Svaki događaj, baš kao i svaki čovek jeste entitet za sebe i poseduje svoj astrološki kod koji vibrira kroz vreme, stvarajući svoju “muziku” i svoju sudbinu. Poznavati sebe – znači poznavati ritam tog koda ili ritam sopstvene sudbine.

Svaki događaj, baš kao i svaki čovek jeste entitet za sebe i poseduje svoj astrološki kod koji vibrira kroz vreme, stvarajući svoju “muziku” i svoju sudbinu. Poznavati sebe – znači poznavati ritam tog koda ili ritam sopstvene sudbine.

“Parada Ponosa” prvi put u Beogradu je održana 30.06.2001. godine i ritam kojim je otpočela bio je prilično “nasilan” po nju samu – o čemu nedvosmsleno svedoči taj trenutak:

Venera – planeta ljubavi se našla na Algolu – jednoj od najopasnijih stajačica, i to u egzaktnom kvadratu sa Uranom. Upravo kombinacija Urana i Venere predstavlja jedan od osnovnih kodova homoseksualnosti, pa održavanje prve ovakve manifestacije uopšte ne čudi.

Međutim, ono na šta posebno treba obratiti pažnu ovde je činjenica da se i Mesec (ljudi) našao u znaku Škorpiona, znaku svog pada, te je sama atmosfera ove manifestacije vezana za nasilje i fizičke opasnosti. Takođe, Mesec je formirao i aplikacioni kvadrat sa Neptunom, što je dodatno naglašavalo, pored “neobične” grupe ljudi i antagonizam određenih religioznih (Neptun) zajednica (posebno onih tradicionalnih, budući da je Saturn, kao dispozitor Neptuna u kvinkunksu sa istim tim Mesecom).

Nadalje, dispozitori Meseca – Mars i Pluton – našli su se zajedno u konjunkciji uznaku Strelca i u opoziciji sa Saturnom, što dodatno naglašava nasilje i povrede.

Ovo u najmanju ruku znači da je “ritam” ove parade veoma opasan, te da je opasna ne samo ova prva parada koja je održana pre više od 10 godina – već i svaka naredna, budući da prva parada predstavlja i natalnu kartu ritmova događaja svih ostalih ovakvih manifestacija.

Da je ovaj ritam nastavio da živi i u sledećoj paradi – vidi se iz ritma tog horoskopa (10.10.2010.), budući da se Mesec ponovo našao u znaku Škorpiona, ali ovoga puta u konjunkciji sa Marsom – što je u mnogome naglasilo već primarni ritam opasnosti i povreda, kao i ponovo u aplikacionom kvadratu sa Neptunom.

Kako je primarni horoskop prvog događaja, zapravo negov natalni horoskop – njega možemo progresirati i tako dobiti slike njegovog ličnog ritma razvoja. Tako u progresiji ovog horoskopa za 10.10.2010. dobijamo Sunce (parada) koje dolazi na 17º Raka, odakle formira egzaktan kvinkunks sa natalnim Marsom – što je bio još jedan snažan “okidač” nasilja.

Sam trenutak je, dakle, ponovio modele “natalnog koda” parade, ukazujući na aktiviranje najopasnijih potencijalnih opasnosti primarnog horoskopa. Kao da su organizatori nesvesno odabrali trenutak i za drugu svoju manifestaciju koji je najmanje povoljan po njih.

 

02.10.2011.

Ove godine ponovo je izabran dan koji u sebi nosi izuzetnu agresivnost. Egzaktan kvadrat Marsa i Jupitera i to preko 8º (povezani i sa seksualnošću, kao i sa direktnim grubostima i opasnostima), snažno naglašava potencijalne sukobe sa policijom, dok dispozitor Marsa formira ponovo egzaktan kvinkunks sa istim tm Jupiterom – što bi samo ukazalo da bi posledice sukoba na obe strane bile veće nego što bi se očekivalo. Kako se Mesec nalazi u Strelcu i na Severnom čvoru (učesnici parade), a njegov dispozitor je upravo taj Jupiter u Biku koji ima kvadrat sa Marsom. Ovde vidimo sliku direktnog napada na učesnike ove manifestacije i to u samom centru grada (Mars je u Lavu – centar, a preko dispozitora odlazi u Vagu – Terazije).

Ako ovome dodamo još i slike sekundarnih i tercijarnih progresija prvog horoskopa parade – stvar postaje kristalno jasna:

Sekundarni Mesec na stepenu pada Merkura (čovek) u egzaktnom kvadratu sa Plutonom, snažno potvrđuje na bi na ovoj paradi bilo ljudskih žrtava, dok tercijarni Mesec u isto tako egzaktnom kvadratu sa Marsom – ne samo da potvrđuje i naglaša isto – već nas podseća na natalni horoskop prve parade u kojoj je Mesec bio u Škorpionu, a u dispoziciji u konjunkciji sa Plutonom.

Nema sumnje da je otkazivanje ovogodišnje “parade ponosa” spaslo živote ljudi.

Sam natalni horoskop “parade” nije lagan za ostvarivanje cilja ove organizacije, pa je njeno “neorganizovanje” ponekad u najboljem interesu i organizatora samih – ako izuzmemo znanje o pravilnom izboru trenutka i usklađivanju sa ritmom vremena.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Paris Hilton

Posle godina skrivanja svoje traumatične prošlosti iza maske frivolnosti, Paris je najzad rešila da progovori i ovaj film simbolično izlazi u javnost upravo kada tranzitni južni Mesečev čvor prelazi preko njenog Neptuna.

Saznaj više

Venera nam šalje poruku

Snažne konjukcije Venere sa Suncem simbolizuju duboke uvide i promene na nivou kolektivne svesti. Kada je Venera direktna i u konjukciji sa Suncem od dve ribe jača je ona koja pliva u pravcu materijalnog sveta.

Saznaj više