Mart počinje sa praskom, kad bajkovito Sunce bude ušlo u promenljivi T-kvadrat Jupitera, Neptuna i Saturna. Ova divlja kombinacija može biti vrlo nesigurna. Sunce u vodenom znaku Riba dodaje konfuziju koja već vlada na tržištima. Ovo je slika, takođe, nekih svetskih lidera i predsedničkih kandidata koji bi se mogli opeći u nekim vrelim vodama.

Svetske berze su nastavile sa usponom započetim prošle nedelje, posle kritičnog dana obrta 8. februara. Na primer, DJIA je skočila na 16.796 u petak, čak premašivši skok od 16.511 koji je napravila 1. i zatim 18. februara. Slična je situacija i sa drugima. Međutim, 26. februar nije bio geokosmički dan obrta, što daje nadu za bikovski trend. To je dan koji je prethodio konjunkciji Sunca i Neptuna u Ribama u nedelju 28. februara, što se smatra moćnim geokosmičkim potpisom prvog nivoa. Pa ipak, ovo je samo početak, najava vrlo važnih geokosmičkih dešavanja, aktuelnih između 4 i 7. marta, baš u vreme kada bude objavljen čuveni Izveštaj o zapošljavanju.

Prva nedelja marta počinje ludilom na finansijskim tržištima i na polju svetske politike, a ubrzo će biti tako i posle američkog prvenstva u košarci. 1. marta će se u 11 država održati prvi krug izbora za dve pobedničke stranke, koje će u novembru predložiti svoje candidate za predsednika Amerike. Ne očekujte da će retorika biti blaga ili zasnovana na činjenicama. I dalje smo na sredini kvadrata Saturna i Neptuna. Ne možemo verovati onome što pročitamo ili čujemo i jedino što je sada važno je imati karakter.

Naš fokus će sada biti na statusu trenda tržišta. Berza je od sredine 2015. započela medveđi trend, sa nižim cikličnim usponima i padovima. Sada bi se to moglo promeniti. Očekujemo da će se mnoga tržišta obrnuti i krenuti ka dugoročnim trendovima ove godine, najverovatnije između marta i juna.

Mart počinje sa praskom, kad bajkovito Sunce bude ušlo u promenljivi T-kvadrat Jupitera, Neptuna i Saturna. Ova divlja kombinacija može biti vrlo nesigurna. Sunce u vodenom znaku Riba dodaje konfuziju koja već vlada na tržištima. Ovo je slika, takođe, nekih svetskih lidera i predsedničkih kandidata koji bi se mogli opeći u nekim vrelim vodama.

Ova moćna Sunčeva tranzicija će biti aktuelna između 28. februara i 8. marta, i za to vreme se očekuje veliko uzdrmavanje cena. Prvo, Sunce u konjunkciji sa Neptunom (28. februara) i posebno u opoziciji sa Jupiterom (8. marta), predstavlja geokosmički potpis prvog nivoa. To znači da ima 67% sa velikom korelacijom, ponavljanom kroz istoriju, uspona ili padova u primarnom ciklusu u prvih 10 dana. U ovakvim slučajevima, budno motrimo na dane koji predstavljaju središnju tačku jer su najkritičniji, što bi sada bio 4. mart, dan kada se očekuje Izveštaj o zapošljavanju (što je drugi razlog zbog kojeg očekujemo veliko drmanje cena). Ovo bi mogao da bude najvažniji izveštaj o zapošljavanju u ovoj godini u smislu berze i roba. Opozicija Sunca i Jupitera je jedan od onih posebnih geokosmičkih potpisa koji utiču na preokret situacije, kao na primer retrogradna Venera. Obično, zlato ne voli Jupitera u ovakvom aspektu. Akcije mogu da idu u dva pravca – ili u bikovskom (što daje porast) ili da brokeri krenu sa panikom i histerijom, za slučaj da naglo padnu.

Period između 4. i 7. marta je takođe značajan jer Mars izlazi iz znaka Škorpiona 5. marta, da bi se 27. maja vratio (biće retrogradan). Ne samo da se prvi stepeni Strelca podudaraju sa promenama u ceni zlata, već ceo period dok bude u Strelcu i Jarcu predstavlja vreme (ratne) opasnosti i političke krize na Srednjem Istoku, posebno u Izraelu.

Zbog toga se ne može potceniti značaj već pominjanog Izveštaja o zapošljavanju (4. marta). U trenutku kad izađe na svetlost dana, Mesec će biti u Jarcu u konjukciji sa Plutonom. Pre možemo da očekujemo neke razočaravajuće vesti nego optimizam. Broj novih poslova može da padne ponovo ili se investitori mogu fokusirati na to da će vlada ostati pri odluci da podigne kamatnu stopu sredinom marta. Sve pre toga je samo buka, naštimavanje orkestra za Jupiterov veliki šou između 4. i 8. marta. Posledice će trajati do kraja meseca, a važan je 23. mart kad će Jupiter ući u kvadrat sa Saturnom, što će pratiti Saturn koji kreće retrogradno 25. marta.

U međuvremenu, dok se sve to ne odigra, ostavljam vas sa mudrom vodolijanskom izjavom ljubavi: “Volim te. Ali ne uzimaj to previše lično.”, Richard Hardy, muzičar i astrolog

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

21.-27. XI 2011.

Obzirom da će Sunce ubrzo završiti svoj tranzit kroz tamne i mutne vode Škorpiona i početi novo 30-to dnevno putovanje kroz optimističan znak Strelca, koji preuveličava stvari, primećujemo mnoge znakove… neizvesnosti i konfuzije.

Saznaj više

02. – 08. IV 2012

Da li smo već rekli da je period retrogradnog Merkura vreme unakrsnih berzanskih signala? Ovaj period retrogradnog Merkura (12. marta do 4. aprila) je rangiran kao jedan od najekstremnijih primera mešovitih berzanskih signala širom sveta kojih smo ikada bili svedoci – što je, naravno, karakteristično za ovu konstelaciju, a posebno u toku nedelje u kojoj je bilo i loših aspekata sa Uranom.

Saznaj više

06. – 12. VIII 2012

Sada dolazimo do jednog od intenzivnijih geokosmičkih vremenskih perioda godine, počevši od Merkura koji kreće direktno 8. avgusta, zaključno sa Venerom koja pravi T-kvadrat i tranzit na kvadrat Urana i Plutona 15. – 16. avgusta. Kasniji datumi su izuzetno važni jer će Mars takođe napraviti svoju višegodišnju konjunkciju sa Saturnom 15. avgusta.

Saznaj više