Mlad Mesec označava početak novog ciklusa. Ovaj Mlad Mesec u znaku Škorpiona poseduje snažnu, intenzivnu energiju, jednom rečju biće REALNO IZUZETNO UTICAJAN NA NAŠ ŽIVOT!

O MESECU I MESEČEVIM FAZAMA

Naše emocije su odraz našeg odnosa sa nama samima. Zato, držimo fokus na sebi i svom suptilnom biću, svojim osećajima. Promenimo uverenja i sećanja o uklapanju i prilagođavanju, o "mora" i "trebalo bi", o rutini i navikama. Pomerimo se dalje, napravimo taj korak unutra, ka sebi, zagrlimo se kako bi iskusili istinsku sreću! 

Ovo je odnos koji uvek dolazi prvi, SAMOODNOSNOST! Kada ovo osvestimo i prihvatimo mi smo spremni da kreiramo budućnost baš kako je potrebno našoj Duši!

Mesec je važan indikator svakodnevnog tempa života i daje pečat ličnim fluktuacijama. On ukazuje na svakodnevicu, opisuje raspoloženje i dešavanja na polju emocija. Mesec je simbol unutrašnjeg bića, prostora iznutra, sve što nas sadrži i što sadržimo mi!

Da bismo omogućili blagostanje potrebno je znati kako se osećamo, to je skala pronalaženja sebe, osećanja nas determinišu. Mesec pomaže da podesimo svoje emocije, da se povežemo. Da li se prepuštamo ili pružamo otpor unutrašnjim vibracijama pokazaće promenljivost ili stabilnost emocija. Otpor donosi razočaranja, za šta najčešće krivimo druge, ipak, samo naš otpor, odbijanje da poverujemo sebi, svojim sopstvenim vibracijama, glasu iz duše, drži nas u negativnim emocijama kojih se grčevito držimo! Ne možemo ni primećivati sebe ako smo fokusirani na tuđe misli ili osećanja, a tek osećaj prema samom sebi, e to izgleda baš daleko…

Mesec takođe otvara veliko polje emocija kod svih nas i ta otvorenost omogućava nam da primimo nove informacije, navike, da iskreiramo, otpustimo…

Tako se tokom Mesečevih faza – Mesečevih Mena – Mesečevih egzaktnih aspektata sa Suncem, mogu raditi posebni rituali jer Mesec ovaj momenat dodatno pojačava emocionalnom potkom.

Mesec u vodenom elementu, u znaku Škorpiona

Osećanja su veoma naglašena, možda i previše. U ovom periodu veoma je izražena senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost. Kanalisanje ide kroz empatiju ka drugima, utopite se u njihova osećanja, osetite njihove emocionalne potrebe. Nemojte se fiksirati samo na sopstvene emocije. Možete postati iscelitelj ako uspete da se rasplinete, ako popuste granice, vi ste oni, oni su vi. Kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, provedite dan u prirodi, za balans vodenog, bezgraničnog osećaja. Ne utapajte se u alkoholu, niti u beskrajnim dubokim meditacijama bez jasnog cilja ili u dugotrajnom banjanju u kadi. Vodene aktivnosti svedite na minimum, jer voda mami da se pripojimo, prepustimo, rastopimo. 

Mlad Mesec je dobar za početak za nova ulaganja i poslovanje, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Preporučuje se vizuelizacija ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, kanalisanje želja i težnji u smeru rasta i razvoja kroz meditaciju. Veoma je važna ova stvaralačka energija, a sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i da već postoji. Što je jasnija slika to je ostvarenje bliže. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika biti vodilja tokom čitavog meseca, neka vrsta šeme za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, neovisno od situacije i okolnosti. Ne ulazite u rasprave, potrebno je biti uviđajan i ne primati k srcu, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE TOKOM OVOG PERIODA! Takođe, dobro je praštati, oslobađati  se od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje – alkohol, vruća i ljuta hrana… Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za traženje usmerenja.

Mlad Mesec označava početak novog ciklusa. Svakog meseca otvara se šansa da nešto pustimo, otpustimo kao i da započnemo nešto novo, ispočetka… Ovaj Mlad Mesec u znaku Škorpiona poseduje snažnu, intenzivnu energiju, jednom rečju biće REALNO IZUZETNO UTICAJAN NA NAŠ ŽIVOT!

