I evo nas ponovo pred još jednom konjunkcijom Jupitera i Saturna, ovog puta u Vodoliji, prvi put posle više od 600 godina. To je početak onoga što astrolozi nazivaju epoha vazduha, jer će se svakih 20 godina u narednih 140 godina dešavati u vazdušnom znaku.

Prema stratezima sa Vol Strita izgleda da će tržište akcija biti u usponu u 2021. godini – očekuje se godina povratka u normalu, ekonomskog rasta iznad trenda i većeg berzanskog prometa… Očekuje se da će vakcine doprineti slobodnijem kretanju u odnosu na ograničenja tokom pandemije i zauzvrat pokrenuti ekonomiju tokom 2021. Rad od kuće trebalo bi da se vrati u kancelarije – Patti Domm, www.cnbc.com, 18. decembra 2020.

Jedan od problema u vezi sa ovim navodima je taj što se Jupiter i Saturn spajaju, a obe planete će biti u kvadratu sa Uranom u naredna dva meseca. Kada je Uran prisutan, ništa ne ide baš onako kako je očekivano. A sa uključenim Jupiterom, to može ići mnogo dalje od očekivanog.

Međutim, prošla sedmica bila je primer koliko moćan može biti heliocentrični Merkur u Strelcu (9.-20. decembra). Oh, prevarant Merkur je zakasnio u svom naumu da određena tržišta lansira do neslućenih visina, ali se nakon svega pojavio prošle nedelje kroz Bitcoin, koji je uzleteo do novog vrhunca ikada. Sirova nafta, soja i valute skočili su na nove maksimume. Zlato i srebro su se oporavili i postigli nove višednevne maksimume. Prošla nedelja je bila sjajna za sve. Hajde da vidimo šta će se dogoditi ove nedelje kada ptica trkačica pređe u Jarca, koji ima tendenciju da bude manje od Strelca sklon preterivanju. Dodatno usporavanje može biti aktivirano s obzirom da će se Saturn (kočnica) spojiti sa Jupiterom (pedalom za gas) u ponedeljak. 

Sve izgleda sjajno dok napuštamo zonu Strelca sledeće nedelje. A onda nastupa kosmički pomak kako počne sezona Jarca, a Jupiter napreduje kroz sledeći Saturnov znak, gde zajedno idu u kvadrat sa Uranom u naredna dva meseca. Ništa ne ide kako se očekivalo.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Iako se približavamo samoj sezoni praznika i obim poslovanja može biti neznatan, očekujemo nekoliko važnih geokosmičkih aspekata. Zapravo, započinje dvomesečni period dugotrajnih (spoljnih) planetarnih ciklusa od najvećeg značaja još od 16. marta do 4. aprila 2020. godine, kada je bio vrhunac panike na tržištu pod pandemijom COVID-19. Ne propuštamo da uočimo dok ulazimo u ovaj kritični geokosmički period od 17. decembra do 17. februara da se drugi talas COVID-19 poklapa sa još jednim periodom histerije kako u pogledu zdravstvene, tako i ekonomske opasnosti po naciju, svet. Do sada to nije negativno uticalo na svetska tržišta akcija, koja nastavljaju da se dobro drže nakon panike od 16. do 23. marta 2020. godine kada je nekoliko njih izgubilo 30-40% vrednosti tokom samo jednog meseca. Samo na osnovu ovih kosmičkih ciklusa ne isključujemo mogućnost da se nešto slično ponovi od sada do marta.

Da vidimo listu ovih datuma (otpočetu prošle nedelje). 

17. decembar: Saturn napušta znak Jarac nakon tri godine i ulazi u Vodoliju na naredne tri 

19. decembar: Jupiter napušta znak Jarac nakon godinu dana i ulazi u Vodoliju za narednih godinu dana

21. decembar: Zimski solsticij i 20-godišnja konjunkcija Jupitera i Saturna (0 ° Vodolija) 

17. januar 2021: Jupiter kvadrat Uran (kvartalni aspekt 14-godišnjeg sinodičkog ciklusa) 

17. februar 2021: Prvi Saturnov kvadrat ka Uranu, kvartalni aspekt 45-godišnjeg sinodičkog ciklusa

