Mlad Mesec u Ovnu daje sliku veoma temperamentne i vatrene prirode, naglašenog ega, koja u mnogim situacijama ume da na vrlo otvoren, nedvosmislen i jasan način ispoljava svoje emocije i stavove.

Mlad Mesec u Ovnu daje sliku veoma temperamentne i vatrene prirode, naglašenog ega, koja u mnogim situacijama ume da na vrlo otvoren, nedvosmislen i jasan način ispoljava svoje emocije i stavove. Ova duša se ne trudi da skriva ono što u datom momentu oseća već teži da izražava svoja osećanja i svoje stavove na vrlo direktan i iskren način. Nekada kao dete ume da nekim svojim postupcima i izjavama odreaguje i na sasvim impulsivan način, želeći da svima jasno stavi do znanja šta o nečemu misli i kako se u datom trenutku oseća. Ova duša se jako trudi da u gotovo svakoj prilici ispoljava svoju snažnu individualnost i da celom svetu pokaže jačinu svog ega i snagu volje.

Ovnovi su najčešće ambiciozni i neumorni borci. Ponekad se jako ponose svojim postignućima a poraze ne umeju da prihvate na dostojanstven način trudeći se da iz takvih životnih situacija izađu kao još jače osobe. U ovom vremenu je neophodna „prisutnost“ veća od svake upornosti, spremnost na veliki rad kao i hrabrost prilikom ostvarenja životnih planova. Vrlo je naglašen preduzimljiv duh i veća spremnost da se uloži dosta energije i ljubavi kako bi se došlo do uspešne realizacije zacrtanih ciljeva. Obzirom da je vladar Ovnova u vazdušnom promenjivom znaku Blizanaca, biće dosta promena ali na nivou ideja. Na ljubavnom planu sve do 17. aprila ne možemo očekivati ništa spektakularno, sve se svodi na reči koje na kraju utihnu, ne budu ni izgovorene. Ovnovska napetost će kulminirati u vreme Punog Meseca na poslednjim stepenovima Vage/Ovna 19. aprila. Moj savet je da uđete u dnevnu rutinu disanja jer će vam to doneti ono najvažnije, a to je prisutnost i uzemljenost!

Bikovi su u potpuno neobičnom raspoloženju. Uran donosi novine do te mere da Bikovi naprosto ne znaju ni da li su pošli ni da li su došli. Kao da su ushićeni novim dešavanjima. Znak Bika je veoma stabilan znak. U emotivnim odnosima Bikovi neguju stabilnu bračnu zajednicu i uopšte partnerske odnose. To je grupacija koja je najmanje podložna promenama, prekidima i razvodima, ali ulaskom Urana u znak Bika, sve se menja, a oni koji su nam delovali najsigurnije i najstabilnije neće to više biti. To bukvalno donosi korenite promene na svim nivoima odnosa. Od 20. aprila Sunce ulazi u znak Bika i osvetliće mnoga dešavanja na zelenim poljima ljubavi. Potom i vladarka Venera menja znak i ulazi u Ovna. Dragi Bikovi ovoliko promena zahteva od vas više fleksibilnosti i poverenja.

Blizancima je ovaj period retrogradnog Merkura u Ribama do 28. marta doneo brojne konfuzije, greške, pospanost, slabu koncentraciju. Ovo su osobine koje najmanje očekujemo od Blizanaca jer oni su zaduženi za zabavu, komunikaciju, kretanje. Sve je stalo i ne bi bilo dobro koristiti se neistinama i obmanama u komunikaciji. Partneri se mogu razumeti samo na intuitivnom nivou. To što slabije usvajate nova znanja, zaboravaljate važne razgovore, nije opravdanje za lažna obećanja i izgovore. Sve dok Merkur ne pređe u znak Ovna 17. aprila, mnogo toga možete pogrešno protumačiti ili možda nećete razumeti vaše sagovornike. Nije pogrešno pitati ako vam nešto nije jasno. Ovo je vreme mira i tišine, ali isto tako će biti i naglo buđenje, što vas navodi da vežbate prisutnost sada i ovde.

Rakovi u ovom periodu su u delimično srodnoj atmosferi. Mesec je u kardinalnom ali vatrenom znaku Ovna, što može doneti Rakovima snažan poriv da budu glavni inicijatori dešavanja i da pri tom uživaju u ulozi organizatora. Prisutan je entuzijazam i iskrenost kao jedna od najvećih vrlina. U ovom periodu Rakovi gube strpljenje, ne žele da čekaju da se stvari same dese već im hrabro i odvažno žure u susret. Rak je spreman  za nove početke. Ne plaši se rizika. Prkosi drugima. Energična, neustrašiva energija traži od vas fokus! Pun Mesec 19. aprila će i ovoga puta, ali na poslednjim stepenovima Vage i Ovna doneti velika emotivna iskušenja. Da li ćete pokleknuti i biti preplavljeni emocijama ili ćete energiju emocija fino i nežno kanalisati zavisi samo od vašeg nivoa svesnosti. Vaš ljubavni život ima priliku da pređe sa reči na dela.