Naglašena je tema odnosa, javnosti, tema iznošenja na videlo sopstvene kreacije! Otvorena je mogućnost da se predstavimo svetu. Naše najbolje i najvrednije, naš lik i delo pozvani su i podržani od Univerzuma da stanu na videlo dana, na centar, na javnu scenu, na glavni trg. Pozvani smo da pokažemo šta umemo i znamo sve ono sa čim stvaramo čuda, a ulažemo "samo" lakoću znanja i umeća! U čemu smo mi čarobnjaci? Šta to mi radimo i ono zbog toga postaje posebno? Šta to mi najbolje radimo, u čemu smo proaktivni???

Naglašen je takođe faktor buđenja! Moguć je izlazak iz učmalosti, iz starih navika, onoga što konstantno ponavljamo kao obrazac, što smo prisno usvojili kao fiziološki potrebu, ono u šta upadamo iznova i iznova, nešto kao film "Dan mrmota". Sve što nas vuče u preterivanje, šta radimo sa nagonom (prejedanje, radoholizam, šopingholizam..) ima realne šanse za balansiranje u ovom periodu. Možemo prekinuti ono što nas ometa, što nas narušava, što nam odvlači pažnju, što nas crpi i ostavlja nas u iluziji. Nagli prekidi loših navika su apsolutno podržani u ovom vremenu, mogući su eureka momenti u staroj već poznatoj kolotečini, nešto kao "sad je čas"! Već na početku nameće se slika proširene teme ovog Mladog Meseca u Škorpionu koja neće biti usko vezana za transformacije i promene, već je u nju značajno uključen faktor iznenađenja i oslobođenja, faktor naglosti, ali i svetlosti, faktor koji traži našu budnu pažnju kako bi sagledali bolje, videli te stvarne vrednosti, sebe, svoje talente koje treba izneti na svetlo, u javnost, u svet, na scenu! Kako je proteklu Mesečevu menu Pun Mesec u znaku Ovna obojio aspekt opozicije kao i naznačen kod 20-20 tako se nastavlja i sada, niska se niže.. Sunce i Mesec na 4° Škorpiona u egzaktnom aspektu opozicije posmatraju Urana na 4° Bika. Četiri je broj koji označava rad i red pre svega, praktično manifestovanje energije, odgovornost, stvaranje osnovice, fundamenta, početak gradnje, postavljanje temelja ali i stvaranje sigurnosti, četiri zida, čvrsto tlo, uzemljenje. Takođe može predstavljati i našu zaleđinu, porodicu, tradiciju, pretke, sve iz čega smo iznikli, što nas je odgajilo. Ovo je broj kreacije, stvaranja trajnog  dobra, nečega što će imati vrednost u vremenu, nečega što će odoleti zubu vremena. Kako su u igri svi signifikatori za promene, zaokret, transformacije i reforme, ovo će zaista biti veliko i potpuno NOVO!

U karti Mladog Meseca izrađenu za Beograd (a obuhvata celu regiju), planeta Mars je u znaku svog izgona, na samo stepen od samog Ascedenta, na izvoru energije trenutka (sačuvati smirenost, sačekati pravi momenat za kreaciju), što Marsu kao prirodnom vladaru prvog polja izuzetno prija. Značaj raste sa egzaktnim izazovnim aspektom koji Mars obrazuje sa Saturnom. Jedan drugog istovremeno obožavaju – egzaltiraju što ukazuje na mogućnost aktivacije promene ponašanja, promene starih naučenih, nasleđenih, karmičkih obrazaca, takođe i usmerenja na diplomatsku akciju, laganu, harmoničnu. Uđimo u ovu dinamiku opremljeni strpljenjem i mudrošću, sa odlučnošću da ovi pregovori uspeju, da dobijemo ono što nam je potrebno i to tako što ćemo dobiti  i mi i oni, da svi budu mirni i zadovoljni. Umemo li mi tako? – Umemo! Zato je tu ispred nas ova mogućnost da naučimo, da usvojimo, da sofisticiramo taj akcioni izraz, taj potez, korak ka tom pokretu. Neka ovo bude jedinstven catwalk da nam svaka pista, scena visoke mode pozavidi, strastveno u meri najvećeg izazova, ali mirno i sigurno kao fokus orla dok lovi, u meri snajperiste koji pogađa ravno u cilj. Ovo je slika crnog pantera usred najcrnje noći i munje koja mu osvetljava put, a ujedno i otkriva njegov pravi identitet, otkriva svaku tačku na njegovom impozantno mišićavom telu, otkriva da je noću crni panter istovremeno, u stvari, pod reflektorima Univerzuma, snažni jaguar, neustrašiv, divan, otvoren i poznat svima tokom dana! WOW! Da ovo je slika, znak da je svaki crni panter kada se umiri i fokusira – moć i snaga iz nas, ono što u sebi posedujemo i može biti u trenu osvetljeno i osvešćeno, iznešeno na svetlo dana u vidu najveće vrednosti, sa lakoćom i ponosom, baš kao pobednički hod Jaguara!!!

