U prirodnom zodijaku, Vodlija je 11. znak koji predstavlja potencijal naše iznenadne sreće ili sreće koja nam pada sa neba. Ulazak Venere u Vodoliju jeste za mnoge ljude upravo potencijal iznenadne sreće jer sama Venera pored ostale simbolike, jeste signifikator potencijala da uživamo.

U prirodnom zodijaku, Vodlija je 11. znak koji predstavlja potencijal naše iznenadne sreće ili sreće koja nam pada sa neba. Ulazak Venere u Vodoliju jeste za mnoge ljude upravo potencijal iznenadne sreće jer sama Venera pored ostale simbolike, jeste signifikator potencijala da uživamo.

Mitološka priča govori da je Venera nastala od Uranovih genitalija, kada ga je njegov sin Hronos kastrirao i bacio genitalije u more, kojim vlada Neptun.

Drugi mit govori, kako je moćni Zevs smenio Hebu, koja je bila peharnik bogova i podigao na nebo Ganimeda da služi bogove. Ganimed je svojim samim postojanjem i lepotom zaslužio besmrtnost. Otuda iz ovih mitova u znaku Vodolije Venera traži oslobadjanje, bezuslovnu radost i istovremeno ne obećava ništa jer ni ona sama ne zna šta će misliti ili želeti u sledećem trenutku.

Vodolije, ovo je vaše vreme da uživate i da se prepustite iznenadnoj sreći, jer Venera je na samom ulasku u znak Vodolije napravila lep i egzaktan sekstil sa Uranom, koji je upravo krenuo u svoj direktni hod. Možda je ovo dobar trenutak da prihvatite iznenadnu ponudu da otputujete negde, u inostranstvo. Možda baš na aerodromu ugledate vašu ljubav, možda vas zanesu neke plave oči baš u avionu. Imate potencijal i da se sredinom januara baš, baš zaljubite  kada se sretnu Venera i Neptun na poslednjem stepenu znaka Vodolije, ali već sutra svako ostaje egzaltiran u svom svetu. Venera prelazi u znak Riba a Neptun ostaje do 4.2.2012 u znaku Vodolije. Bilo je lepo, neponovljivo, egzotično.

Ribe će u ovih 24. dana nositi neku tajnu ljubav u svom srcu. Ljubav koja je može biti više platonska nego stvarna, ljubav koja je više virtualna nego ovozemaljska. Kako god je zvali ona je ljubav, i Ribama će se u snovima dešavati moćna romansa, ako ne u snovima a ono onda u tajnom odnosu. Možda će Ribe biti inspirisane, a tu inspiraciju mogu pretočiti u neku umetničku formu. Drage Ribe, budite umereni, ne preterujte!

Ovnovi moji dragi, nestrpljivi, došlo je i vaše vreme ljubavi. U vašem prvom polju je Uran, koji je upravo krenuo u svoj direktni hod i pravi egzaktan sekstil sa Venerom iz vašeg 11.polja. Eto vašeg prijateljstva u novom obliku što se ljubav zove. Kod vas je najvažnije da usporite svoje akcije jer ova ljubav sa prijateljem, prijateljicom koji su možda baš izašli iz neke veze, može biti kratkog daha. Obzirom da je Ovnovima u drugom polju Jupiter, koga Venera kvadrira iz znaka Vodolije mogla bi se desiti neka afera. Bolja varijanta ovog aspekta je da bi Ovnovi mogli iznenada profitirati preko neke mreže, ili možda preko nekih prijateljskih odnosa.

Bikovima će ovo vreme da ide na ruku sve dok je Mars u znaku Device u njihovom 5. polju, a u njihovom 1.polju Jupiter, a iz Jarca ih dobro posmatra Pluton iz njihovog 9.polja. Ovaj veliki zemljani trigon će pre svega doneti materijalizaciju i finansijsku sigurnost. Venera, Bikovima  tranzitira 10. polje što će svakako doneti uživanje u biznisu a mogučnost i mlade ljubavnice baš kroz posao. Bikovi čuvajte se preterivanja svake vrste, naročito hrane.

