Od 22. do 29.12.2014.

Počinje vreme praznika i ima puno toga na čemu treba da budemo zahvalni. Ja lično, kao mundani i finansijski astolog, osećam zahvalnost što je došao kraj egzaktnom kvadratu Urana i Plutona, koji će ujedno okončati i glavni deo 7-godišnjeg kardinalnog krsta – i eto, preživesmo ga! I ne samo da smo ga preživeli, već nam je sam proces doneo svesnost, produbio razumevanje za povezanost kosmosa i naših, ljudskih aktivnosti, i doneo nam veću mudrost i zrelost na kolektivnom nivou.

Slike aspekata Urana

Prolazeći kroz aspekte tradicionalnih planeta pitamo se šta je Uran u svačijem horoskopu. Da li on kao takav postoji, ili je on tek jedna munja koja se samo ponekad pojavi i čovek to živi u jednom trenutku? Da li je Uran jedno obećanje ljudskoj rasi da će ikada doći do tog svog stanja višeg energetskog i mentalnog nivoa, do višeg stanja svesti, ili je to samo nešto što se u jednom trenutku pojavljuje kao začin, što se dešava kao nešto što izlazi iz svih pravila potvrđujući nam da život koliko god se mi trudili da bude kreditibilan i da bude jednačina, uvek je iznenađenje koje nas vodi da idemo korak dalje ili korak ispred?

Ako hoćete nešto da uradite – idite do kraja

U najkraćem danu i najdužoj noći u godini (zimski solsticij) dešava se Mlad Mesec. Vreme novog početka i završetka jednog ciklusa. Na ličnom planu daje mogućnost napretka i spoznaje. Kao i sve u prirodi i ovo ima svoje zakonitosti: