Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Korišćenjem dnevnog kalendara za kretanje Meseca možemo proceniti raspoloženje dana, postaviti svoju jasnu nameru, baš kao što ćemo to činiti na mesečnom nivou. Element i znak u kom se Mesec u trenutku posmatranja nalazi, kao i Faza Meseca ukazaće na energiju i preporučiti aktivnosti. 

MESEC U VODENOM ELEMENTU U ZNAKU RIBE

Osećanja su veoma naglašena, emotivnost, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Takođe, kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne zaboravljajte da jedete, ne utapajte se u alkoholu, ne preterujte sa dubokim meditacijama ukoliko niste obučeni i spremni za ovaj vid dubine. Dugo ležanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu.

Mesec kao poznata sećalica je u znaku Riba koje sve objedinjuju i zaceljuju. I dalje ćemo biti vezani za neke ciljeve postavljene još iz prethodnih perioda, što znači da će se stara osećanja povećavati na površini tako da se mogu preraditi i zaceliti. Ribe su izuzetno receptivne i perceptivne. Znak Ribe zrači veliku energiju lečenja i pomaže nam da očistimo prošlost, otpustimo traumu i pošaljemo oproštaj (i za sebe i za druge), tako da možemo napredovati lakše, slobodnije i vibrirati na značajno čistijoj frekvenciji.

Valja maksimalno iskoristiti ovaj akcenat na zdravlje i isceljujući efekat iz Riba.

MLAD MESEC

Faza u kojoj  Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi  0  lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. 

Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju, kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave. Ovde je uviđajnost i ne primanje k srcu glavno rešenje. Vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje – alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Energija Mladog Meseca u znaku Riba je energija započinjanja i novog pristupa, a Neptunovim uplivom ima tendenciju da se širi i proširi. Hajde zato da napravimo jasno polje odlične vibracije kako bi upravo takvu poruku proširili u buduće vreme i prostor, kako za nas tako i za ceo Univerzum. Već uskoro, za 14 dana od danas kada Sunce i Mesec obrazuju opoziciju na osi zdravlja kako fizičkog tako i psihičkog i samo Sunce će biti u veoma bliskoj konjunkciji sa Neptunom. Veoma je važno da se sada pripremimo za taj spektakl. Da se pripremimo kako bi osvestili i iskusili čarolije snova i najlepšeg od nepoznatog, magiju ostvarenja, spuštanja nebeskog sjaja baš nama na dlan, a ne neke iskrivljene, blede ili nejasne slike. Kako bi osvestili naše najlepše snove, sagledali naše JA HOĆU. 

Iskoristimo ovaj čarobni trenutak i započnimo sa temeljnom negom i potpunom pažnjom prema svom biću, a naročito prema svojim granicama i to primenjujmo sve do sledećeg Mladog Meseca u znaku Ovna.

Najpre povedimo računa o svojim energetskim granicama, putem energetskih vežbi pročistimo, ojačajmo, proširimo i zaštitimo sopstveno ENERGETSKO POLJE

Pomoću temeljnog kupanja soda bikarbonom omekšajmo i ufinimo svoj spoljašnji štit, svoju kožu, a ujedno pročistimo i ojačajmo svoje AURALNO POLJE.

IMUNI SISTEM je takođe jedna od nevidljivih kapija našeg cvetnog vrta vitalnosti. Možemo primenjivati sve iz polja Netuna što podržava našu vitalnost, našu svetlost, naše Sunce. U ovom periodu treba obratiti posebnu pažnju na to šta konzumiramo, šta jedmo i šta pijemo, šta mi to unosimo u svoj organizam. Od čega HOĆEMO i PLANIRAMO da se sadržimo.  

Kako je Venera u Ovnu, izbor kvalitetnog VOĆA, organskog, naročito svežeg i sočnog podržaće vitalnost u ovom periodu. Operite dobro ovo voće u rastvoru sirćetne kiseline. Naročito je blagotvorno svakodnevno, jutarnje konzumiranje tople vode sa limunom 0,5l što najpre hidrira naše telo, pokreće metabolizam i jača imuni sistem.

