Posle kraćeg boravka Venere u Vodoliji i opšte potrebe da se otkačimo, menjamo eksperimentišemo najednom tiho, bez uvodne napomene Venera je ušla u znak Riba. Znak Riba je njeno mesto egzaltacije.

Posle kraćeg boravka Venere u Vodoliji i opšte potrebe da se otkačimo, menjamo eksperimentišemo najednom tiho, bez uvodne napomene Venera je ušla u znak Riba. Znak Riba je njeno mesto egzaltacije. Ovo je velika promena u raspoloženju, od one avangardne, oslobodjene devojke pretvaramo se u zanesenu, romantičnu, izgubljenu Alisu. Ribe seu 12. znak zodijaka koji u sebi nosi polje svih mogučnosti, beskraj i prostranstvo. Venera je tu zanesena, romantična, zaljubljena, ali u koga?

Vreme u koje smo zakoračili je puno izazova, teškoća, kako na materijalnom tako i na emotivnom planu. Na mundanom nivou Venera će na kraju godine odigrati ključnu ulogu u spoznaji … da je život lep, da je sva lepota u oku posmatrača! A do tada hajde da nađemo smisao lepote u beskraju, u polju svih mogučnosti, aktivirajmo drugu, Venerinu čakru sa šestom, Jupiterovom čakrom. Poverujmo u ljubav, makar ona bila ne stvarna, platonska i kakva god je, ljubav joj je ime!

Pripadnici znaka Riba, treba da budu prilično obazrivi u ovom periodu jer Venera u njihovom znaku može da ih odvede u razna preterivanja, samo ne bili čula dostigla ekstazu. Društvo u Ribama joj pravi Kiron, pa sama sebe može upravo povrediti preterivanjem. Najbolji način ove projekcije jeste baš za Ribe da pišu, možda baš događaje iz prošlog perioda o tajnoj ljubavi. Oko 20. januara Ribe se zaista mogu fatalno zaljubiti. Fatalno, tajno, platonski, ne stvarno  u nekog moćnog starijeg lika koji je na vrhu neke organizacije. Sve mi ovo više liči na san nego na javu. Drage Ribe, čuvajte se u ovom periodu da ne kupite bezbroj cipela, samo zato što su u trenutku bile neodoljive!Kritični dani u realnom partnerstvu su oko 1,2. februara jer se stvarno možete razočarati u svog realnog partnera.

Ovnovi su izvan sfetre opsene, zanosa  bar za izvesno vreme dok je Mars u Devici. U ovom kratkom vremenu Ovnovi mogu doživeti neku blic seksi avanturu, bez mnogo emocija u okviru poslovnog okruženja, naravno tajno. U njihovom 1. polju i dalje Uran okreće ringišpil. Ovnovima tajna ne predstavlja gušt, pa će verovatno da se malo, onako usput pohvale o svojoj avanturi, što naravno nije pametno, ali…Baš oko te priče mogu imati problema oko 1.februara, jer mogu biti otkriveni ili sami da otkriju prevaru!

Bikovi su stvoreni da uživaju u svemu, od umetnosti do hrane. Njihova vladarka Venera je došla u njihovo prirodno 11. polje a njezin dispozitor Jupiter je već duže u znaku Bika, ali je on tek nedavno krenuo u svoj direktni hod. Venera i Jupiter su u odličnom aspektu sekstila,i u recepciji,  što daje mogučnost uspešne akcije za Bikove. A, kada Bikovi nemaju uspešne akcije? Oni su samo malo spori, ali uspešni su sasvim sigurno. Sada još imaju dvostruku podršku od Marsa iz Device (iz 5.polja) i od Plutona iz Jarca (iz 9.polja). U ovom periodu Bikovi mogu ostvariti neku emotivnu vezu posle prijateljskog odnosa. Ništa tu nije loše, ali rekoh da ova devojka u Ribama, ne zna da broji pa bi moglo doći i do nekih paralelnih veza i naravno razočarenja. Svu svoju strast Bikovi će svakako usmeravati u oplodnju materijalnih dobara, pa čak i novih biznisa upravo sa prijateljima.

