Svetska berza je nastavila svoj vatreni napredak od primarnog ciklusa pada koji se završio tokom prošlonedeljnjih aspekata koje smo opazili od 7-10. jula.

Svetska berza je nastavila svoj vatreni napredak od primarnog ciklusa pada koji se završio tokom prošlonedeljnjih aspekata koje smo opazili od 7-10. jula. Najveći padovi su zabeleženi 7. i 8. jula. Za mnoga tržišta, ovo od prošle nedelje su bile najniže cene još od februara. Ali za neke, kao što je NASDAQ, ovo je bio period novih rekorda visina, prvu nedelju nakon padova.

Šta se to desilo da je promenilo tržišnu klimu tako brzo? Pa, kao prvo, Euro Zona je postigla dogovor oko novog Grčkog duga, što ne rešava zaista problem. Samo ga ponovo odlaže. Grčka je i dalje bankrot, čak i više nego pre dogovora. Sa druge strane. USA i Iran su postigli dogovor oko kasnijih prednosti  vezanih za zbrinjavanje nuklearnog oružja. Ali ni to zaista nije rešilo problem, jer Iran ima samo 10-togodišnji period pre nego što ponovo otvore ovo pitanje. Ovo naizgled može učiniti das vet izgleda bolje. Prilično sam siguran da čini da se Izrael bolje oseća. U realnosti, možemo se zapitati: “Da li je budućnost sveta zaista sigurnija sada?”

Ukoliko tragate za logičnim objašnjenjem iznenadne promene u cenama akcija, stanite odmah. Nema logike. Ipak imamo objašnjenje koje nam daje finansijska astrologija: Mars je u opoziciji sa Plutonom ii de ka kvadratu sa Uranom. Ovo je zaista simbolika nelogičnosti, i njena manifestacija je najčešće nesvesna sa razlogom i očekivanjima. Na finansijskim tržištima, ovo često daje veoma oštre promene cena, često vremenske prekide iznad očekivanja ili ispod podrške.

KRATKOROČNA GEOKSOMIČKA PREDVIĐANJA

Mars će završiti svoj prelaz u odnosu sa Plutonom i Uranom 25. jula, kada bude napravio kvadrat prema Uranu. Ali istog tog dana Venera okreće retrogradno, praćena Uranom koji se takođe okreće retrogradno sledećeg dana (26.jula) i Saturnom koji menja pravac 1. avgusta, Ove tri stanice mogu biti još upornije i snažnije smernice za preokret cena na mnogim (a možda i svim) berzama u odnosu na tranzite Marsa, Urana i Plutona. Iako svako od ovih geokosmičkih potpisa zahteva orbis od 12 tržišnih dana, najviše prekreta koji se odnose na njih se dešava u okviru od 4 tržišna dana. Tako, očekujemo snažne preokrete na početku – i cikluse ka kraju, ove ili sledeće nedelje.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

05.-11. XII 2011

Dugo očekivani strelčevski oporavak berzi konačno je stigao prošle nedelje. U tipičnom maniru Strelca, uopšte nije bio skroman i desio se širom sveta. Strelca jednostavno morate da volite kada se ponaša na taj način. To je kao kada Deda Mraz konačno stigne, iako malo kasni. Pa, možda je pre nedelju dana bio pod uticajem tranzitnog Saturna.

Saznaj više

16. – 22. IV 2012

Zlato i srebro su prošle nedelje imali značajne oporavke, u skladu sa istorijskim bikovskim trendom pod uticajem heliocentričnog Merkura u tranzitu kroz Strelca (8. – 19. aprila). Od minimuma od 4. aprila od 1613, samo šest dana kasnije, 12. aprila, zlato se oporavilo na 1681. Međutim, do petka, ponovo je počelo da pada.

Saznaj više

27. VIII – 03. IX 2012

Glavna stvar koju sada pratimo je Mars u Škorpionu, od 23. avgusta – 7. oktobra. Očekujemo da plemeniti metali dostignu najviše vrednosti, a sada će to krenuti od najnižih vrednosti koje je naša finansijska astrologija prognozirala da će se desiti od 2. – 23. avgusta. Taj minimum se zaista dogodio 14. – 15. avgusta, kada je Mars napravio konjunkciju sa Saturnom.

Saznaj više