Ove nedelje se dešava poslednja četvrt Meseca što nas podseća da sve započeto treba privesti kraju. Poslednja četvrta Meseca nas uči otpuštanju, opraštanju i deljenju sa drugima.

Ove nedelje se dešava poslednja četvrt Meseca što nas podseća da sve započeto treba privesti kraju. Poslednja četvrta Meseca nas uči otpuštanju, opraštanju i deljenju sa drugima. Ova faza se odigrava u znaku Raka i jako je bitno da prepoznamo emocije za koje smo najintezivnije bili vezani tokom ove lunarne faze. Nakon prepoznavanja, potrebno ih je osloboditi, jer one kasnije mogu postati kamen spoticanja u narednom periodu.

PONEDELJAK, MESEČEV DAN 13. 10. 2014.

Mesec je danas u znaku Blizanaca u devetoj kući. Ova postavka Meseca definiše ovaj ponedeljak kao dan koji nas mnogo toga može naučiti. Puno informacija će svima danas biti dostupno, a kako je Merkur retrogradan, pruža nam se prilika da dobijemo njihovo dublje značenje. Površnost i brzopletost danas mogu imati visoku cenu. To potvrđuje i egzaktna opozicija Marsa i Meseca. Anksioznost i nervoza vam mogu doneti problema u odnosima. Nesporazumi u prenosu informacija su vrlo izvesni, pa je potrebno proveriti iz prve ruke, ono što ste čuli. Gluvi telefoni mogu izmeniti prvobitnu poruku i usmeriti vas u pravcu u kom niste želeli da idete. Danas poštujte brzinu, bilo da vozite auto, govorite ili samo mislite. Manuelni rad vam može pomoći da usporite i kanališete nepotrebne reči ili misli. Idealno bi bilo da danas kod sebe razvijete veštinu slušanja, jer ćete možda po prvi put i čuti šta vam se govori. Sati u kojima treba usporiti tempo su Marsovi i Mesečevi. Merkurovi časovi donose dublje uvide, ali i konfuziju, zato dvaput razmislite pre nego nešto odlučite. Danas ne započinjite više stvari odjednom, jer je moguće da ni jednu ne dovedete do kraja. U Venerinim časovima se potrudite da budete u prijatnom društvu, ili krenite na ples, pozorište.

UTORAK, MARSOV DAN 14. 10. 2014.

Mars je i ovog utorka deo velikog vatrenog trigona i nalazi se u Strelcu u trećoj kući. Ovakva postavka donosi mogućnost da proširimo svoje vidike, promenimo uverenja, postanemo liberalniji. Sunce danas pruža Marsu podršku, što nam omogućava dodatni izvor energije. Ovu energiju treba iskoristiti za osmišljavanje novog biznisa. Danas možete krenuti da obnavljate svoju kondiciju, krenete na trčanje, ili bilo koji vid fizičkih vežbi. Mesec ovog utorka je u Raku i pravi trigon sa Neptunom. U mesečevim časovima, budite bliski prvenstveno sa sobom i svojom porodicom. Ako vam je potrebno opuštanje, aroma terapija vam može doneti blagodet. Iskoristite plivanje i kontakt sa vodom ako vam je potreban rileks. Venera je ovog utorka u sekstilu sa Marsom, što pruža laganu razmenu muško-ženske energije. Za sve koji žele da ostvare partnersku vezu, ova sedmica je tome naklonjena. Naravno, potrebno je otvoriti se ka tome, što je primarna stvar. Javna dešavanja, bioskopi, koncerti ili jednostavna šetnja ulicom pružaju veliku šansu da sretnemo ljude sa srodnim energijama. Venerini časovi su ti koji daju ovu mogućnost. Venera je danas i u sekstilu sa Jupiterom, pa možemo osetiti potrebu da počastimo sebe i druge nekim poklonom. Retro Merkur nije povoljan za kupovinu, jer možemo potrošiti više nego smo planirali, ili da kasnije ne budemo zadovoljni kupljenim proizvodom.

SREDA, MERKUROV DAN 15. 10. 2014.