Blizanci su dobili bar za izvesno vreme kroz svoj elemenat vazduha podršku od Venere. Već izvesno vreme ih veoma lepo gleda Saturn iz njihovog 5.polja. Saturn i svojim lepim pogledima obavezuje na poslušnost, korektnost i doslednost a Blizanci u svojoj lakoći za tren oka zaborave ko su i gde su pošli. Nije nikakvo čudo jer njihov vladar je od 25.11. pa sada 10.12. 2011 bio prenosnik i nosač izmedju solarne i lunarne eklipse. Merkur je na sve ovo bio retrogradan do 14.12. 2011 i tek  3.1.2012 izlazi iz svoje senke. Blizanci budite obazrivi jer Mars iz Device će kvadrirati vašeg vladara Merkura sve do 9.1. 2012. Možda ovi pogledi sa Venerom iz Vodolije donesu vam bar neko malo rasterećenje ili mogu'nost vraánja na neku veyu ili ljubav poveyanu sa inostranstvom.

Rakovima vreme sa Venerom u Vodoliji donosi neku vrstu izazova, može biti malo više strasti a manje emocija. Žene Rakovi bi mogle da dožive i neku vrstu razočarenja ili odbacivanja jer Mesec u trenutku ulaska Venere u Vodoliju je u znaku Škorpiona i pravi kvadratni aspekt sa Venerom. Nekako će ženski principi za Rakove biti pod opterečenjem, naročito Račice koje su u drugom stanju, oprez! Rakovi budite nežni pre svega prema sebi, a potom i prema vašim partnerima jer ovo je vreme, a biće još dugo, dugo kada se vaši partneri menjaju iz korena. Njihov sistem vrednosti se menja i oni ne žele da budu kontrolisani, pokušajte se opustiti!

Lavovi moji, kako je ovo moćan ulazak Venere u vaše 7. polje. Vaš vladar, Sunce se u ovom trenutku ulaska Venere u Vodoliju našlo u svom 5.polju. Sunce je vrh konstelacije lotos koju čini sa Saturnom  iz vašeg 3.polja i  Neptunom u vašem 7.polju. Vaš izlazak u javnost će doneti i čaroliju, možda i neki ljubavni bljesak. Scena je vaša! Dragi lavovi, ne dajte sebi da vas vaš ego načini malim, budite onaj veliki Lav sa kosmičkim egom. Svi za jednog jedan za sve! Ne dozvolite da se ljubav pretvori u samoljublje.

Device su od 11.11.2011 u radnoj akciji, a starije Device znaju kako su bile lepe ljubavi baš na tim radnim akcijama.Možda je ovo povoljan trenutak da Device nadju svoju ljubav, zadovoljstvo upravo u nekom svakodnevnom radu u nekom udruženju ili u nekoj volonterskoj formi, ili možda baš u astrološkom radu. Marsovska aktivnost u Devici, može bar za izvesno vreme samu Devicu da dovede u svoju kontadiktornost, jer upravo njihov vladar Merkur je vrlo opterečen sa nekoliko strana, od eklipsi do svog retrogradnog hoda. Možda je ovo idealan trenutak za Device da se malo umire i poseju seme svoje velike ljubavi koja bi mogla da se na prolece pojavi.

Vage, koje nikada nisu odlučne šta je to što bi one baš htele, u ovom periodu sa pravom i bez brige mogu da se puste da im se ljubav dogodi pa makar to bilo i na kratko. Obzirom da je Venera vladarka Vage i u sebi nosi Saturna ova uslovno rečeno površna, ljubavna priča može odoleti iskušenjima i potrajati. Vage se zaista mogu zaljubiti negde sredinom januara, a da im partner ili partnerka možda otputuju i da to bude mala tuga za Vage. Mnoge Vage su u proteklom periodu prekinule razne oblike partnerstva ali u ovom vremenu kada je Uran, vladar  njihovog 5.  polja krenuo direktno baš u njihovom 7. polju i napravio egzaktan aspekt sa Venerom, daje se mogučnost da Vage udju u neku vrstu slobodnog partnerskog odnosa gde je slobodna ljubav jedina nit koja ih vezuje za partnera.

