Usred ovog kardinalnog T-kvadrata, Jupiter će takođe napraviti treći i poslednji kontakt sa Plutonom 12. novembra, dok Mars završava dvomesečni retrogradni ciklus 13. - 14. novembra. Ova poslednja dva potpisa su izuzetno moćna.

Bila je to nedelja nakon Noći veštica i punog Meseca u konjunkciji sa Uranom 31. oktobra. I kao što bi se moglo očekivati pod naglašenim punim Mesecom i Uranom, sve se iznenada i neočekivano preokrenulo. Iznenadne promene u psihologiji investitora prikazane su promenom pravca Merkura u utorak, 3. novembra, kada je Mesec ušao u znak Blizanci, Merkurov vladajući znak, baš u vreme američkih predsedničkih izbora. Još jednom su anketne agencije promašile (ali su geokosmičke analize bile tačne) jer nije bilo „plavog talasa“, a demokratski kandidat Džo Bajden nije pobedio dvocifrenom razlikom. Zapravo, u vreme dok pišem ovaj tekst, niko zvanično nije proglašen pobednikom, tačno u skladu sa našom prognozom da pobednik neće biti poznat pre 6. novembra, a možda ne pre nego što Mars 14. novembra krene direktno. Što smo bliže Saturnovom kvadratu sa Uranom 17. februara, sumnje u integritet ili tačnost izbornih rezultata mogu potrajati do tada. Stabilnost i osećaj sigurnosti i nacionalnog ponosa u državi, njenom rukovodstvu i sugrađanima možda će još nekoliko nedelja biti veoma nejasni. Nova iznenađenja slede u narednih par nedelja.

Svetski indeksi akcija naglo su porasli prošle sedmice, nakon višenedeljne rasprodaje završene prethodnog petka, 30. oktobra. Bitcoin je imao izvanrednu nedelju, testirajući u petak nivo od $16.000 koji nije zabeležen od decembra 2017. do januara 2018. Zlato i srebro su takođe zabeležili snažan uspon. 

Hronološki gledano bila je to nedelja koja je reflektovala simboliku konjunkcije punog Meseca i Urana sa Merkurom koji menja pravac u direktan hod. Međutim, planetarne kombinacije za sledeću nedelju su potencijalno jednako značajne. Ništa još nije gotovo. Nerealno i dalje dominira nad realnim koji smo nekada poznavali. Može se samo zamisliti nivo nerealnog koje mora trenutno prolaziti kroz glavu predsednika Trampa kada tranzitni Neptun (izazovan osećaj realnosti) ide u T-kvadrat sa njegovom opozicijom Sunca i Meseca (osnovna vera u sebe, nečiji identitet). Ovo bi moglo biti vreme transcendencije ili potpuno raskidanje veze između onoga u šta veruje i onoga što je stvarno. Otuda je možda za mnoge ljude nerealno vreme, ali za predsednika i njegove najvatrenije pristalice izuzetno nerealno vreme ako se trend glasanja nastavi u Bajdenovu korist. Verovatno je iz drugih razloga prilično nerealno i za Džo Bajdena. O tome ćemo razgovarati u budućim tekstovima ako on zaista bude proglašen pobednikom na izborima 2020.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Izgleda da su prošlonedeljne astrološke analize prevazišle studije ciklusa. Prikazane astrološke korelacije ukazivale su na pobedu Bajdena. To podržava sinodički ciklus Jupitera i Saturna od 21. decembra 2020. i kvadrat Saturna i Urana od februara do decembra 2021. Svaki od njih imao je jasnu vezu sa porazom aktuelne stranke u Beloj kući. Studije ciklusa koje sam naveo ukazivale su na Trampovu pobedu. Konačno brojanje glasova nije potpuno u trenutku pisanja ovog teksta, ali Bajden je bliži cilju nego predsednik.

Dakle, ako dvadesetogodišnji ciklus Jupitera i Saturna, koji je ovog puta poznat i kao ciklus „velike mutacije“, jer pravi 200-godišnju tranziciju iz zemljanog elementa u vazdušni element, predstavlja „novu Airu“ (novu vezdušnu eru, prim.prev.), šta možemo očekivati tokom narednih 200 godina, a posebno u narednih 20 godina? Da li će početak nove serije u vazdušnom elementu više ujediniti SAD, svet, od serije konjunkcija u zemljanom elementu? To je ideja ili bar deo mogućnosti na koje ukazuje ovaj ogromni kosmički pomak. Ali pomak nije uvek očigledan na samom početku. Može proći 5-10 godina dok se promena ne uoči. Ovo je tema koju ćemo detaljnije obraditi u knjizi Prognoza 2021, koja će izaći za nešto više od mesec dana.

U međuvremenu, imamo još jednu kosmičku aktivnost koja se sprema u narednih nekoliko dana. Između 9. i 19. novembra, Venera će biti u opoziciji sa Marsom, a obe planete će formirati kardinalni T-kvadrat ka stelijumu u Jarcu gde su Pluton, Jupiter i Saturn. Usred ovog kardinalnog T-kvadrata, Jupiter će takođe napraviti treći i poslednji kontakt sa Plutonom 12. novembra, dok Mars završava dvomesečni retrogradni ciklus 13. – 14. novembra. Ova poslednja dva potpisa su izuzetno moćna. Konjunkcija Jupitera i Plutona od 12. novembra ima 88% istorijske korelacije sa primarnim ciklusima u roku od 11 trgovinskih dana. Direktan Mars od 13. do 14. novembra ima 75% korelacije sa istim u roku od 11 trgovinskih dana. Oba su moćni aspekti preokreta prvog nivoa. Najniži nivo svetskih berzanskih indeksa od 29. do 30. oktobra bio je unutar ovih 11 trgovinskih dana. Ali s obzirom da je ove nedelje sredina ovog napetog vremenskog perioda i indeksi (Bitcoin, valute i metali) naglo rastu, ne isključujemo mogućnost još jednog oštrog preokreta.

Za sada, pažnja kolektiva usmerena je na okončanje američkih predsedničkih izbora 2020. godine i šta to znači u okviru kosmičkog pomaka "Nove Aire". Hvala MMA analitičarki tržišta Kat Povel na toj frazi.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Od 08.03. do 15.03.2021.

Sva ova energija Ribe možda nije pogodna za trgovanje pozicijama. Međutim, dobro je za romantiku i umetnost. Povoljno je vreme da se prepustite mašti i iskoristite svoj kreativni potencijal.

Saznaj više

Od 01.03. do 08.03.2021.

Sledeći zanačajan geokosmički period nastupa od 11.-14. marta, kada će se Sunce i Venera spojiti sa Neptunom u znaku Ribe. Tada je i mlad Mesec u znaku Ribe 13. marta i izlazak Merkura iz njegove senke.

Saznaj više

Od 22. februara do 01. marta 2021.

Posvetimo se retrogradnom Merkuru za trenutak. U astrologiji postoji nešto što se naziva Merkurova senka, a odnosi se na period u kome je Merkur direktan i prelazi stepenove koje je već prošao tokom retrogradnosti.

Saznaj više