Znak Strelca predstavlja završnicu jedne godine, kao i temelje naredne. Baš kao što i Mile Dupor kaže: „Strelac je Žar“ – on predstavlja iskustvo jedne vatre iz koga se svakog trenutka može zapaliti nova.

Znak Strelca predstavlja završnicu jedne godine, kao i temelje naredne. Baš kao što i Mile Dupor kaže: „Strelac je Žar“ – on predstavlja iskustvo jedne vatre iz koga se svakog trenutka može zapaliti nova.

Shodno tome u ovom mesecu se rezimira cela ova godina, donose zaključci i postavlja se temelj za narednu. Kako je Jupiter, kao predstavnik Strelca, trenutno u znaku Bika – to će glavne teme koje će se preispitivati biti vezane baš za prirodu ovog zemljanog znaka. Znači u opticaju su arhetipi znaka Bika, preživljavanje, finansije, resursi ove naše planete.

Uticaj svetlosnih vibracija Strelca opštem nivou

I u ovom periodu od 22.11.2011 do 22.12.2011, kao i u prošlom, vidimo da je u našoj zemlji i dalje aktuelna Blizanačka priča, pregovori, saobraćaj, komunikacija. Kako je Merkur egzaktno na Descedentu, vidimo da će aktuelna tema i dalje biti vezana za  političke pregovore koji su započeli ranije. Pošto će tokom ovog perioda Merkur biti najvećim delom retrogradan i neće stići da napravi aspekt sa Saturnom – to znači da i dalje nećemo dobiti konačan ishod, već će se pregovori odugovlačiti ponovo preispitavajući stare teme.

Kako u ovom periodu imamo i egzaktan trigon Sunca (vl.4 u 6) i Urana (vl.10 u 11) vidimo sliku da će osvanuti tračak nove nade u unutrašnjosti naše zemlje i to u oblastima infrastrukture, tako da ovo najviše liči na otvaranje mosta preko Ade, koji i preko dobre dispozicije opravdava svoju namenu i daje trajnost u vremenu.

Takođe, ovo je i slika brilijantne ideje (idejno rešenje) koju predsednik može da poseje u ovom periodu za razrešenje krize, a takođe kroz ovaj trigon ulaze i sve zemlje koje nas mogu podržati na predstojećoj kandidaturi za EU.

Ovo je i slika naših brilijantnih naučnika posebno u oblasti zdravstva (Sunce u 6), kao i tehnike, telekomunikacija (Uran), tako da možemo očekivati nova otkrića koja će u vremenu doneti i materijalnu korist (Dispozitor Sunca – Jupiter u Biku!).

Ekzaktan trigon Marsa i Plutona daje mogućnost investicija (Pluton), posebno u banje, termalne izvore (Mars u Devici – zdravstvo), kao i rudna bogatstva (Pluton u Jarcu). Saturnovi gradovi (Kruševac, Niš…) bi trebalo da se potrude i privuku investitore (Pluton u Saturnovom znaku – Jarcu).

Sa druge strane vidimo da je Mesec, kao vladar druge kuće, u Vagi i u konjunkciji sa Saturnom, pa finansijsko stanje baš i neće biti na zavidnom nivou, jer će biti pod pritiskom dugova (Saturn…) od vl. 9 kuće (…iz inostranstva). Kako u Saturnu živi Pluton prisutan je i strah, kao i znaci panike koji su vezani za finansije, kako naše zemlje tako i naroda uopšte. Posebno je panika izražena u berzanskim poslovima (Saturn u 5. kući – berza).

Kako je Saturn, kao vladar 9. kuće, ujedno i predstavnik zakona i nalazi se u konjunkciji sa Mesecom, koji predstavlja i narod, pa je ovo ujedno i period u kome očekujemo veći pritisak na poštovanje zakona, kao i na donošenje novih koji su u skladu sa zakonima EU. Aktivnost policije će, takođe, biti povećana (Mars trigon Pluton).

Većinu ljudi će i dalje će mučiti stari problem – nedostatak novca (vladar 2. kuće u konjunkciji sa Saturnom), ali kako mesec odmiče, na to će se privremeno «zaboraviti» jer će kupovna moć na neki čudesan način porasti (dispozitor vladara 2. kuće je Jupiter u Biku, gotovo na samom stepenu Mesečeve egzaltacije).

U saobraćaju i sada, kao i u prošlom mesecu, treba biti na oprezu, jer zbog retrogradnog Merkura pažnja popušta, a i sam vladar 3. kuće – Mesec – je «pritisnut drugim brigama», pa su učesnici u saobraćaju odsutni. Najkritičniji dani su kada Merkur ponovo napravi kvadrat sa Marsom, što je prva nedelja decembra.

