Jedna od najvažnijih istina koju svaki čovek treba da shvati je da se njegov život odvija istovremeno na više nivoa. Mi istovremeno živimo svoje živote na fizičkom, telesnom i emotivnom nivou. Ti nivoi su u neraskidivoj vezi i čine tu našu „realnost“.

Neke stvari su toliko važne da nam ne može niko preneti tu lekciju, naprosto moramo sami proći kroz to iskustvo i primiti lekciju na jedinstven i potpuno poseban način. Onako posebno kako je svako poseban za sebe. Jedna od najvažnijih istina koju svaki čovek treba da shvati je da se njegov život odvija istovremeno na više nivoa. Mi istovremeno živimo svoje živote na fizičkom, telesnom i emotivnom nivou. Ti nivoi su u neraskidivoj vezi i čine tu našu „realnost“. U ovoj lunaciji naša „realnost“ je vezana za Veneru na stepenu svoje egzaltacije – ushićenje, platonska ljubav ili spuštanje neba na zemlju.

U srcu je nežnost inspirisana maštom, osećanjima, inspiracijom. Intuicija dođe kao potpuna realnost stvarnih okolnosti. Mističnost, umetnička inspiracija, najlepša nestvarna arija života se provlači kroz naše uši. Čula su iznad razuma i misli. Tišina i telepatska komunikacija su način na koji možemo u narednom periodu se osećati normalno u kosmičkom smislu. Sve drugo će nas zaustaviti ili tražiti prilagođavanje.

Vodolije generalno „znaju“sve. U ovom periodu su zaista u prilici da svoje znanje odžive u poslednjem trenutku. U protivnom, zamalo će im izmaknuti, uslovno rečeno, poslednja šansa. Kosmička svest kod Vodolija treba da bude izuzetno naglašena da pokažu ostatku zodijaka kako se to maestralno u poslednjem trenutku uzme šansa. Nesporazum za Vodolije u partnerskom odnosu je moguć oko 23. februara. Ljubavne prilike za balansiranje prethodnih nesporazuma biće kao bljesak i izvesne su oko 4. marta. Za one Vodolije koje ne uđu svojom voljom u otpuštanje svojih stavova okolnosti bi mogle izgledati kao neminovnost. Sedmi kvadrat između Urana i Plutona će se manifestirati između 12. i 19. marta a egzaktan kvadrat je 17. marta. Ovo je slika brze i dramatične promene. Ovo je vreme kada je neminovnost da se pre svega Vodolije (ljudi) povežu sa jezgrom zemlje. Na nivou pojedinca ovo je povezivanje mozga i srca, stvaranje vibracije jedinstva.

Ribe su prošle niz promenjenih raspoloženja koja su partnere izmorila. Boravak Venere u znaku Riba je doneo da Riblja energija zasija, ali hirovita, zbog prisustva Marsa. Stanje konfuzije i nejasnoća pripadnici znaka Riba će tumačiti kao potrebu za opuštanjem i relaksacijom. Mlađi pripadnici znaka Riba, naročito muški će veoma brzo ući u novu energiju od 3. marta dok će stariji se povlačiti. Pun Mesec se dešava preko ose Ribe – Devica, 5.marta i ovo je vreme kada emocije mogu da prelivaju, a to bi donelo more suza. Sinhronizacija partnerskog odnosa će započeti ulaskom Merkura u znak Riba od 13.marta gde će nemušti jezik (telepatija) doneti najlakšu komunikaciju.

Ovnovi su u zamajcu svojih hirovitih raspoloženja malo potonuli. Kao da nisu računali da će Mars u znaku Riba boraviti tako dugo. Generalno Ovnovi imaju kratak dah, a ovo vreme je donelo u moru (Mars u Ribama) mnogo i ajkula i delfina u isto vreme. Sa kime ste vi plivali zavisi samo od vašeg mentalnog filma koji ste sebi projektovali. Od 20. februara Mars ulazi u znak Ovna. Reklo bi se svoj na svome, ali ne savetujem vam da se zalećete u emotivnim odlukama jer će te oko 11.marta imati energetske lomove. Boravak Venere u znaku Ovna od 20.2 – 17.3 oplemeniće ovu sirovu energiju. Dajte fokus na širi smisao ljubavi. Zamislite da bez ljubavi ne možete da živite, a ništa ne treba da radite da budete u ljubavi.

Bikovi su u ovoj lunaciji prilično ushićeni, uživanjima svih vrsta. Ne bi bilo preporučljivo da se upuštate u paralelnu ili tajnu vezu koja bi u jednom trenutku mogla da vam sruši sigurnost koju ste u prethodnom periodu dugo gradili. Biće strasti itekako oko 20. februara, afere i raskidanja oko 4.marta. Dan posle punog Meseca moglo bi biti i „fatalnih strasti“ ili nasilnih prekida ljubavi. Sve u svemu Bikovima neće uopšte biti dosadno. Venera će preći u znak Bika 17.marta i eto zemlje Hedonije. Pa, ko voli nek izvoli!

