U petak 5. aprila, biće mlad Mesec u Ovnu, i Ovan i mlad Mesec ukazuju na novi početak, novu energiju za pokretanje novih projekata. Pošto je Merkur sada direktan, ta ideja može biti još više naglašena.

Merkur, planeta komunikacije, informacija i vesti, svoj tronedeljni retrogradni ciklus okončao je u četvrtak 28. marta kada se okrenuo direktno. Upravo na vreme, jer je prošla nedelja bila nedelja sa mnogo vesti. Budući da je Merkur u konjunkciji sa Neptunom i u Ribama, a dominantan aspekt 2019. je Jupiter kvadrat Neptun, nije iznenađujuće da je prošle nedelje bilo toliko informacija (Jupiter u Strelcu) da je bilo teško sagledati sve činjenice ili proveriti njihov izvor što je unelo još veću konfuziju (Neptun i Ribe). Da li se magla Neptuna i Riba podigla sa tolikim dramatičnim (Jupiterovim) vestima, ili je tlo postalo još nestabilnije? Ne smemo zaboraviti da su Saturn i Pluton takođe sada u orbisu konjunkcije u Jarcu, koji vlada zemljom, ili našim utemeljenjem. 

Od važnih vesti dve su se dogodile u SAD i Velikoj Britaniji. U Sjedinjenim Američkim Državama, Trampovi simpatizeri su slavili – a njegovi protivnici su osuđivali – objavljivanje Milerove istrage u kojoj je zaključeno da nije bilo dogovora tokom Trampove kampanje sa ruskim zvaničnicima tokom izbora 2016. godine. Za Trampove pristalice, ovo je potvrda njihovih tvrdnji da je cela istraga bila lov na veštice, "zavera – obmana", koja je jedan od klasičnih simbola Jupitera i Neptuna u teškom aspektu, posebno u vezi sa Ribama. Za "Nikada – Tramp" grupaciju, ovo je veliko razočarenje, čak i izdaja, gde su se realnost i iluzija konačno suočili. Međutim, ostaje uverenje da je predsednik još uvek kriv za nešto – možda za mnoge stvari – i njegova opozicija neće prestati da istražuje kako bi saznala (više Jupitera i Neptuna, u kombinaciji sa Saturnom i Plutonom). Milerov izveštaj ne okončava razmimoilaženje oba tabora. U stvari, verovatno će se jaz povećati, ako je uopšte to moguće,  izborima 2020. godine, pošto će Jupiter u Strelcu (tokom većeg dela 2019.) preći u stelijum u Jarcu (većim delom 2020. godine). To vam je kao da iz divljine i slobode da iskažete i uradite sve što želite, uđete u period cenzure i kažnjavanja za štagod da uradite ili kažete. To je kao kada iz pozamašnog stanja na računu uletite u minus, ako niste dovoljno pažljivi. Ali biti “pažljiv” je važna karakteristika koju treba slediti kako bi se uspešno živelo sledeće dve godine.

U Velikoj Britaniji, bilo je malo slavlja – i mnogo gneva – jer treći pokušaj premijerke Terese Mej da obezbedi podršku za Bregzit nije uspeo. To, naravno, produžava potpunu konfuziju do koje je došlo glasanjem u junu 2016. godine, koje je sprovedeno pod retrogradnim Marsom, što je aspekt koji ukazuje da se ono što je tada odlučeno postiže borbom.

Ipak, uprkos svim ovim konfliktnim emocijama i novinarskim naslovima, globalna tržišta kapitala su se održala, posebno u SAD-u i Kini, gde se berzanski indeksi ponovo približavaju vrhuncima za ovu godinu. Ali opet, budite oprezni, jer pod Jupiterovim kvadratom sa Neptunom, ne možete verovati svemu što ste pročitali i čuli, osim ako možete proveriti, i očigledno je da se mnogo toga govori ili piše ovih dana a što nije provereno. To su sve emocije, histerija i očekivanja.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Sledeće sedmice, u petak 5. aprila, biće mlad Mesec u Ovnu, istog dana kada će biti objavljeni izveštaji o zapošljavanju. Simbolično, i Ovan i mlad Mesec ukazuju na novi početak, novu energiju za pokretanje novih projekata. Pošto je Merkur sada direktan, ta ideja može biti još više naglašena. Možda će se u Velikoj Britaniji pojaviti nova ideja o tome kako sprovesti Bregzit.

Međutim, naš fokus će biti više na grupi geokosmičkih potpisa od 10. do 15. aprila. Ovo bi trebalo da bude zanimljivo, jer će, s jedne strane, kvadrat Jupitera i Neptuna biti istaknut Venerom u konjunkciji sa Neptunom, a u kvadratu sa Jupiterom. U isto vreme Jupiter se okreće retrogradno i formira trigon ka Suncu. Ovo naglašava optimizam i nadu u predložene ideje. Ipak, u isto vreme, konjunkcija Saturna i Plutona u Jarcu je takođe naglašena dok ih kvadrira tranzitno Sunce. Zajedno, ova grupa aspekata ima i istorijsku korelaciju sa velikim oscilacijama cena. To je više period „dobrih i loših vesti “, ali svakako onaj koji ipak može odgovarati preokretima na nekoliko finansijskih tržišta. Može ponuditi odlične mogućnosti za trgovanje, ne samo na tržištima kapitala, već i u sirovoj nafti. Takođe očekujemo velike pomake na tržištu plemenitih metala, soje i valutnim tržištima, jer će heliocentrični Merkur biti u Strelcu, od 3. do 15. aprila.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA U VEZI KVADRATA JUPITERA I NEPTUNA

Prošle nedelje imali smo klasičan primer geokosmičkih potpisa i njihov efekat na čoveka. Jupiterov kvadrat ka Neptunu, sa Neptunom u Ribama, odnosi se na štetu prouzrokovanu jakim kišama. Sada se navodi da je od rekordnih kiša umrlo do milion teladi. Ovo takođe naglašava važnost Urana u Biku, koji vlada živom stokom, što ukazuje da će cene mesa verovatno skočiti zbog oskudice u snabdevanju.  

Tranzitne planete su takođe efikasno sredstvo za razumevanje trenutnih trendova u životu natusa. Uzmimo, na primer, predsednika Donalda Trampa, rođenog 14. juna 1946. u 10:54 u Kvinsu, Njujork (prema kopiji izvoda iz matične knjige rođenih koji je objavljen na njegovoj internet stranici tokom predsedničke kampanje 2016. godine). U prvoj godini njegovog mandata tranzitni Saturn u Strelcu bio je u konjunkciji sa njegovim natalnim Mesecom i u opoziciji sa njegovim Suncem. U to vreme smo naglasili da je bio na vrhuncu životnih postignuća (Saturn u opoziciji sa Suncem), ali njegova popularnost je bila niska (Saturn se pridružio Mesecu). 2019. godine Jupiter je došao na mesto Saturna. To jest, tranzit Jupitera (ne Saturna) je sada u sprezi sa natalnim Mesecom predsednika Trampa, ali u opoziciji sa njegovim natalnim Suncem. Značenje bi bilo upravo suprotno. Njegova popularnost bi skočila, ali bi njegova dostignuća bila mala. Oslobađanje od dogovora sa Rusima Milerovim izveštajem nije stvarno postignuće, ali će verovatno uticati na povećanje podrške. Ono što dolazi nakon toga je tranzit Plutona u opoziciji sa njegovom natalnom Venerom i Saturnom 2020-2022. To nije aspekt popularnosti ako neko pokuša da forsira stvari bez dovoljne podrške kolega. Takođe će imati tranzitni Neptun u T-kvadratu sa natalnom opozicijom Sunca i Meseca. To ima više veze sa njegovim psihološkim ili mentalnim sklopom.  

Sa Neptunom u Ribama (2011-2025), biće teško zaustaviti poplavu zahteva ka univerzalnoj zdravstvenoj zaštiti, ili sve više skretanja ka socijalizmu. Sa Neptunom, to je sukob između saosećanja i zabluda. Morate se uvek zapitati: Šta su činjenice? Šta je stvarnost? I, jesu li mogući pregovori ili je sve određeno? Odgovori su šturi i kratki.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Od 08.03. do 15.03.2021.

Sva ova energija Ribe možda nije pogodna za trgovanje pozicijama. Međutim, dobro je za romantiku i umetnost. Povoljno je vreme da se prepustite mašti i iskoristite svoj kreativni potencijal.

Saznaj više

Od 01.03. do 08.03.2021.

Sledeći zanačajan geokosmički period nastupa od 11.-14. marta, kada će se Sunce i Venera spojiti sa Neptunom u znaku Ribe. Tada je i mlad Mesec u znaku Ribe 13. marta i izlazak Merkura iz njegove senke.

Saznaj više

Od 22. februara do 01. marta 2021.

Posvetimo se retrogradnom Merkuru za trenutak. U astrologiji postoji nešto što se naziva Merkurova senka, a odnosi se na period u kome je Merkur direktan i prelazi stepenove koje je već prošao tokom retrogradnosti.

Saznaj više