Merkur je retrogradan, što generalno nije povoljno vreme za trgovinu. Pobrinite se da sve činjenice budu tačne i da informacije budu proverene pre nego donesete odluku. I takođe, osigurajte otvorena vrata ili rezervnu varijantu u slučaju da se predomislite.

Možda je prošla nedelja manjkala planetarnim aspektima, ali to samo znači da je mala verovatnoća preokreta osnovnog trenda. Činjenica da su tržišta akcija prešla na nove vrhunce svih vremena, a da je tržište zlata bilo hirovito (prvo je palo, zatim je skočilo, pa je opet palo) ima više veze sa heliocentričnim Merkurom u Strelcu, koga prati reputacija da je neobuzdan. Prošlonedeljna snažna tržišna kretanja pojedini finansijski astrolozi mogu pripisati pomračenju Sunca prošlog utorka, 2. jula. Međutim, to nema tako jaku istorijsku korelaciju sa oscilacijama tržišta kao ulazak u Strelca heliocentričnog Merkura, 1.- 12. jula. Pred nama je još jedna takva nedelja.

Više nego obično ovaj put možemo kriviti Merkura. Često Merkura smatramo “varalicom” a on će svoj tronedeljni retrogradni hod započeti u nedelju 7. jula. Merkur je po prirodi veoma pametan i promenljiv. Ali, kada je retrogradan, on je mnogo više nalik “ptici trkačici”, prvo u žestokom trku ode u jednom pravcu, onda naglo menja pravac da bi krenuo u suprotnom. U svom retrogradnom periodu nijedan berzanski pokazatelj nije čvrst, niti su tehnički indikatori potpuno pouzdani. To je možda posledica povezanosti retrogradnog Merkura sa "provokacijama". To znači da opšti utisak može biti da je cena niska i da će tržište rasti. Ali, ubrzo nakon davanja signala za kupovinu, tržište se može preokrenuti i pasti. Ali i to se brzo završava pošto se cene opet menjaju. Ova vrsta tržišne aktivnosti je obično odgovor na konfliktne signale koje generišu politička saopštenja i ekonomski izveštaji. Očekujte kontradiktorne vesti tokom ovog meseca. Kao trgovac, imate izbor: budite veoma okretni i kratkoročno orijentisani, ili stojte sa strane dok gužva ne prođe.

Kad smo već kod toga, možda će biti mnogo galame naredne dve nedelje. I Sunce i Venera prolaze kroz znak Raka, i oba će formirati opoziciju sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, od 9. do 21. jula. Ovo je sama po sebi formacija koja ukazuje na konflikte, i uključuje možda najkonfliktniji znak zodijaka, koji je Rak (to je opservacija, a ne dokazana činjenica – da pojedinci sa istaknutim znakom Raka imaju tendenciju da budu uvučeni u dramatične interesne konflikte čak neznajući tačne razloge zašto). Prema tome, ovaj retrogradni ciklus Merkura može biti intenzivniji, osetljiviji i znatno više zbunjujući od većine (a većina je već zbunjujuća zbog kontradiktornih poruka). Biće zanimljivo da se isprati predsednik Tramp, čije je Sunce u Blizancima, kojim upravlja Merkur, da vidimo kako on (kako svi Blizanci) upravlja retrogradnim Merkurom i sa kojim porukama će izaći ovog meseca, kako će nevažne stvari da se pretvore u goleme probleme usled nesporazuma. Može biti i zanimljiv period za one koji ga klevetaju i kako će probati (i verovatno uspeti) da ga "isprovociraju". 

U smislu tržišta, kad god vidimo Veneru i Plutona uključene u aspekte sa drugim planetama ili međusobno (kao što se dešava 9. i 21. jula), čini se da pitanja duga i poreza postaju vredna pažnje. Ovo, zauzvrat, utiče na tržišta koja se odnose na dugovanja, kao što su vrednosni papiri i valute (kao što je američki dolar). Takođe, imamo ovo pravilo: svako tržište koje pada pod teškim aspektom između Venere i Saturna, kandidat je za početak naglog skoka. Dakle, pratićemo pažljivo ovaj vremenski period zbog odličnih mogućnosti za trgovanje. Ili ne. Na kraju krajeva, Merkur je retrogradan, što generalno nije povoljno vreme za trgovinu, kao što je ranije već objašnjeno. Ovde već vidite razvijanje konfliktnih signala (astrološki) koji se odnose na Merkura, Varalicu, koji kreće retrogradno. Bolje proverite i nanovo preispitajte sve odluke koje donosite tokom ovog meseca. Pobrinite se da sve činjenice budu tačne i da informacije budu proverene pre nego donesete odluku. I takođe, osigurajte otvorena vrata ili rezervnu varijantu u slučaju da se predomislite.

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Od 08.03. do 15.03.2021.

Sva ova energija Ribe možda nije pogodna za trgovanje pozicijama. Međutim, dobro je za romantiku i umetnost. Povoljno je vreme da se prepustite mašti i iskoristite svoj kreativni potencijal.

Saznaj više

Od 01.03. do 08.03.2021.

Sledeći zanačajan geokosmički period nastupa od 11.-14. marta, kada će se Sunce i Venera spojiti sa Neptunom u znaku Ribe. Tada je i mlad Mesec u znaku Ribe 13. marta i izlazak Merkura iz njegove senke.

Saznaj više

Od 22. februara do 01. marta 2021.

Posvetimo se retrogradnom Merkuru za trenutak. U astrologiji postoji nešto što se naziva Merkurova senka, a odnosi se na period u kome je Merkur direktan i prelazi stepenove koje je već prošao tokom retrogradnosti.

Saznaj više