Škorpioni, strasti, strasti nikada dosta. U vašem 1. polju u trenutku ulaska Venere u znak Vodolije, se našao Mesec u padu i baš sa Venerom pravi separacioni kvadrat. Možda Škorpioni nose neku vrstu povredjenosti baš iz porodice, pa ne mogu da se puste i opuste, nije im do ničega. Možda ste u nekom nesporazumu sa sestrom ili majkom pa se izjedate i svoju energiju fokusirate na rad. Jupiter iz Bika vas stalno provocira,što je vaše 7.polje, polje vaših partnera.  Vaše duboko suštinsko biće sve zna, zna pravu istinu. Škorpioni ovo vreme je za vas u ljubavnoj priči malo oštrije, može dati seksualnu aktivnost ali romansu možete očekivati tek kada Neptun pređe u znak Riba od 4.2. 2012 godine. Tada će i vaš vladar Mars u svom retrogradnom hodu napraviti lep aspekt sa Jupiterom iz 7. kuće. Možda u proleće se vratite nekoj svojoj ljubavi iz inostranstva.

Strelčevi, vi svetski putnici, vreme vaše ljubavi u narednom periodu biće fokusirano u vešem bližem okruženju i na kračim putovanjima.Vaš valdar znaka, Jupiter, prilično se prizemljio u Biku, pa još ide unazad.Cela filozofija vam je uživanje u hrani i nešto niste u prijateljskom odnosu sa ovom cool Venerom iz Vodolije? Strelčevi inače, nisu baš nešto zainteresovani za velike fizičke radove ali  u ovom periodu kao baš da hoće svoju energiju uposliti u kreativnu materijalizaciju. Možda će te baš u ovom periodu, kada vaš vladar krene direktno od 26.12. 2011. doći do većih para pa će to u vama izazvati Venerijanska zadovoljstva

Jarčevima je još uvek u ustima ukus slasti koji u jednom trenutku postaje gorak, jer njihovi partneri nisu raspoloženi za ljubav, obzirom da je Mesec u Škorpionu pa se čuvajte Jarčevi da vas partneri špijuniraju. Ovo napeto stanje svakako mogu popraviti finasije koje vam se smeše na neki neobičan način, da li na nelegalan način ili možda u nekim transakcijama vezanim za Neptunovske delatnosti. Obzirom da je vaš vladar Saturn u Vagi egzaltiran, i praviće lepe trigonske aspekte sa Venerom i Neptunom, možda je ovo trenutak da odete u pozorište da vidite ili da budete viđeni. Svakako ste na nekom otmenom mestu u prilici da uživate sa ovom Lepom Venerom iz Vodolije.

Ako je Lav, naše prirodno ovozemaljsko mesto gde volimo i uživamo i gde stvaramo svoju kreaciju, onda je Vodolija nebesko mesto koje voli nas. Vodolja je nebo gde je svetlost u zracima, a u toj svetlosti žive andjeli. Sklopite ruke i ne morate da molite samo dozvolite da vam se sreća i ljubav dogode.

Poverujte, jer u Vodoliji  je vera kod za sreću!

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venera u Jarcu

Venera u našim horoskopima, gde god ona bila, predstavlja potencijal za uživanje. Venera oslikava lepotu, jednu posebnu senzibilnost i sklonost ka estetici. Imali svega toga u znaku Jarca? Tvorac je svuda i u svemu osmislio lepotu kao istinu života.

Saznaj više

Zora je svanula

Mlad Mesec se ovog puta dešava na veoma posebnom mestu u Zodijaku. Rodila se energija u utrobi morske nemani (Cetus). Ne treba da izgubimo svoj mir koji se skupio u nama od protekle lunacije, samo zato što u okolnostima ne doživljavamo ono što mislimo.

Saznaj više

Sreća prati hrabre

Lunacija u znaku Lava nosi u sebi snagu svesti, prisutnosti i nikako dominaciju ega. Sunce je simbol suštine i postojanosti, a u znaku Lava Sunce podstiče čoveka da bude svestan sebe, da bude siguran u svoj identitet, da pokuša da postane neko, da bude velik, popularan, da osvesti svoj ego.

Saznaj više