Ovim Mladim Mesecom započinjemo novu fazu, gradnju. Sa jedne strane akcenat je na sigurnosti i bezbednosti i to na miran, tih i umirujući način. Otvara se mogućnost da sagradimo svoje snove, da postavimo taj sigurni temelj. Sa druge strane znak Škorpiona je veoma emocionalno osetljiv, lepljiv, prijemčiv, vrlo FRAGILE, naznačeno transformativnog energetskog karaktera i snažnog potencijala. U ovom očitavanju doći će do velikog naboja i to baš na škorpionski način. Sunce, Mesec, Merkur i Venera – više od polovine ličnih planeta su u Škorpionu gde je već stacionirani Merkur u pripremi za svoj retrogradni hod od 31. oktobra do 20. Novembra, odakle kreće opet direktno, sporo i lagano, čak do 9. Decembra, prolongirajući uticaj energije Škorpiona koju će teatralnim ulaskom u svoj znak dodatno potvrditi i osnažiti Mars 20. novembra, kada Merkur nastavlja direktan hod. Mislićemo i raditi na škorpionski način u vremenu ispred nas. A šta to konkretno znači? Škorpion je fiksan vodeni znak, ženski znak kojim vlada planeta Mars. Najpre na nivou tela naglašava naše reproduktivne organe, kao i sve čistače u organizmu i debelo crevo. Škorpion takođe vlada najmanje shvaćenom ili najteže prihvaćenom osmom kućom našeg horoskopa koja govori o svim tabu temama, o pročišćenju, o tuđem novcu, o pozajmicama i kreditima, o seksualnosti, o liniji između života i smrti, a o smrti naročito! O svim temama nelagodnim i neprijatnim, o onome od čega se preznojimo živi i želimo da promenimo temu! O tom uskom grlu, o brzoj reci koju treba znati preplivati, strahu koji valja prevazići, o traumi koju treba umeti transformisati u lekoviti izvor! Poznato nam je da Škorpion ima svoj otrovni rep, bodež kojim napada dok se brani ili se brani dok napada koristeći ga kako bi došao do istine u plemenitom tumačenju, ali takođe i za usmeravanje snažne agresivne energije u cilju mučenja do uništenja, što je tamna strana Škorpiona. Ovaj vodeni, emotivni znak Škorpion, poseduje veoma moćnu energetsku komponentu. Naime, ovo je voda koja se kreće, nepredvidiva je, ima moć da hrani, zaliva, napaja, ali i da razara, nosi, ruši i plavi… Voda koja ima moć da menja obale – Reka!

Ovo je energija senzitivnosti, intuitivnosti, snažnog emocionalnog naboja. Sve oseća ovaj Mars, instinktivno reaguje na svaki emocionalni nadražaj. Ovde je iz ugla Marsa opisana osetljivost i ranjivost, ali i snaga i hrabrost jedne trudnice, strast flamengo plesa, opisana je princeza na zrncetu peska, hrabri vitez kome je ljubav inspiracija i vodilja, ovo je ostrašćeni rat, za moć, za prevlast, borba za ruku voljene princeze… Sa druge strane znak Škorpion poseduje jednu specijalnu osobinu da eliminiše sve što je staro i što stari, što nam više nije potrebno, ne služi… To je energija Plutona koja udružena sa Marsom daje posebnu dubinu i intenzitet ovom znaku. Ovo je veoma ostrašćena energija, toliko moćna da transformiše, da otkrije svaku istinu, da promatra i nadgleda sve i svakoga, vrlo detaljno skenira. Ovo je energija koja otkriva sve tajne, koja sadrži duboku unutrašnju moć, ali takođe ima velike probleme sa kontrolom ukoliko se manifestuje iz nižih vibratornih nivoa. Ukoliko nema svesti o nameri koja je za više dobro, za opšte ili lično više dobro tada se ova energija propušta kroz bodež, kroz rep i uništava sebe i/ili druge. Ukoliko se pak visoko vibratorna namera pusti, osnažena energijom Škorpiona, u mogućnosti smo da svedočimo stvarnim transformacijama, restauracijama, opraštanjima, otpuštanjima, prepuštanjima… 

