Početak ove nedelje donosi pojačanu ambiciju i spremnost da se borimo za svoje ciljeve. Ponedeljak, 30.09., počinje sa snažnim vodenim trigonom između Marsa u Raku i Saturna u Ribama, što nam pruža energiju za postizanje dugoročnih ciljeva, posebno u oblastima koje se tiču porodice, doma i lične sigurnosti. Ovaj aspekt je tipičan za ljude koji imaju viziju, istrajnost i želju da postave čvrste temelje – bilo u poslovnim projektima, bilo u privatnom životu. Mars, planeta akcije i inicijative, u znaku Raka naglašava našu potrebu da zaštitimo i izgradimo sigurnost u svom okruženju, bilo da se radi o domu ili bliskim vezama. Saturn u Ribama, s druge strane, traži da sve što radimo bude promišljeno, uz pažljivo planiranje i postavljanje dugoročnih ciljeva. Ovaj trigon je izuzetno povoljan za sve vrste graditeljskih poduhvata, bilo da se radi o fizičkoj izgradnji ili emotivnoj i duhovnoj strukturi koju želimo da stvorimo. Saturn donosi strpljenje i stabilnost, dok Mars podstiče na akciju. Ovaj aspekt nas podseća da velike stvari ne dolaze preko noći, već kroz marljiv rad, posvećenost i postojanu energiju. Graditelji, poslovni ljudi i svi koji su posvećeni stvaranju nečega trajnog, sada mogu osećati veći napredak i uspeh. Mars daje snagu, dok Saturn traži da sve bude izgrađeno na čvrstim temeljima. Na ličnom nivou, ovo je odlično vreme za rešavanje porodičnih pitanja, unapređenje doma ili posvećenost emotivnim odnosima koji zahtevaju stabilnost i posvećenost.

Osim toga, komunikacija će biti mnogo lakša i harmoničnija, jer Sunce i Merkur prave konjunkciju u znaku Vage. Ovaj aspekt donosi jasnoću u razmišljanju, diplomatske sposobnosti i sklad u razgovorima. Bilo da se bavite poslovnim pregovorima ili želite da izgladite nesuglasice u ličnim odnosima, sada je trenutak da iskoristite energiju koja omogućava balans i razumijevanje. Ovaj spoj svetla (Sunce) i misli (Merkur) u znaku Vage donosi ravnotežu u našim komunikacijama, pomažući da izražavamo svoje ideje sa taktom i preciznošću.

Drugi značajan događaj ove nedelje desiće se u sredu, 02.10., kada ćemo imati Solarnu eklipsu u znaku Vage. Nakon Lunarnog pomračenja 18.09. u Ribama, ulazimo u fazu kada Solarna eklipsa donosi novo poglavlje i mogućnosti za transformaciju. Eklipse uvek nose energiju promena, a ova Solarna eklipsa će aktivirati teme ravnoteže, odnosa i pravde, što su ključne oblasti koje Vaga simbolizuje. Solarna eklipsa, ili pomračenje Sunca, uvek se događa u vreme mladog Meseca, kada su Sunce i Mesec u konjunkciji. Tada se Mesec nalazi između Zemlje i Sunca, i kada ga posmatramo sa Zemlje, vidimo da delimično ili potpuno zaklanja Sunce. Ovaj događaj je moćan trenutak transformacije, jer se svetlost privremeno gasi, ostavljajući nas u simboličnoj tami, gde imamo priliku da se suočimo sa svojim unutrašnjim senkama i preispitamo smer svog života.

U ezoteriji, eklipse se smatraju vremenima kada su granice između svetova tanje, omogućavajući nam da se lakše povežemo sa prošlim, paralelnim ili budućim životima. Energija eklipsi je snažna i često donosi iznenadne događaje i preokrete koji nas vode ka novim putanjama. One su katalizatori promena, otvarajući vrata novim mogućnostima i zatvarajući stara poglavlja u našem životu. Tokom ovog perioda, možemo osetiti snažnu potrebu za promenom, ali i izazove koji nas teraju da izađemo iz zone komfora.

Ova Solarna eklipsa u znaku Vage ima poseban značaj jer je Venera, vladarka Vage, u ovom trenutku u znaku Škorpiona. Škorpion nosi energiju dubokih transformacija, pa nas ovaj period poziva da preispitamo svoje odnose i način na koji balansiramo vlastite potrebe sa potrebama drugih. Obe eklipse u ovoj sezoni imaju snažan uticaj Venere – Lunarna eklipsa se dogodila blizu stepena egzaltacije Venere u Ribama, dok se Solarna dešava u njenom domicilu, Vagi. Ovaj energetski niz ukazuje na to da je vreme za dublje transformacije u ljubavi, partnerstvima i načinu na koji izražavamo harmoniju u svom životu. Venera u Škorpionu nas poziva da se suočimo sa svojim najdubljim emocionalnim potrebama i da transformišemo svoje odnose na dubljem nivou. To može uključivati osvešćivanje starih obrazaca ponašanja, oslobađanje od toksičnih veza ili preispitivanje unutrašnjih blokada koje nas sprečavaju da uđemo u autentične, zdrave odnose.