Blizanci, moji razdragani, dodjoste li malo sebi? Od kada je vaš vladar Merkur bio u Strelcu sve od 3.11.2011 pa do 7.1.2012, niste ni sami znali šta vas je snašlo. Na početku je i sama Venera bila sa vama u društvu pa je to ličilo na priču bez početka, a kamoli kraja. Onda vas je draga Venera napustila žureći ka Hadu u hladne odaje Jarčevih palata. Kada je ušla u znak Vodolije opet vam je krajičkom oka namigivala i slala signale. Sada vas oštro gleda pod uglom od 90 stepeni iz znaka Riba. To se samo vama čini, to biste vi možda voleli ali nema od toga ništa jer ona i ne zna da vas gleda. Venera je u nekom transu u Ribama, i nije baš zgodna za intelektualne flertove.Možda vi nadjete inspiraciju u ovoj Veneri, jer ona je ujedno i vladarka vašeg 5. polja, nudi vam tajnu kroz posao. A Blizanci pitaju; šta je to tajna?

Rakovi, nežni i zabrinuti. Vaš vladar Mesec je u znaku Device u separacionoj konjunkciji sa Marsom (vladarem vašeg 5.polja) orbisa 3 stepena i nalazi se u opozicionom znaku sa Venerom. Mnogo brinete, planirate. Možda biste neke inovacije radili u samom domu ali vaš partner vas ne podržava. Vaša pažnja bi mogla biti fokusirana na mladjeg brata, ili nekog mladjeg muškarca iz komšiluka pa biste usmerili ove lepe trigonske poglede Venere iz Riba ka toj osobi. Ne trošite uludo vreme Mars iz Device nema baš lepo mišljenje o Veneri . Odustanite od uloge dušebrišnika, možda je ovo trenutak da otputujete negde makar na kratko i ne tako daleko i da na tom putu upoznate zanimljivu Veneru iz dalekog inostranstva i da malo uživate ako je to moguće.

Lavovi, jel brojite dane kada će ova lepotica ušetati u znak Ovna pa da napravite vatromet, a do tada maštajte ako je to moguće. Vladar vašeg znaka Sunce je u Jarcu i topi led u nekakvim formalnim partnerskim odnosima. Sunce iz Jarca se veoma lepo trigonski gleda i sa Mesecom, separacioni aspekt,  i sa Marsom, takođe separacioni aspekt. Bilo je tu nekih manjih varnica. Venera vam je ušetala u 8.polje, i raspaljuje vam seksualna maštanja jer i njen vladar Jupiter je u znaku Bika pa dodatno pojačava erotičnost, pohotu, hedonizam.Ne liči mi na Lavove da oni budu proračunati, ali mi se čini da ova erotika može biti malo iz nekog računa?

Device, ne posustaju u svojim akcijaškim aktivnostima sa Marsom u Devici. Ulazak Venere U znak Riba, Devicama može donete svađe, netrpeljivost u formalnim partnerskim odnosima. Device se vrlo važne prave,osečaju se bitne upravo sa ovom dopunjenom Marsovskom energijom. Za Device nemam baš lepe vesti jer eskalacija partnerskih sukoba tek sledi. Ne bi bilo loše Device da se ostavite isterivanja pravde, valjda znate da ste vi uvek u pravu. Sada je vrlo važno da ne reagujete, nemojte da vodite monologe, ne delite savete!  Nije daleko prva nedelja aprila, kada se možete ozbiljno zaljubiti,  jer Pluton u vašem 5. polju upravo radi veliko čiščenje vaših emotivnih sakrivenih odaja.Tamo gde Pluton prođe sam Feniks nikne.

Vage su znak koje je univerzum obdario svim potrebnim elementima za pojmanje partnerskih odnosa. Ali kada Venera, njihova vladarka udje u znak Riba, Vage izgube osečaj savršenog reda. Do sada su bile u dilemi a sada su u trilemi, šta sada? Pa sada treba uživati, ne misliti, ne kalkulisti. Verovati da je sreća moguća sama od sebe bez ijednog zapleta sem ako ga Vage ne naprave.Do pre neki dan Vage su imale sa Venerom ozbiljan plan, bilo je tu ljubavi i obečanja, i najedanput ništa od svega toga! U znaku Vage je sve do kraja oktobra 2012. godine Saturn, planeta karme, pa je taj osečaj ozbiljnosti kod Vaga pojačan. Mogla  bi već koliko sledečeg meseca da bude ponovo na udaru provera zvaničnih partnerskih odnosa. Vage se nalaze u veoma ozbiljnom mundanom T-kvadratu, sa Uranom iz njihovog 7. polja i Plutonom iz 4.polja. Vage pokažite onu lepu stranu vaše kulturne diplomatije.

