Sunce ove godine ulazi u znak Raka 21. juna i zadržaće se u ovom znaku sve do 22.jula. Kardinalnost je ove godine dodatno naglašena i egzaktnim T kvadratom Sunca, Plutona i Urana, koji pored toga što su u kardinalnim znacima, na ovim prostorima će se naći i u ugaonim kućama u trenutku ulaska Sunca u znak letnjeg solsticija.

Sunce ove godine ulazi u znak Raka 21. juna i zadržaće se u ovom znaku sve do 22.jula. Sam znak Raka kao kardinalni znak i znak početka leta uvek predstavlja presek za naredna tri meseca. Kardinalnost je ove godine dodatno naglašena i egzaktnim T kvadratom Sunca, Plutona i Urana, koji pored toga što su u kardinalnim znacima, na ovim prostorima će se naći i u ugaonim kućama u trenutku ulaska Sunca u znak letnjeg solsticija.

Dakle, početna energija ovog leta je vezana za znak Ovna, sa velikim uticajem Urana na Ascendentu. Ova energija je veoma nepredvidiva, ali kako je vladar ASC (Mars u 6 kući i znaku Device) uklješten – ova energija će uglavnom delovati iznutra, bilo da se radi u pitanju samoj Zemlji, bilo da je u pitanju svako od nas pojedinačno. Mogli bi reći da je ovo period prilagođavanja na novu energiju, koja je još od prošlog meseca sa otvaranjem portala (pomračenje Sunca) krenula. Takođe, Mars u Devici sa čijom smo se energijom dobro upoznali u proteklih šest meseci, u ovom mesecu završava posetu ovom znaku i dovršava pročišćenje fizologije, tako da će se napetost na tom polju smanjiti, a posebno će odahnuti promenjivi znaci.

Dispozicijom Mars odlazi u znak Raka u 4 kuću, pa više neće biti sumnji, izbegavanja i nedomica, već će izazvati konkretnu akciju – reakciju, posebno na polju emocija i unutrašnjeg prostora, bilo da je u pitanju država ili čovek. Svakako, Mars u Raku je u padu, pa i reakcije koje bude izazvao mogu biti i rušilačke prirode – potreba za odbranom i unutrašnji bes mogu biti u fokusu. Sve zemlje na ovom prostoru koje imaju neraščišćene račune oko svoje teritorije, mogu biti meta ove energije. Takođe i u mnogim porodicama se može povećati osetljivost, pa da period ne bi bio buran, posvetite se svojim emocijama i ne dopustite da vas obuzme bes. Najbolji slogan u ovom periodu bi bio “Neka bude volja tvoja”.

Mars pravi i sekstil sa svojim dispozitorom Merkurom, pa paznja može biti usmerena na kretanje i komunikaciju. Kretanje ljudi će se svakako podudarati sa godišnjim odmorima, ali ovo je i povoljan period da bi se oživeo domaći i banjski turuzam (Merkur u Raku u 4 u sekstilu sa Marsom u 6 u Devici). Takođe će biti i inostrani turizam aktivan, jer je Jupiter ušao u Blizance (u 2. kuću) i praviće sekstil sa Uranom. Najatraktivniji aražmani će biti oni sa “first minute” ponudom, a možda i “last minute” jer je Venera retrogradna.

Retrogradna Venera u egzaktnom sekstilu sa Uranom, doneće neočekivane ljubavi i putovanja, koja mogu imati dugotrajniji i konkretan efekat ili ostati u lepom sećanju, jer su dispozitori (Mars i Merkur) u sekstilu.

Sunce će na putu kroz Raka prvi aspekt napraviti sa Neptunom, budeći nadu, rasplamsavajući maštu i pružiti mnogima dugo očekivani odmor. Sledeći aspekt je već pomenuti kardinalni T kvadrat, koji će mnogima da rasprši nade, skrenuti ih u drugom smeru ili ubrzavati tempo, a posebno će u napeti biti školarci (Sunce u 3), jer su u ovom periodu aktivni upisi u srednje škole i fakultete.

Takođe, ovaj aspekt može pokrenuti i one poznate letnje viruse (Sunce vl.6, a i Mars je u 6 u Devici), koje se odnose na stomačne infekcije, te zato treba obratiti pažnju na vodu koja se unosi i u kojoj se kupa. Nadalje, treba biti oprezan i sa aktivnostima na vodi, jer su Pluton i Uran vladari 8. i 12. kuće, pa se sa Suncem koje je vladar 6 u Raku, aktiviraju malefične kuće. Ova konfiguracija je vezana i za treću kuću, jer je Sunce u njoj pa treba biti oprezan i u saobraćaju.