Ove srede je Merkur ponovo u znaku Vage u svom retro hodu. Konjunkcija ovog Merkura sa Suncem nosi tendenciju ponavljanja, pa ako ste imali propuštene prilike, eto mogućnosti da vam se ponove. Ujedno velika blizina Sunca, može biti prejaka za ovog Merkura, pa danas nije baš idealan dan za donošenje odluka. Merkurove časove treba izbeći, ako nešto bitno treba danas odlučiti. Ovu sredu karakteriše i egzaktan sekstil Sunca i Marsa, što daje poriv i energiju da se nešto započne. Bez obzira što je Merkur retro, ako danas treba nešto odpočeti izaberite Marsove i Sunčeve sate. Danas je i Venera u egzaktnoj konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom, pa u Venerinim časovima treba trasirati nešto novo što nam pričinjava zadovoljstvo. Mesec je u Raku, što ovom danu daje notu senzibiliteta, nežnosti. U Mesečevim časovima možete okupiti porodicu, napraviti ručak ili večeru i učiniti dan prijatnim. Merkur pravi i sekstil sa Marsom (vl. 7 kuće), a pošto je i retro, danas se pruža druga prilika svima onima koji žele da obnove neke odnose, poslove, dijaloge…. Merkur će u svom retro hodu napraviti i sekstil sa Jupiterom, pa eto opet prilike da se dokažete u poslovnom svetu, ako ste je propustili prošli put.

ČETVRTAK, JUPITEROV DAN 16. 10. 2014.

Jupiter je i ovog četvrtka u desetoj kući u Lavu, što ističe njegove kvalitete. Takođe, ovaj dan počinje i sa Mesecom na MC-u, što čini da ovaj dan pogoduje svim većim okupljanjima, javnim dešavanjima, investicijama. Porodična druženja, ulaganje u nekretnine, rešenje stambenih pitanja, danas mogu zaokupljati pažnju. Stelijum planeta na ASC (Venera, Sunce, Merkur) ističu ovaj dan, kao dan razonode, zadovoljstva. Sunce, vodi Jupitera u društvo sa Venerom i Merkurom, pa je ovo divna slika uživanja, druženja, učenja. Venerini časovi daju idealnu priliku da nekoga pozovete na sastanak. Merkurovi časovi su dobri ako želite da obnovite neke stare ugovore, ili da pozovete nekoga, s kim se niste davno čuli. Mesečevi časovi su dobri ako želite da steknete popularnost, pozovete prijatelje na večeru, ili jeddnostavno ostvaritebliskost sa svojom porodicom. Jupiter je u kvadratu sa Saturnom, pa reforme koje se budu sprovele danas, imaju tendenciju uspešnosti i trajanja, jer su dispozitori ovog kvadrata u sekstilu. Sunce koje je danas u evidistancu između Venere i Merkura, treba iskoristiti kao posrednika. Ako vam danas neko ponudi da vas poveže sa drugim osobama, bilo da je u pitanju posao ili partnerstvo, ne odbijajte, jer vam ovo može ulepšati život.

PETAK, VENERIN DAN 17. 10. 2014.

Ovaj petak je rezervisan za pravo zadovoljstvo. Danas sebi priuštite trenutak u kome ćete se osećati lepo, zadovoljno, ispunjeno. To možete ostvariti kupovinom, druženjem sa osoboma koje vas neopterećuju, odlaskom do frizera, kozmetičara, pozorišta ili jednostavno parka. U Venerinim i Merkurovim časovima, povećana je doza humora, ali i tračeva. Izaberite da negujete svoju humorističku crtu, jer na taj način usrećujete i sebe i druge. Ovaj dan nosi i pokretačku energiju, koju je najbolje potrošiti kroz sportske aktivnosti. Mesec se pridružio velikom vatrenom trigonu, pa šta god da ste otpočeli ili samo usmerili pažnju to ima tendenciju da raste. Venera danas pravi lotos kombinaciju sa Marsom i Jupiterom, što svima onima koji traže svoje partnere omogućava i da ih pronađu. Ovaj dan nosi tendenciju i preterivanja, bilo da su u pitanju odnosi, hrana, trošenje novca… Mesec je u egzaktnom sekstilu sa Merkurom, pa u ovim časovima treba vežbati svoju intuiciju, sinhronizovati svoje misli i osećanja, ćaskati neobavezno sa prijateljima uz kafu. Učenje jezika je danas lakše nego obično. Pošto je Mesec u kvadratu sa Saturnom, danas se treba potruditi da neke stare odnose iznivelišemo, jer ovaj kvadrat ima dobru dispoziciju.

SUBOTA, SATURNOV DAN 19. 10. 2014.