Škorpionima je Venera ušetala u njihovo prirodno 5. polje, a tu je i Kiron, pa Škorpionski scenario ima sve elemente; ljubav, zanos, bol. Škorpioni se sa svojim formalnim partnerima vole ali izgleda nemaju baš svest o emocijama. Čini mi se da su Škorpionski vladari Mars i Pluton u zemljanim znacima pa još podržani Jupiterom iz Bika svu energiju usmerili u nekakvu materijalizaciju, nekretnina ili nekih sličnih materijalnih dobara. Žene Škorpionke koje su u blaženom stanju mogu imati nekakvih problema na početku februara pa savetujem malo mirovanja, lagane šetnje i opuštanja uz neku lepu klasičnu miziku.

Strelčevi su svoj fokus, sada već veoma ozbiljno usmerili na materijalno obezbeđivanje, a obzirom da im je Venera u prirodnom 4. polju, moguće da svoju energiju usmere i na uredjivanje doma. Važna napomena za Strelčeve, mogli biste u ovom periodu imati problema sa majstorima. Na početku sve super, cena malo veća, ali nema veze, i na kraju ni majstora, ni para ni završenog posla. Vratite se Veneri, pustite sada radove i majstore. Pogledajte kako se vaš vladar Jupiter i Vemera, sekstilnim pogledom posmatraju. Ovo mi liči na flert, obečanja koja bi stvarno mogla imati realizaciju kada Venera udje u znak Ovna.Što da ne? Samo se čuvajte slatkiša dok maštate jer ovo vreme pogoduje širenju kukova.

Jarčevi su sve do skora baš uživali, jer njihov vladar Saturn je još uvek u Vagi i dok je Venera bila u Vodoliji oni su se baš lepo gledali, pa još i Neptun je pravio svoje efekte, biserne  magle. Imam utisak da su mnogi Jarčevi u proteklom periodu ušli u brak , možda zbog trudnoće….Još dugo vremena Jarčevi će biti na dubinskom čiščenju od Plutona,ali kada Saturn udje u znak Škorpiona Jarčevima će se sistem vrednosti potpuno promeniti,  transformisati. Uran iz Ovna će već u junu pokrenuti erupcije duboko potisnutih osečanja, odbačenih predaka. Zato sada dok je Venera u Ribama, u vašem 3. polju prođite u mislima kroz vreme koje dolazi, napravite boljeg sebe za vremena koja dolaze.

Vodolije su još pod utiskom oslobadjanja, promena, inovacija i svega šta je bilo u prethodnom periodu dok je Venera bila u njihovom znaku.Venera je ipak ostavila deo sebe u egzaltiranom Neptunu u Vodolji na 29-tom stepenu, ah, kakva egzotika. Ono što ona nosi kao inspiraciju reči nemogu opisati.Vodolije su sada u fazi prilagođavanja, jer njihov prvi vladar Saturn još izvesno vreme je u Vagi i sa njima je u trigonskom aspektu. Drugi vladar je Uran u Ovnu i krenuo je direktivno i pravi aspekt inkonjunkcije sa Saturnom, što jeste slika nekakve neodlučnosti. Tako će biti sve dok Neptun 3.2.2012 ne predje u znak Riba. Tada će u Vodoliji biti i Sunce i Merkur. Do tog vremena i sunčanog perioda oprez jer ova magla može da vas zavede sa pravog puta.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venera u Devici

Rođena si kad i ja, u isto vreme. Deo si moga tela, a ja te ne poznajem. Ljubav si i želja o kojoj sanjam. Ja te tražim, a ti si tu u meni. Probudi se, otvori se, voli, želi… ti nisi nizašta kriva!

Saznaj više

Počnimo ljubav ispočetka…

Dolazi vreme u kome je sve moguće! Svaka želja koja je satkana od osećaja jednote sa njom samom će brže ugledati svet nego što možete zamisliti. ”Moć očekivanog” je snažno postavljena na nebu. Počnite očekivati lepe i dobre događaje, počnite očekivati od sebe.

Saznaj više

Nekako s proleća

Ako ste ikada razmišljali da li kraj negde kao fizička tačka postoji, možda je baš ovo mesto slično toj tački koju neki ljudi zovu kraj. Na ovom mestu jedino su čuda moguća, sve ostalo ne postoji.

Saznaj više