Još jedan kosmički tranzit je ispred nas. Dva važna ingresa su se završila – i otpočela – ove nedelje. Mars će napustiti Škorpiona i ući u Strelca, a heliocentrični Merkur će završiti svoj put kroz Strelca i otpočeti nanovo kroz Jarca.

Još jedan kosmički tranzit je ispred nas.

Dva važna ingresa su se završila – i otpočela – ove nedelje. Mars će napustiti Škorpiona i ući u Strelca, a heliocentrični Merkur će završiti svoj put kroz Strelca i otpočeti nanovo kroz Jarca. Ni jedan od ovih prolazaka se ne vezuje za porast plemenitih metala u ovo poslednje vreme, koji je bio njihov primarni istoriskih uspona u poslednjih 40 godina i u znatno više od 70% proučenih studija. Nedostatak veze ovaj put ukazuje na važnost razumevanja polja finansijske astrologije u odnosu na kvalitativnu tačku gledišta, a ne samo kvantitativnu ili statističku.

Mars u Škorpionu se, zaista,  ponašao na svetskoj sceni kao što se i moglo očekivati, dajući dinamiku kako planete tako i znaka. Iz tog razloga smo u poslednjih 6 nedelja bili svedoci agresija i bombardovanja, kombinovanih sa groznim i krvavim detaljima kao što su obezglavljenja i obećane osvete. Nije ovo bilo lepih šest nedelja Marsa u Škorpionu, jer se svetska tenzija i nemir zbog obnovljenih terorističkih aktivnosti povećao. Skorašnji izveštaj NBC-Wall Street žurnala od 09. septembra objavljuje da “je procenat amerikanaca koji veruje da su Sjedinjene Države manje sigurne na najvišem nivou od  terorističkih napada 11. septembra 2001.”

Tako, svet je manje siguran i pretnje terorizmom/ratom se povećavaju od kako smo započeli novi rat sa ISIS-om. Ovo su bili slični ključni faktori u ranijim prolascima Marsa kroz Škorpiona koji su rezultovali oštrim porastom cena zlata. Ali ne i ovaj put. Zašto? Verovatno jer je Dolar postao kralj valuta ponovo a valuta Evra je teško pala, kako je Centralnoevropska banka odlučila da otpočne sa sopstvenim brendom kvatitative predhodne nedelje. Kao rezultat, Evro je naglo pao – i može nastaviti da opada sve niže i niže. Sada je razumljivo da Evro može pasti rame uz rame sa U.S. Dolarom u narednih godinu do dve. I kao što je objavljeno prošle nedelje, “takođe je tačno da kada dolar raste uprkos drugim valutama, roba ima tedenciju da opada. Tako, plemeniti metali i hrana takođe su teško pali prošle nedelje.” I plemeniti metali i pšenica nastavljaju da padaju od predhodne nedelje ka novim višemesečnim najnižim nivoima.

Ova “greška” Marsa u Škorpionu koja povezuje bikovsku aktivnost u ovom period oko tržišta zlata je pokrivena u specijalnom izveštaju poslatom MMA pretplatnicima 21. avgusta, u kojoj je objavljeno: “1281 nivo je probio tržište preko noći. Marsa na 13° Škorpiona to nije zadržao. Konjukcija Venere i Jupitera od 18. avgusta nije zadržala. …Iz bilo kog razloga (i stvarno, ima nekoliko razloga, kao što je porast U.S. Dolara), ovo je slučaj kada se Mars u Škorpionu jasno ne odvija na bikovski način kako je znao veoma često u prošlosti.” Ovo je stvar oko geokosmičkih studija (finansijske astrologije) koju ljudi često ne razumeju: ona je mnogo više kvalitativna nego kvantitativna, ali ona daje dovoljno povoljnih kvantitativnih rezultata koji je čine najkosistentnijom alatkom u svrhu tajminga tržišta. Nažalost nije u 100% vezi sa tržišnim vrhovima ili padovima. Ali onda, šta je više tačnije? Ništa što sam ja pronašao u više od 30 godina istraživanja.

Kraj Marsa u Škorpionu i heliocentričnog Merkura u Strelcu ne dokazuje da će biti povoljnije za akcije takođe. Nakon postavljanja novih godišnjih, pa čak i svih-vremena rekorda u prvoj nedelji septembra, unutar tri prodajna dana od našeg 29. avgusta, većina svetskih berzanskih akcija je zaglibila. Većina je opala prošle nedelje, sa izuzetkom japanske Nikkei i kineskih Shanghai akcija, koje su dostigle svoje najviše nivoe od januara.

Ali sledeće nedelje je novi dan. Mars ulazi u Strelca, Ovo obećava velike promene cena, a za Marsa je uvek trka da bude prvi ili najbolji (najjači ili najzločestiji), a Strelac to voli na veliko. Tako da, gledajte na velike trke ili veliek krahove (ili oba) u finansijskom tržištu u narednih šest nedelja.

