Venera u Biku je svesna svojih vrednosti, što joj daje osećaj sigurnosti, koji joj je toliko potreban. Kada je ovaj osećaj jasan, ona će materijalizovati sve što poželi, stvaraće najlepša dela i kreacije koje će sa drugima nesebično deliti.

Venera u Biku je po svom elementu zemljana. Kako je planeta Zemlja u znaku Bika, ona je ovde prava vladarka. Najdirektnije je povezana sa materijalnim nivoom postojanja. Radost koju ona predstavlja, u ovom znaku se vezuje za čulnost i sva telesna zadovoljstva. Hedonizam dolazi od ove Venere, jer ona najbolje poznaje vrednosti i plodove zemlje. Zahvalna je Majci Zemlji na svim darovima i to pokazuje kroz sva čula, lepotu i senzualnost. Ona nas uči koje su naše potrebe, na koji način da ih ostvarimo i kako da uživamo u njima. Lepota života živi u ovoj Veneri. Jednako će se diviti mirisu svežeg cveća i najlepšem umetničkom delu, jer joj je život dao mogućnost da doživi lepotu u svemu što je okružuje. Kako Venera predstavlja i odnose, na ovom polju je vrlo pouzdana, gradi ih polako i postepeno, a za nju imaju posebnu vrednost. Ljubav će pokazati delima i poklonima, a od partnera će očekivati isto. Sigurnost i stabilnost važni su faktori u njenim odnosima.

U energetskom smislu, zemaljska Venera je povezana sa materijom, pa njena postavka u Biku naglašava hedonizam, čulnost i strastvenost u tome. Ukoliko nije u balansu i ne živi sa lakoćom, ona će se manifestovati kao preterana potreba za materijalnom sigurnošću. Ovakvo preterivanja stvara pritisak u kojem nema uživanja i opuštanja. Realnost postaje vezana za fizičko postojanje i opstajanje na tom nivou, jer Venera odlazi u krajnost. Da bi preživela, grčevito se drži za ono što poseduje i iz te potrebe se stvara strah. Osećaj straha je vezan za naše fizičko postojanje na Zemlji i ovde će se najlakše probuditi, pošto se osećamo ugroženo jer imamo doživljaj da nešto nemamo ili ne posedujemo. Kada nam pažnja odlazi na ono što nemamo, pre nego na ono što imamo, otvaramo vrata strahu, a odatle i svim drugim blokadama. Na ovom nivou, Venera će biti uslovljena onim što se mora ili treba uraditi, čime potiskuje svoju ženstvenost i nežnost, a to će se posebno ogledati u emotivnim odnosima. Tako, ona mora imati partnera, jer tako treba, što joj daje osećaj sigurnosti i zaštite, bez obzira kakvog je kvaliteta taj odnos. Od partnera očekuje da joj obezbedi materijalnu sigurnost i to kompenzuje za stvaran osećaj lepote, sreće i svoje istinske emotivne ispunjenosti. Za ovu Veneru, ovo bi bila zona komfora koje se drži po svaku cenu, jer je sopstveni osećaj vrednosti na niskom nivou.

Balansirana Venera u Biku je svesna svojih potreba, važno joj je da se oseća lepo i znaće kako da udovolji sebi. Svesna je svojih vrednosti, što joj daje osećaj sigurnosti, koji joj je toliko potreban. Kada je ovaj osećaj jasan, ona će materijalizovati sve što poželi. Iz ovog osećaja, stvaraće najlepša dela i kreacije koje će sa drugima nesebično deliti. 

Najbolja umetnička ostvarenja dolaze nam od ove Venere koja zna koliku vrednost poseduje.

„Najvažnije je uživati u životu i biti sretan – to je jedino bitno.” – Odri Hepbern 

 
Podeli ovaj članak:

Povezani članci

AstroHealing prve čakre – 3. deo

Prvi energetski centar nas povezuje sa zemljom i prirodom, tako da je tokom rada na njegovom balansiranju poželjno da se što više vremena provede u prirodi, kao i da se ima što više direktnog kontakta sa njom. Ako nema dobrog kruženja energije u 1. čakri, tada osoba deluje iz Marsa i iz 8. kuće i Plutona, što joj stvara probleme i poteškoće na fizičkom, emotivnom ili mentalnom nivou.

Saznaj više

Astrološko isceljivanje i balansiranje 4. energetskog centra

Anahata je naša centralna čakra, naša srž na eteričnom nivou i glavni transformator energije jer se sve negativne emocije ili sve ono što se pokrenulo kao disbalans u bilo kom centru ispoljava kroz ovaj centar. Ključ ove čakre je pronalaženje balansa u energetskom toku i zato je njena propustljivost i balansiranost od izuzetne važnosti i za sve ostale čakre.

Saznaj više

AstroHealing 7. čakre, 2. deo

Sedmi energetski centar ili Sahasrara astrološki se odnosi na poziciju i dispoziciju Saturna u natalnoj karti, na planete u 10. i 11. kući, na vladare 10. i 11. kuće i planete u znacima Jarac i Vodolija (na serije 10 i 11). U ovom članku biće opisani aspekti Saturna sa ličnim planetama (Mesecom, Suncem, Venerom i Marsom), a u sledećem nastavku biće reči o njegovim aspektima sa spoljnim planetama.

Saznaj više