Svetleći par, Sunce i Mesec iz Škorpiona, osvetliće dubine u potrazi za gore navedenim. Duboki sadržaj koji nas još drži uvezane izaći će istini na megdan. Uran priča o spontanosti, iznenađenjima, o naglosti, uzbuđenjima, o šansama koje nam dolaze u susret sa jasnom namerom da nas oslobode. Ovom opozicijom naglasiće se u stvari pozicija, stvarna vrednost iz dubine, svesna neophodnog oslobođenja. Situacija ili osoba, događaj ili osobina kojima ćemo svedočiti biće naš odraz u vodi, u reci, ogledalo realnosti!  Naša inspiracija za oslobođenje! Mesec u Škorpionu budi naše najdublje, najiskrenije istine! Uran u Biku govori o vrednostima, o novcu, finansijskoj slobodi, onome što najviše vrednujemo u našim životima. On proverava naše duboko ukorenjene vrednosti sa ciljem i sposobnošću da ih promeni zavisno od suštine naše istine! Otvara se pitanje šta nam je najvrednije u životu. Sve što nam se učini transformativno ili promenljivo, što se pred našim očima menja, ruši, kvari, otpada, otkazuje, pomera, ukida ili pak širi povećava, poboljšava, sve što na bilo koji način menja svoj oblik ili čak funkciju treba prihvatiti. Treba biti potpuno otvoren svemu što dolazi i postavlja se ispred nas, a posebno u vezi svega što otvara i podiže, pospešuje našu frekvenciju obilja! Uran i Škorpion predstavljaju transformative promene. Najčešće su to iznenadne, neočekivane i nagle promene, a na nama je da se otvorimo i poželimo pokazujući dobrodošlicu svim promenama u našem životu. Sunce opozicija Uran upravo govori da je svest prisutna u ovoj otvorenosti ka promeni svesti. Svest ustanovljena na dubokim potrebama očitanim iz najtamniji emotivnih dubina, iz pada Meseca, osvešćenim, priznatim, iznetim na svetlo dana, izgovorenim, prihvaćenim potrebama spremnim za oslobađanje i promenu. Postoji jasna i svesna otvorenost za promenu, za prihvatanje novih ideja. Za to je potrebna fleksibilnost u prilagođavanju promenama koje se dešavaju u našim životima. Kao da postoji podrška, bezbedni vodič, oslikan nosač za ove radikalne promene i preokrete u našim životima, baziran na neočekivanim reakcijama ljudi oko nas, preko puta nas.  

Izazov je mesto odakle  se pokreće, odakle u stvari počinje promena. Smer promeni dajemo sami, svesnošću i namerom propuštenom kroz visoku vibraciju. Kao što sam već pomenula umorni, iscrpljeni, ne fokusirani, ne uzemljeni, delovaćemo iz niske frekvencije i kreirati reakcije koje kao posledicu donose ostanak u polju karme, polju uzroka i posledice, polju određenosti okolnostima, polju sudbine. Ako smo iscrpljeni, stresirani, besni, treba ući u dubinu ovog osećaja, u suštinu, u istoriju, u bit, u osnovicu, u ćeliju, u najmanji sadržalac i odatle biti otvoren za primenu novog načina, novog pristupa, jer mi sada uspostavljamo nove staze, nove puteve… Ovo je Mlad Mesec koji govori o uspostavljanju i započinjanju  NOVOG NAČINA MANIFESTOVANJA AKCIJE!

San, boravak u prirodi, na svetlosti dana i tišini noći ili meditacija, osnovni su alati za postizanje balansa, mira i odmora. Odmorni, krepki, fokusirani, uzemljeni, podešeni jasno na svoju energiju mira i harmonije u mogućnosti smo da odaberemo, da iz polja visoke frekvencije delujemo, kreiramo, stvorimo novu akciju, oslobodimo se, iskoračimo  iz polja karme i pokrenemo se na next level. Slobodni, mi možemo da pokrenemo kreiranje lakoće življenja i udobnosti postojanja iz centra našeg bića. Otvorimo sebe, svoje polje za frekvenciju obilja na svim nivoima. Pažljivo koristite svoju energiju, visoko je vrednujte jer pomoću nje možete biti PROAKTIVNI, tj. ući u stanje manifestacije, u stvaralačku fazu, u stanje pozitivnih promena.

Važno je izaći iz zone komfora jer Uran ne podnosi zoniranje i ograničenja. Uran je veoma intuitivan, baš kao ovaj Mlad Mesec u Škorpionu. Zato valja osluškivati, biti samosvestan, koristiti sopstvenu kreativnost!!!

Opozicija sa Uranom teraće nas da pronađemo balans. Potrebno je razumeti druge, razumeti njihov jezik bolje kako bi mogli da dovedemo stvari u balans, da sebe izbalansiramo sa ovim preko puta nas!

