Balansiranje energija iz natalne karte

Cilj AstroHealing-a, kao posebne grane astrologije, jeste razvoj sposobnosti balansiranja i isceljenja negativnih planetarnih uticaja, koji se mogu dijagnostikovati putem klasične astrološke prakse.

Cilj AstroHealing-a, kao posebne grane astrologije, jeste razvoj sposobnosti balansiranja i isceljenja negativnih planetarnih uticaja, koji se mogu dijagnostikovati putem klasične astrološke prakse, ali se dijagnostikovanjem problema (u određenom periodu ili na nivou čitavog života) sam problem ne može isceliti. AstroHealing predstavlja poseban astrološki pristup isceljivanju negativnih astroloških uticaja, i to dovođenjem planetarnih energija u balans, što se posebno izučava u okviru Energetske Astrologije, i sistematskim pristupom isceljivanja konkretnih negativnih planetarnih pozicija i aspekata.

AstroHealing podrazumeva i sticanje znanja o korespondenciji različitih cvetnih esencija sa odgovarajućim pozicijama planeta i njihovim aspektima, načinu njihove pripreme, kao i definisanju dužine samog tretmana. Određene esencije deluju primarno preko planeta, dok druge deluju preko znaka ili preko kuće. Uz sve navedeno, za potpuno razumevanje i primenu AstroHealing-a, neophodno je da posedujemo osnovno znanje o natalnoj i prediktivnoj astrologiji, kao i o još nekim dodatnim oblastima (na primer, elekciona astrologija).

Veoma je važno da, kao astrolozi, razumemo da je cilj astrologije da nas poveže sa kosmičkim zakonima. Ipak, kao što smo već pomenuli, kosmičke zakonitosti nije dovoljno samo razumeti, pa ni razjasniti stvari koje se događaju – što jeste primarni cilj Urana – već je potrebno da naučimo kako da energije koje nosimo u sebi, odnosno svom horoskopu, dovedemo u balans. Uran predstavlja veliki kosmički intelekt koji nam pokazuje stvari koje se u životu događaju, zbog čega se događaju, kao i kada će se dogoditi, ali deo astrologije vezan za program AstroHealing-a upotpunjuje jedno opšte astrološko znanje oruđem koje omogućava da se u život pojedinca unesu željene promene. Tako je AstroHealing, zapravo, astrologija iz sfere Hirona, pre nego astrologija iz sfere Urana. Iako smo, kao astrolozi, najpre okrenuti razumevanju tog „gornjeg“ (mentalnog) – Uranovog – dela astrološkog znanja, da bismo zaista sebi otvorili potpuna kosmička znanja i mogli da živimo u skladu sa njima – potrebno je da možemo nekoga da iscelimo. Najpre moramo isceliti sebe na nekom nivou, a druge delove sebe isceljujemo i kroz rad sa drugim ljudima, kroz neki odnos i neku osobu u svom životu. Pomaganjem drugima kroz AstroHealing mnogo činimo i za sebe, jer pomažemo sebi da živimo u skladu sa sopstvenom višom prirodom.

Kada kažemo da ova oblast astrološkog rada pripada sferi Hirona, ovde vidimo prvog astrologa, astrologa na Zemlji, astrologa iscelitelja. On je nosio ranu i tražio način da tu ranu zaleči. Radeći sa sobom i sa drugim ljudima, izučavamo sebe, stižemo do saznanja i konačno se dovodimo u „uranovsko“ – kosmičko stanje. U svojoj srži, perfektni Hiron jeste osnova za Urana, jer je on veza koja vodi od Saturna ka Uranu. Njega zovemo Kosmičkom Dušom. Da bi se ova Duša otvorila i bila velika, neophodno je da iscelimo one energije koje su iz nekog razloga problematične. One su u našem horoskopu definisane kroz određene teške aspekte i pozicije planeta koje možda nisu ugodne, te kroz ova mesta svetlost naprosto ne prolazi u punoj meri, pa na nekom nivou postoji grč koji ne dozvoljava našoj energiji da kruži.

Najvažniju ulogu u samom kruženju energije kod čoveka ima četvrta, Mesečeva (srčana) čakra jer je potrebno da je Mesec „propustan“. Potrebno je da je srce dovoljno otvoreno da bismo mogli propustiti kroz sebe najrazličitije energije u formi skladnih osećanja. To je stanje koje podržava život i omogućava da se on odvija i da se svest iz jednog sveta propušta u onaj drugi, čime život postaje celovit. To je stanje koje obezbeđuje dobrotu i istovremeno čistotu. To je veoma suptilno stanje za kojim nosimo snažnu potrebu duboko u nama.

Planeta Zemlja i njeni elementi

Prvo pravilo koje je potrebno shvatiti jeste da je sama planeta na kojoj živimo lek. Lek za sve stvari živi u prirodi ove planete i ona ima isceljujuću moć. Ovo je mesto na kome šaman počinje svoju priču, a Hiron to razume. Astrolog komunicira sa energijama planete Zemlje kako bi sebe doveo u balans na isti onaj način na koji je planeta Zemlja u skladu sa svim ostalim stvarima u svemiru. Ova planeta ima svoje srce i ono je vezano za jezgro Zemlje, dok je njen um (mozak) vezan za Mesec u kome su sadržana sva sećanja. Zemlja i Mesec su jedno isto telo. Dovodeći sebe u tu frekvenciju zajedništva, mi doživljavamo normalno stanje i počinjemo da živimo kao naša planeta, u skladu sa svim stvarima koje nas okružuju.

