U ponedeljak nas očekuje zanimljiv nebeski ples, gde će Sunce u Vagi igrati glavnu ulogu. Na početku dana, Sunce će formirati harmonični trigon sa Jupiterom u Blizancima, što donosi optimizam, širenje vidika i pozitivan pogled na svet!

U ponedeljak nas očekuje zanimljiv nebeski ples, gde će Sunce u Vagi igrati glavnu ulogu. Na početku dana, Sunce će formirati harmonični trigon sa Jupiterom u Blizancima, što donosi optimizam, širenje vidika i pozitivan pogled na svet! Ovaj aspekt nas poziva da otvorimo svoj um za nove ideje, učimo kroz komunikaciju i razmenu informacija, te težimo ravnoteži u odnosima. Biće to trenutak kada se kreativna energija i intelektualna radoznalost prepliću, dajući nam vetar u leđa za bilo koji projekt ili plan koji zahteva širu perspektivu.

 

Međutim, kako dan bude odmicao, energija će se promeniti. Sunce će ući u izazovni kvadrat sa Marsom u Raku, što donosi napetost i potencijal za sukobe. Mars u Raku nosi sa sobom emotivnu borbenost, pa će u ovom aspektu biti važno kontrolisati impulsivne reakcije i izbegavati nepotrebne sukobe, posebno u odnosima. Ovaj aspekt može doneti unutrašnji osećaj tenzije, gde se osećamo razapeti između želje za mirom (Sunce u Vagi) i potrebe da zaštitimo svoje emocije (Mars u Raku). Ključ je u balansiranju ove energije, kako bismo izbegli konflikte i pronašli konstruktivne načine za izražavanje.

Mesec će se, s druge strane, kretati kroz emotivne Ribe i formiraće konjunkciju sa Saturnom, što donosi osećaj odgovornosti prema našim osećanjima. Ribe su znak duboke empatije, snova i mašte, dok Saturn ovde deluje kao strogi učitelj, podsećajući nas na potrebu za strukturiranjem naših emocija i postavljanjem jasnih granica. Ovaj aspekt može doneti osećaj težine, ali i priliku da se suočimo sa emotivnim izazovima, te ih postavimo u neki realniji okvir.

U utorak nas očekuje obilje aspekata koje će Mesec u Ribama napraviti dok se bude kretao kroz ovaj znak. Mesec u Ribama donosi senzitivnu i emotivnu energiju, koja nas podstiče na empatiju, intuitivno delovanje i povlačenje u svet unutrašnjih osećanja. Njegovi harmonični aspekti sa Marsom, Uranom, Plutonom i Venerom donose dinamiku i pozitivne mogućnosti na različitim nivoima. Na kraju dana Mesec će preći u znak Ovna, što donosi naglu promenu energije. Dok je Mesec u Ribama bio fokusiran na emotivnost i introspektivu, Mesec u Ovnu donosi akciju, odlučnost i impulsivnost. Ova promena nas može podstaći da u naredna dva dana preduzmemo konkretne korake ili se suočimo sa situacijama koje smo ranije izbegavali.

Ipak, najznačajniji aspekt dana svakako je opozicija između Venere u Škorpionu i Urana u Biku. Ovaj aspekt će obojiti ceo dan i može doneti neočekivane preokrete u emotivnim odnosima. Venera u Škorpionu teži dubini, intenzitetu i transformaciji u ljubavi, dok Uran u Biku donosi iznenadne promene, potrebu za slobodom i oslobađanjem od starih obrazaca. Ova opozicija može izazvati osećaj tenzije između želje za sigurnošću i stabilnošću (Bik), i potrebe za promenom i oslobađanjem (Uran). Mogući su nagli prekidi ili neočekivana dešavanja u emotivnim odnosima, kao i potreba da redefinišemo svoje emotivne granice i potrebe. Pokušajte da ostanete fleksibilni i otvoreni za promene, posebno u emotivnim odnosima. Ne reagujte impulsivno na izazove koje donosi opozicija Venere i Urana, već sagledajte situacije iz šire perspektive. Ovaj aspekt može biti prilika za oslobađanje od emotivnih obrazaca koji vas sputavaju, ali je važno pristupiti promenama sa razumevanjem i strpljenjem.

