Potpuna Lunarna eklipsa u znaku Škorpiona

Pun Mesec u znaku Škorpiona uvek je tu da pročisti naše emocije. Eliminacija i puštanje svega što je zastarelo, pokvareno, ne služi nam više, što smo skrivali i potiskivali, gurali pod tepih prirodni je proces ovog vremena.

Potpuna Lunarna eklipsa u znaku Škorpiona, druga u nizu eklipsi ovog proleća pred nama je već 16. maja 2022. godine. Ovo pomračenje Meseca donosi snažnu promenu na nivou našeg emocionalnog tela. Pun Mesec u znaku Škorpiona uvek je tu da pročisti naše emocije. Eliminacija i puštanje svega što je zastarelo, pokvareno, ne služi nam više, što smo skrivali i potiskivali, gurali pod tepih prirodni je proces ovog vremena. Takođe, sve ono divno što je raslo tu u nama, ono što je zrelo da iznedrimo iz nas, pustimo u svet, rodimo, oslobodimo sada ima tu čast da istupi, da izađe iz nas, da se predstavi. Ono što je u nama spremno da damo, sada dobija START zastavicu. Sunce i Mesec obrazuju veoma dinamičan T kvadrat sa Saturnom pozivajući nas na svesnu odgovornost. Ovo vreme naglašava značaj DISCIPLINE. Svaka dosadašnja lenjost i prokrastinacija ima priliku da se iznenada, odjednom i naglo promeni u akciju i pokret, u odgovorno zauzimanje za sebe! 

Postoje jasne specifičnosti koje posebno ističu razliku između Solarne i Lunarne eklipse, one se najpre odnose na polaritet, na naglašenost Yang ili Yin principa. Tačnije, senzibilitet eklipse je jasno određen, polarizovan i tako utiče na sam smer dejstva, menja ga, spolja ili iznutra. Naime, spoljne aktivnosti, su pojačane tokom pomračenja Sunca i ova akcija se da videti, sve je kao na dlanu, jasno ko dan, čista golim okom vidljiva istina nas i svega oko nas. Ovde je telo intelekta na pozornici. Tokom pomračenja Meseca karakteristična je velika unutrašnja napetost, naše emocionalno telo je pod lupom u cilju unutrašnjih podešavanja, poravnanja. Emocije se u ovom vremenu uskovitlaju kako bi se posložile.

Eklipse uvek govore o velikoj promeni, iniciraju je ili pak donose, hteli mi to ili ne ovo su možda i najsnažniji tvisteri, poravnatelji naše duše, svesti, misli, prošlosti i budućnosti. Totalna Lunarna eklipsa u Škorpionu naglašava osećaj za produbljeno osvešćenje, progledavanje, zbrajanje ali i razbrajanje, sagledavanje i donošenje preko potrebnih radikalnih odluka, korišćenje naših instikta ali i izuzetno rasplamsale intuicije u ovom vremenu. Tokom eklipse u znaku Škorpion otvara se mogućnost da u svakoj situaciji vidimo čistu realnost, ISTINU, pa čak i ono što možda dugo ili nikada nismo hteli da vidimo, što smo odlagali ili odbijali da prihvatimo, da preuzmemo za sebe, da odgovorno uzmemo što je naše i isto tako pustimo što nije. Tako, sa ovim pomračenjem Meseca dobićemo sve već prečišćeno, istinom okupano, olakšano i oslobođeno svih tereta i bremena prošlosti. Jedino što nama preostaje je da možemo raširimo svoje ruke jako, svoju dušu da otvorimo sada više nego ikad, da prihvatimo sve kako jeste, jer baš tako je najbolje za nas.

