Ponedeljak donosi intenzivne emocionalne oscilacije. Mars će formirati trigon sa Neptunom u Ribama, donoseći duboku intuitivnu energiju i sklonost idealizovanju.

Ove nedelje Mars u Raku donosi intenzivnu energiju, jer će ove nedelje napraviti nekoliko važnih aspekata pre nego što napusti ovaj znak. Iako sledeće nedelje Mars prelazi u znak Lava, čime se dinamika menja, u decembru će krenuti retrogradno i početkom sledeće godine ponovo će se naći u Raku. Ovaj povratak Marsa u znak Raka nagoveštava produženi period emotivne i energetske osetljivosti, što nas poziva na oprez. U narednim mesecima važno je biti pažljiv u svojim postupcima, kako ne bismo napravili greške koje bi mogle imati dugoročne posledice.


Ponedeljak donosi intenzivne emocionalne oscilacije. Mars će formirati trigon sa Neptunom u Ribama, donoseći duboku intuitivnu energiju i sklonost idealizovanju. Ovo je dobar trenutak da sledite svoju intuiciju, posebno kada su u pitanju emotivne i kreativne odluke, ali budite oprezni jer ovaj aspekt može doneti i zavaravanja. Istovremeno, Venera u Strelcu pravi kvadrat sa Saturnom u Ribama, što može izazvati osećaj emotivne hladnoće ili distanciranosti u odnosima. Ovaj aspekt naglašava napetost između želje za slobodom i potrebu za stabilnošću u ljubavi i finansijama. Mogu se pojaviti izazovi u vezama ili blokade u ispoljavanju osećanja, što zahteva strpljenje i mudrost. Ova kombinacija aspekata čini početak nedelje izazovnim, ali i prilikom za duboko lično promišljanje i introspekciju. Najbolji način da iskoristite ove energije je da slušate unutrašnje vođstvo, budete strpljivi prema sebi i drugima, i izbegavate impulsivne odluke koje mogu doneti nepredviđene posledice.
U utorak rano ujutro, Mesec prelazi u znak Vage, što će doneti period harmoničnije energije, pojačavajući naš osećaj za lepotu, kreativnost i potrebu za skladom u odnosima. Ova energija će biti prisutna tokom naredna dva dana, pružajući nam priliku da se fokusiramo na estetiku, umetnost, ali i na pronalaženje balansa u svakodnevnim situacijama. Međutim, kraj dana donosi nešto drugačiju dinamiku. Merkur, koji se trenutno nalazi u znaku Škorpiona, pravi snažnu opoziciju sa Uranom u Biku. Ovaj aspekt može izazvati neočekivane promene u našim mislima i komunikaciji, donoseći nagle uvide ili nepredviđene informacije koje nas mogu iznenaditi. Budite spremni na iznenadne promene planova ili čak neke neočekivane razgovore koji mogu uneti elemente šoka ili nesigurnosti.
Sreda donosi predivnu i harmoničnu energiju zahvaljujući uticaju Meseca u Vagi, koji će tokom dana napraviti sekstil sa Venerom u Strelcu i trigon sa Jupiterom u Blizancima. Ovi aspekti su posebno povoljni za odnose, kreativne projekte i društvene aktivnosti. Mesec u Vagi podstiče nas da tražimo ravnotežu i sklad u svim oblastima života, a sekstil sa Venerom u Strelcu donosi vedrinu, optimizam i osećaj slobode u ljubavi i odnosima. Ovo je odlično vreme za povezivanje sa drugima, izražavanje naklonosti, a takođe i za uživanje u estetskim stvarima, poput umetnosti i putovanja. Trigon Meseca sa Jupiterom u Blizancima dodatno povećava ovu pozitivnu atmosferu. Ovo je odličan trenutak da započnete nove projekte ili razvijate postojeće ideje, jer će Jupiter u Blizancima doneti podršku i prilike za širenje. Sve u svemu, sreda je dan pun mogućnosti za harmonizaciju odnosa, rast kroz komunikaciju i pronalaženje zadovoljstva u svakodnevnim trenucima.
Četvrtak donosi znatno izazovniju energiju, što zahteva dodatnu pažnju i oprez u svim aspektima života. Mesec u Vagi formira kvadrat sa Marsom u Raku i Plutonom u Jarcu, dva malefika koji simbolizuju sukobe, tenzije i transformacije. Ovi aspekti mogu doneti pojačanu nervozu, konflikte i napetosti, naročito u odnosima i situacijama gde su prisutne neizbalansirane emocije ili nerešeni problemi. Mesec će tokom večeri napustiti znak Vage i preći u intenzivan znak Škorpiona, što dodatno produbljuje emocije i naglašava transformativne procese. Ovaj prelaz donosi potrebu za introspekcijom, istraživanjem dubljih osećanja i suočavanjem sa stvarima koje su možda bile potisnute. Četvrtak je dan koji nosi tenzije i zahteva pažljiv pristup, kako bi se izbegle potencijalne komplikacije.