Saturn je i ove subote na samom vrhu druge kuće, što i dalje naglašava da je ovo dan kada treba vršiti procenu lične vrednosti, kao i procenu sopstvene ishrane. Ovaj dan je za razliku od predhodne nedelje, mirniji, jer je Mesec u znaku Device. Idealan dan za svođenje računa, kao i za pravljenje finansijske konstrukcije za narednu nedelju. Prevelika briga u Mesečevim časovima, vas može odvesti u melanholiju, zato ove sate iskoristite za boravak u prirodi ili uposlite mozak rešavanjem nekog rebusa. Venerini časovi su i dalje povoljni po pitanju odnosa, posebno za one koji planiraju ozbiljnu vezu. Venera je u sekstilu sa Marsom, što će dati podršku svima koji danas stupaju u brak, ili u neki odnos koji zahteva trajnost. MC je ušao u znak Lava, što izbaca karijeru i formiranje cilja u prvi plan. Saturn preko svoje dispozicije- Marsa dolazi u znak Strelca na vrhu treće kuće. Ovo je povoljan dan za učenje, pa studenti mogu prionuti na posao. Na početku dana Mesec je u opoziciji sa Neptunom i to je jedini period, kada možemo osetiti konfuziju i rasejanost. Ovaj aspekt treba iskoristiti za neki umetnički rad, jer dispozicija ovog aspekta su Merkur i Jupiter u sekstilu. Na samom kraju dana Mesec je u opoziciji sa Kironom, preko 5 i 11 kuće, što nas čini otvorenim za povrede, posebno od prijatelja i osoba koje volimo. U ovom periodu treba izbegavati ogovaranje, kao i kriticizam.

NEDELJA, SUNČEV DAN 20. 10. 2014

Danas je dan kada postavljamo cilj za narednu sedmicu. U prilog tome ide i MC u znaku Lava. Sunce je i dalje u lotos kombinaciji sa Jupiterom i Marsom, što je odlična energija preduzimljivosti i optimizma. Jedino Mesečevi časovi danas nas čine preterano osotljivim i sklonim povređivanju. Ali i ovaj aspekt kvadrata Meseca i Marsa ima dobru dispoziciju, pa šta god se bude dešavalo na kraju će ispasti sve u redu. Ovo je poslednja nedelja u kojoj je Sunce u znaku Vage i treba je iskoristiti za sve stvari po pitanju odnosa, pravosuđa, elegancije, umetnosti, naravno u zavisnosti od ličnih sklonosti. Sunčevi časovi su odlični po pitanju postavljanja cilja, mada to možemo uraditi i u Jupiterovim i Marsovim časovima. Mesečeve časove jedino koristite po pitanju organizacije. Venerini i dalje pružaju podršku zaljubljenima i onima koji planiraju nešto ozbiljnije. Merkur je i dalje retrogradan i treba izbegavati njegove časove za neke bitne odluke, kupovinu auta, telefona i drugih sredstava komunikacije. Pošto će Merkur danas napraviti egzaktan sekstil sa Jupiterom, pruža nam se šansa da ponovo ugrabimo propuštene prilike. Da izađemo ponovo na ispit, sretnemo ljude sa kojima smo izgubili kontakt, kao i da izgladimo nesporazume koje smo nehotice napravili. 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Ritam sedmice od 15.12. do 22.12.2014.

U ovoj sedmici dešavaju se dva važna astrološka događaja i to oba u sunčevom danu. U pitanju je šesti kvadrat Urana i Plutona koji se dešava 15.12 i solsticij koji se dešava 22.12.2014g. Šesti kvadrat Urana i Plutona, probudiće u nama težnju za višim istinama, traži da preispitamo lična i kolektvna uverenja, kao i smisao postojanja.

Saznaj više

Ritam sedmice od 08.12. do 15.12.2014.

Ovo je treća sedmica lunarnog ciklusa, Mesec počinje da opada i počinje proces dezintegracije, rastvaranja. Ova faza Meseca, od punog do mladog, je najznačajnija faza Meseca u celoj godini. Treba odpustiti sve staro i nepotrebno i napraviti mesta za novo, jer od solsticija počinje Nova godina i novih trinaest lunarnih meseci.

Saznaj više

Ritam Sedmice od 01.12. do 07.12.2014.

Ova druga sedmica lunarnog ciklusa u Strelcu, najviše sliči proleću. Osnovna uloga joj je buđenje i promenjivost. Probudiće u nama želju za istinom, a istina uvek oslobađa. Pun Mesec u Blizancima je idealan trenutak da znanje postane razumevanje, a razumevanje donosi mudrost življenja.

Saznaj više