Kao i svaki čovek, kao i sve ostalo što postoji, planeta Zemlja ima svoja četiri tela, odnosno četiri nivoa postojanja. Ovi nivoi su sadržani u jednoj osmici koja se sastoji iz gornjeg, Jang nivoa, i donjeg, Jin nivoa.

Ovo je opšti model planete Zemlje i svih ostalih planeta, kao i svih čakri koje nosimo unutar sopstvenog tela. Svaka čakra, odnosno svaki energetski centar, ima svoja četiri nivoa, svoje četiri vibracije kroz koje funkcioniše. Ove vibracije su vezane za četiri elementa. Kako se svaka planeta u našoj natalnoj karti nalazi u znaku koji pripada određenom elementu, dovođenje planete u balans svakako ide preko tih elemenata. Najniži element je element Zemlje. Odmah iznad njega se nalazi element Vode unutar istog, donjeg kruga u okviru osmice. U gornjem, Jang krugu, nalaze se elementi Vatre i Vazduha. Poređani jedan iznad drugog, ovi elementi predstavljaju osnovni model Tetragramatona, ili model po kome se prelazi odvijaju iz ređeg u gušće. Najređi nivo predstavljen je elementom Vazduha i on se zgušnjava u element Vatre. Vatra se zgušnjava u Vodu, Voda u Zemlju i tu dolazi do materijalizacije stvari. Ovo je opšti model jednog nastanka. Ujedno, to su četiri frekvencije, četiri nivoa našeg postojanja, fizički, eterični, astralni i kauzalni nivo.

Kada govorimo o planeti Zemlji, osnovni nivo elementa Zemlje predstavlja fizičko telo planete i vezan je za njene minerale. Frekvencija ovog fizičkog tela prenosi se putem minerala i dragog kamenja, pa iako svaki mineral ima različitu frekvenciju, čitavo ovo fizičko telo je kroz njih definisano i to će predstavljati jedno polje našeg izučavanja. Eterično telo ove planete vezano je za biljni svet, a njega najviše i kontaktiramo u radu sa esencijama, jer nas on najdirektnije otvara i povezuje sa eteričnim telom. U eteričnom telu su zapisani svi kodovi, sva osećanja i ogroman broj sećanja. Sećanja na stvari koje su bile, koje još uvek žive i koje nam zapravo stvaraju sudbinu. Eterično telo predstavlja molekularni nivo postojanja zapisan unutar nas na nivou molekula DNK. Na nivou predaka i sećanja koja nosimo kroz svoje gene. Ovde je ispisana cela sudbina. Biljke imaju neverovatnu inteligenciju da spoje nebo i zemlju. One su pravi, autohtoni stanovnici ove planete. Za razliku od minerala, koji se nalaze unutar zemlje, biljke su donjim delom uronjene u nju, a gornjim su iznad njene površine, pa predstavljaju vrlo finu vezu između dva sveta. Upotrebom biljaka ostvarujemo najdirektniju vezu našeg fizičkog i eteričnog tela. Na isti način čakre, odnosno energetski centri unutar nas, predstavljaju kapije između ova dva nivoa postojanja. Poput biljke, svaka naša čakra ili planeta jednim delom je uronjena u eterični svet, a drugim u fizički i predstavlja most, odnosno vezu između ovih nivoa. Drugim rečima, svaka planeta snažno funkcioniše kroz element Vode i ovo je najdirektniji način da je kontaktiramo.

Astralno telo planete Zemlje, njeno astralno carstvo, predstavljaju životinje. Kada pogledate životinjski svet kao jedan entitet, posmatrate ceo jedan nivo postojanja planete, ali i sopstvenog astralnog tela. Iako postoji toliko različitih vrsta životinja, one zajedno formiraju jednu vibraciju, vibraciju astralnog tela.

Najviši nivo, kauzalno telo planete Zemlje, predstavljen je ljudima. Ljudi su ovde udruženi u jednu kategoriju i, koliko god da su međusobno različiti, čine jednu frekvenciju planete, odnosno njen nivo postojanja vezan za element Vazduha.

Kao što planeta ima ova četiri nivoa postojanja, tako ih imamo i mi. Stoga je potrebno da svoju frekvenciju usaglasimo sa frekvencijom planete Zemlje jer je ona naš vodič kroz Kosmos, naš vodič kroz ceo Univerzum. Na isti način svaka naša planeta vibrira na četiri nivoa i može unutar sebe imati problem. Iz tog razloga koristimo određene energije koje su sa planete Zemlje, bilo da su to biljke, minerali ili životinje, da bismo suptilnom komunikacijom doveli svoje elemente u balans. Ukoliko neki naš element nije u potpunom balansu, ne možemo očekivati da ćemo razumeti događaje koji se manifestuju oko nas. Primera radi, Venera u horoskopu može biti dobra na nivou kauzalnog, ali ne mora istovremeno biti dobra na nivou fizičkog, eteričnog ili astralnog tela. Potrebno je obratiti pažnju na element koji se sa planetom povezuje da bismo definisali njenu pravu vibraciju. Ovo prepoznavanje, odnosno određivanje planete u odnosu na njen element, čime pronalazimo njenu pravu vibraciju, bitan je deo AstroHealing-a.

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venerina poruka

Vreme u kojem se nalazimo je zanimljivo po mnogo čemu i svako može primetiti na šta ga ono proziva. Ono što je svima zajedničko, jeste poziv Venere da izbalansiramo i pomirimo suprotnosti u sebi, koje se uvek ogledaju u jednom, ličnom odnosu.

Saznaj više