Sezona eklipsi uvek nosi potencijal za prekretnice, a ovaj put nas Vaga podseća da je ključ u ravnoteži – balans između onoga što dajemo i onoga što primamo, između ličnih potreba i potreba zajednice.

Da je vreme da uspostavimo pravu ravnotežu i postavimo čvrste granice, potvrđuje i trigon između Venere u Škorpionu i Saturna u Ribama, koji nas očekuje u petak, 04.10., na Venerin dan. Ovaj aspekt donosi priliku da preispitamo svoje emotivne odnose i način na koji vrednujemo sebe i druge. Venera u Škorpionu teži intenzitetu i dubini, dok Saturn donosi strukturu i stabilnost, pa nas ovaj harmonični trigon podstiče da gradimo odnose na temeljima poverenja, autentičnosti i dugoročnog potencijala.

Ovo je odličan trenutak da redefinišemo granice u svojim odnosima – bilo ljubavnim, prijateljskim ili poslovnim. Saturn traži odgovornost i ozbiljnost, dok Venera u Škorpionu naglašava potrebu za emocionalnom iskrenošću. Trigon između ovih planeta pomaže nam da pronađemo balans između intimnosti i discipline, između strasti i posvećenosti. Na dubljem nivou, ovaj aspekt nas poziva da preispitamo šta nam zaista donosi zadovoljstvo i sigurnost u odnosima. Možemo se osećati motivisano da prekinemo veze koje više ne služe našem rastu ili da produbimo one koje su prošle kroz test vremena!

U subotu nas očekuje duboko emotivan dan, jer će Saturn napraviti trigon sa Mesecom u Škorpionu, dok ćemo istovremeno imati i konjunkciju između Venere i Meseca u istom znaku. Ovaj energetski spoj stvara atmosferu koja nas poziva na emotivnu introspekciju, preispitivanje unutrašnjih želja i postavljanje temelja za stabilnije emotivne odnose. Mesec u Škorpionu donosi intenzivne emocije i potrebu za dubljom povezanošću, dok Saturn u Ribama dodaje dozu odgovornosti i mudrosti, podsećajući nas da zrelo pristupimo svojim osećanjima. Trigon između Saturna i Meseca pomaže nam da pronađemo unutrašnju stabilnost, čak i u trenucima emotivnih izazova. Ovaj aspekt nudi snagu da izdržimo pritiske i da se nosimo s teškim emocijama, omogućavajući nam da rastemo kroz iskustva koja nas testiraju.

Konjunkcija Venere i Meseca u Škorpionu naglašava strast, intimnost, ali i potrebu za transformacijom unutar odnosa. Ovaj aspekt može pokrenuti duboke emotivne razgovore, otkrivanje skrivenih osećanja ili želju za emotivnim preokretom. Kombinacija Meseca, Venere i Saturna donosi osećaj sigurnosti u vezi s odlukama koje donosimo, podsećajući nas da je emotivna stabilnost utemeljena na iskrenosti i posvećenosti, čak i kada se suočavamo s dubokim, transformativnim procesima.

Kraj nedelje donosi potrebu za smirenjem i očuvanjem balansa, ali to mnogima neće biti lako. Mesec će ući u opoziciju sa Uranom u Biku, što gotovo uvek izaziva stres, napetost, i neočekivane promene raspoloženja. Ovaj aspekt može probuditi osećaj nemira i želju za izlaskom iz rutine, ali preterana impulsivnost može dovesti do nepredviđenih situacija.

Osim toga, Merkur iz znaka Vage praviće kvadrat sa Marsom u Raku. Ovo je takozvani kardinalni kvadrat, što donosi intenzivne energetske sukobe, naročito u komunikaciji. Svađe i ishitrene reakcije biće uobičajeni izazov, stoga je važno obratiti pažnju na način na koji se izražavate. Ovaj aspekt često podstiče oštre reči, impulsivne odluke i preuveličane reakcije, zbog čega je ključno sačuvati mir i ne reagovati u afektu! Ove energije nas uče da budemo strpljivi, promišljeni i da vodimo računa o tome kako i šta izgovaramo. Srećno!

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Da li je moj dan?

Ma kako svaki trenutak u vremenu bio specifičan, jedinstven i neponovljiv, ipak postoje dani i periodi koji su po nečemu slični, a ta sličnost je posledica slične postavke planeta na Nebu.

Saznaj više

17.-23. X 2011

Berze širom sveta nastavile su nagli rast u odnosu na najniže vrednosti od prethodne nedelje. Uprkos pozitivnim nadama koje su se prošle nedelje čule od strane lidera u Nemačkoj i Francuskoj, dužnička kriza u evro zoni nije ni blizu svog rešenja.

Saznaj više