Mesec se nalazi u 6. kući na 25° Škorpije u odličnom aspektu sa svojim dispozitorima Marsom u Ribama i Plutonom u Jarcu, planetama koje mogu da donesu potpune prevrate i promene kako na individualnom, tako i na kolektivnom nivou. Sve promene i potrebna puštanja naglašavaju nape telo i fiziologiju. Od čega smo to mi. Ovakva pozicija donosi sublimat, susret svega što je staro ikada uneto u naš sistem, potrebno ili bespotrebno, donosi spremnost za puštanje i prevazilazak, ili potrebu za novu negu, rutinu, novi posao. Zagrljaj svega što dolazi iz prošlog vremena, susret onoga što se može nazvati Senka sa onim što je sada i ovde, što jesmo mi i naša fiziologija. Susret svesno nepoznatog, sa onim što dolazi iz prošlog vremena, što se može nazvati senka. Hej pa mi sada možemo imati telo, fiziologiju, zdravlje iz snova!!! Ovo je mesto susreta prošlosti sagledane iz prizme duše, osećanja, emocija, iz srčane čakre. Ovo mesto nas poziva na prisutnost, duboko u centru našeg bića, sada i ovde u srcu, u telu, u grudima, u disanju. Mesec u Škorpionu nas podseća i poziva na puštanje, prihvatanje i davanje. Mesec u konjunkciji sa Zmajevim repom donosi mogućnost promene emocionalnog inprinta, sadržaja našeg tela i fiziologije, novo oblikovanje nas po našim potrebama i printanje u buduće vreme, mogućnost pročišćenja, ali i odabira sjajnih emocija kojima ovaj tunel zrači u budućnosti. 

Sunce pak u 12. kući u trenutku lunacije, 25° Bika traži od nas svest o materiji, jasnoću postojanja u telu, u sada i ovde, ali i svest o puštanju u nepoznato, svest o davanju svega i istovremenom osećaju imanja. Svesni sadašnjeg trenutka i imetka, mi smo spremni da sagledamo, prihvatimo, svaki deo svog bića, svega ikad nasleđenog od predaka, od prošlog Ja kome duša svedoči, kao i svega što ostavljamo iza sebe, u amanet potomcima, budućem Ja. Svesni svog postojanja mi imamo priliku za promenu, za ličnu intervenciju nad sopstvenom prošlošću i nad sopstvenom budućnošću kreirajući tako još udobniju sadašnjost. Sunce u konjunkciji sa zmajevom glevom donosi svest o Dharmi, o budućnosti, o mogućnost osvetljavanja ovog tunela, unošenje nove svesti i novog sjajnog svesnog Ja inprinta za buduće inkarnacije. 

Svetla na osi 6/12 ukazuju na prevazilazak mentalnog, naučenog, znanog obrasca, prevazilazak memorije naše fiziologije. Ovo je vreme za prihvatanje svega što jesmo, goli i bosi, zdravi baš kako smo se i rodili, perfektni, čista gola energija, a onda i svega što smo doneli, nasledili, prihvatanje kako su nas negovali, navikli, vaspitali. Prihvatanje da su nas svojim načinom i interpretacijom nežnosti modelirali i emocionalno oblikovali i pustili u svet, horizontalno, da postanemo ono čemu se “divimo, za čim tragamo, čeznemo” umesto da se pustimo svojoj intuitivnoj vodilji, inspiraciji i snovima i svom daru da ostvarujemoi dobijamo sve. Samo prihvatanjem otvara se mogućnost da zaronimo dublje u svoje telo, u svoje pređašnje partnere, u svoje sadržaje, navike i rutine, svoje magnete koji su nas tu privukli, baš poput ogledala oslikali. Prihvatanjem stičemo mogućnost  da uvidimo da ima i meda i gorčine, dragulja i nafte, ali je možda još neobrađeno, deluje prljavo i mračno, vuče na dole, u lepljjivost i zavisnost, u vezanost nas vodi to naše nasleđeno “buduće”. Sve deluje tako ne sređeno, ne rešeno! Pa nas plaši, pa nas seća na bolesti, na bol i patnju, na ljubomoru i čežnju koju sva sećanja boldiraju u ovom vremenu, podvlače i naglašavaju. Neki čak sva ova osećanja zovu “pravom ljubavlju”, tu se pripada, to je pravi gazda, pravi radnik, službenik, jer “samo ako boli mi znamo da nešto postoji”. Ali to smo mi od nekada, to su stara sećanja, obrasci i programi… Baš kako i treba, udahnimo život i zaronimo na dah sve do dna, svog dna. Ukrstimo se sa svojom suštinom, zagrlimo se sa svojom energijom, upoznajmo se sa svojim najvećim potencijalom, svojom moći promene, transformacije, regeneracije i to samo jednim treptajem duše. Spoznajmo suštinu, lakoću promene kada smo prepušteno prihvatili. Osvestimo jednostavnost prekidanja naučenog, nametnutog, nasleđenog, logiku puštanja prepuštanjem, prostu logiku kidanja, cepanja, umiranja i rađanja. Suočimo se sa prirodnom ne vezanošću lekara, iscelitelja, hirurga u nama, jer on zna sve, zna da je na dnu zaokret. Ovaj deo nas zna da hteli, ne hteli ovo je jedina istina i jedini put za preplivavanje, za izlečenje, za promenu čak i onih najdubljih karmičkih obrazaca. Osetite svesno, osvestite osećanje, sigurno je jedno da je ovo za više dobro, da će dobitak biti mnogo vredniji i veći nego što smo ikada pomislili, sanjali.