Mars kvadrat Saturn egzaktno na 15° kraljevskom, moćnom stepenu aktiviraju broj 15, broj alhemije pretvaranja i stvaranja. Zaista ovo može biti idealna prilika za magično transformisanje energije u pozitivnu alhemiju. Ovaj kvadrat aktivira odgovornost ali i strpljenje, možda se osetimo slabije, potišteno, u tom slučaju treba ostati miran osetiti stabilnost i  sigurnost unutar nas, ostati u svesti svoje energije i tek odatle proaktivno je koristiti – kreirati!  Mars kao vladar znaka Škorpion je osvajač, akcioni glumac, ratnik,  trenutno u znaku svog izgona u znaku Vage, znaku mira i diplomatije, sa razlogom da bi naučio ono što mu u suštini oduvek nedostaje: strpljenje i balans. Dišite DUBOKO kroz ovo… Važno je ostati u svesno kontrolisanom emocionalnom stanju, jer rešenje je biti proaktivan! Ovo možemo postići pomoću fizičkih vežbi u kojima koristimo sopstvenu energiju, kanališemo je, zatim pomoću stvaralačkog rada i produktivnosti što takođe pomaže kanalisanju energije. Jednostavan  praktičan rad, bilo da je to preslaganje garderobe, usisavanje, peglanje, nešto rutinski. Takođe, bitno je ne gurati i ne požurivati stvari u ovom periodu, strpljenje, mir i harmonija pobeđuju! Ipak, ovo je aspekt koji gradi snagu, koji nas gura napred, na vrh naše planine, možda je naporno i čini se teško, ali mi duboko znamo da imamo snage i volje jer škorpionska borba i jeste – život ili smrt! Ovaj aspekt vibrira iz tla, našim telom koga kosti drže, kao marš sa melodijom TAKE YOUR TIME!!! Nije ovo takmičenje, ovo je Olimpijada, važno je učestvovati i zaista MI TO POSTIŽEMO ZA SEBE, LIČNO, U SVOJOJ DISCIPLINI, SEBI NAJBOLJI DA BUDEMO! Medalja je zagarantovana samim pojavljivanjem na sceni, medalja je naša posebnost, svest o lakoći postignuća, o sopstvenoj vrednosti!

Saturn je u konjukciji sa Putonom u znaku Jarca gde se već jedan period, izdaleka, stvaraju uslovi za duboke promene na globalnom nivou, vezano za životnu sredinu, planetu Zemlju, hranu, politiku, ekonomiju, sigurnost.. Sve dosadašnje velike strukture koje su se činile sigurne i bezbedne podložne su promenama i padu, praveći mesto za nove, zdravije, pravičinije, a baš na ovaj način manifestovaće se i na ličnom nivou. 

Univerzum uvek pruža šansu i način smirivanja tenzije, tako da su i ovog puta harmonija i balans dostupni preko finog sekstilnog aspekta koji Saturn obrazuje sa Neptunom. Ovo je tranzit koji će potrajati u vremenu pa mu valja posvetiti koji redak više kao i svesne pažnje za ove daleke nesvesne planete.  Budi se potencijal kod svakog od nas da uokvirimo svoje snove, da uslikamo čitav svoj Univerzum i stavimo zlatni ram na njega! Ovaj aspekt govori o uzvišenosti, lepoti predaje i pripadanja, o onome ispod površine, o dubokom, o spiritualnom delu naše ličnosti. Sve naše dosadašnje klackalice i nesigurnosti u vezi toga gde i na koji način želimo da se predamo, poverujemo, da pripadnemo potpuno postaju sada stvarne, realne, balansirane, postajemo ozbiljni, odlučni po tom pitanju. Rekla bih, odlučno prihvatamo svoje snove i preuzimamo odgovornost za njihovu potpunu realizaciju!!! Ukoliko uspemo da fokusiramo i pokrenemo svoje spiritualne darove i talente, sva svoja daleka htenja i snove, sva čarolija i sve u šta verujemo ima tendenciju da se ostvari, materijalizuje! Moguće je ostvariti pokretanje neverovatnog finansijskog priliva koji ima tendenciju da se pretvori u tok, u plimu!!! Ovo je takođe aspekt koji nas može ozbiljno otvoriti, pokrenuti nas da izađemo napolje iz čaure, iz svakodnevice, iz rutinskog oblika koji nam se već smučio, iz stagnacije, iz dosade, iz juče, iz karmičkih obrazaca. Može nas otvoriti široko ka svemu, ka Univerzumu. Moguće je upoznati određene spiritualne učitelje koji će nas inspirisati, možemo naučiti mnogo od potpunih stranaca ili čak na neki potpuno čudan način doći do nekog znanja, realizacije, materijalizacije!