Kratkoročna geokosmička predviđanja

Glavni kosmički razvoj ove nedelje je ulazak Marsa u Strelca, od 13. septembra do 26. Oktobra. Nakon toga on se pomera u Jarca (26.10. – 04.12.). Pominjem oba znaka jer sam u studiji o sirovoj nafti od pre nekoliko godina napisao da Mars u Strelcu-Jarcu ima najveće veze sa velikim promenama u cenama. Ispostavilo se, takođe, da ovo ima visoke veue sa vojnim tenzijama na Bliskom Istoku, i pretnjama Izraelo od strane njegovih komšija. Sa konjukcijom Marsa i Plutona u Jarcu, i kvadratom Urana 11. novembra, naročito ovaj tranzit Marsa kroz Strelca-Jarca može biti posebno opasan za ovaj region.

Na kvalitativnom nivou, Mars u Strelcu kombinuje dva plahovita i dinamična principa. Ovo može biti veoma aktivan period ispunjen mnogim važnim događajima, ili obećanjima/pretnjama velikim događajima. Kada su pozitivni, veoma su špekulativni i bikovski za akcije. Dobijate visoki volume tržišta sa Marsom u vatri, i dobijate veliki nivo aktivnosti cena sa  uticajem Strelca. Dodajući tome da je Uran takođe u vatrenom znaku (Ovnu), možemo biti svedoci rekordima na finansijkom tržištu i sportskim događajima.

U stvari, veliki vatreni trigonski aspekt između Jupitera (u Lavu) i Urana (u Ovnu) će se formirati 25. spetembra, i će ga učiniti velikim trigonom koji će trjati prvih deset dana oktobra. Ukoliko svet može izbeći implodiranje ili eksplodiranje, ovo može biti dinamički podsticaj svetskim tržištima akcija. Sva ova vatrena energija, uključujući sve ove mačo planete, može rezultirati u nečemu veoma spektakularnom. Ova kolumna se najviše fokusira na finansijsko tržište, ali se ovo može takođe odnositi i na “šok i wow” u odnosu na vojne prikaze, kao što SAD i njena koalicija prikazuju ka ISIS-u. ili je to možda Rusija koja ide ka Ukrajini. Ili neko drugi ko ide snažno ka nekome drugom u gigantskom prikazu vatrene moći ili pirotehnike.

Šta god to bilo, želja za akcijom može biti “preko svih vrhova”. Ovo nas vodi ne tako pozitivnim mogućnostima za rekacije tržišta. Onoliko koliko je ova kombinacija bikovska i bez implozije ili eksplozije, neohodno je izjaviti da do implozije tj eksplozije može relano doći. Ukoliko tržišta močnu da opadaju, ovi isti principi se mogu obrnuti od previše sigurnosti i razmetanja hrabrošću ka histeriji i panici. Ukoliko tržišta rastu, ovo može biti spektakularno. Ukoliko opadaju, podjednako može biti spektakularno. I ukoli naglo porastu na početku, mogu se obrnuti zatim i pasti podjednako naglo, možda nakon ili tokom sledećeg ciklusa eklipsi, koji će se odigrati 8. oktobra (lunarna) i 23.okobra (solarna). Lunarna eklipsa 8. oktobra je snažna jer postavlja Uranov i Plutonov rastući kvadrat u još snažniji kardinalni T-kvadrat.

Mnogo će se novca napraviti u prodajama u narednih nekoliko nedelja. Naravno, to znači da ima mnogo rizika od gubitaka takođe. Zapamtite da se principi finansijske astrologije isto tako odnose i na mundane i društvene relanosti. Postoji jednaka količina mogućnosti i rizika u postavcima pojednica na njegovom poslu kao i u ličnim odnosima. Imate izbor: ili da imate puno zabave i dobre volje sa ljudima koje volite, ili da govorite šta vam je na pameti bez diplomatskog promišljanja čime ćete pronaći koliko se brzo prijateljstva mogu pretvoriti u vatrena neprijateljstva.

 

           

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

24.-30. X 2011.

Prošla nedelja je bila veoma burna, ali pozitivna za mnoge svetske berzanske indekse. Plemeniti metali su prošle nedelje, takođe, divljali, tako je zlato prošlog ponedeljka, 17. oktobra, dostiglo 1696.80, što je najviši nivo posle 26. septembra kada je palo na 1535.

Saznaj više

27. II – 04. III 2012

Situacija se zahuktava. Vraća se „ekspresna inflacija nekretnina“. Poslednja dva geokosmička kritična datuma preokreta sa tri zvezdice bili su 18. januar i 10. februar koji su se poklopili sa najvišim vrednostima posle kojih je usledio pad koji je trajao samo nekoliko dana.

Saznaj više

02. – 08. VII 2012

Sa Plutonom u Jarcu u kvadratu sa Uranom u Ovnu u naredna 33 meseca, ima više priča koje tek treba da budu ispričane. Zapamtite: ništa ne ide kako se očekuje sa Uranom i kvadratom Urana i Plutona, od juna 2012. do marta 2015.

Saznaj više