Energija Škorpiona signalizira potrebu za istinom, a samim tim i lepotom. Koliko god da se plašimo mraka i dubine jer se ništa ne vidi, otkrivanje istine uvek donosi svetlost kroz uzdizanje energije što nas oslobađa i dovodi u udobnost, u olakšanje. Na ovaj način se stvaraju uverenja o olakšanju. Retrogradnost Plutona i Mars u Ribama u konjunkciji sa Neptunom u 11. kući nas u ovome podržava, uvlačeći nas ka unutra, ka osvešćivanju sopstvene moći isceljenja i oslobođenja, stvaranja olakšanja. Okreće se smer i ukazuje da je Izvor u nama, da je moć u nama, kao i sva kontrola. Obratimo pažnju na jasne signale, dozvolimo im da nas inspirišu. Proaktivnošću na ovom nivou mi preuzimamo signal i šaljemo ga Univerzumu kao jasan znak da smo u TIMU, da smo na mreži, da smo spremni. Vežbaj puštanje, kreativno davanje baš kao što se vežbaju koraci, potezi, tehnika trbušnog plesa. Vežbaj to uvijanje, fleksibilnost, ritam, strast, vežbaj vrhunsko zavođenje, umetnost i ples, divljenje bez požude, balans istovremenog uvezivanja i razvezivanja, osvešćivanja više vrednosti svakim sledećim pokretom. Oslobođen/a, lakši/a, sa svojim nebom i svojim zvezdama, sa svojim snovima i željama, to si ti! Dodirni, oseti, prihvati sebe, sa obe ruke, umom, telom i dušom, stopalima oseti tlo, oseti sigurnost leta i let sa Zemlje!!!! Svi se boje pada, niko se ne boji leta, jer to odavno nije ni pribao!!!

Pun Mesec u Škorpionu, taj portal Škorpionski služi da se predamo, da se prospemo, otparamo kao šav, odmotamo kao klupko, da se odvežemo, da se otvorimo i olakšamo dušu, da se ogolimo, da se ispraznimo do poslednje kapi… Prihvatimo sebe! Prihvatimo sada! Prihvatimo sve što nam se sada ukazuje i nudi jer će raditi za nas i naše ubrzano oslobađanje!!! Dajmo sebi priliku! Dajmo sebi mogućnost da pustimo kontrolu, da se predamo sa poverenjem tome što nam se nudi! Da damo poverenje i ljubav!

Sa druge strane, period vladavine Bika daje posebnu energiju, vuče nekako u besposlicu i obilje, lenjost. Nagon postoji, ali da tražimo još više lepote, više zadovoljstva, više prosperiteta. 