Izuzetno vredan poklon i podršku Univerzum nam pruža kroz još jedan sekstil Venere i Plutona (suvladara znaka Škorpion). Pluton, moćni označilac života i smrti, transformacije, svega i ničega, suštine i moći, nužne operacije, regeneracije, ponovnog rođenja. Kada se Venera udruži sa Plutonom oslikava najpre izuzetnu privlačnost, magnetičnost, strast, izražena je seksualnost, pobuđenost, takođe i snažna ljubav, prisnost, partnerstvo na dubokom nivou. Sve veze i partnerstva osetiće ovo snažno direktno ubrizgavanje, dozu strasti i požude, ovu vožnju vrtlogom do najdubljih nivoa. Treba porazgovarati o sadržaju, o suštini, pa makar veza bila sa likom u ogledalu, to je ona glavna! Naša veza može pronaći dublju vrednost, kvalitet supersile koja nas privlači i spaja. Jednostavno, odnos će se produbiti i osvežiti, prolepšati nakon ovog zahvata! Ovo je kao kada odemo na neki invazivni tretman ulepšavanja, a to boli, pa se preznojimo živi, ali osećamo da će biti mnogo dobro! Na kraju, ipak vidimo da je vredelo i radosni smo zbog odluke za radikalnu promenu, jer smo osetili da to duboko negde želimo i da će biti super za nas!

Suptilnija slika je kada posađenom cveću menjamo zemlju, pa tu tresemo, rasplićemo korenje, sve krca, puca, počupamo liske odokativnom metodom, jer osećamo da će to biti to na kraju. Tako tretiranu cvećku, čini se jedva živu, lepo napojimo što ljubavlju, što vodom i ostavimo da miruje i stvarno sutradan vidimo  cvećku koja se uzdigla, prolepšala, nekako je i vedrijih boja, jasnija, ma srećnija! Priču o transformaciji leptira znamo… stvarno je prelepo moćan taj nežni šarenko naposletku, a sigurno je samo on svestan potrebne želje i motivacije da kroz čitavu transformaciju prođe, ne odustane dok se provlači i izvlači, dok iz dubine svog centra moći pokreće svu snagu da raspukne opnu i napusti čauru. Samo leptirić zna koliko duboko, potpuno, 1/1 oseća da će biti prelep i ka tome teži nezaustavljivo! Otvara se polje mogućnosti za izuzetno duboku strast, vulkan strasti ali i duboku regeneraciju, moćno isceljenje! Možemo da izađemo iz te umne kontrole stupajući na scenu strasti, na scenu tela, odakle možemo da osetimo svoje najdublje želje, da otkrijemo svoju duboku istinu! Ipak je Venera u znaku Škorpiona namagnetisana na istinsku lepotu i zato mora kopati da privuče, da iskopa to skriveno blago, vrednost, istinsku želju, ljubav! Treba se otvoriti i porazmisliti, popričati sa sobom na jednom dubokom nivou o sopstvenim vrednostima, o željama, o stvarnoj motivaciji. Zarad, zbog ili za koga ako ne najpre za sebe, za svoju radost ostvarenja!?

Kako je ovo vreme naglašene energije Škorpiona i ova slika Mladog Meseca imaće potencijal da vibrira snažno, koncentrično sa izuzetno širokim radijusom. Merkur će, naime ovu sliku prepričavati još dugo do 8. decembra, a prethodno će kući doći i Mars 20. novembra da intenzivira i pokrene u rad, u pogon sve što je ostalo, da sagori, da pošalje na reciklažu, na transformaciju što je potrebno.

Važno je upoznati i razumeti energiju ovog znaka, da osim dubine i magnetizma ovde govorimo i o laserskim snopovima, o skenerima, o vibraciji, o nuklearnoj moći. Škorpion nam olakšava da prebrodimo krizne periode, probleme i duboke vezanosti tako što nam raščišćava um, omogućava da jasnije razmišljamo, da skeniramo situaciju, celinu i da donesemo jasne odluke u odabiru akcije koju treba preduzeti.

