Ova treća sedmica po redu pripada trećoj mesečevoj fazi. Kao što smo rekli, ovo je faza silaska sa planine, sa vrha. Sama faza opadanja meseca pripada YINU – ženskoj energiji, energiji razgradnje. Yin se rodio u trenutku punog Meseca i ima tendeciju rasta sve do ponovnog mladog Meseca.

Ova treća sedmica po redu pripada trećoj mesečevoj fazi. Kao što smo rekli, ovo je faza silaska sa planine, sa vrha. Sama faza opadanja meseca pripada YINU – ženskoj energiji, energiji razgradnje. Yin se rodio u trenutku punog Meseca i ima tendeciju rasta sve do ponovnog Mladog meseca. U ovoj trećoj fazi je prisutna borba između Yanga i Yina sve do treće četvrti kada će Yin preuzeti vlast. Dakle, u ovoj nedelji treba da se naučimo da polako puštamo stvari, jer svako preterano vezivanje u ovom trenutku donosi nemogućnost potpune radosti. Ovo se posebno odnosi na naš ego (koji je primarno Yang). Sada treba otvoriti srce i spojiti se sa svojom ženskom stranom, jer ovu i narednu energiju karakteriše receptivnost, slušanje, otpuštanje i nedominacija. Sada je pravi trenutak da odamo sebi priznanje za prethodni period, da sami sebe pohvalimo. Svako može pronaći makar i jednu najmanju stvar koju je učinio u prethodne dve nedelje i da sebe pohvali za to.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 11.08./12.08.2014g

Ovog ponedeljka Mesec je na uglu i to na descendentu, tako da se u trenutku rađanja ovog dana Sunce i Mesec gledaju (kralj i kraljica se gledaju). To znači da su u ranu zoru oba svetla vidljiva. Kako je Mesec u 7. kući, to će ovaj dan simbolizovati okrenutost ka javnim dešavanjima. Intresovaće nas “komšijsko dvorište” mnogo više nego naše. Mesec i fortuna su, inače, svaki dan zajedno (zbog Sunca na ASC), ali sada su na uglu i u Vodoliji, što znači da će nam sreća drugih privlačiti pažnju. Ovo treba iskoristiti u pozitivne svrhe i biti srećan zbog toga što smo uopšte sposobni da primetimo nečiju sreću, jer čim je registrujemo – to znači da sreća živi i u nama! Ovo je idealna prilika da, ako u sebi primetimo zavist, da je iskorenimo. Takođe je i Mesec u praznom hodu, pa nam se može činiti da sve što preduzmemo tokom dana kao da nema podršku ili se ne vidi, ili možemo imati i osećaj kao da nas drugi ne podržavaju. Ponekad ovo izgleda i kao da nemamo sagovornika za sve što bismo želeli da kažemo, te kao da naše reči nikuda ne stižu. Takvo stanje može trajati do uveče, kada će Mesec ući u znak Riba i preko noći se situacija može promeniti, tako da će nas ujutru sačekati druga priča. Dakle, ne uzrujavajte se mnogo ako dođe do nerazumevanja ili zastoja, jer je to kratkoročno!

Ovo je dobar dan da naučimo biti humani, da usrećujemo druge ljude, a na prvom mestu svoje partnere, bez ikakvih očekivanja nečega zauzvrat. Obratite pažnju i na snove, posebno u noćnom Venerinom i Jupiterovom satu, jer vam vaše podsvesno može poslati pozitivne ideje da razmrsite komplikovane odnose i situacije ako ih imate.

UTORAK, MARSOV DAN 12.08/13.08.2014g

Marsov dan karakteriše egzaktan trigon Marsa sa Mesecom, preko uglova 4 i 7. Danas se možete probuditi puni energije i elana, da završite sve što je juče ostalo nedovršeno. Ovo je prava takmičarska energija, ali kako je u vodenim znakovima, prednost treba dati emocijama i smelosti u njihovom iskazivanju. Ovo je takođe dan kada možemo uživati u vodenim sportovima, uživati u moru, a za one koji trenutno nisu u toj mogućnosti – ni bazen, pa ni topla nisu na odmet. Ovo je dobar dan za sklapanje novih partnerskih odnosa, međusobno ispoljavanje strasti, morskih avantura, koje dugo mogu ostati u sećanju. Venera je još ovaj dan u Raku i preko svog dispozitora (Meseca) dolazi u zagrljaj sa Marsom. Zato ne propustite priliku i skupite hrabrost da izjavite ljubav svom izabraniku-ci (Venerini časovi).

Ne treba zaboraviti da je Mars i dalje u 4 kući i da je vrlo jak, a i pravi konjunkciju sa Saturnom, pa još uvek treba biti obazriv i u skladu sa zakonom, kako ne bi imali posla sa policijom i inspekcijom i plaćali nepotrebne kazne. Takođe, još uvek postoji prilika za one koji imaju nerešene porodične odnose da to sada isprave. Napeti sati su Saturnovi.

SREDA, MERKUROV DAN 13.08/14.08.2014g.

Još ove nedelje je Merkur u znaku Lava, jako je glasan, pa ako želite da vam se glas na daleko čuje iskoristite ovu priliku. Merkur je prošao kvadrat sa Saturnom, pa ćete osetiti olakšanje jer će nestati turobnih misli. Sada je pravo vreme da se pohvalite, nasmejete i družite. Merkur ne pravi nijedan od Ptolomejevih aspekata, tako da i nema posebnih izazova, jedino pravi aplikacionu inkonjunkciju sa Mesecom, što može dati da teško uskladite misli i emocije. Možete uhvatiti sebe kako jedno govorite, a ustvari drugo osećate. Takođe ovaj isti aspekt vam može praviti probleme sa memorijom. Može se desiti da zaboravljate stvari, posebno dokumenta, ključeve… Takođe, povedite računa i o novcu, jer je Merkur vladar 2. kuće, da ga ne biste izgubili ili se preračunali. Danas ne tražite nikakvu protiv-uslugu, ne pozajmljujte posebno od prijatelja, da ne bi došlo do nerazumevanja po tom pitanju. Što se tiče saobraćaja, dnevna vožnja mnogo više pogoduje nego noćna.

Dakle, danas je dan za radost, bezbrižnost, humor i neobavezne stvari. Konfuzni časovi su Mesečevi.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 14/15.08.2014g.

Ovaj četvrtak je divan za romantične ljubavi, divna nezaboravna putovanja, jer Jupiter ovog četvrtka pravi lepe aspekte sa Venerom i Mesecom. Novi ljudi mogu ući u vaš život. Neke od tih ljubavi mogu preokrenuti vaš život u drugom pravcu, te vas mogu staviti pred iskušenja i mogućnost biranja. Pošto je Jupiter ovog četvrtka u egzaktnoj inkonjunkciji sa Neptunom iz sedme kuće, staviće pred vas dilemu, posebno za one koji imaju i javni i tajni život.

Takođe, ovo je dobar dan i za poslovnu saradnju jer je Venera vladarica 3. i 10. kuće. Mogućnost dobre zarade je na pomolu, kao i sklapanje velikih isplativih poslova.

Preko dispozitora Jupiter dolazi u kontakt sa osom čvorova, pa je ovo lep trenutak za one koji čekaju na svoje potomstvo.

Časovi koji nude dobar provod i lepe vesti su Venerini i Sunčevi, pa i Mesečevi, dok Marsovi časovi nose još uvek neku dozu napetosti.

PETAK, VENERIN DAN 15/16.08.2014g.

Idila od prošlog dana se nastavlja, jer vladarica ovog dana ide u susret svome Zevsu – Jupiteru. Ova atmosfera pogoduje druženju, uživanju i izlascima na otmena mesta. Takođe, ovo je i dobar dan za sva kulturna dešavanja, prezentacije, reklamiranje… Budite spremni da delite i primate komplimente. Trudite se da u svemu primetite najbolje, jer će vas ovaj aspekt u tome podržati.

