Uskršnje ostrvo i 15º Ovna

Kada je holandski pomorac, Jakob Rogeven, 5. aprila, 1722. godine, na Uskrs prvi put stigao na jedno malo ostrvo u Južnom Pacifiku, Sunce je bilo na 15º Ovna, baš kao i njegovo progresivno Sunce. To ostrvo je nazvao “Uskršnje ostrvo”.

Medicinska pitanja u horarnoj astrologiji

Iako postavljanje same dijagnoze treba prepustiti lekarima, horarna astrologija nam pruža mogućnost da dođemo do korisnih odgovora kada treba da razrešimo određene dileme. Na primer, u situaciji u kojoj nam se nude različite alternative, možemo se naći u nedoumici za koju vrstu tretmana da se opredelimo, kao i da li da uvažimo mišljenje jednog ili drugog lekara ako su ona oprečna.

01. – 08. IV 2013

Videli smo i ranije, da kada Sunce, Venera i/ili Mars tranzitiraju na kvadrat Urana i Plutona, berze se ne preokreću sve do samog kraja tog perioda. Berze nastavljaju da rastu, polako, sve do poslednjeg dana, dostižući do kraja nešto više maksimume. Zatim, čim se tranzitni period završio, kao da je povez skinut sa očiju berzanske zajednice, i odjednom svi vide stvari potpuno drugačije.