Lavovi su u ovoj lunaciji egzaltirani. U ljubavi ova duša se hrani strašću. Upravo strast je sada osnovni pokretač i nešto bez čega Lav ne može. Može vam se desiti da najedanput postanete zaljubljive prirode i želite da zavodite i osvajate po kratkom postupku. U ljubavnoj vezi ili braku Lavovi će imati potrebu ka otvorenoj i direktnoj komunikaciji bez uvijanja. Međutim, može biti izražena veća nestrpljivost u komunikaciji i može izgledati kao da Lav nema dovoljno strpljenja da sasluša drugu stranu. Zapravo je u pitanju to da "ima kratak fitilj". Čuvajte se reči, jer u afektu možete izgovoriti i nešto zbog čega ćete se već u narednom trenutku gorko kajati. Vašem partneru sve to može izgledati kao da u ljubavnom odnosu nastojite da prvenstveno zadovoljite svoje potrebe i ostvarite svoje želje ne mareći pritom na potrebe i želje voljene osobe. Zbog toga sredinom aprila ostavljate pogrešan utisak na partnera. Neophodno je da se uzemljite odlaskom iz gradske sredine na reku ili šumu.

Device su takođe pod vladavinom ovog Merkura koji se upravo 28. marta okrenuo direktno u znaku Riba, u polju partnera …ali sporo i tromo. Devičansko strpljenje i potreba da budu od koristi i ne samo partneru će u ovom periodu doneti višu duhovnu sferu razumevanja. Povratak partnera „od nekuda“ ili predomišljanje partnera u ovom periodu, Devicama zaista donosi dobar intuitivni osećaj da je sve u redu. Od 17. aprila Device će vrednim pristupom u partnerskom odnosu pokrenuti promene, transformacije, praštanja. Naprosto u vreme punog Meseca, Merkur će biti u konjunkciji sa Kironom i zaista će doneti potencijal za isceljenje svake vrste verbalnog nesporazuma, opraštanje nekih tajnih prepiski ili veza. Device su velemajstori strpljenja i razuma.

Vage u ovoj lunaciji imaju paralelna događanja. Njihova vladarka Venera je u Ribama, u znaku svoje egzaltacije što znači da će ona iskazivati svoje najjače dejstvo sve do 17. aprila. Ova energija će Vage učiniti spremnim na sve zarad ljubavi i voljene osobe. Žrtvovanje je logičan sled jer su u ovom periodu emocije veoma duboke. Vage će želeti da za voljenu osobu učine sve, bez obzira da li će im ta ljubav biti uzvraćena. Ova ljubav daje, a ne traži ništa zauzvrat. Pun Mesec 19. aprila ide preko poslednjeg stepena znaka Vage donoseći prelivanje suvišnih i nepotrebnih emocija. Slobodnim Vagama novi početak na polju ljubavi je od 20. aprila. Obzirom da Vage nisu od inicijative one će biti otvorene da podrže inicijativu druge strane.

Škorpionima ova lunacija donosi otkrivanje suštine njihove ljubavi i njihovih potreba. Ponekad, spoznaja može biti  bolna, posebno u slučajevima kada su ljubavi tajne a fizička bliskost na neki način sputana, jer ovo je period duhovne povezanosti koja ruši sve barikade pred sobom. To je ta energija što vozi Škorpione. Drama je ono što Škorpionima daje osećaj da su živi. Ovakva vrsta ljubavi, može doneti razočarenje 26. aprila ili da na vrhovima prstuju uđete u svet zrele i večne ljubavi zbog koje su u umetnosti tokom istorije nastajala remek dela. Stariji Škorpioni ozbiljno preuzimaju u ovom periodu odgovornost (zbog konjunkcije Saturna, Plutona i Južnog Mesečevog Čvora) koja će potrajati i doneti velike promene u strukturi njihovih partnerskih odnosa. 

Strelčevi osećaju sopstvenu sigurnost, svoj na svome su jer je Jupiter u Strelcu. Ovo je opušteniji period u kojem ćete svi tragati za ličnim ispunjenjem i srećom. Mnogi Strelčevi će osetiti neverovatnu energiju i rasterećenje a svi problemi mogu postati nevažni ili mali. Ovo je sjajan period da razmišljate pozitivno ali i da počnete da privlačite pozitivne stvari u svoj život. Partnerski odnos će bljesnuti od 17. aprila i dobićete inspiraciju za putovanja. Ova energija donosi mogima osećaj da je sreća i veći dobitak nadohvat ruke, prelaskom Venere u znak Ovna što je strelčevsko polje ljubavi. Venera u Ovnu ukazuje na konstantnu potrebu osobe da unosi ogromnu količinu ljubavi i strasti u sve što radi i u sve čega se dotakne tako da ovakav uporni i istrajni duh Strelčeva u ovom periodu predstavlja jako dobar temelj za postizanje mnogih životnih uspeha. Javiće se strelčevska zahtevnost u ljubavi koja će težiti ka pomeranju granica sopstvenih mogućnosti u cilju unapređenja kvaliteta života.

Jarčevi su već duže vreme veoma odgovorni i ozbiljni u svim sferama života. Od 6. marta u njihovo polje ljubavi ponovo je ušao Uran tražeći od Jarčeva promenu jer će tu boraviti nekoliko godina. Upravo sada svedočimo transformaciji Jarčeva. Ako ste partneri Jarčevima, morate uvek imati u vidu da Jarac nije ekstrovertan, niti dramski tip. Mudrost i usamljenost su reči koje treba zapamtiti. Jarac želi da bude iza zatvorenih vrata i ne želi da drugi znaju o čemu se radi u njegovom životu. Distanca je važna za Jarca; oni misle da je to razumno. Ali više ništa nije kao što se čini da jeste. Sredinom aprila će slobodni Jarčevi imati otvoren poziv za flert, a mnogi Jarčevi koji su u dugim vezama će želeti brak. Bljesak ljubavi će trajati sve dok Sunce bude u znaku Bika od 20. aprila do 20. maja.

Vodolije će imati privilegiju da svedoče najvećim planetarnim transformacijama. Pošto je Uran vladar Vodolije, boravkom u znaku Bika dovešće mlađe Vodolije u mogućnost materijalizacije svih svojih želja i potreba. U polju ljubavi Vodolijama se nalazi Mars i doneće im puno ideja o putovanjima i povezivanja sa srodnim dušama. Srodnost će pre svega biti izražena u intelektualnim aktivnostima. Mnoge Vodolije će od 20. aprila imati fokusiranu energiju na stvaranje „ljubavnog gnezda“ i porodičnog doma. Aspekti nagoveštavaju mogućnost selidbe u deo grada ili zemlje u kojem dominira ravnica, adaptacije stambenog prostora ili pokretanja privatnog biznisa, što neće ići lako, ali Vodolije kao ljubitelji izazova, neće odustati.

Ribe su već izvesno vreme posute zlatnim Neptunovim prahom a sada je i Venera u znaku Riba, pa i Merkur je u znaku Riba sve do 17. aprila. Ova družina predstavlja takvu vrstu ljubavi koja se podrazumeva i traži prećutno poverenje. Iako je ona često neuhvatljiva i nestvarna, jer živi negde na rubu naše mašte, ova ljubav vam može doneti i jedno potpuno novo svetlo kroz koje ćete narednih dana posmatrati voljenu osobu. Ona će biti onakva kakvom je vi zamislite, kakvom je vi stvorite u svojim mislima…Ova energija vas može zaslepeti svojim ljubavnim sjajem, ali vas i inspirisati da budete bolji, nežniji i osećajniji. Pratite one male znake kojima ste svakodnevno okruženi jer je ovo period kada će vas armija anđela čuvara štititi od svega lošeg. Venera u Ribama predstavlja i vrata raja koja se mogu otvoriti narednih dana. Poverenje, vera, ljubav imaju ovde samo jedno pravilo sreće a to je „komunikacija bez reči“. Ovo je vreme intuitivnih spoznaja u ljubavi, ne samo za Ribe, već je to opšta atmosfera.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venera u Ribama

Posle kraćeg boravka Venere u Vodoliji i opšte potrebe da se otkačimo, menjamo eksperimentišemo najednom tiho, bez uvodne napomene Venera je ušla u znak Riba. Znak Riba je njeno mesto egzaltacije.

Saznaj više

Niske strasti

Ova eklipsa koja se dešava u znaku Bika, posmatrana samo na ličnom nivou kroz prizmu emocija, upravo predstavlja sliku uznemirenog uma. Istovremeno, Merkur je u konjunkciji sa Marsom, što je sad slika fokusirane, “zaglavljene” energije.

Saznaj više

Ruka u ruci je već nešto drugo…

Devica je ta koja je inspirisala čarobnjake da napišu bajke, kako da od pepeljuge postane princeza. Ona je jedina znala unutar sebe sve. Njeno znanje je mereno osećajem. Njena utroba je iznedrila najvećeg sina nebeskog. Ona jedina zna…

Saznaj više