U ovim vremenima ništa ne ostaje kako jeste. Trenutno se svet sprema da uđe u izazovan period T-kvadrata koji uključuje Jupitera, Saturna i Neptuna i traje naredna tri meseca od 23. marta do 29. juna. Ako uspete da se prepustite toku i ne budete dopustili da vas oduvaju vetrovi promena, možete osetiti užitak i zabavu u ova tri meseca koja nam predstoje.

Došlo je proleće! I donelo dosta dobrog na mnogim berzama, gde indeksi započinju novi ciklus uspona u odnosu na pad koji su imali 20. januara i 11. februara. Ove nedelje smo imali i dobre vesti od Odbora (Federal Reserve Board) koji je odlučio da ipak ne podigne kamatne stope. Ovo je vrlo tipičan primer u kome možemo da posmatramo šta se dešava kad planete prave aspekte iz promenljivih znakova. Naime, sada su odlučili da ne podignu kamatne stope, iako su pre tri meseca najavili da će ih podići u 2016. godini četiri puta. Sada se ide na to da će verovatno ipak ići na dva puta do kraja godine.

Ova lepa vest je stigla u sredu kad je plemeniti Jupiter napravio divan trigon sa Plutonom, vladarem svega što se tiče dugova i dugovanja. Odbor je zaključio da je bolje da ne zateže situaciju, što više liči na oduku donetu iz Saturnove perspektive, poput one iz Evropske Centralne Banke da smanji kamatnu stopu i uvede nove olakšice. Ovi velikodušni bankarski stimulansi su izazvali nameravani efekat – roba i plemeniti metali širom sveta su doživeli uspon. Sve je jasnije i jasnije da je namera bankara da nađu način da izađu iz svetskog duga, nastavljajući bitku “ko može da dostigne najnižu vrednost svoje valute”. Za sada vodi Američka centralna banka. Dolar sve niže pada, uprkos negativnoj kamatnoj stopi, dok vrednost evra raste.

Međutim, sve ove dobre vesti na svetskim tržištima mogu da očekuju nove promene zbog prirode promenljivih znakova u kojima se nalaze skoro sve glavne planete. U ovim vremenima ništa ne ostaje kako jeste. Trenutno se svet sprema da uđe u izazovan period T-kvadrata koji uključuje Jupitera, Saturna i Neptuna i traje naredna tri meseca od 23. marta do 29. juna.

Posle trigona Jupitera i Plutona prošle nedelje (16. marta) sada ulazimo u drugi (od tri) kvadrata Jupitera i Saturna (23. marta). Dva dana kasnije, Saturn kreće retrogradno. Istog dana će Venera napraviti T-kvadrat sa Jupiterom i Saturnom. Sve ovo se dešava, pogodite gde? U promenljivim znacima. I opet, ovo je tek početak proleća punog moćnih geokosmičkih potpisa koji će trajati sve do juna.

Sve ide, sve se menja, napred, nazad, posebno kad su u pitanju odluke i dogovori. Mislite da ste se nešto dogovorili? Razmislite opet. Ne baš. Od tog posla nema ništa. Vaše razumevanje šta je dogovor se razlikuje od onoga što druga strana misli o tome. Sve je sklono promenama. Problem nije nedostatak izbora već beskrajni niz opcija, koje počinju da se uključuju u razmatranje pošto ste već zaključili neki dogovor.

Ovo je deo većeg kvadrata između Saturna i Neptuna (naravno, u promenljivim znacima), što znači da ne možete verovati onome što mislite da ste čuli ili pročitali (osim onome što pročitate u ovoj kolumni). Da ne pominjem da se sve dešava između Solarne i Lunarne eklipse (8. marta i 23. marta), koja je počela u znaku Riba. Sada bi bilo dobro krenuti na časove plivanja ili na kurs letenja, drugim rečima, bilo čega što će nam pomoći da se odvojimo od zemlje. Lunarna eklipsa će se ove nedelje desiti preko znakova Ovan / Vaga. Oni nisu promenljivi ali pošto je reč o Lunarnoj eklipsi, naglašava ljude koji menjaju mišljenje ili izlaze iz okvira dogovora koji su napravili. Ovo se odnosi i na jake promene cena na mnogim tržištima. Posebno na energetski sektor, čiji je suvladar Jupiter.

Ako uspete da se prepustite toku i ne budete dopustili da vas oduvaju vetrovi promena, možete osetiti užitak i zabavu u ova tri meseca koja nam predstoje. Ali ako ste od onih koji nastoje da se drže plana uprkos svemu, posebno ako treba da završite projekat koji uključuje i druge ljude, osećate će se kao da ste u vrtlogu ludila.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

05.-11. XII 2011

Dugo očekivani strelčevski oporavak berzi konačno je stigao prošle nedelje. U tipičnom maniru Strelca, uopšte nije bio skroman i desio se širom sveta. Strelca jednostavno morate da volite kada se ponaša na taj način. To je kao kada Deda Mraz konačno stigne, iako malo kasni. Pa, možda je pre nedelju dana bio pod uticajem tranzitnog Saturna.

Saznaj više

16. – 22. IV 2012

Zlato i srebro su prošle nedelje imali značajne oporavke, u skladu sa istorijskim bikovskim trendom pod uticajem heliocentričnog Merkura u tranzitu kroz Strelca (8. – 19. aprila). Od minimuma od 4. aprila od 1613, samo šest dana kasnije, 12. aprila, zlato se oporavilo na 1681. Međutim, do petka, ponovo je počelo da pada.

Saznaj više

27. VIII – 03. IX 2012

Glavna stvar koju sada pratimo je Mars u Škorpionu, od 23. avgusta – 7. oktobra. Očekujemo da plemeniti metali dostignu najviše vrednosti, a sada će to krenuti od najnižih vrednosti koje je naša finansijska astrologija prognozirala da će se desiti od 2. – 23. avgusta. Taj minimum se zaista dogodio 14. – 15. avgusta, kada je Mars napravio konjunkciju sa Saturnom.

Saznaj više