Vodolija je jedan od znakova najtežih za predviđanje tržišnog ponašanja, jer - poput svog vladara Urana - to je vreme u kojem su moguća spektakulana dešavanja.

Prošle nedelje, globalna tržišta akcija bila su veoma nestabilna, u skladu sa promenljivim izgledima u vezi sa izbijanjem koronavirusa, od toga da je van kontrole do toga da je sve pod kontrolom.

Ove iznenadne promene izgleda epidemije koronavirusa predstavljaju klasičnu dilemu koju simbolizuje Mars u Strelcu u kvadratu sa Venerom i Neptunom u Ribama (van kontrole) koji je bio aktuelan prošlog vikenda, nasuprot Saturnu u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu (opsesija kontrolišućom potrebom ili da se barem odaje takav utisak). Ali Saturn i Pluton takođe predstavljaju potencijal ozbiljne pretnje ljudskom životu, na nivou prirode ili inicirano ponašanjem ljudi. Trenutno se čini da ozbiljnija i dugotrajnija povezanost sa Saturnom i Plutonom nadilazi kratkoročnu i prolaznu povezanost sa histerijom koju predstavljaju Neptunovi aspekti, a to zauzvrat može imati i duže nego kratkoročnu povezanost na globalne cene akcija.

Međutim, oštre promene cena na globalnim berzama su tipične za Sunce koje sada prolazi kroz tropski znak Vodolije (20. januara do 19. februara). Vodolija je jedan od znakova najtežih za predviđanje tržišnog ponašanja, jer – poput svog vladara Urana – to je vreme u kojem su moguća spektakulana dešavanja. Cene besne. Ovo može postati još očiglednije kada Merkur postane retrogradan za dve nedelje, što je još jedan geokosmički kod poznat po svojoj tendenciji ka brzim i naglim oscilacijama.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Usporavanje ekonomskog rasta nije iznenađenje za finansijske Astrologe, imajući u vidu da se Jupiter iz znaka šansi i prilika, Strelca, u poslednjem tromesečju 2019. preselio u suzdržaniji i oprezniji znak Jarca. Ovo može uticati i na stopu profita na američkoj berzi. Kao što je ranije objavljeno, uočena je visoka istorijska povezanost sa dugoročnim vrhuncima ciklusa američkih akcija kada je Jupiter u hodu od 10° Strelca do 20° Jarca. Sada smo u tom periodu, jer je Jupiter 2. decembra 2019. iz Strelca ušao u Jarca, gde će ostati do 19. decembra 2020. godine.

Zabrinutost je prisutna jer nema istaknutih tranzitnih planetarnih aspekata povezanih sa preokretom na tržištima sve do niza koji počinje 16. februara, kada Merkur kreće retrogradno u Ribama, a Mars uđe u Jarca. Oba su važna, posebno za tržišta koja se odnose na kamatne stope. Jednako važan biće i tranzit Venere, koji će 8. marta kvadrirati stelijum u Jarcu – Jupitera, Plutona i Saturna (od 23. februara do 3. marta), a zatim će uslediti dve konjunkcije, Venere i Urana i Sunca i Neptuna, 8. marta. Dan kasnije, Merkur kreće direktno, kroz nestabilan znak Vodolije u koji se vratio.

Jedini geokosmički pokazatelj mogućeg preokreta i skoka ovog novog silaznog trenda na tržištima hartija od vrednosti je tranzit Marsa kasnim stepenovima Strelca, u blagom sektilnom aspektu od 4. do 13. februara ka konjunkciji Jupitera i Neptuna u karti njujorške berze (osnovana 17. maja 1792.). Međutim, to će se takođe preklapati sa TMI sektorom (Tramp Mars Indikator). To jest, Mars će aktivirati kartu predsednika Donalda Trampa, SADa i Irana, formirajući međusobnu konfiguraciju "velikog kvadrata", od 28. januara do 10. februara. S napetim aspektom Marsa ka ovim kartama, iznenadno temperamentno nastupanje može uticati na svetska tržišta akcija i tržišta plemenitih metala.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Od 08.03. do 15.03.2021.

Sva ova energija Ribe možda nije pogodna za trgovanje pozicijama. Međutim, dobro je za romantiku i umetnost. Povoljno je vreme da se prepustite mašti i iskoristite svoj kreativni potencijal.

Saznaj više

Od 01.03. do 08.03.2021.

Sledeći zanačajan geokosmički period nastupa od 11.-14. marta, kada će se Sunce i Venera spojiti sa Neptunom u znaku Ribe. Tada je i mlad Mesec u znaku Ribe 13. marta i izlazak Merkura iz njegove senke.

Saznaj više

Od 22. februara do 01. marta 2021.

Posvetimo se retrogradnom Merkuru za trenutak. U astrologiji postoji nešto što se naziva Merkurova senka, a odnosi se na period u kome je Merkur direktan i prelazi stepenove koje je već prošao tokom retrogradnosti.

Saznaj više