Mnoge svetske berze su dostigle novi višegodišnji ili opšti rekord u decembru. A zatim su pale. I zatim se uzdigle ponovo. Bio je to divlji decembar, baš kao i što je predviđeno u odnosu na sve Uranove aspekte koji su bili naglašeni prošlog meseca.

Pre svega, srećna Nova Godina svima. Nadamo se da uživate u vašim novogodišnjim praznicima, i da će vam Nova Godina svima doneti veliku radost i uspeh.

Mnoge svetske berze su dostigle novi višegodišnji ili opšti rekord u decembru. A zatim su pale. I zatim se uzdigle ponovo. Bio je to divlji decembar, baš kao i što je predviđeno u odnosu na sve Uranove aspekte koji su bili naglašeni prošlog meseca.

Kratkoročna i dugoročna predviđanja

“Ali zašto bi kosmos omogućio sistematsku vezu između planetarnih modela i arhetipskih fenomena u ljudskim životima? Postoji nekoliko mogućih odgovora na ovo pitanje…ali u pragmatičnijim ljudskim terminima, moj osećaj prema astrologiji je da stalne slučajnosti između planetarnih pozicija i ljudskih života postoje kao jedan način univerzalnog koda koje čovečanstvo treba da dekodira, kako bi bolje razumeli sebe i naš svet, ponovo pronašli svoju duboku vezu sa kosmosom, i bili kompletnija ljudska bića.”

–          Richard Tarnas, PhD, profesor filozofije i duboke psihologije na Univerzitetu u Kaliforniji u “Astrology Considered: A Thinking Person’s Guide,” Astrology News Service (ANS), Arlington Heights, IL 2014

Nova godina započinje sa snažnim kosmičkim rasporedom: Mars u opoziciji sa Jupiterom 1. januara, a zatim konjukcija Sunca i Plutona, i kvadrat Urana 3.januara. U prošlosti, komentarisali smo ovo vremensko razdoblje koje uključuje teške aspekte između Marsa, Jupitera i Urana (ne neophodno jedan sa drugima) koji su povezani sa velikim promenama cena. To nije 100% tako. Nije radilo prošli put kada su se ovi aspekti desili, što je bilo od 10-14. oktobra. Bilo je to u naredne tri nedelje pre nego što je tržište počelo da reaguje, počevši od 5. decembra pa sve do 16-17. decembra. Ali sada dolazi novi talas, od 1-3 januara koji može udariti već ove nedelje. Možda je on već počeo sa rekordima od 26-29 decembra na tržištu akcija.

Mars-Jupiter opozicija može biti važna za sirovu naftu, koja je dostigla novi višegodišnji rekord sa niskom cenom u petak, kada je pala na 52.03/barel. Ovo je sada u okviru cene i vremenskih parametara trogodišnjeg ciklusa pada cena o kom je pisano u knjizi Forecast 2015.

Sunce-Uran kvadrat (i Sunce u prelazu preko kvadrata Uran-Pluton) 3. januara je takođe potencijalni okidač. Uzimajući u obzir da je ovo takođe period punog meseca (4.januara), možemo posumnjati na poremećaje u mnogim poljima ljudske aktivnosti. Sa jedne strane, opasno je, kako u domenu terorizma tako i-ili u domenu prirodnih pojava. Pun mesec u Rakuje često vreme velikih snežnih padavina i teških uslova za vožnju na severnoj hemisferi. Može se odnositi na iznenadne i neočekivane objave od strane političara ili bankarskih lidera, koji bi mogli prouzrokovati oštre promene cena u akcijama i valutama. Pa, ipak, svaki put kada je Sunce uključeno sa Uranom, može se očekivati nalet inovacija i kreativnosti. Izazov će biti kanalisati taj nalet energije u pravcima koji unapređuju projekte i odnose, a ne u pravcu neudobnog ponašanja koji umesto ujedinjenja onih čija je podrška potrebna da se ideje ponesu napred. Ovo nije lagana kombinacija za ujedinjenje ljudi, za dovođenje svih na istu stranu. Ovo bi mogao biti slučaj previše nezavisnih misli, a ne dovoljno pomirljive retorike.

U ovakvom okruženju, iznenadni preokreti na finanskijskom i-ili robnom tržištu su veoma mogući. Očekujte da budete iznenađeni.

Dugoročno, važno je setiti se das mo mi sada u poslednjem stadijumu kvadrata Urana i Plutona. Šesti prelaz se desio 15.decembra 2014, i sedmi, finalni prelaz se dešava 16-17.03.2015. Ceo period će biti kao kvadrat Urana i Plutona jer se oni ne pomeraju više od stepena od egzaktnog aspekta. To znači potencijalu dramatičnu aktivnost cena na finansijskom tržištu, veću od normalne. Na primer, moguće je das mo upravo videli važan skok cena na svetskoj berzi a da bi veliki pad mogao početi u martu. Isto bi se moglo desiti is a tržištem valuta. Ali isto je moguć i novi proboj u rekordima koji se možda neće završiti pre marta. Zašto ne znamo šta će se od ovoga dogoditi? Jer je uključen Uran. Moramo znati koje iznenađujuće objave ili događaji mogu voditi ka oštrim promenama cena. Nakon svega, astrologija nije proročica sudbine. Ona je sredstvo za razumevanje arhetipova ljudskih iskustava.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

19.-25. XII 2011

Svetski lideri nisu mogli da ispune želje svetskih investicionih zajednica. Da li ste to očekivali od retrogradnog Merkura, pomračenja Meseca preko ose Blizanci – Strelac i Urana koji kreće direktno, i sve to u vreme dugo očekivanog Samita evropskih lidera koji je održan prošlog vikenda?

Saznaj više

23. – 29. IV 2012

Bik vlada novcem i imovinom, a mlad Mesec predstavlja novi lunarni ciklus. Ideja je da nove aktivnosti započnu za vreme mladog Meseca i da se nastave za vreme punog Meseca, dve nedelje kasnije. Ovo je rastuća faza Meseca. Ponekad i na berzama ovo radi kao kratkoročni trend, posebno u odsustvu drugih geokosmičkih faktora.

Saznaj više

Od 03. – 10. IX 2012

U ponedeljak, 3. septembra, Venera će napraviti opadajući kvadrat sa Saturnom. Pošto Venera vlada vrednostima, a u lošem aspektu sa Saturnom može predstavljati pad vrednosti, ovo sugeriše opet neki strah u vezi finansijske budućnosti sveta.

Saznaj više