Zanimljivo je da je međurastojanje 17. januara kada Jupiter kvadrira Uran. Jupiter / Uran aspekti, prema našim studijama objavljenim u The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cicles, pokazuju najveću povezanost sa primarnim ili većim ciklusima svih planetarnih kombinacija. Moramo se usredsrediti na ovaj period i iz drugih razloga. Uran se okreće direktno 14. januara, a Mars će se pridružiti Uranu, kvadrirajući Jupiter, januara 2021. godine, praćen Suncem u konjunkciji sa Jupiterom i Saturnom, a sve u kvadratu sa Uranom, od 24.-29. januara. U astrologiji, Jupiter vlada preterivanjem, a Uran se odnosi na poremećaje i iznenadne, nepredvidive događaje koji se često podudaraju sa probijanjem granica, pravila, zakona ili podrškom i otporom na tržištima. Ovo je takođe u simbolici hakovanja, što je već uočeno kao veliki problem u američkim bezbednosnim sistemima, prošle nedelje.

Kao što se može videti, postoji nekoliko Uranovih aspekata koji se javljaju od 14. do 29. januara na međurastojanju aspekata koje formiraju tri spoljne planete, od kojih se svaki odnosi na cikluse duže od 14 godina. Ovo može biti vreme neverovatne inspiracije (pozitivna strana Urana) i(li) neverovatne nestabilnosti, poremećaja i kršenja normi. Finansijska tržišta mogu eksplodirati do novih apsolutnih visina ili investitore može uhvatiti panika, a tržišta bi mogla (ne nužno i da hoće) naglo pasti. Sa Uranom nikad ne znaš dok se ne desi. A onda je ključno brzo se prilagoditi ne držeći se tvrdoglavo prevaziđenih i neefikasnih uverenja.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA – BOŽIĆNA PRIČA

Promena opstaje kada je podstaknuta nadahnućem, a ne optužbama. – Peggi Noonan, Wall Street Journal, 12. i 13. decembra 2020. 

Jedan od naših čitalaca raspitivao se o konjunkciji Jupitera i Saturna i Betlehemskoj zvezdi. To je korektno pitanje, pogotovo što je zapanjujuće da se Jupiter i Saturn pojavljuju zajedno na noćnom nebu, dok se približavamo zimskom solsticiju i Božiću koji slavi rođenje Isusa, spasitelja čovečanstva, u hrišćanstvu.

Čuvena Betlehemska zvezda verovatno je bila konjunkcija Jupitera i Saturna u znaku Ribe. Bilo je tri konjunkcije u VII veku pre nove ere: 29. maja, 30. septembra i 5. decembra. Ribe su simbol hrišćanstva i predstavljaju duhovno buđenje i brižnost ka patnjama drugih. Mudraci su bili poznati pod imenom Magi. Bili su astrolozi koji su poznavali značenje sjajne zvezde – konjunkcije Jupitera i Saturna. Prvo su videli zvezdu, zatim je nestala, a zatim se ponovo vratila i odvela ih u Vitlejem, koji je u Starom zavetu bio identifikovan kao mesto gde će se roditi spasitelj. Videti zvezdu, koja potom nestaje, pa se ponovo pojavljuje, normalno je u nizu od tri kontakta spoljašnjih planeta.

Međutim, malo je verovatno da se porođaj dogodio 25. decembra, jer su tada prošle sve tri konjunkcije, a pastiri ne čuvaju ovce noću u to vreme godine. Takođe je malo verovatno da se rođenje dogodilo posle IV veka pre Hrista, jer je kralj Harod umro u IV veku pre Hrista. Rođenje se moralo dogoditi pre nego što je umro, jer je bio kralj koji je uveo porez narodu zbog koga su Josif i Marija putovali u Vitlejem. Dakle, Isus verovatno nije bio Jarac rođen 25. decembra u godini nove ere (0 godina pre Hrista).

Kako ja vidim, verovatnije je da je Isus bio Devica, ili možda Lav ili Vaga. Zašto? Jer bi Jupiter i Saturn bili najsjajnija zvezdana večernjem nebu naspram Sunca. Sunce bi u Devici bilo naspram Riba (Jupiter i Saturn), stvarajući tako veoma sjajnu zvezdu. Pored Device su Lav i Vaga, koji bi takođe mogli da se uklope sa sjajnom zvezdom i Jupiterom i Saturnom u Ribama.

