Kurs: Tehnike Firdarija i Profekcija

U utorak 5. marta u 19h pocinje jednomesecni kurs iz Tehnike Firdarija i Profekcija. Tehnike Firdarija, Profekcija i Solarnog Povratka cine jedan jedinstven sistem astrološkog predvidanja vremenskih perioda, pri cemu je važno razumeti njihovu medusobnu hijerarhiju, kao i realan upliv odgovarajucih vladara. Sve one su bazirane na primarnom opisu perioda od godinu dana. Kurs je moguce pohadati online sa video linkovima i svim dodatnim pisanim materijalima.

Tehnika Firdara ili planetarnih perioda je sistem persijskog porekla koji se dosta koristio u anticko doba i spada u istu grupu tehnika gde i profekcije. Dogadaji u ovim sistemima se predvidaju tako što se u slucaju profekcija datom znaku, odnosno kuci, dodeljuje odredena vremenska vrednost, a u slucaju firdara odredenoj planeti. Firdaria je tehnika koji podrazumeva primenu planetarnih perioda. Najsavršenija tehnika ovog tipa je sistem daša, koji cini glavnu okosnicu indijske astrologije. Tipovi dogadaja se procenjuju u zavisnosti od toga kako je vladar odredenog perioda postavljen u natalnom horoskopu (vrlo slicno tehnici opštih planetarnih perioda). 

Profekcija je tehnika koja se koristila i u anticko doba, posebno u srednjem veku, dok je vec u doba renesanse pocela sve manje da se koristi, da bismo danas imali veoma malo tekstova koji se odnose na ovu tehniku. Ova tehnika je veoma jednostavna za svakodnevnu upotrebu i ima neke prednosti u odnosu na druge prognosticke tehnike, jer vec samo na osnovu natalne karte možemo prognozirati dogadaje u okviru delova dana. 

Tehnike Firdarija, Profekcija i Solarnog Povratka cine jedan jedinstven sistem astrološkog predvidanja vremenskih perioda, pri cemu je važno razumeti njihovu medusobnu hijerarhiju, kao i realan upliv odgovarajucih vladara. Sve one su bazirane na primarnom opisu perioda od godinu dana. 

Teme kursa:

  • Firdaria – tehnika planetarnih perioda
  • Profekcije i njihovo tumacenje
  • Podperiodi unutar profekcija
  • Vladari godina

Kome je namenjen:

  • Svima koji su zainteresovani za produbljivanje astrološkog znanja i specijalizaciju iz prediktivne astrologije.
  • Poželjno je osnovno astrološko obrazovanje (poznavanje osnova natalne astrologije).

Nacin pohadanja:

  • Online kurs sa video linkovima i svim dodatnim pisanim i audio materijalima ili redovan kurs (direktnim prisustvom) u trajanju od mesec dana možete pohadati na našem Institutu.
  • Cena: 140 EUR 
  • Kontakt: 011.267.0711, 060.767.3192, 064.387.2224 ili info@keplerunited.org
Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Astrologija uživo

Moć i snagu astrologije možemo susresti na svakom koraku, naravno ako smo uspešni nebeski čitači, ako nam je astrologija ljubav, ili deo života.

Saznaj više