Opozicija svetala iz Škorpiona sa Uranom ujedno je i njegova najveća podrška za manifestaciju, za preuzimanje rizika i to konstruktivno preuzimanje rizika! Ovo može značiti i rizične rekonstrukcije koje imaju za cilj da nas povedu dublje do jačanja moći, do potpuno novog načina osnaživanja osećaja sopstvenog polja, svoje snage i hrabrosti što Pluton i hoće i radi! Važno je ne bežati od dolazećeg. Ukoliko posedujemo naviku ili ponekad dramimo, stvaramo, a zatim upadamo u stresna stanja i krize, ako od muve pravimo slona, baš sada je vreme da se ove bede ratosiljamo, jer ove osobine kao navike prave nam gužvu u sobi talenata, sabotiraju nas, a potpuno su bespotrebne i precenjene. U mogućnosti smo da osvestimo ove balastne tegove za koje smo mislili da su potrebi, da ih se oslobodimo za svagda, jer zaista nema potrebe da na ružan način privlačimo pažnju kuknjavom, plačem, dramom i dranjem, da uvlačimo okolinu u svoju dramu kontrole, da tražimo njihovu svetlost i negu ili svesnu pažnju da se okrenu nama i ogreju nas, dok ustvari lutamo tražeći sopstvenu nit, zrak i pažnju, mi postajemo kontrolori, manipulatori… Otvara se polje za jasno sagledavanje i svesno preuzimanje kontrole nad sopstvenom potrebom za kontrolom, manipulacijom, mogućnost da se svesno odreknemo ove navike, baš sada! Vrlo su naznačene intenzivne emocije u ovom vremenu, ali se takođe otvara prilika za pronalaženje načina ka svesnoj ekspresiji tih intenzivnih potreba, emocija, i to na bezazlen, ne povređujući način. Ne možemo silom, dramom i kuknjavom nekoga upariti, zalepiti, niti za sebe, niti za drugoga. Ne možemo preuzimati kontrolu nad situacijom na taj način, kontrolisanjem drugih mi sebe obmanjujemo, stvaramo privid kontrole spolja kako bi prikrili nemoć iznutra, tu nemogućnost postizanja kontrole unutar sebe. Možemo, umesto toga zaroniti dublje, duboko i odatle svesno doneti novi, lep, ljubazan, udoban i lagan način za iskazivanje ove snage, ove brze moćne reke emocija i osećanja! 

Mlad Mesec u opoziciji sa Uranom takođe donosi super priliku za deljenje, za uzajamno osnaživanje, priliku da sve duboke radove na sebi koji ohrabruju i daju posebnu snagu uzajamno reflektujemo u paru, u grupi. (Sigurno ste već primetili ovu sinhronizaciju, ali obzirom da je iz Škorpiona moguće je da najpre budi neprijatnost i odbojnost, polje je osetljivo!) Imamo priliku da sve healing-e koje sprovodimo lično, ujedno i reflektujemo! Na ovaj način postiže se izuzetna fenomenalna dinamika proširenja, rasta i razvoja baziranih na ljubavi, zadovoljstvu, radosti, a ne na strahu, ne na krivici!!!

Ovo vreme donosi izuzetno moćne alate: snagu, svest, emociju, moć, ljubav i vrednost kao i težnju za oslobađanjem i olakšanjem. Date su nam vrlo ohrabrujuće prognoze, na nama je samo da budemo svoji, istiniti i pribrani i da pronađemo, odaberemo stvarnu vrednost! Škorpion govori o putu ka integraciji sa višim nivoima, o preplivavanju reke, o prihvatanju, o praštanju, o puštanju, prepuštanju, o slobodnom izboru, o rasturanju i ponovnom slaganju na nov regenerisan način, baš onako kako našoj suštini treba! On nas prisiljava da napravimo izbore koji su najbolji za nas i naš život da razlučimo, rasvetlimo!!!

Ovo je vreme za velika razlučivanja, za izbore, za šanse, za istinu, vreme za istinsko odlučivanje da li ćemo odabrati svetli put integracije sa višim ja, sa novim nivoom ili ne!!? Ako koristimo ovaj turbo pogon koji nas intenzivno okreće ka rasvetljavanju, ka odabiru istine na svim poljima našeg života mi zaista imamo šansu da napredujemo u pronalasku sebe, da progresiramo na svim nivoima izuzetnom brzinom!

U ovom vremenu podrška dolazi takođe iz discipline koja je jedan od krucijalnih segmenata za savladavanje i  prevazilaženje svega, a naročito sebe, za ovladavanje sobom što je suštinska težnja znaka Škorpiona!

Treba koristiti alate koje nam Univerzum daruje, mogućnost razlučivanja, odabira kao i potpunu disciplinu, mogućnost prihvatanja sopstvene emocionalne dubine kako bi postigli maksimalni uspeh.

