Dva važna geokosmička potpisa su: 1) ulazak Jupitera u znak Škorpiona; 2) treći i poslednji trigon Saturna i Urana.

Sada je jasno da je treća i poslednja opozicija Jupitera i Urana, koja se odigrala 27. septembra +/- 12 radnih dana, u vezi sa probojem na mnogim svetskim berzama, a ne sa obrtom trenda (što doduše jeste bio slučaj na finansijskim tržištima i tržištu robe). Zbog toga su mnogi berzanski indeksi (Dow Jones Industrial Average, NASDAQ, i S&P) skočili na nove vrednosti, postigavši najviše cene u posednjih nekoliko godina ili čak svih vremena. Takva je situacija bila ne samo u Americi, već i na svim drugim kontinentima.

Iako je bio petak 13. na berzama ništa nije bilo strašno. Naprotiv, bile su preplavljene izveštajima o jačanju ekonomije, i kako globalna ekonomska budućnost izgleda mnogo bolje nego što je prvobitno predvideo IMF (Internacionalni monetarni fond).

Ovo je bila dobra nedelja i za zlato i srebro. Zlato je skočilo iznad $1300/oz, dok srebro testira $17.50/oz. Mazut je 28. septembra posle 53.86, što je bila najviša vrednost od kako se Venera okrenula direktno sredinom aprila (samo jedan dan nakon opozicije Jupitera i Urana), pao na 49.10. Međutim, u petak 13. je ponovo skočio na 51.72. Jedino sa američkim dolarom stvari nisu tako sjajne ali će nam to biti veća briga kako se budemo približavali 2020. godini i konjunkciji Saturna i Plutona.

Prošle nedelje smo bili svedoci Marsa u kvadratu sa Saturnom (8. oktobra) i Sunca u kvadratu sa Plutonom (9. oktobra). Ovi aspekti nisu rezultirali u trend obrta na finansijskim tržištima ali jesu bili u vezi sa smrtonosnim požarima u regionima punim vinograda u Kaliforniji. Mars izaziva požare, a Pluton gubitak života i imanja koja puno vrede.

Ovaj tragični gubitak se može povezati i sa drugim (od pet) semi-kvadratom Urana i Neptuna, koji imaju 171-godišnji ciklus, a koji se odigrao 6. oktobra. U prethodnim kolumnama smo ovaj aspekt povezali sa uraganima (Uran), poplavama (Neptun), ali Uran u Ovnu takođe izaziva požare (kao i Mars, vladar Ovna, koji izaziva visoke temperature i povezuje se sa vatrom). Uran takođe vlada kompjuterima i tehnologijom, a u svojoj negativnoj konotaciji Neptun je u korelaciji sa krađom. Kad se ovo spoji, dobijemo sajber špijunažu i hakovanje, što je rastući problem današnjice. Na polju finansija, Neptun korespondira sa balonima od sapunice (a na drugim poljima obmanama i psihotičnim ispadima). Vidimo dokaz toga na svetskim berzanskim indeksima, ali ovo će se nastaviti još neko vreme, zato što će ovaj aspekt biti prisutan do 2019. godine.

Druga dva važna geokosmička potpisa su: 1) ulazak Jupitera u znak Škorpiona; 2) treći i poslednji trigon Saturna i Urana.

Jupiter je ušao u Škorpiona 10. oktobra i ostaće u tom znaku 13 meseci. Škorpion vlada novcem drugih ljudi, poput banaka, institucija koje daju zajam, kompanijama koje se bave hipotekom, brokerskim kućama, i sl. Sa Uranom koji uskoro ulazi u Bika (15. maja) , gde ostaje 7 godina, videćemo kako banke počinju da stvaraju mehur od sapunice, koji bi mogao potrajati i 2 do 5 godina. Ali onda, pre nego što Uran napusti znak Bika, mehur će se rasprsnuti. A o ovoj temi ćemo pričati detaljnije u “Prognozi za 2018” (Forecast 2018 Book).

Treći i poslednji trigon Saturna i Urana će se odigrati za manje od mesec dana, 11. novembra. Ovo je tek peti put da se ovaj aspekt pojavio od osnivanja američke berze. U svakom slučaju došlo je do skakanja vrednosti akcija. U ovom slučaju to bi mogao biti period od decembra 2016. do novembra 2017. Za sada se tržišta nisu mnogo obrnula u proteklih 20 meseci. Da li će se obrnuti sada pod trigonom Saturna i Urana? Ovakve misli me drže budnim noću. Deluje kao da je sve u redu sada, da ekonomija raste, ali ne mogu da se ne zapitam šta će je oboriti?

Mislim da ću investirati u neki melatonin.

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

05.-11. IX 2011.

Kada govorimo o berzi, nije mogla biti bolja nedelja od ove koju smo prognozirali oslanjajući se na principe finansijske Astrologije. Ali, spremite se za nedelju koja sledi, koja počinje 12. septembra, kada će biti Pun Mesec i niz planetarnih konstelacija Prvog nivoa (najmoćnije) koje imaju uticaj na preokrete na berzama, a čiji će se uticaj osetiti od petka 16. septembra i trajaće do oktobra meseca.

Saznaj više

09.-15. I 2012

Godina je započela velikim indeksa na berzama, a ove nedelje situacija može biti vrlo slična, obzirom da počinje punim Mesecom. Ali, važnije od punog Meseca je tranzit heliocentričnog Merkura kroz znak Strelca, koji počinje u sredu, 11. januara. Ovo je izuzetna konstelacija koja se istorijski poklapa sa veoma oštrim oscilacijama cena na mnogim berzama, a posebno na tržištu zlata i srebra.

Saznaj više

14. – 20. V 2012

Kao što je palo zlato, tako je pao i evro kada je francuski predsednik Sarkozi doživeo poraz od Fransoa Holandea, koji ne podržava mere štednje kao Sarkozi, Merkelova i Draghi (kao verovatno i švedska vlada, koja podržava Nemačku i ne vidi rast svoje privrede u primeni restriktivnih ekonomskih mera).

Saznaj više