Kao što smo očekivali, bila je ovo veoma uspešna nedelja. Ali nas još više očekuje u narednoj. Daleko više. Da li smo ikada imali nedelju poput sledeće? Verovatno, ali budite sigurni da se neće još jednom ponoviti tokom ove godine. Upravo ulazimo u jednu od veoma važnih kosmičkih zona.

Bila je ovo još jedna uspešna nedelja za indekse u SAD-u i Argentini, Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj, Australiji, Indiji i Brazilu. Kina i Hong Kong su takođe zabeležili skokove. Sa druge strane bez skokova, stoje Japan, Rusija i Velika Britanija. Zabrinjavajuća je brzina kojom su neki indeksi počeli da padaju pred kraj nedelje, posebno u Evropi.

Zlato i srebro su imali dosta dobru nedelju, dostigavši najviše rezultate od 11. novembra u petak. Uspeli su bez prevelike pomoći strane valute, koja je nastavila borbu protiv američkog dolara. Mazut je imao najuspešniju nedelju od 3. januara, što se podudaralo sa prvom opozicijom Urana i Jupitera. Druga opozicija ove dve planete se očekuje 2. marta. Jupiter i Neptun vladaju mazutom, a Neptun je takođe trenutno veoma naglašen zbog Solarne eklipse u Ribama 26. februara, budući da se nalazi u konjunkciji sa Suncem.

Kao što smo očekivali, bila je ovo veoma uspešna nedelja. Ali nas još više očekuje u narednoj. Daleko više. Da li smo ikada imali nedelju poput sledeće? Verovatno, ali budite sigurni da se neće još jednom ponoviti tokom ove godine.

U trećem delu knjige o geokosmičkim podudaranjima sa ciklusima na tržištu (“The Ultimate Book on Stock Market Timing: Geocosmic Correlation to Trading Cycles”), objavio sam studiju o dnevnom radu Dow Jones Industrial Average počev od 1928. godine, uviđajući glavne planetarne aspekte i njihov uticaj na primarni ciklus. U 67% slučajeva desilo se poklapanje u orbisu od najviše 8 radnih dana, što se smatra nivoom 1 (najjačim). Nije ih bilo puno ali je najviše uticaja imala opozicija Jupitera i Urana u 82% slučajeva, koja se odigrava na svakih 14 godina, a zbog faktora retrogradnosti nekada se dogodi u seriji od tri prolaska, što je sada slučaj. Prvi prolazak je bio 26. decembra kada je nekoliko tržišta imalo velike skokove, poput Rusije i Japana. Drugi prolazak, često najjači, dešava se sledeće nedelje u četvrtak.

Opozicija Jupitera i Urana je dovoljno značajan aspekt da zaokupi svu našu pažnju, pa ipak, ima i drugih potpisa prvog nivoa koji će se odigrati sledeće nedelje. 26. februara će Mars ući u konjunkciju sa Uranom, što se kroz istoriju pokazalo da ima 75% uticaja na primarni ciklus. Mars će biti u opoziciji sa Jupiterom sledećeg dana, sa 68% uticaja na primarni ciklus. Dva dana kasnije, Sunce ulazi u konjunkciju sa Neptunom, što je još jedan potpis prvog nivoa sa 79% uticaja na primarni ciklus. Potpis “deda” svima njima, opozicija Jupitera i Urana, dešava se 2. marta. Na kraju, 4. marta Venera kreće retrogradno, što ima 78% uticaja na primarni ciklus.

To je puno dešavanja u jednoj nedelji, i istorijski gledano u korelaciji je sa porastom primarnog ciklusa. Pa opet, treba imati na umu da finansijska tržišta predstavljaju odsjaj veće drame od nebeske – drame ljudskog carstva. Ne uzrokuje kosmos obrt na tržištu, već odluke lidera i glasača, dešavanja u prirodi, i nova moćna otkrića. Stvar je samo u tome što se sve to okine u isto vreme kad planete u našem solarnom sistemu naprave moćne međusobne veze. Upravo ulazimo u jednu od veoma važnih kosmičkih zona. Stoga, očekujemo velike promene trendova na mnogim tržištima, za slučaj da već nisu počela.

