Ovo je nedelja praznika u Americi i tržišta će biti zatvorena u četvrtak zbog Dana Zahvalnosti. Ovo je početak praznične sezone u Americi i trajaće do kraja godine. Uspeh ili neuspeh godine zavisi od prodaje tokom praznične sezone. Geokosmički potpisi su toliko jaki da će tržište sigurno doživeti veoma naglo kretanje cena u korelaciji sa planetama u Strelcu.

Prva korekcija u skoro dva meseca se završila. Indeksi akcija su nastavili svoj dvonedeljni pad do ponedeljka 16. novembra, a zatim imali obrt do kraja prošle nedelje. Na primer, The Dow Jones Industrial Avarage je pao sa visine od 17,977 koju je dostigao 3. novembra na 17,210 prošlog ponedeljka. Do petka se popeo na 17,914. Ovo je tipično ponašanje tržišta posle dugoročnog pada, a pad od 24. avgusta na 15,370 prilično liči na trend četvorogodišnjeg ciklusa.

Ništa nije vredelo ni to što se situacija na tržištu žestoko srozala posle terorističkog napada u Parizu prošlog petka 13. novembra i objave FOMC u oktobru mesecu u kojoj su guverneri Federalnih rezervi  izrazili snažnu emociju prema podizanju kamatne stope početkom decembra. Pomislili biste da bi oba ova događaja vodila do prodaje akcija na berzama. Međutim, iako vrlo lako može da se desi da vlada podigne kamatne stope, ona će u isto vreme, biti spremna da uvede i nove programe olakšica, što će biti značajno na dugoročnom nivou jer podržava tržišta, poput tržišta nekretnina.

Ovo se takođe poklapa sa istorijskom vezom između prelaska Severnog Mesečevog čvora u znak američke ekonomije. Veza je prvi put uočena 1930. od strane finansijskog astrologa Louise McWhirter-a. Ciklusi čvorova ukazuju na cikluse biznisa koji su u padu kad je Severni čvor u Vodoliji, a rastu kad 9 godina kasnije uđe u znak Lava. Pad smo imali 2009., baš kad je Severni čvor prolazio kroz znak Vodolije. A ući će u Lava 2017. 

U međuvremenu, prošle nedelje u sredu smo bili svedoci pada zlata na novi 5.5-godišnji pad kad se Neptun okrenuo direktno i započeo novi niz geokosmičkih potpisa, koji će trajati do 29. novembra. Ova pad se takođe desio samo jedan dan pre nego što je Merkur ušao u Strelca, što je uvek u korelaciji sa naglim promenama kod plemenitih metala (a nekad ukazuje i na njihov pad). Slična situacija je i sa srebrom koje je imalo novi višenedeljni pad na 1399 istog dana, ali to je i dalje iznad njegovog najvećeg pada u poslednjih šest godina na 1391 26.avgusta, poslednjeg kritičnog dana obrta.

Na tržišima, mazut je pao ispod 40.00 na 38.99 u petak, što je reakcija na jači američki dolar, koji je bio na testu 13. marta, samo tri dana pre poslednjeg  kvadrata Urana i Plutona. Euro i druge vodeće valute su takođe bile izazvane otrpilike u isto vreme, sredinom marta.

Trend geokosmičkih potpisa se nastavlja ove nedelje sa prvim rastućim kvadratom Saturna i Neptuna u njihovom 36-godišnjem ciklusu 26. novembra. Samo par sati posle punog Meseca na početku Blizanaca. Ovo će pratiti konjukcija Sunca i Saturna u kvadratu sa Neptunom 29. novembra. Ovo su moćni geokosmički potpisi, posebno jer je Merkur u Strelcu. A kad Sunce takođe uđe u ovaj znak (od 22. novembra do 21.decembra), znak preterivanja i velikih ideja, i visoke cene će se biti u opticaju na finansijskim tržištima.

Ovo je nedelja praznika u Americi i tržišta će biti zatvorena u četvrtak zbog Dana Zahvalnosti. Ovo je početak praznične sezone u Americi i trajaće do kraja godine. Uspeh ili neuspeh godine zavisi od prodaje tokom praznične sezone. Iako se možda berza čini slabašnom ove nedelje, geokosmički potpisi su toliko jaki da će tržište sigurno doživeti veoma naglo kretanje cena u korelaciji sa planetama u Strelcu.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

10.-16. X 2011.

Još jednom su se svetske berze kretale savršeno po scenariju koji smo prognozirali u prošlonedeljnom poglavlju “Kratkoročna geokosmička kretanja”. Kako smo i očekivali, berze su loše započele prošlu nedelju.

Saznaj više

13.-19. II 2012

Još jednom su se događaji krajem prošle nedelje poklopili sa geokosmičkim konstelacijama koje su u vezi sa predstojećim rastućim kvadratom Urana i Plutona. Tranzitna Venera od 9. – 15. februara pravi konjunkciju sa Uranom i kvadrat sa Plutonom. Videćemo šta će se ove, sledeće i za dve godine dešavati sa vladom.

Saznaj više

18.-24. VI 2012

Umesto da padaju, u vreme trajanja kvadrata Urana i Plutona, Venere koja od 24. – 27. juna kreće direktno, izgleda da svetske berze rastu. Međutim, kad god Uran ima uticaj, berze mogu da se kreću na način koji vrlo malo brokera ili berzanskih analitičara može da predvidi, i sve se može desiti iznenada.

Saznaj više