Kaže se da je Isus rođen u jaslama. Magi, ili astrolozi tog doba, bili su veoma svesni fiksnih zvezda. U sazvežđu Rak (dom) postoji fiksna zvezda poznata kao Praesaepe (M44), Košnica ili Jasle. Mesec (koji takođe govori o domu ili majci, jer je vladar Raka) bio je u na ovom stepenu zodijaka 18. septembra VII veka pre nove ere.

Dakle, Magi su, koristeći astrološko znanje, znali lokaciju i približno vreme kada će se dete roditi. I tako nastaje priča o Isusovom rođenju sa jedne tačke astrološkog gledišta. Naravno, ne postoji dokumentacija koja bi ovu priču potvrdila kao činjeničnu. Ali je dobra astrološka Božićna priča.

I evo nas ponovo pred još jednom konjunkcijom Jupitera i Saturna, ovog puta u Vodoliji, prvi put posle više od 600 godina. To je početak onoga što astrolozi nazivaju epoha vazduha, jer će se svakih 20 godina u narednih 140 godina dešavati u vazdušnom znaku. Ribe su simbol duhovnog i religioznog puta i savršen su znak koji simboliše rađanje hrišćanstva (kao i drugih religija nastalih u isto vreme). 

Konjunkcija u VII veku pre Hrista takođe je bila blizu početka Doba Riba. Svakih 2160 godina precesija ravnodnevicemenja znak čime otpočinje Novo doba. Sada idemo ka početku doba Vodolije, a konjunkcija Jupitera i Saturna u ponedeljak, 21. decembra, odvija se na 0° Vodolije. Doba Riba izrodilo je spasitelja koji je poučavao važnost mira i ljubavi među ljudima, savršenih vrednosti znaka Ribe. Vodolija je, pak, više orijentisana na svet. Ona je simbol čovečanstva, masa ljudi, ali je naučno i tehnološki usmerenija od Riba. Konjunkcija Jupitera i Saturna, poznata kao Veliki hronokrator, u prošlosti je ukazivala na znak koji predskazuje pojavu novih svetskih lidera i promenu sudbinskog toka čovečanstva. Dakle, oni koji podižu pogled u nebesa i koji razumeju povezanost kosmičkih ciklusa sa aktivnostima smrtnika, znaju da je ovo važno vreme u evoluciji čovečanstva.

Sa ovim mislima na umu, srećna vam sezona praznika, a mi ćemo se sledeći put sresti na drugoj strani konjunkcije Jupitera i Saturna dok napuštamo Jarca (prošlost) da bi zakoračili u Vodoliju (budućnost). To je početak nove kosmičke nove ere.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

21.-27. XI 2011.

Obzirom da će Sunce ubrzo završiti svoj tranzit kroz tamne i mutne vode Škorpiona i početi novo 30-to dnevno putovanje kroz optimističan znak Strelca, koji preuveličava stvari, primećujemo mnoge znakove… neizvesnosti i konfuzije.

Saznaj više

02. – 08. IV 2012

Da li smo već rekli da je period retrogradnog Merkura vreme unakrsnih berzanskih signala? Ovaj period retrogradnog Merkura (12. marta do 4. aprila) je rangiran kao jedan od najekstremnijih primera mešovitih berzanskih signala širom sveta kojih smo ikada bili svedoci – što je, naravno, karakteristično za ovu konstelaciju, a posebno u toku nedelje u kojoj je bilo i loših aspekata sa Uranom.

Saznaj više

06. – 12. VIII 2012

Sada dolazimo do jednog od intenzivnijih geokosmičkih vremenskih perioda godine, počevši od Merkura koji kreće direktno 8. avgusta, zaključno sa Venerom koja pravi T-kvadrat i tranzit na kvadrat Urana i Plutona 15. – 16. avgusta. Kasniji datumi su izuzetno važni jer će Mars takođe napraviti svoju višegodišnju konjunkciju sa Saturnom 15. avgusta.

Saznaj više