Možemo li govoriti o zreloj ljubavi? Kada je ljubav zrela? Nema zrele ljubavi bez zrele ličnosti. Ipak, tražeći zrelost u astrološkoj simbolici, svakako je možemo naći u znaku Vage!

 

Ti i ja smo sunca dva
ti i ja ko anđeli
spojili se nebom letjeli…

 

Možemo li govoriti o zreloj ljubavi? Kada je ljubav zrela? Nema zrele ljubavi bez zrele ličnosti. Ipak, tražeći zrelost u astrološkoj simbolici, svakako je možemo naći u znaku Vage!

Čovek živi svoj zemaljski život od Ovna do Vage. Kada dođe u Vagu – u partnerski odnos uči lekcije jednote – singulariteta. U ovom životu ta lekcija nam je svima obećana i dostupna u trenutku smrti kada prolazimo kroz tunel i spajamo se sa izvorom. U partnerskom odnosu postoji trenutak koji je nazvan “mala smrt” što je orgazam za vreme seksualnih aktivnosti. Ovaj trenutak je u stvari onaj kada se ljubavnici spajaju i postaju jedno! Krajnji cilj, svesno ili nesvesno u partnerskom odnosu jeste bliskost i spajanje baš u seksualnom činu.

No, znak Vage nam ne obećava ovakvu strastvenu bliskost. U Vagi je Saturn egzaltiran i veoma je teško u takvoj atmosferi ostvariti bliskost. U znaku Vage imamo potencijal za zrelu ljubav, kao što u znaku Lava imamo potencijal za zaljubljivanje, kao što u znaku Riba imamo stapanje sa jednotom.

Od ljubavi smo načinjeni i za ljubavlju tragamo. Lunacija u Vagi nosi potrebu za drugima, onima naspram nas. U Vagi se jednota postiže prihvatanjem i neprosuđivanjem – to je zrela ljubav!

Vage su u narednom periodu na početku nekakvih strasnih ljubavi, što nije odlika Vage. Sve dok je Venera u znaku Škorpiona, Vage se osećaju kao da im neko izmiče tlo pod nogama. Prelazak Venere u znak Strelca od 7. oktobra donosi mogućnost kraćih putovanja i regeneracije u partnerstvu. Bez obzira na poziciju udaljenosti Marsa i Venere, postoji predispozicija da se nekako nađemo u sinhronicitetu sa partnerom. Bračni problem kod zauzetih Vaga je u periodu stagnacije i predomišljanja, što bi moglo potrajati do proleća. Partnerski odnosi koji su uspostavljeni sa kolegom ili koleginicom mogu doći u krizu oko 10. oktobra. Iskoristite boravak Venere u znaku Strelca za uživanje u sportu, putovanjima i traženju smisla u lepoti!

Škorpionima se lunacija dešava u 12. polju i svakako je poniranje u sfere podsvesnog Škorpionska prirodna aktivnost. Ovo je i vreme ljubavi, jer Venera je još uvek u Škorpionskom 1. polju. Ne zaboravite, Škorpioni, da vi projektujete ljubav sve dok Venera ne pređe u znak Strelca. Mlađi Škorpioni su u ovom periodu vrlo potentni (sve dok je Mars u znaku Lava), a stariji pripadnici znaka Škorpiona traže suštinu i nultu tačku (izvor) u starim sećanjima. Postojao je nekakav generacijski sukob u proteklom periodu baš zbog emocija, koji je prevaziđen. Ljubav je naročito izvesna kada Mars pređe u znak Device od 15. oktobra! U narednom periodu će Škorpioni ući u sinhronicitet sami sa sobom, jer će im se poklapati želje sa mogućnostima.

Strelačevska velikodušnost baš je naglašena i potrajaće još dok je Jupiter u znaku Raka. Za sve one situacije gde vam treba nesebična pomoć, znajte da će vam je Strelčevi pružiti, a naročito sada dok im je Jupiter u 8. polju (rizik). Dok je Venera u Škorpionu, mogli bi neki Strelčevi odustati od svog moralnog kodeksa pa imati neku avanturu (možda aferu), ali samo je važno da se muški pripadnici znaka Strelca malo ne zanesu jer ih partnerka u stopu prati. Prelazak Venere u znak Strelca doneće najveći osmeh na svetlost dana. Iznenadni flert je moguć već oko 17. oktobra, kao i provod od par sati. Već sutra je na sceni harmoničan odnos sa partnerom, kao neki oblik otkupljivanja (pravdanja).