Kako 12. kuća (tajne) počinje u znaku Bika (finansije), a vladar 12. kuće (Venera) se nalazi u 7. kući (javnost) – mnoge finansijske laži će izaći na svetlo dana, ali kako je i vladar 7. kuće (Jupiter) u 12. – stvoriće se nove ili će se sve lepo zamaskirati.

Za našu zemlju biće značajna i lunarna eklipsa koja će se odigrati 10.12. 2011, jer će biti praktično na ASC ovog ingres horoskopa (eklipsa pada na 18º Blizanaca) i prevashodno će se odnositi na kandidaturu Srbije u EU.

Kako je vladar ove eklipse Merkur i u tom trenutku će biti retrogradan i nalaziće se na 4º Strelca u kvadratu sa marsom ovog horoskopa (koji je na 5º Device) – možemo pretpostaviti eskalaciju već postojećih sukoba, što može otežati prijem u EU. Takođe, kako Mesec predstavlja i vladara 2. i 3. kuće, a u pitanju je «lunarna eklipsa» – to će upravo baš te oblasti pretrpeti najveći pritisak, a to su finansije i komunikacija (pregovori).

Svim pripadnicima ovog znaka želim, srećan rođendan

Mnogim Strelčevima će ova godina biti jedna od onih kada menjaju svoj životni pravac. Iznenadne pozitivne okolnosti ili bolje rečeno – sreća će im biti naklonjena, pa je potrebno samo da nauče da je raspoznaju. Sreća će se nekima ogledati u iznenadnim ljubavima, prinovi, kao i materijalnim dobicima ili neočekivanim putovanjima (avanturama). Savet je da nauče da veruju svom unutrašnjem vođstvu, pre nego svojim prijateljima, od kojih neki u ovom periodu mogu pretrpeti razočaranja.

Ono što treba da negujete ove godine je svakako optimizam, nema mesta depresiji. Ono što negujete pružiće vam se prilika da sada i dobijete, odlučite sami.

Odnosi sa autoritetima vam ove godine neće biti jača strana, moguća su neslaganja sa svima koji su iznad vas, pa posebno povedite računa oko poštovanja zakona.

Posao

Ova godina baš i nije od onih kada možete očekivati naročiti rast i unapređenja, a više ćete se baviti preispitivanjem sebe u smislu da li je ovo posao kojim želite da bavite. Neki su podložni da čak donesu i neke radikalne promene na tom planu. Sve dok je Mars prisutan u Devici, a to je do jula 2012. godine, Strelčevi će osećati veliku napetost i želju da nešto promene. Oni koji pripadaju medicinskoj, farmaceutskoj struci ali i knjigovodstvenoj kao i svim uslužnim delatnostima (Devica) biće vrlo napeti ili će imati previše posla. Oprezno sa svojim pretpostavljenima ove godine.

Finansije

Materijalna situacija je ove godine najpodložnija promenama. Ono što bi bio savet je da ne zajmite novac, kao i da ne mešate prijateljstvo i finansije.

Ljubav

Kao što sam napomenula, ovo je vrlo uzbudljiva godina po pitanju iznenadnih odluka na tom polju. Mogu se pojaviti neočekivane ljubavi na još neočekivanijim mestima. Zapravo, talas ljubavi vam, kada se najmanje nadate, može pomutiti sve planove koje ste do tada imali. Amorova strela vas može pogoditi na radnom mestu, u avionu, dok čekate red bilo u apoteci, dispanzeru ili ste na pijaci…

Za one koji su u stabilnom braku a čekaju na prinovu, ovo je ta godina koja donosi tu vrstu ljubavi.

Poruka koju  Vam ova godina šalje je:

Strelčevi probudite se vaša mudrost i optimizam su potrebni ovom svetu.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Paris Hilton

Posle godina skrivanja svoje traumatične prošlosti iza maske frivolnosti, Paris je najzad rešila da progovori i ovaj film simbolično izlazi u javnost upravo kada tranzitni južni Mesečev čvor prelazi preko njenog Neptuna.

Saznaj više

Venera nam šalje poruku

Snažne konjukcije Venere sa Suncem simbolizuju duboke uvide i promene na nivou kolektivne svesti. Kada je Venera direktna i u konjukciji sa Suncem od dve ribe jača je ona koja pliva u pravcu materijalnog sveta.

Saznaj više