Sedam vanzemljskih svetova veličine Evrope je otkriveno kako orbitira oko male zvezde u blizini naše, a njih šest deluje kao da je dovoljno toplo da ima vodu na površini – izvor života. Patuljasta zvezda nazvana Trapist 1 se nalazi u konstalaciji Vodolije. Nema dokaza da postoji život na novotkrivenim planetama ali “Napravili smo ogroman korak i na pravom smo putu”, izjavio je astronom Amari Trajd (Amaury Triaud). Naučnici iz NASE su predložili novu definiciju planete, otvarajući vrata Plutonu za povratak na stari status. Ovo će primorati Internacionalnu uniju astronoma da odluči. Budite u toku jer ćete možda morati ponovo da naučite da ima 9 planeta u našem Solarnom sistemu.

Znali smo da će 22. februar započeti veoma naročit i čudan geokosmički period. Pa ipak, otkriće da imamo “braću sa drugih planeta” nije bilo nešto što bismo lako pretpostavili, mada ne iznenađuje, budući da ovi tipovi planetarnih potpisa, koji traju do 21. aprila, donose događaje, ideje i otkrića koja niko ne bi očekivao. Takva je priroda kardinalnog T-kvadrata sa Uranom, planete budućnosti i sadašnjosti, koja vlada naučnim otkrićima, posebno u astronomiji i astrologiji.

Naša najveća briga tiče se da li će ovaj tip vesti, poput planeta na kojima je moguć život, biti zamena za velike obrte cena na tržištima. Nikad ne znamo tačno koje oblasti ljudske drame mogu okinuti ovakvi planetarni nizovi. Pretpostavljamo da će uticati na tržišta jer je tako bilo u prošlosti u dovoljno visokom procentu, međutim, nekada se dešava da utiču na velika otkrića ali ne i na tržišta. Radi se o verovatnoći, a ne o izvesnosti predikcije koja je sudbinska ili neizbežna.

Što se tiče statusa Plutona, to nikada nije bilo pitanje za finansijske ili mundane astrologe. Pluton je itekako značajan faktor za finansijsku analizu. Nastavio je da radi kako je oduvek radio, bez obzira na klasifikaciju astronoma čija se mišljenja o njegovom statusu razlikuju. Za astrologe jedino pitanje koje se postavlja je da li se podudara sa ljudskim aktivnostima kada je naglašen, a odgovor je “da”. Na primer, Pluton vlada porezom, dugovima i deficitom. Trenutno je središnja tačka rastojanja (midpoint) kardinalnog T-kvadrata Jupitera i Urana. Nacionalni dug i porez su među najvažnijim temama u Beloj kući, i treba da se reformišu do avgusta (dokle traje i njegov težak aspekt).

Neki astronomi misle da Pluton nije planeta ali svaki astrolog zna da se on okreće oko Sunca i da utiče na specifične oblasti ljudskih aktivnosti kao i sve druge planete. To nas navodi na pomisao: ako ima života na novootkrivenim planetama, kako će astrologija raditi u tom Solarnom sistemu, u toj realnosti? I da li i oni imaju tržišta i potrebu za finansijskim astrolozima kako bi uočili obrasce promene? Bilo kako bilo, o stvarnosti nema pregovaranja.

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

19.-25.IX 2011.

Izgleda da je Pun Mesec, u ponedeljak, 12. septembra, uticao na velike preokrete berzanskih indeksa širom sveta. Ali ti preokreti, mogu biti beznačajni u poređenju sa onima koje će izazvati geokosmičke konstelacije koje se odvijaju u vreme mladog Meseca koji se približava 27. septembra, naročito ako berze do tada nastave da rastu. Ponekad berze na Pun Mesec padaju na dno, a zatim se do mladog Meseca oporavljaju.

Saznaj više

23. – 29. I 2012

Ovo bi trebalo da bude još jedna zanimljiva nedelja. U ponedeljak je mlad Mesec u Vodoliji. Svaka planeta koja menja znak je znak preokreta u psihologiji i pažnji investitora. Berze koje na mlad Mesec rastu su osetljive na preokret, posebno ako je mlad Mesec u vazdušnom znaku.

Saznaj više

04.-10. VI 2012

Berze širom sveta počinju da reaguju na razorne posledice svetske eksplozije duga, kao što se i očekuje približavanjem rastućeg kvadrata Urana i Plutona, koji će ovog meseca, juna 2012, započeti svoju prvu od sedam egzaktnih konjunkcija.

Saznaj više