Jaračevima je lunacija u 10. polju i nosi potrebu da i drugi ljudi već jednom shvate da su Jarčevi odlični ljubavnici, da im je ljubav deo uspeha. Dok se Venera družila u Škorpionu sa Saturnom, bili su ovo dani Tantre – dubokog poniranja i predavanja. Za neke je ovo bilo vreme bolnih prekidanja ljubavnih odnosa. Jarčevi koji su braku mogu u periodu ulaska Venere u znak Strelca da dožive razočarenje svog partnera. Bez obzira što su partneri Jarčevima već izvesno vreme napunjeni pozitivnom energijom, verom i optimizmom, ni Jarčevi ne zaostaju. Saturn i Pluton su u recepciji, oni jedan drugog podržavaju. Jarčevima je ovo plodan period na mnogim poljima, pa i na emotivnom polju.

Vodolijama se lunacija dešava u 9. polju i nosi u sebi predstavnika Vodolijanskih partnera. Ova lunacija je u opoziciji sa Uranom, predstavnikom Vodolije. Mlađi predstavnici znaka Vodolije u ovom vremenu su na preslišavanju svog partnerskog odnosa. Bili su ovo dani vrelih strasti. Biti ili ne biti!? Oko 17. oktobra na nebu se aktivira četvrti kvadrat između retrogradnog Urana i direktivnog Plutona (egzaktan kvadrat je 1.11.2013), pa je vreme rezervisano za buđenje onog kosmičkog bića u svakom od nas. Stariji pripadnici znaka Vodolije (Kiron u trigonu sa Saturnom) mogu kroz ovaj period proći jednostavnije samo zbog već postojećeg iskustva. Ljubav je blagoslov i melem za sve okolnosti i događaje. Nekada je zaista dovoljno samo biti sa sobom dobro!

Ribe su zaista blagoslovene u ovom periodu. I mlađi i stariji pripadnici znaka Riba su svoj na svome. Koliko god su pripadnici znaka Riba dobro, toliko njihovi partneri nisu. Sada je najvažnije da Ribe iskažu svoju vrlinu: posedovanje empatije i da pruže ruku partneru koji se gubi u nekakvim dubinama. Umor vašeg partnera će biti vrlo očigledan oko 21. oktobra kada vam se bude činilo da partner odustaje od vas (Merkur se okreće u retro hod, a dispozitor Mars pravi egzaktnu opoziciju). Vašem partneru su potrebne tri nedelje da se malo odmori, da se vrati do izvora i prikupui potrebnu energiju. Nije lako pratiti Ribe u ljubavi. Taman pomisliš: ” Evo ga, to je to – kad ono – nije to – to!”

Ovnovi su prilično snažni u ovom periodu, a sve mi se čini da je ta “oholost” bez pokrića. Od kada je Mars u znaku Lava, što je Ovnovo 5. polje – ljubavi, strast ne manjka. Ovnovski entuzijazam povređuje njihove partnere koji se u ovom periodu i ne osećaju baš najbolje. Lunacija se dešava upravo u Ovnovom 7. polju, te je rađanje novog modela partnerskog odnosa sad na pomolu. Ovan inače ne zna šta znači reč “kompromis”. Tek sada u ovom periodu želja za dominacijom on pumpa ego. Dovoljno je samo malo se zaustaviti, promisliti o partneru kao o sebi samom i evo rešenja. Ukoliko vam partner oko 7. oktobra poželi da otputuje, podržite to. Od 15. oktobra Ovnovi mogu očekivati da im se zamene uloge u partnerstvu. Može biti da vam partneri izmaknu kontroli i da već oko 19. oktobra otkrijete neke spletkaroše koji vam rade iza leđa. Samo polako.

