Svi odnosi su rikošet ka Sebi (Uloga astrologa)

U čemu je smisao astrološke konsultacije i ko smo mi astrolozi da nekome dajemo savete, predikcije, i šta bi to moglo biti najbolje za klijente.

Hajde da zajedno vidimo zbog čega smo mi astrolozi zaista traženi? Šta to klijenti traže i očekuju od nas, koje odgovore na njihove potrebe, na postavljena pitanja ili koji odnos klijenta i astrologa (čitaj prijatelja) jer Astrologija je povezana sa serijom 11 koja je u analogiji prijatelja?

Isto tako ukoliko se postavimo u ulogu klijenta možemo se zapitati sledeće:

Kako astrolog može imati objektivan pogled na Moj Univerzum? Kako je moguće da bilo ko shvati šta se u meni dešava?

U čemu je smisao astrološke konsultacije i ko smo mi astrolozi da nekome dajemo savete, predikcije, i šta bi to moglo biti najbolje za klijente. 

Sve se na kraju nekako svodi na sugerisanje, što bez sumnje većina astrologa želi da izbegne ali to se ipak negde dešava jer ulazimo u nečiji Univerzum gde moramo paziti da ne postanemo uljezi niti da u njemu ostanemo zarobljeni. 

Na kraju, ko smo mi da bilo šta sugerišemo bilo kome i ko nam daje pravo na to. Složićete se da su sve to etička pitanja koja su najviše u analogiji sa Jupiterom i Saturnom. 

U čemu leži naša uloga, da odgovorimo na postavljena pitanja tipa: Kada ću se pomiriti sa dečkom? Koliko ću dece imati? Kada će se pojaviti ljubav mog života? itd. Do onih sofisticiranijih pitanja kao što su: Zašto mi se to dešava? Kako da prevazidjem taj problem? Kako da bolje razumem svoje odnose? Kako da pronadjem sreću i zadovoljstvo? itd. Dakle, lako možemo ući u obećanja ili u preuzimanje moći nad klijentom.

Da li je uloga astrologa da pomogne klijentu da dopre do Sebe jer će upravo u sebi i sa sobom naći odgovore na pitanja koja mu preokupiraju pažnju. 

Svi odnosi su rikošet ka Sebi

To je i uloga astrologa da prenese to isto saznanje svojim klijentima da žive sebe jer se iz te pozicije sve vidi i sva resenja postoje. Medjutim to ni malo nije lako. Zasto? 

Zato sto smo uslovljeni odnosima. Pobogu, nismo sami na ovoj planeti, u ovom sunčevom sistemu, galaksiji, univerzumu kako god hoćete. 

I, zaključak se sam nameće, a taj je da nam upravo odnosi pomažu da se vratimo sebi svaki put bogatiji i veći i sigurniji usled te razmene, a to nam se svima dešava u nekom prostoru i vremenu i u svakoj inkarnaciji. 

Odnosi sve pokreću i svi odnosi su rikošet ka sebi. Oni pokreću Univerzum i uvode dinamiku u naš život. 

U Astrologiji su opisani astrološkim aspektima, pogledima, komunikacijom izmedju nebeskih tela, tačaka i vrhova kuća.

Možda se kroz prirodni zodijak najbolje sagledava to putovanje ka Sebi i sa sobom u isto vreme. 

Ako podjemo od prve kuće ili prvog znaka Zodijaka, Ovna to je zapravo prvi odnos ili odnos prema samom sebi u funkciji početka života, novog Kruga Postojanja. Odnos prema ličnim vrednostima, bio bi Bik i druga kuća. Natus bi želeo da konzumira život, da se hrani, da poseduje, da uživa sa svih svojih pet čula. Odnos prema svojim mislima i okolini (drugim ljudima u kojima tražimo istomišljenike) bili bi Blizanci i treća kuća. Odnos prema emocijama i osećanjima, porodici, roditeljima, precima, korenima, Rak i četrvrta kuća, itd. I na kraju dolazimo do odnosa prema svemu i ničemu u isto vreme, što je u analogiji znaka Riba i 12. kuće, u kojoj se sve rastače i gde je sve u izmaglici očajnički tražeći neki spas tj. Sebe. 

Zapravo se u ovom odnosu prema svemu i ničemu shvata smisao u besmislu i tek tada možda možemo imati iskustvo oslobodjenja na jednom nivou. Možda se zbog toga Saturn raduje u 12. kući jer je on taj koji nas najbolje suočava sa sobom samima.

Da li shvatate koliko ovde ima posla najpre za nas astrologe a potom i za naše klijente s nama ili bez nas. Pa dobro, kako sada to preneti klijentima kako ga voditi kroz sve te zamke života i lavirinte. Kako najpre pomoći sebi?

Šta je to što animira ovo putovanje, to su poruke planeta ili bogova u nama. Bogovi pomažu na tom putovanju pa čak i kada zahtevaju ili pak kada nam smeštaju zamke ili kada nas sapliću. Dakle oni su ti koji vode, koji putuju nebom. 

Planeta je Coach, a astrolog je Tumač i Moderator.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Da li je moj dan?

Ma kako svaki trenutak u vremenu bio specifičan, jedinstven i neponovljiv, ipak postoje dani i periodi koji su po nečemu slični, a ta sličnost je posledica slične postavke planeta na Nebu.

Saznaj više

The Twilight

Nebo se uvek pobrine za sve, pa i za ono što ćemo da napišemo, pročitamo, sanjamo… Stoga je uvek potrebno samo dopustiti da se stvari odvijaju po zakonu Univerzuma.

Saznaj više

Kroz život

Spiritualnu evoluciju natusa možemo pratiti iz nekoliko uglova. Uvek si slobodan da se predomisliš i da izabereš drugačiju budućnost ili drugačiju prošlost.

Saznaj više