Venera ovoga dana ulazi i u kvadrat sa Marsom, koji je na stepenu egzaltacije Urana, pa treba biti obazriv, jer prejaka strast može zamagliti realnu sliku i uvući vas u nepotrebne probleme, posle divne konjunkcije sa Jupiterom, usled velike ushićenosti u nemogućnosti smo da vidimo predstojeći kvadrat. Ovaj dan treba učiti uživati u trenutku i nemati nikakva očekivanja, već jednostavno biti tu. Dispozicijom Venera i dalje ostaje u znaku Lava, tako da njena popularnost i dalje raste. Preko Sunca ona je u trigonu sa Mesecom, što još jednom potvrđuje da se ulaganje u Veneru isplati.

Najbolji časovi su Jupiterovi i Sunčevi.

SUBOTA, SATURNOV DAN 16/17.08.2014g

I ove subote je Saturn u Škorpionu u 4. kući. Približava mu se Mars, koji je u egzaktnom sekstilu sa Plutonom. Ovo je jako snažna energija, jer je Saturn dispozitor Plutona, a Mars dispozitor Urana, pa kao da su sve četiri planete na jednom mestu. U istom trenutku se razgovara o budućnosti i prošlosti, o promenama i potpunoj transformaciji, pošto se sve dešava u četvrtoj kući, koja je vrlo senzitivna i govori i o uzroku i posledici. Tenzija svakako postoji i ima tendenciju rasta kako se Mars bliži Saturnu jer dolazi do akumulacije besa. Ovo će se posebno odraziti na kolektivnom nivou, dok nas na ličnom nivou ova kombinacija tera da se zapitamo da li u nekim oblastima ulažemo prevelik napor, koliko smo odgovorni, kao i da primeđujemo koje to ustaljene navike imamo? Da li smo u stanju da prekinemo sa zastarelim obrascima? Ako ovo uočimo, trebamo znati da nas ova energija može podržati i da ih promenimo. I Uranu i Plutonu je svojstveno da teže promenama i rušenju starih sistema, pa što to nebi iskoristili da se rešimo starih, nepotrebnih stvari?

Najintenzivniji časovi su Marsovi i Saturnovi.

NEDELJA, SUNČEV DAN 17/18. 08.2014g.

Ovo je zadnja nedelja u kojoj je Sunce u znaku Lava, te je zato treba iskoristiti i sagledati ceo prethodni ciklus, prepoznati dobre i loše poteze koje smo pravili, kako bismo u narednom ciklusu bili što uspešniji. U ovoj nedelji se dešava treća mesečeva četvrt i počinje četvrta zadnja faza Meseca. Dakle, cilj za narednu nedelju je svakako uživanje u ostvarenim plodovima i deljenje sa drugima. Pošto je ovo zadnji sunčev dan u znaku Lava, možda nam bude teško da se odreknemo nekih stvari, a posebno onih koje su usko povezane sa našim osećanjem za “ja”. U narednoj nedelji treba se potruditi integrisati ovu osu Lava i Vodolije u nama samima.

U Lavu su i Venera i Jupiter, tako da će atmosfera uživanja bojiti i ovu nedelju kao dan, a i celu narednu sedmicu. Samo ne zaboravite da ovu sreću podelite i sa drugima.

Dobri sati su Venerini i Jupiterovi, dok su napeti Mesečevi i Saturnovi sati.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Ritam sedmice od 13.10.2014.

Ove nedelje se dešava poslednja četvrt Meseca što nas podseća da sve započeto treba privesti kraju. Poslednja četvrta Meseca nas uči otpuštanju, opraštanju i deljenju sa drugima.

Saznaj više

Ritam sedmice 20.10.2014.

U ovoj sedmici započinje nov lunarni ciklus (23.10.2014.). Ovaj lunarni ciklus je poseban, jer počinje na 00-kardinalnom stepenu fiksnog Škorpiona. Kombinacija kardinalnosti i fiksnosti često rezultira velikim otporom.

Saznaj više

Ritam sedmice od 27.10.2014.

Ovu sedmicu karakteriše prva i početak druge faze Meseca. Jang princip je u usponu. Posle intenzivne eklipse u Škorpionu ova prva sedmica nam pruža mogućnost da na unutrašnjem nivou metabolišemo tu energiju, dok će sa početkom druge mesečeve faze ta energija postati vidljiva.

Saznaj više