VITAMINI, najbolje je pronaći neki dobar komplex vitamina i bioflavonoida. Svakako, šta god da odaberete,  ovo je doba godine kada nema puno Sunca, pa čak i kada su sunčani  dani naše telo se vrlo malim delom izlaže blagotvornom dejstvu zato predlažem  sledeća tri: 

Pronađite za sebe neki super kvalitetan C vitamin od 1000mg i koristite ga svakog dana jer donosi radost

Vitamin D3 od 400 jedinica je takođe veoma efikasan jer doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorišćenju Kalcijuma i Fosfora, pomaže održavanje normalne funkcije mišića, kostiju i zuba, kao i normalne funkcije Imunog sistema 

Magnezijum, pomaže regulaciju Kalcijuma, kod hroničnog umora, kod bolova i grčeva u mišićima, odličan za održavanje ritma srčane radnje, za opuštanje, kod velikih napora ili treninga

MINERALI 

CVETNE ESENCIJE – za imuni sistem je Echinacea i može se kombinovati sa planetarnim Mars ili Mesec, kao i sama planetarna esencija Sunca

ŽIVOTINJSKE ESENCIJE  Tvor, Gorila, Bizon, Lav

SVAKODNEVNO VEŽBANJE od pola sata ili SMEJANJE u trajanju od 15 minuta postiže iste rezultate – poboljšanje opšteg zdravlja tela i jačanje imuniteta. Pored pozitivnog uticaja smeha na krvotok i srčani trakt, dokazano je i da smeh povoljno utiče i na imunološki sistem. Dr Meri Benet sa univerziteta u Zapadnom Kentakiju, uradila je studiju u kojoj su učestvovale 33 žene, one žene koje su se često smejale i to naglas, lakše su se borile sa svojim oboljenjima. Dr.Meri Benet je pored toga zaključila da malo ljudi ozbiljno shvata smeh i njegovu delotvornost.

Smeh predstavlja najblagotvornije terapeutsko dejstvo koje nema zamenu!

Postoji takođe nekoliko vodenih rituala koji su izvrstan izbor kada je Mesec u vodenom elementu.

– Vodeni dan – dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu

– Ritualno kupanje sa određenim biljkama ili soda bikarbonom 

– Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće Mesečeve mene.

PREPORUKA ZA MLAD MESEC U RIBAMA (24h)

Uz sve gore navedeno dodatno uvesti:

VODENI DAN – investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba). Negujte svoj hram, pregledajte svaki delić svoje kože, ukoliko ima nekih ogrebotina ili ranica posvetite se sa pažnjom  i upotrebite potrebna sredstva za isceljivanje, a zatim nastavite sa negom  

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite

POSVETITE SE SEBI maštajte, uradite neki tretman sa isceljujućim biljem, bogatom maskom, ofarbajte kosu

Opustite se putem kreativne aktivnosti, bojenje mandala, slikanje, sviranje, pevanje, ples

YOGA POLOŽAJ Matsyasana položaj Riba 

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE – Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija – voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

BOSONOGA ŠETNJA duž plaže ili leškarenje uz prozor, ispod ponoćnih zvezda dok vodite neiscrpan unutrašnji dijalog o nebeskim događajima, o magiji i čudesima svemira.

DUBOKA RELAKSACIJA u spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi.

MEDITIRAJTE – dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima.

Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Ukazuje se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE – možemo iskreirati most između želje i materijalizacije, kakav mi to želimo da bude naš život i gde želimo da idemo.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Pun Mesec u znaku Lava

Mi smo u periodu izuzetne razigranosti i radosti, dobrog raspoloženja, ali ovo je takođe vreme koje traži da se posvetimo sami sebi, koje nas vraća nama i obnavlja našu vezu sa svetlošću u nama kako bi tako mogli da sijamo i širimo svetlost na sve oko nas.

Saznaj više