Ovaj kontakt na duboko emocionalnom polju je veoma važan, neizostavan deo, naime, ukoliko bi bili emocionalno nepovezani, neprihvaćeni, neosvešćeni mi ne bi imali šansu da priznamo, da kažemo istinu, svoju stvarnu duboku potrebu, osećaj. Na kraju, Škorpion i jeste vodeni znak, on traži od nas da osećamo, da intenzivno duboko osećamo, da smo svesni i povezani sa svakom ćelijom svoga tela, svakom kapi krvi i znoja koju posedujemo! Tek odavde mi smo sposobni da spoznamo, prihvatimo i priznamo, da se oslobodimo straha od priznanja da je sve to najpre naše, da umesto straha osetimo ljubav, radost priznanja, jer priznanje, prihvatanje, uistinu znači da se u potpunosti zalažemo i investiramo u prevazilaženje, u kretanje napred spiralnom stazom integracije ka novom višem nivou! Nešto nestaje kako bi se bolje i mnogo kvalitetnije stvorilo tu za nas, jer vredimo!

Rituali za Mlad Mesec

Mesečeve mene ili Mesečev ples predstavljaju svojevrsno ponavljanje. Igrom uz Mesec, ponavljanjem, dovodimo se u ritam Meseca, ritam naših potreba, jer Mesec je polje naših navika, ponavljanjem onoga što volimo, mi postajemo ljubav. Da bismo ovaj spoj učinili lakšim uvodimo rituale. Najbolji ritual svake Mesečeve mene je onaj koji sa zadovoljstvom možemo da ponovimo svakog puta iznova i iznova tokom jednog celog mesečevog ciklusa. Primenom ovih rituala suptilno ulazimo u sklad sa ritmom svoje duše, postajemo zadovoljni, zaokruženi i uzemljeni. Možemo odabrati mali lični ritual sami za sebe, bilo da je to meditacija ili vodeni dan ili energetsko pročišćenje žalfijom ili praktikovanje energetskih vežbi, važno je da to što odaberemo bude lagano za nas, da ga ponavljamo svakog dana, i svakog meseca, sa malo pažnje i mnogo zadovoljstva. Odaberimo za sebe onaj ritual, onu aktivnost koja je tako jednostavna da ćemo je činiti čak i kada to "ne želimo", ili "nas mrzi". 

Kako je voda veoma osetljiv medijum, može da primi, zadrži i da prenosi energiju, a Mesec ima poseban odnos sa vodom kao glavni pokretač naših unutrašnjih i spoljašnjih plima i oseka, praktikovanje rituala sa vodom je moj favorit. Ritual sa vodom u periodu Mesečevih mena može značajno povećati naš energetski senzibilitet i omogućiti nam taj fini dodir, zagrljaj sa stvarnim potrebama naše duše, sa istinom.

Voda postaje magični napitak, čarobni čistač i isceljivač, energetsko gorivo, tečnost za zalivanje, rast i cvetanje!!!

Postoji nekoliko vodenih rituala:

– Vodeni dan – dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu

– Ritualno kupanje sa određenim biljkama ili sodom bikarbonom 

– Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće Mesečeve mene.

Preporuka za ovaj Mlad Mesec u znaku Škorpiona:

– Vodeni dan (24h) je idealan izbor (ili bar tečni na bazi ceđenog voća)

– Temeljno tuširanje sodom bikarbonom sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja, oslobađanja osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru

– Nanošenje omiljenog mirišljavog i hranljivog ulja na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba) 
– Prečistiti ormare, police, fioke, pogledati ispod kreveta, svako ćoše, a onda detaljno spremiti kupatilo i toalet, baciti dotrajalu kozmetiku, otvoriti sve te nove kutijice i tubice, odvojiti što već odavno više ne služi, pokloniti, reciklirati 

– Izbegavati lekove, alkohol, mleko i mlečne proizvode, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite

– Idite redovno (svakih 2 sata) u toalet!

– Šetnja kraj reke može biti veoma isceljujuća 

– Isplanirajte ishranu za naredni period, odaberite nešto i eliminišite ostalo sa jelovnika narednih 28 dana 
– Koristite ružinu vodicu za prostor ili jednostavno se ubacite u oblak omiljenog parfema, možete upaliti mirišljave svećice, štapiće ili šta prija vašem čulu mirisa

– Odaberite muziku za ovaj dan, onu što doseže duboko, za duboko opuštanje

– Koristite moć molitve

– Opustite se putem kreativne aktivnosti, npr. bojenje mandala

– Meditirajte – dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima

 

Usmerite pažnju na sebe i sopstvene potrebe!

Pronađite, rasvetlite, odaberite lepotu i mir u sebi i oni će biti svuda oko vas!

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci