Uskoro ulazimo u period nekoliko važnih geokosmičkih aspekata istorijski povezanih sa preokretima na mnogim tržištima, od 22. aprila do 18. maja.

Dugo očekivani Milerov izvještaj konačno je izašao u četvrtak, 18. aprila, a rezultat je bio… nimalo iznenađujući. Međutim, reakcija je bila burna, i uprkos obećanjima, niko nije promenio mišljenje. Isto tako, nije bilo promena ni na svetskim berzama. Većina je nastavila snažni uspon otpočet krajem decembra. Neki su skočili na nove najviše vrednosti svih vremena dok su drugi vrlo blizu toga. 

Ovi skokovi u novim ciklusima još uvek su povezani sa aspektima od 10. do 15. aprila kada su bila  aktuelna tri glavna Jupiterova tranzita, uključujući i njegov stacionarno retrogradni datum 10. aprila. To je bio i datum novog višemesečnog maksimuma Bitkoina, koji još uvek nije premašen prošle nedelje. Činjenica da su mnogi berzanski indeksi okončali sedmicu na ili blizu svojih maksimuma za 2019. sugeriše da bi cene mogle da se povećaju, što znači da bi jedan od predstojećih geokosmičkih potpisa mogao da ima snažnu vezu sa preokretom vrednosti akcija, dok su aspekti od 10. do 15. aprila povezani sa preokretom na drugim tržištima, kao što su visoki nivoi Bitkoina, sirove nafte i američkih hartija od vrednosti.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Uskoro ulazimo u period nekoliko važnih geokosmičkih aspekata istorijski povezanih sa preokretima na mnogim tržištima, od 22. aprila do 18. maja. Tokom ovog perioda imamo konjunkciju Sunca i Urana 22. aprila i konjunkciju Venere i Urana 18. maja. U našim istraživanjima preokreta na tržištima kapitala, koji sežu do kasnih 1920-ih, oba aspekta sa Uranom spadaju u prvi i najznačajniji nivo, čineći ovaj period veoma izazovnim kako za investitore tako i za tržišne analitičare, budući da se Uran odnosi na nepredvidivost. U većini slučajeva, takvi periodi se podudaraju sa preokretima. Ali, u iznenađujuće velikom broju slučajeva, takvi aspekti Urana su se poklopili sa oštrim skokovima kod relativno stabilnih tržišta, što je vodilo do novih uspona na nekim tržištima i novih padova kod drugih. Berza se približava novim najvišim vrednostima. U stvari, nekoliko globalnih indeksa već postiže nove vrhunce za ovu godinu (2019), i taj uspon do novih vrhunaca može se povezati sa konjunkcijom Sunca i Urana u Biku (novac i akcije) ovog ponedjeljka, 22. aprila. Moguće je da se ovi skokovi nastave, ili umire, blizu konjunkcije Venere i Urana 18. maja, ponovo u Biku, vladajućem znaku Venere.

Eksplozivni potencijal Urana ka ispadima, međutim, može biti obuzdan retrogradnošću Plutona i Saturna, koja otpočinje naredne sedmice, 22. i 29. aprila. Potonji (retrogradni Saturn) je još jedan važan geokosmički potpis prvog nivoa. 

Kada planete menjaju smer, kao što je slučaj sa Plutonom i Saturnom sledeće nedelje, principi te planete su naglašeniji. Pluton se odnosi na psihologiju opsesivnih i nepopustljivih napada ili pokušaja da se neko ukloni sa trenutne pozicije. Jednostavnije rečeno to su pozivi za opoziv. To se odnosi i na opasnosti i pretnje, bilo da su vezane za prirodu (kao što su požari i poplave, oluje i jaki vetrovi) ili za aktivnost ljudi izlažući druge opasnostima (terorizam, pokušaji atentata, preotimanje moći). Ali ona takođe može predstavljati intenzivne napore za obnovu i reformu onoga što je bilo oštećeno ili je potrebno popraviti. Osim toga, Pluton upravlja istragama i nadzorom.

Međutim, 29. aprila Saturn je stacionarno retrogradan, a to je u vezi sa značajnim preokretima na fiansijskim tržištima. Saturn zahteva odgovornost, tako da ideja po kojoj je Milerova istraga okončana, verovatno nije tačna. Umesto toga, to može biti samo kraj prvog čina, s obzirom da će se pokrenuti nove istrage – i ne moraju se odnositi samo na Donalda Trampa. Saturn ima veze sa prošlošću. Može se činiti da se sve u vezi izbora 2016. ponavlja, kao neka nova verzija čuvenog filma Bila Mareja “Groundhog Day.” Sa Marsom u kvadratu sa Neptunom (27. april) baš između ove dve retrogradnosti, opet će biti izazov otkriti istinu, jer pod Neptunom ne možete verovati u sve ono što vidite, čujete ili čitate. Istina je unutar vas. Ona ne živi izvan vas.

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Od 08.03. do 15.03.2021.

Sva ova energija Ribe možda nije pogodna za trgovanje pozicijama. Međutim, dobro je za romantiku i umetnost. Povoljno je vreme da se prepustite mašti i iskoristite svoj kreativni potencijal.

Saznaj više

Od 01.03. do 08.03.2021.

Sledeći zanačajan geokosmički period nastupa od 11.-14. marta, kada će se Sunce i Venera spojiti sa Neptunom u znaku Ribe. Tada je i mlad Mesec u znaku Ribe 13. marta i izlazak Merkura iz njegove senke.

Saznaj više

Od 22. februara do 01. marta 2021.

Posvetimo se retrogradnom Merkuru za trenutak. U astrologiji postoji nešto što se naziva Merkurova senka, a odnosi se na period u kome je Merkur direktan i prelazi stepenove koje je već prošao tokom retrogradnosti.

Saznaj više