Bikovi duboko osećaju ovaj period kao svoje spuštanje partneru do nogu, što nije uobičajeno za Bikove. Svakodnevnica će vam doneti priliku da pokažete da li ste stvarno spremni za promene. Nisam sigurna da ste u kondiciji za ovu vrstu ispita. Možda neki drugi put. Već oko 7. oktobra ženski pripadnici znaka Bika će se odlučiti da otputuju negde da se malo rehabilituju. Pripreme za ovo putovanje mogu potrajati sve dok se ne povežu dve stvari – korist i zadovoljstvo. Povoljan trenutak za ovo dvostruko zadovoljstvo će biti oko 17.oktobra. Nema mesta niti velikim očekivanjima niti velikim razočarenjima.

Blizancima se lunacija dešava baš u 5. polju ljubavi. Ispred same lunacije je predvodnik Blizanaca Merkur (Hermes), pa kao da vam neko treći pokazuje put ljubavi. Ne bih vam savetovala da imate ljubavnog poštara jer pravi glas do prave osobe neće stići preko posrednika. Oko 8. oktobra Blizanci imaju predispoziciju za depresivan dan. Nekakva tuga i tromost može da vas obuzme. Proći će i to, jer to je samo aspekt od jednog dana. Vraćanje na stare ljubavi može biti aktivno od 21. oktobra. U narednom periodu Blizanački partneri biće ushićeni, a naročito kada Venera uđe u znak Strelca.

Rakovska ljubav u ovom peruiodu ima velike oscilacije. Uostalom, kod Rakova to je nekakvo prirodno stanje promena raspoloženja. Ovo je zaista veoma bitan period za Rakove, kada oni trasiraju put sopstvene ljubavne budućnosti. Da li će to biti široki međunarodni auto-put ili seoski sokak samo od njih zavisi. Sa jedne strane ste se odvažili da preuzmete svoj emotivni život u svoje ruke (preuzimanje odgovornosti traži Saturn iz 5. polja), dok vam sa druge strane Pluton strahom lomi kosti. Uran se ruga licemerju i moralisanju… Jedno je sigurno: “Nemate šta da izgubite, možete samo da dobijete – cena prava sitnica!”

Lavovi, a naročito muški pripadnici znaka Lava, su se nekako okuražili. Mars vam je doneo porast ega, samopouzdanja, pa samo napred! Kratki blic flertovi (najčešće virtualni) ne zadovoljavaju gladne Lavove. Lavovi žele ugođaj svih pet čula. Kada Venera uđe u znak Strelca (lavovsko 5. polje) oko 7. oktobra biće prilike za iznenadna putovanja na kojima se može desiti lepa ljubavna avantura. Ova priča nemože da traje, jer će Venera preko dispozitora Jupitera ići u rušilački kvadrat sa Uranom. Ukoliko je potencijalni partner u fazi razvoda formalnog braka, to može doneti mogućnost trajanja veze.

Devicama je lunacija u 2. polju što im donosi promenu, ne samo sistema vrednosti, već i finansijske situacije. Finansije su za Device možda nešto bitnije u ovom periodu jer im Jupiter šalje lepe poglede i obećava dobru zaradu. Stoga i jeste Devičanski fokus pomeren na manifestaciju neke druge vrste zadovoljstva. Device najčešće nalaze svoje ljubavi kroz poslovno okruženje, pa bi tako mogao i ovog puta da se desi povratak na nekakvu staru ljubavnu priču. Možda vaš racionalni um spoji nespojivo. Samo je važno da bude lepo i lako!

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venera u Ribama

Posle kraćeg boravka Venere u Vodoliji i opšte potrebe da se otkačimo, menjamo eksperimentišemo najednom tiho, bez uvodne napomene Venera je ušla u znak Riba. Znak Riba je njeno mesto egzaltacije.

Saznaj više

Niske strasti

Ova eklipsa koja se dešava u znaku Bika, posmatrana samo na ličnom nivou kroz prizmu emocija, upravo predstavlja sliku uznemirenog uma. Istovremeno, Merkur je u konjunkciji sa Marsom, što je sad slika fokusirane, “zaglavljene” energije.

Saznaj više

Lunacija u Vagi

Jednom u godini Sunce (svesno) i Mesec (podsvesno) sretnu se u Vagi i spoje se. Tamo gde je Venera, vladarka Vage, tamo je energija ove lunacije, a Saturn je taj koji će presudi kako će biti dalje.

Saznaj više