Nakon burne opozicije sa Uranom, koja je donela tenziju i izazove u emotivnim odnosima, u sredu nas očekuje mnogo blaža i suptilnija energija. Venera u Škorpionu će formirati harmonični vodeni trigon sa Neptunom u Ribama, donoseći talas inspiracije, romantike i dubokog saosećanja. Ovaj aspekt donosi potpuno drugačiju atmosferu, umiruje napetosti i poziva nas da se povežemo sa svojom intuicijom i snovima. Venera u Škorpionu traži intenzitet, dubinu i strast u ljubavi, dok Neptun u Ribama unosi dozu idealizma, romantike i duhovne povezanosti. Ovaj trigon stvara prostor za nežnost, maštovitost i duhovnu obnovu u odnosima. Osećaj ljubavi i povezanosti će biti pojačan, a granice između sebe i drugih će se lakše otopiti, što omogućava dublje emocionalno povezivanje. Venera i Neptun zajedno podstiču sanjarenje, idealizaciju i umetničku inspiraciju, pa je ovaj dan savršen za kreativne projekte, umetničke izraze, ali i za opuštanje i meditaciju. U ljubavnim odnosima, ovaj aspekt unosi osećaj magije i romantike. Ako ste u vezi, možete očekivati dublje emocionalne trenutke, pojačanu bliskost i suptilno razumevanje koje dolazi iz srca. Ako ste slobodni, ovaj aspekt može doneti sanjarenje o idealnoj ljubavi, ali i priliku da kroz duhovnu povezanost privučete osobu koja deli slične vrednosti.

Nakon ove nežne čarolije, Venera će u četvrtak, 17.10, preći u vatreni znak Strelca, donoseći dinamičnu i uzbudljivu atmosferu. Kada tome dodamo i Pun Mesec u Ovnu, hrabrost i samopouzdanje će biti na vrhuncu. Ovaj pun Mesec osvetljava našu želju za nezavisnošću, akcijom i ličnim napretkom. Ovan kao prvi znak Zodijaka simbolizuje početke, inicijativu i hrabrost, pa ovaj pun Mesec podstiče osećaj lične snage i samopouzdanja. Energija Ovna donosi snažnu želju za delovanjem – sada smo spremni da preuzmemo vođstvo, prelomimo i donesemo odluke koje su dugo stajale u senci.

Istovremeno, Venerin prelazak u znak Strelca, donosi potpuno drugačiji ton u naš ljubavni i društveni život. Dok je Venera u Škorpionu tražila intenzitet i dubinu, Venera u Strelcu donosi osećaj slobode, avanture i optimizma. Ovaj tranzit nas podstiče da istražujemo nove horizonte, kako u ljubavi, tako i u životu generalno. Strelac je znak putovanja, znanja i širenja vidika, pa će Venera ovde doneti želju za avanturama, putovanjima i novim iskustvima. Ljubavni odnosi će postati lakši, otvoreniji i dinamičniji. Venera u Strelcu traži uzbuđenje, ne voli rutinu i preferira slobodu u odnosima. Sada je vreme da se oslobodimo emotivnih ograničenja, izađemo iz ustaljenih šablona i prigrlimo nove mogućnosti za ljubav i zabavu. Ovaj tranzit donosi radost, smeh, druženje i otvara vrata za nova poznanstva. Ako ste slobodni, ovo je idealno vreme za flert i upoznavanje novih ljudi, posebno onih iz različitih kultura ili sa različitim interesima.

Na ličnom nivou, iskoristite Venerinu energiju da proširite svoje horizonte. Počnite da učite nešto novo, otkrijte nova mesta ili se povežite sa ljudima iz različitih kultura. Ostatak nedelje donosi mirniju energiju, pružajući priliku za stabilizaciju i unutrašnji balans.

U petak i subotu Mesec će prolaziti kroz znak Bika, znak koji simbolizuje stabilnost, sigurnost i uživanje u jednostavnim zadovoljstvima. Ovaj period će biti obojen skladnim aspektima koje Mesec pravi sa ključnim planetama: Saturnom, Marsom, Uranom, Neptunom i Plutonom. Ovi aspekti će doprineti osećaju stabilnosti, ali i dubljeg povezivanja sa sobom i svojim emocijama.

U nedelju, Mesec prelazi u znak Blizanaca, što donosi promenu energije – od stabilnosti i introspekcije ka otvorenosti, druženju i komunikaciji. Mesec u Blizancima uvek donosi osećaj radoznalosti i potrebu za razmenom informacija, pa će ovo biti dan kada ćemo biti zainteresovani za razgovore, nova saznanja i druženje.  Uživajte u opuštenim razgovorima sa prijateljima ili u nekim drugim intelektualnim aktivnostima koje vas inspirišu. Srećno!

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

ASTRO RETREAT 2024

Pridruži nam se na dvodnevnom Astro Retreat-u, koji će se održati 23. i 24. novembra u hotelu Putnik (ex Tulip Inn), sa iskusnim mentorima – Aleksandrom Imišragićem i asistentima Kepler Instituta.

Saznaj više