Petak donosi energiju novog početka, jer Mesec stiže do Sunca i mi time imamo mlad Mesec u Škorpionu. Mlad Mesec uvek simbolizuje priliku za sveže početke i nove ciljeve, a u Škorpionu, to je prilika za duboku transformaciju, regeneraciju i oslobađanje od svega što više ne služi. Ovo je idealan trenutak za introspektivne aktivnosti, promišljanje o dubljim željama i donošenje odluka koje se tiču emocionalnog i ličnog razvoja. Pored ovog moćnog novog početka, Mesec će formirati harmoničan trigon sa Saturnom u Ribama. Ovaj aspekt donosi stabilnost i osećaj odgovornosti, pomažući nam da ozbiljno i odgovorno pristupimo novim planovima i ciljevima. Dodatno, Merkur u Škorpionu formira trigon sa Neptunom u Ribama, što donosi intuitivnost, kreativne uvide i inspiraciju. Ovaj aspekt pomaže da oslobodimo svoju maštu i koristimo je u praktičnim stvarima, stvarajući harmoniju između logike i intuicije. U kombinaciji sa mladim Mesecom, ova energija nas podstiče da budemo otvoreni za dublje uvide i poruke koje dolaze iz nesvesnog, pružajući mogućnost za snažno duhovno i mentalno pročišćenje.
Ovaj vikend donosi uzbudljive i dinamične događaje. U subotu, Merkur, na samom kraju znaka Škorpiona, formira moćan trigon sa Marsom u Raku i sekstil sa Plutonom u Jarcu. Ovi aspekti donose snažnu mentalnu energiju, odlučnost i sposobnost da jasno artikulišemo svoje želje i pokrenemo konkretne akcije. Trigon Merkura i Marsa naglašava direktnu komunikaciju, brzinu misli i sposobnost da se brzo reaguje na izazove. Sekstil sa Plutonom produbljuje ovu energiju, omogućavajući nam da uđemo u suštinu problema i sa snagom rešimo stvari koje su nam dugo stajale na putu. Nakon ovih moćnih aspekata, Merkur u subotu prelazi u znak Strelca, gde će boraviti sve do 8.01.25. godine, zbog svog retrogradnog kretanja kroz ovaj znak. Merkur u Strelcu donosi optimizam, širinu uma i težnju ka dubljim filozofskim i duhovnim temama. U ovom periodu, bićemo više usmereni na proširivanje svog znanja, učenje novih stvari, putovanja i istraživanje novih ideja. Međutim, s obzirom na to da će se Merkur uskoro kretati retrogradno, posebno treba obratiti pažnju na komunikaciju, planove i dogovore koji mogu zahtevati ponovnu reviziju tokom retrogradnog perioda.
U nedelju, je važno biti oprezan i izbegavati nepotrebne konflikte. Dve opozicije koje će se formirati mogu doneti tenzije, razdore i potencijalne raskide, stoga je važno zadržati mir i strpljenje u interakcijama s drugima. Prva opozicija dolazi od Marsa, koji će se naći na samom kraju znaka Raka i formirati opoziciju sa Plutonom u Jarcu. Ovaj aspekt donosi intenzivne sukobe volje, borbu za kontrolu i sklonost destruktivnim reakcijama. Energija Marsa u Raku može biti emotivno nabijena, dok Pluton u Jarcu traži strukturu i moć. Ovaj sukob može dovesti do eskalacije latentnih konflikata, pa je važno obuzdati impulsivne reakcije i pokušati sagledati širu sliku kako bismo izbegli dublje povrede i nesuglasice. Druga opozicija uključuje Veneru u Strelcu i Jupiter u Blizancima, što može uneti napetosti u naše emocionalne i društvene odnose. Ovaj aspekt donosi tendenciju ka preterivanju u očekivanjima, preuveličavanju situacija i izazovima u ravnoteži između ličnih želja i potrebe za širim društvenim uvažavanjem. Moguće je da će biti problema sa nerealnim očekivanjima, posebno u ljubavnim i prijateljskim odnosima, pa je važno ostati prizemljen i realan u svojim zahtevima! Srećna okolnost ovog dana je što će Mesec preći u znak Strelca, donoseći optimizam, entuzijazam i veću otvorenost za razumevanje onoga što se dešava oko nas. Mesec u Strelcu nam pomaže da proširimo svoju perspektivu, unesemo više lakoće i smirenosti u napete situacije, i da pronađemo rešenja kroz razumevanje i šire vidike. Uprkos izazovima koje ove dve opozicije donose, ovaj prelazak Meseca u znak Strelca može ublažiti tenzije i omogućiti nam da sagledamo situacije sa više mudrosti i tolerancije. Sve u svemu, nedelja donosi izazove, ali i priliku da kroz strpljenje i samokontrolu prebrodimo teškoće i izbegnemo nepotrebne konflikte. Srećno!

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Seminar: Životni Vodič Poruke

Za razliku od Glasnika, kojih u životu imamo više, svaki čovek ima samo jednog Životnog Vodiča Poruke. Njegovom aktivacijom, on pronalazi svoje mesto u tački prelaza između leve i desne hemisfere mozga, obezbeđujući njihovu komunikaciju, kao i primarno spajanje suprotnosti.

Saznaj više