Egzaktni aspekti Urana mogu biti okončani, ali su efekti i dalje prisutni. Štaviše, ubrzo se pojavljuju novi geokosmički signali koji bi mogli da donesu preokret svetskih berzanskih indeksa.

Svetske berze su prošle nedelje uglavnom beležile značajni rast, nakon okončanja T-kvadrata Venere, Marsa i Urana (od 12. do 18. septembra). Mnoga od ovih tržišta započela su svoj rast nakon niskih nivoa povezanih sa Saturnovom promenom pravca u četvrtak, 6. septembra. Međutim, u skladu sa Uranovom prirodom, skokovi su se dešavali i posle poslednjeg Marsovog kvadrata ka Uranu 18. septembra.

Možda ovaj trgovinski spor između SAD-a i Kine uopšte nije tako loš. Ili, možda tržišta predosećaju šta geokosmički signali sugerišu sve vreme. To jest, Jupiter će uskoro ući u Strelca na godinu dana, od 8. novembra 2018. godine do 2. decembra 2019. godine, a ova planeta i njen vladajući znak vladaju svetskom trgovinom. Ova kombinacija ukazuje na mogućnost nove ere i eksplozivnog povećanja svetske trgovine. Ipak, takva nagla reakcija može stvoriti nove probleme, kao što je hiperaktivnost svetske ekonomije i inflacija. 

Pobunjenička priroda Marsa i Urana koji su izašli iz poslednjeg kvadrata 18. septembra registrovana je kako na tržištu žive stoke tako i na tržištu valuta. Uran je 15. maja 2018. godine ušao u Bika po prvi put nakon tridesetih godina prošlog veka. 17. maja 2018. cena živih goveda bila je 101,37$, što je najniži nivo od 2016. godine. Prošle sedmice prodavala su se do 113,97$, što je rast od 12,4%. To je prilično veliki skok za ovo tržište. Ovo nije samo impresivno za argentinsku berzu (zemlja poznata po uzgoju stoke), već i iz ugla geokosmičkih kretanja (i to je, uostalom, svrha ove kolumne). Bik vlada stokom. Njegov simbol je govedo, sa kojim je jasno povezan. Kao što je rečeno u knjizi Prognoza 2018. godine (Forecast 2018 Book), ovo je tržište koje bi moglo eksplodirati u narednih 2-4 godine. Izgleda da je počelo.

Bik takođe vlada valutama, poput američkog dolara. Dolar je prošle nedelje iskočio iz trenda, a potom je pao na novi dvomesečni niski nivo. Kao reakcija na to, evro se pridružio novom dvomesečnom najvišom vrednošću.

KRATKOROČNA I DUGOROČNA GEOEKOMSKA I MUNDANA RAZMIŠLJANJA 

Egzaktni aspekti Urana mogu biti okončani, ali su efekti i dalje prisutni. Štaviše, ubrzo se pojavljuju novi geokosmički signali koji bi mogli da donesu preokret svetskih berzanskih indeksa. 

Pogledajmo neke geokosmičke faktore koje bi finansijski astrolozi i tržišni analitičari mogli razmatrati, oslanjajući se na istraživačke studije objavljene u knjizi Ultimativni vodič za vremensko planiranje na berzama, Treći tom: Geokosmičke korelacije sa ciklusima trgovanja (Ultimate Book on Timing Market, Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cicles). Kako je već istaknuto u ovoj kolumni, 18. septembra je Mars formirao svoj treći i poslednji kvadrat ka Uranu. U trećem poglavlju ove knjige, to je aspekt nivoa 1 (najjači pokazatelj), sa 77% korelacijom sa primarnim ciklusima u periodu od 13 trgovačkih dana. Vremenski period ovo primarnog ciklusa je na snazi do 5. oktobra. U utorak, 25. septembra, Sunce će kvadrirati Saturna, drugi signal prvog nivoa, sa 69% korelacije sa primarnim ciklusom u periodu od 11 trgovačkih dana. Nakon toga, Venera će 5. oktobra krenuti retrogradno, što je najsnažniji signal prvog nivoa u odnosu na prethodne, sa 78% korelacije sa primarnim ciklusima u periodu od 12 dana trgovanja. Uverite se sami, a kada to uradite, videćete da se sva tri vremenska perioda preklapaju od 25. septembra do 5. oktobra.  

Ovo je naš način rada. Tako radimo. Ovako primenjujemo veštine tržišnog predviđanja. Kada se studije ciklusa i tehničke analize kombinuju sa ovim pristupom, često smo u prilici da napravimo izvanredno precizne tržišne uvide. Omogućava nam da razvijemo strategiju trgovanja za naše dnevne i nedeljne pretplatnike. Zvuči tako lako. Ipak, to je verovatno jedan od najizazovnijih zadataka koji se mogu zamisliti – da zapravo odaberete vreme I cenu pri ulasku i izlasku iz trgovanja. Skoro je jednako teško kao odabir vremena i osobe sa kojim biste podelili svoj život. Ali, kada dobro odaberete, u životu je samo nekoliko stvari koje mogu zaseniti taj osećaj  zadovoljstva kao što je pravi izbor. A postoji nekoliko načina koji mogu pomoći preciznijim izborima od astrologije, posebno kada su podržani drugim studijama dizajniranim da proizvedu isti povoljan ishod.

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

05.-11. XII 2011

Dugo očekivani strelčevski oporavak berzi konačno je stigao prošle nedelje. U tipičnom maniru Strelca, uopšte nije bio skroman i desio se širom sveta. Strelca jednostavno morate da volite kada se ponaša na taj način. To je kao kada Deda Mraz konačno stigne, iako malo kasni. Pa, možda je pre nedelju dana bio pod uticajem tranzitnog Saturna.

Saznaj više

16. – 22. IV 2012

Zlato i srebro su prošle nedelje imali značajne oporavke, u skladu sa istorijskim bikovskim trendom pod uticajem heliocentričnog Merkura u tranzitu kroz Strelca (8. – 19. aprila). Od minimuma od 4. aprila od 1613, samo šest dana kasnije, 12. aprila, zlato se oporavilo na 1681. Međutim, do petka, ponovo je počelo da pada.

Saznaj više

27. VIII – 03. IX 2012

Glavna stvar koju sada pratimo je Mars u Škorpionu, od 23. avgusta – 7. oktobra. Očekujemo da plemeniti metali dostignu najviše vrednosti, a sada će to krenuti od najnižih vrednosti koje je naša finansijska astrologija prognozirala da će se desiti od 2. – 23. avgusta. Taj minimum se zaista dogodio 14. – 15. avgusta, kada je Mars napravio konjunkciju sa Saturnom.

Saznaj više