!

Fragmenti jednog sećanja

Mahanijeve uvek širom otvorene oči usmerene ka nebeskom svodu, ličile su na ogledala u kojima su se pokreti planeta odmah reflektovali na periferiju uma, da bi se zatim, u završnoj fazi mentalne obrade, prepoznavali kao kosmička činjenica (kako je gore, tako je i dole).

29. VII – 05.VIII 2013

Nalazimo se u sredini moćnog vremenskog raspona koji sadrži 15 važnih geokosmičkih konstelacija, koje će se odvijati od 17. jula do 7. avgusta. Vrh je sada, kada tranzitni Mars aktivira kvadrat Urana i Plutona, od 27. – 31. jula, stvarajući konfiguraciju koju astrolozi nazivaju kardinalni T-kvadrat.