Na širem nivou ovaj T kvadrat će ovog leta uticati i na vladajuće strukture, posebno na lidere država u ovom regionu (Pluton na MC-u). Moguće su i nagle odluke čelnih ljudi, ali mogu biti i meta nepredviđenih okolnosti.

Na kraju svog puta kroz Raka, Sunce kao zadnji aspekt pravi kvadrat sa Saturnom, tako da se svi vraćamo u realnost, na radne obaveze, a mnogi dogovori i pregovori mogu pretrpeti odlaganje ili se mogu pojaviti prepreke u vidu starih neraščišćenih računa na koje smo možda i zaboravili.

Najegzotičnije i najsuptilnije, a mogu reći i najoptimističnije i najjače mesto u ovoj karti zauzima vladar znaka Raka – Mesec. Mesec se nalazi na stepenu egzaltacije Jupitera i pored svih izazova koje ova karta nosi daje nam mogućnost da se konektujemo na najlepšu energiju koja nas povezuje sa našom galaksijom. Ako pored svega uspemo da u sebi pronađemo saosećanje za sve stvari koje nam se dešavaju, primićemo neprocenjivu nagradu. U ovom period imamo mogućnost da se povežemo sa Bogom u sebi i da otvorimo svoju Anahatu, te da pomognemo celokupnom čovečanstvu, a i planeti u njenoj promeni.

Svim Rakovima želim srećan rođendan

Već nekoliko godina Rakovi imaju uticaj Urana i Plutona, kao i Saturna na svoj život. To svakako nije bio lagan period u njihovim životima, posebno u partnerskim, porodičnim, ličnim i poslovnim oblastima života. Do sada su se već i navikli na tu energiju, koja će polako postajati podnošljivija naročito od oktobra, kada Saturn napusti njihovo četvrto polje. Tada će se okolnosti promeniti na bolje u njihovnom porodičnom okruženju, intimnom delu njihove ličnosti, kao i u emotivnom razumevanju sveta. Neki će posle tog perioda rešiti svoje stambeno pitanje, neki će rasteretiti svoje srce, dok će neki proširiti svoju porodicu.

Pluton i Uran će još dugo ostati u opozitnom i kvadratnom znaku u odnosu na njih, pa će oblast partnerstva i karijere, a i njih samih, još uvek trpeti neophodne transformacije, ali znatno lakše jer imaju podršku njihovog vladara Meseca sa najlepšeg mesta u zodijaku. Bog će biti na njihovoj strani, samo treba da nauče da mu se obrate, tako što će zaviriti u sebe.

Ljubav ove godine Rakovima može doneti čaroliju i inspiraciju, jer se retro Venera nalazi u njihovoj 12. kući i iznenada im može zakucati na vrata. Svakako da će mnogi Rakovi ući i u neke tajne kombinacije, ali ima i onih koji će svoju ljubav sresti na radnom mestu ili, pak, nekom putovanju (najverovatnije poslovnom) jer je Mars vladar 5 u njihovoj trećoj kući u Devici.

Poslovne prilike mogu iznenada da se pojave, što bi rekli “kada sa najmanje nadamo” i donesu vam nenadanu sreću. Iako se mogu činiti kao privremeno rešenje, ove prilike imaju tendenciju da pređu i u nešto trajnije.

Ono što će olakšati svim Rakovima život u bilo kojoj oblasti je ako se potrude da usklade svoja osećanja i misli, pa će im se mnoge želje ostvariti.

Poruka za sve Rakove bi bila da probude svoju brižnost i sosećanje, koga imaju u izobilju, jer je to potrebno ovom svetu.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Paris Hilton

Posle godina skrivanja svoje traumatične prošlosti iza maske frivolnosti, Paris je najzad rešila da progovori i ovaj film simbolično izlazi u javnost upravo kada tranzitni južni Mesečev čvor prelazi preko njenog Neptuna.

Saznaj više

Venera nam šalje poruku

Snažne konjukcije Venere sa Suncem simbolizuju duboke uvide i promene na nivou kolektivne svesti. Kada je Venera direktna i u konjukciji sa Suncem od dve ribe jača je ona koja pliva u pravcu materijalnog sveta.

Saznaj više