Blizanci su prošli kroz fazu „resetovanja“. Bilo je tu odmaranja sa starim poznanicima, a bilo je vraćanja na neke stare ljubavi. Ovaj ringišpil koji su Blizanci proživeli zahtevaće još malo odmaranja koje će uslediti tek od 13.marta. Bilo bi idealno da otputujete na neko egzotično mesto u toplije krajeve. U medjuvremenu treba samo biti budan, osećati šta se to dešava sa našim partnerima bez ikakve sumnje i nepoverenja. Ono što je glavna odlika Blizanaca jeste da budu veseli i detinjasti u ovom periodu ih neće krasiti ta osobina. Imaju i oni pravo da budu zbunjeni.

Rakovi su svojim osećajem, da zaštite bližnje, dovedeni u situaciju da za malo izgube sami sebe. Ovo bi trebala da bude prilično snažna lekcija. U ovom periodu lunacije neophodno je zaroniti duboko u sebe i tu pronaći sve ono što vam smeta kod drugih kao sopstvene osobine. Ljubavni život u ovoj lunaciji za Rakove bi mogao biti turbulentan, samo iz jednog razloga a to je osećaj umora. Umor bi mogao biti znak nezadovoljstva. Pre nego promenite ceo svet pokušajte da upoznate sebe. Partnerski život za Rakove dobija potpuno novu dimenziju izmedju 14.3 i 20.3. Bilo bi lepo biti zahvalan na postojećim dobrima i otvoriti se novim iskustvima.

Lavovi su u fazi vežbanja velikodušnosti. Kraljevski je biti velikodušan u svim domenima, pa i ljubavnom životu velikodušnost je poželjna osobina. Ljubav je Lavovska hrana i stoga ne bi trebalo da se izlažu nikakvim dijetama u narednom periodu. Podršku ćete dobijati i od starih i od mladih i od bivših i od budućih samo se dajte u stanje „velikodušnosti“. Kriza partnerskog odnosa baš iz razloga egocentrizma bi mogla biti oko 23. februara. Da ne bi oko 26.februara Lavovi doživeli razočarenje treba biti budan, a verovati snovima. Sanjajte budni, uđite u isceljenje sopstvenog bića oko 6.marta. Seksualnost je prenaglašena u ovom periodu što može biti samo poruka da ne kružite energijom na pravi način.

Device osećaju umor, letargiju, nekakav haos. Partnerski život je disciplina duhovnog služenja, za sve a naročito za Device. Device neće odustati od služenja i po cenu razboljevanja. Možda će neke dobre vesti koje primite oko 19. februara podići raspoloženje i ambiciju. Mogli biste stvarno imati orginalnu ideju oko 1.marta. Podizanje vibracije mora da vam postane rutina jer stvarno možete dosegnuti mnogo više od ostatka sveta, još samo da poverujete u ovo! Ljubavni život za Device će imati svoju novu fazu smislenosti od 17.marta. Uzivajte malo više u lepoti onoga što imate, ne kukajte za onim što nemate.

Vage su u ovoj lunaciji inicirane, kao da su probuđene. Puno ljubavi naglih dešavanja će biti kroz ovaj period dok Venera bude u znaku Ovna od 20.2 – 17.3. Možda se Vage budu baš iznenadile kako su im partneri postali puni inicijative i noviteta, posle duže uspavanosti. Kako život može da bude čaroban, videće Vage čim odustanu od svršene slike sveta. Oko 4.marta treba da se prepuste partnerima za neka iznenadjenja bilo da su u pitanju putovanja, ili samo odlazak u biskop. Važno je prihvatanje.

Škorpioni imaju svoju frazu „smisao života je život sa svrhom, međutim smisleni život nije onaj za koji drugi misle da ima smisla, već onaj koji njima ima smisla“. Reklo bi se teška filozofija. Kod Škorpiona ništa nije lako, ljubav po najmanje. U proteklom periodu bilo je izazova za tajne ljubavi, hotelske sobe na periferiji…ali to je završeno. Još jedno iskustvo više. Od 20.februara kreće NOVI period koji bi imao svoje faze lomova i zaustavljanja oko 5.marta. Sve je to potreba duše da se prođe kroz iskustva i da se bude još bolji.

Strelačevi su ljudi sa zadatkom da uvere ostatak čovečanstva da na ovoj planeti život pokreću uverenja. U šta verujete to vam se i dešava. Ljubav je najčešće limitirana oblast sa uverenjima. Neke lekcije treba i ponavljati. Upravo sada mnogi Strelčevi su u obnavljanju starih ili bivših ljubavi. Gospodin profesor je tu (Saturn) i biće još prilično dugo. Kao znak odgovornosti neki Strelčevi će baš u ovom periodu reči sudbinsko DA. Planeta ljubavi će od 20. februara boraviti u Strelčevskom polju ljubavi. Za one koji nisu u vezi i nemaju svoju ljubav oko 4.marta će biti super prilika da steknu iznenada svoju ljubav.

Jarčevi su nosači največih promena, ili bolje rečeno domaćini. Oni su odavno postali imuni na mišljenje i postupke drugih te su se tako oslobodili bespotrebne patnje. U periodu od 14.marta do 20.marta treba spoznati da život može stvarno biti mnogo lepši kada znamo u kojim trenucima treba da usporimo. Ovo je vreme usporavnja. Vreme karmičkih ljubavi je od 17.marta kada uđe Venera u znak Bika. Ovo je vreme mnogo viših ciljeva u odnosu na trenutak radosti. Život je najveći dar a ljubav najbolji začin. Jarčevi su svesni da je prošlost zatvorena i ograničena, a budućnost je otvorena i slobodna.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci