Ova sedmica je četvrta u ovom lunarnom ciklusu i, kao što smo rekli, to je zadnja faza Meseca. Pod vladavinom je YIN-a, tako da simbolizuje proces razgradnje i apsorpcije. Najviše nalikuje znaku Vage, ne samo što nosi simboliku početka jeseni, već i što nam govori o tome da bi nešto nastavilo da traje i postoji, trebamo se naučiti deljenju sa drugima.

Ova sedmica je četvrta u ovom lunarnom ciklusu i, kao što smo rekli, to je zadnja faza Meseca. Pod vladavinom je YIN-a, tako da simbolizuje proces razgradnje i apsorpcije. Najviše nalikuje znaku Vage, ne samo što nosi simboliku početka jeseni, već i što nam govori o tome da bi nešto nastavilo da traje i postoji, trebamo se naučiti deljenju sa drugima. Govori nam i o tome da nismo sami i da ne trebamo da budemo sami, već da usrećujući druge, usrećujemo sami sebe, dajući i deleći sa drugima i sami postajemo bogatiji. Takođe, sav naš rad i trud možemo sagledati kroz druge, jer će se preko njih seme našeg rada, kao i mi sami proširiti, baš kao što ptice raznose semenje i oplođuju našu planetu.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 18.08.2014g.

Ovaj ponedeljak započinje sa Mesecom u znaku Blizanaca, koji je sastavni deo promenjivog T kvadrata sa Merkurom i Neptunom. Takođe je Mesec jako visoko u 10. kući, pa ovaj ponedeljak može osvanuti sa novim vestima iz sfere politike (Neptun). Mogu se razotkriti neke informacije koje su do sada bile tajna, kao i plasirati nove informacije, koje će možda nekad neko ponovo razotkrivati. Inače ovo je dobar aspekt za rešavanje dosad nerešivih stvari. Što se tiče svakodnevnog života, treba otvoriti četvore oči prilikom potpisivanja ugovora, papira, novčanih transakcija. Takođe, potrebno je ne trošiti energiju na razne tračeve i ne dozvoliti da isti naruše vaš lični mir i harmoniju, posebno u odnosima. Jednostavno dan je takav da laž može imati dalekosežne posledice. Danas se treba truditi čuti sebe, reći istinu, ma kakva ona bila, jer Mesec će popodne praviti egzaktan sekstil sa predivnom konjunkcijom Venere i Jupitera u Lavu. Oni koji imaju hrabrosti za to, mogu rešiti verbalne sukobe, jer je jedan od dispozitora (T kvadrata) baš taj Jupiter, a oni koji se reše na zataškavanje i kalkulaciju, ostaće u mreži sopstvenih intriga, pa odlučite sami.

Dakle najlepši časovi za bliskost razonodu, provod su popodnevni Jupiterovi (16:11 do 17:21) i Venerini večernji (19:40 do 20:30), pa ako želite izaći sa voljenom osobom onda iskoristite ove trenutke. Nadalje, Venerini i Jupiterovi sati su dobri sati za one koji žele potomstvo. Merkurovi časovi su veoma intenzivni, ali mogu biti i naporni, te ih iskoristite za samoposmatranje, da vidite koliko su vaš um i emocije u raskoraku, kao i da čujete sebe šta govorite.

UTORAK, MARSOV DAN 19.08.2014g

Mars, vladar ovog dana, je i dalje u Škorpionu u 3. kući i sve je jači i jači. Ide u susret Saturnu. Razlika od prošlog utorka je u oblasti u kojoj deluje. U prošloj je to bila 4. kuća (unutrašnja pitanja), dok je ovog utorka to 3. kuća, tako da će ovaj Mars sada početi da se oglašava. Ako je dosad ćutao, sada sigurno neće. Dakle, reči ovog Marsa mogu biti pune optužbe, mržnje, pretnje, ali i izražavanje sile i moći. Isterivanje pravde i dalje je na snazi.

U saobraćaju treba biti posebno oprezan, naročito u teretnom (kamioni, veliki šleperi, autobusi – što je sve Saturn). Potrebno je bitno poštovati pravila i biće sve u redu. Takođe, aktivnost državnih službi će se povećati ovog dana (policija, inspektori…). Najintenzivniji sati su svakako Marsovi i Saturnov, posebno noćni. Treba biti oprezan i u Merkurovim satima, jer je Merkur (um) u opoziciji sa Neptunom, pa izbegavajte opijate i potrudite se da um ostane čist. Isto tako, ovog utorka i Venera ulazi u kvadrat sa Marsom, tako da se strast samo još više pojačava. Ovaj dan je dobro balansirati sa intenzivnom šetnjom i vežbama koje će apsorbovati višak energije.

SREDA, MERKUROV DAN 20.08.2014 g.

Merkur je ove srede snažan u svom znaku i u prvoj kući, što samo naglašava važnost ovog dana. Merkur je u separacionoj opoziciji sa Neptunom i aplikacionom sekstilu sa Marsom. U njegovom znaku je i Mesec, koji pravi egzaktan sekstil sa Suncem. Tako ova sreda može biti veoma važna za one koji se bave sportom, odakle možemo čuti sjajne vesti, jer je vladar Ascendenta dana (Sunce) u sekstilu sa Mesecom iz Blizanaca. Ovaj dan pogoduje skupovima, druženjima, posebno mladih ljudi.

Takođe ovaj dan je dobar i za sklapanje dobrih, isplativih poslova i kupovinu automobila. Kritike upućene na ovaj dan, mogu biti veoma konstruktivne.

Ako trebate da rešite bilo koji problem koji zahteva umne sposobnosti, jasno izražavanje, ali i fizički napor, uradite to u Marsovim časovima. A ako vaše reči treba da čuje više ljudi, ako su u pitanju sastanci, oglasi – tome pogoduju Mesečevi i Sunčevi časovi. Ako treba da sredite papirologiju, da kupite auto, tome pogoduju Merkurovi časovi.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 21.08.2014g.

Jupiter je i ovog četvrtka u 12. kući u Lavu i ovo je poslednji četvrtak u kojem je i njegov dispozitor Sunce u Lavu. Stoga, ako niste dosad iskoristili mogućnost da instalirate radost, sreću i blagostanje u svoje biće – učinite to ovog četvrtka. Takođe, ovo je dobar dan da se vizualizuju dobre poslovne prilike, buduća putovanja ili nove avanture. Jupiter je u separacionoj konjunkciji sa Venerom, pa privremena očaranost, a i široki prsti, polako jenjavaju i vraćaju vam trezvenost i spuštaju na zemlju. Ne treba zaboraviti da je Jupiter narednih desetak godina ujedno i dispozitor Neptuna, pa sve ono što Jupiter dotakne, može uneti i Neptunovsku čaroliju, magiju ili maglu. To je ovog i prošlog četvrtka iskusila Venera. Za neke je ovo čarobna veza, za neke samo rasejanost i konfuzija, a za neke balon od sapunice, koji se svakog časa može raspršiti, ali ne treba zaboraviti da je dok je postojao bio predivan. Još uvek su Venerini časovi dobri za provod i zadovoljstvo, dok Marsovi mogu biti previše agresivni i u njima treba izbegavati bilo kakva očekivanja. Mesečevi časovi su jako dobri ovog četvrtka, jer se on nalazi u znaku Raka koji podržava Jupitera, pa svaka vrsta bliskosti, pažnje onim kojima je potrebna, posebno u porodičnim krugovima može doneti radost. Jupiterove časove iskoristite za finansijske transakcije. I ne zaboravite ovo je dan kada smo povezani sa celinom. Posmatrajte svoje okruženje i saznaćete dosta o sebi. Danas negujte optimizam.

PETAK, VENERIN DAN 22.08.2014g.

Venera, vladarica ovog dana, je takođe u Lavu i ima potrebu da privlači pažnju na sebe. I dispozitor (Sunce) joj je još samo ovog petka u znaku Lava i podržava je u tome. Dakle, pošto je ovo dan vezan za zadovoljstvo, bilo materijalno, vizuelno ili u odnosima, znajte da ste vi izvor i centar (Lav) svega što vam se dešava. Sve potiče od vas, pa ako se osećate nezadovoljno, ne očekujte da se okruženje menja, već to uradite vi iznutra, tako što ćete obraćati pažnju na lepe stvari koje vam se dešavaju i osećati zahvalnost za to.

Venera pravi kvadrat sa konjunkcijom Marsa i Saturna iz Škorpiona, uvlačeći se u preveliku strast, kao i u zabranjene ljubavi. U Marsovim i Saturnovim časovima, treba izbegavati početak bilo kakve veze, jer ni dispozitori ne obećavaju pozitivan ishod. Takođe, u tim časovima treba izbegavati kontakte sa nepoznatima ili posete mračnim i usamljenim mestima. U ovim satima čast Venere može biti ukaljana. Tračevi nisu rešenje, ne upuštajte se u nepotrebne polemike i ogovaranja drugih. Javno napadanje danas nije poželjno, pa se okrenite sebi i nađite svoju unutrašnju lepotu.

SUBOTA, SATURNOV DAN 23.08.2014 g.

Saturn je ove subote napustio oblast četvrte kuće i pridružio se Marsu u 3. kući u Škorpionu. On je ovde veoma snažan i jak jer je pod uplivom jakog Marsa, tako da će braniti svoje stavove po svaku cenu. Pošto je Mars vladar 4. i vladar 9. kuće, to samo naglašava da će se ove subote održati čvrsti stavovi, i po pitanju unutrašnjih i inostranih ciljeva i uverenja. Dakle, ovu subotu karakterišu čelična volja i nepopustljivost. Tenzija se može pojačati do te mere da može doći do pucanja, jer ni jedna strana nije savitljiva.

Ovaj dan pogoduje jedino stvarima u kojima se zahteva izdržljivost materijala. Ova subota može da pogoduje sklapanju ugovora vezanih za izgradnju saobraćajnica, građevinskih radova i za to su pogodni Merkurovi časovi, jer je on u sekstilu sa njima i u Devici je jak. Takođe, ovo je dobar dan za sve stvari koje zahtevaju koncentraciju i oštroumnost. Sa jedne strane u Lavu imamo trostruku konjunkciju Venere i Meseca sa Jupiterom u ekvidistancu, a sa druge Saturna i Marsa, tako da ovaj dan nosi puno različitosti u sebi. Sa jedne strane blista raskoš i lakoća života, dok je sa druge prevelika ozbiljnost i snaga. Stoga Mesečevi, Jupiterovi i Venerini sati pogoduju druženju, razbribrizi, neozbiljnosti, veselosti, a Marsovi i Saturnovi radu, koncentraciji i ozbiljnim temama.

NEDELJA, SUNČEV DAN 24.08.2014g.

Danas Sunce ulazi u znak Device i samim tim menja se ASC za narednih mesec dana. Merkur će sada imati veliku ulogu u svakodnevnim aktivnostima. Ovaj dan možemo smatrati kao prelaznu fazu između dva lunarna ciklusa. Ujedno je ova nedelja (dan nedelja) jako bitna i u trasiranju narednog meseca, a i naredne nedelje.

Ovaj dan je ujedno i predah i korak ka narednoj spirali. Sunce ulaskom u znak Device sa sobom nosi i priče Venere Jupitera i Meseca i daje im mogućnost da se materijalizuju tako da mnoge veze mogu dobiti svoju formu, a mnogi poslovi o kojima se pričalo dok je Sunce bilo u Lavu sada mogu da se konkretizuju. I od silnih obećanja sada će se videti prava slika, kada se sve to propusti kroz sito Device. Dispozitor Sunca (Merkur) pravi sekstil sa Marsom i Saturnom, tako da nam svakako predstoji aktivan i radan naredni mesec. Za one vredne, biće posla i videće se pomak. Dakle, idealno vreme je da ove nedelje odredimo svoje prioritete i planiramo cilj za naredni mesec. Stelijum u Lavu (Mesec, Venera, Jupiter)je i dalje primamljiv, ali i u sukobu sa Marsom i Saturnom, pa treba razmisliti da se ne prođe kao cvrčak iz bajke “Cvrčak i Mrav”.

Časovi koji nose određeni rizik i osećaj rascepljenosti su Mesečevi i Venerini, dok su najbolji časovi za planiranje narednog perioda Merkurovi.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Ritam sedmice od 15.12. do 22.12.2014.

U ovoj sedmici dešavaju se dva važna astrološka događaja i to oba u sunčevom danu. U pitanju je šesti kvadrat Urana i Plutona koji se dešava 15.12 i solsticij koji se dešava 22.12.2014g. Šesti kvadrat Urana i Plutona, probudiće u nama težnju za višim istinama, traži da preispitamo lična i kolektvna uverenja, kao i smisao postojanja.

Saznaj više

Ritam sedmice od 08.12. do 15.12.2014.

Ovo je treća sedmica lunarnog ciklusa, Mesec počinje da opada i počinje proces dezintegracije, rastvaranja. Ova faza Meseca, od punog do mladog, je najznačajnija faza Meseca u celoj godini. Treba odpustiti sve staro i nepotrebno i napraviti mesta za novo, jer od solsticija počinje Nova godina i novih trinaest lunarnih meseci.

Saznaj više

Ritam Sedmice od 01.12. do 07.12.2014.

Ova druga sedmica lunarnog ciklusa u Strelcu, najviše sliči proleću. Osnovna uloga joj je buđenje i promenjivost. Probudiće u nama želju za istinom, a istina uvek oslobađa. Pun Mesec u Blizancima je idealan trenutak da znanje postane razumevanje, a razumevanje donosi mudrost življenja.

Saznaj više