Može, sve može, ali tek nakon uspešnog prolaska preko portala Škorpiona. Molba za više u ovom trenutku bi ipak bila kao da idemo u fini shopping organskog voća i povrća ili na neki fenomenalni tretman tela u paketu sa manikirom, a ruke prepune crnih vreća sa smećem ili to stavimo u gepek i vozamo narednih dana sa sobom…

Naravno, prvo valja obaviti taj smetlarski posao, odneti smeće u kontejner (redovna probava), pljunite i tu prežvakanu žvaku (ne ponavljajte kao papagaj), skinite i gumicu za kosu, ako je dotrajala (proverite ligamente i tetive). Osloboditi se svega, do poslednje kapi, mrvice, ćelije, svega onoga što nam više ne donosi radost. Ako vidite začepljenje u odvodu ili zastoj u saobraćaju proverite svoju cirkulaciju, pokrenite vode vašeg bića ili ako “uobičajeno”,“rutinski kasnite” dobro bi bilo dodatno pokrenuti metabolizam. Dopustimo sebi da se pustimo, da sve pustimo, SVE. Kada pustimo sve mi ustvari imamo sve mogućnosti izbora, otvorene dlanove, naručje za NOVO.

Kada je čaša prazna i protočna, možemo je uzdići prema Univerzumu i sa zahvalnošću zamoliti "Dopuni, molim te."

Dozvolimo sebi ponekad da budemo prazni, da odjekujemo, i neka naši otkucaji srca odzvanjaju naš ritam unutra kao u pećinskom prostoru koji se otvara, osetimo to rasterećenje, tu lakoću! Prihvatimo sada prazninu sa poverenjem! 

Nešto novo dolazi. Pripremimo svoj život za to. Onda lagano, oslobodimo svoju maštu, poželimo dobrodošlicu inspiraciji, osetimo taj fini dodir intuicije i pozovimo je dušom da se manifestuje, da se MATERIJALIZUJE, jer o tome se ovde radi! Rađanje novih nas po našoj meri je u toku, presecanje pupčanika se podrazumeva. Ovaj veliki nebeski događaj  podseća nas, svesnu pažnju upućuje na telo, na stvarne vrednosti, oslobađa "to naše", milom ili silom. Naša autentična istina hoće da se materijalizuje, kao i naša suštinska vrednost, pa šta god to bilo. Šta je do sada bilo i kako smo se trošili, na šta smo se traćili ili investirali, treba osvestiti, prihvatiti, a onda prilagoditi, promeniti sećanje, namestiti našu ličnu potrebu za udobnošću i lakoćom na prvo mesto!!! Zapamtite, ako nešto nije prohodno, javlja se u vidu bola – blokade. (Pitajte svoje telo, ono će vam reći).

Pored sve snage i dinamike koje eklipsa sama po sebi donosi, dminantno su naglašene  još dve vrste konfiguracija T kvadrat i Lotos u kojima učestvuju skoro sve planete na nebu u trenutku lunacije. Naime, nebom najsnažnije vibrira T kvadrat koji opozicija svetala obrazuje sa Saturnom u Vodoliji, visoko u 10. kući. Ovo nas gura, uspravlja, zove na odgovornost, na disciplinovano ponašanje najpre prema sebi i svojoj najboljoj verziji. 

T kvadrat formacija koju Sunce i Mesec obrazuju sa Saturnom visoko u 10. kući, baš u fiksnom znaku Vodolije se oslikava na fizičkom nivou na vrhu naše glave i pita nas šta smo to naučili, šta upravo učimo? Koje učenje i znanje je potrebno spaliti, prevazići, premostiti. Gde smo to trebali i gde sada treba podvući crtu. Gde postaviti granice, barikade? Potreba je naglašena za mirom, jer samo mirni mi smo u stanju da zastanemo, umirimo se i čujemo sopstveni glas, zvezdu vodilju. Centrirani oko svoje ose mi smo u stanju da poslušamo svoje više ja, da kontaktiramo našu nit sveznajuću, da osvestimo svrhu postojanja i nastavimo tim putem. Baš tako mirni dobićemo i druga uputstva. Gde se to trošimo bespotrebno, gde curi naša energija, gde smo raspršeni. Gde su potrebne pobune i ustanci u našem biću, životu, a gde se to bunimo i borimo iako ništa po tom pitanju ne možemo da uradimo ili to i nema nikakve veze sa nama. Gde smo to pozvani da se celim svojim bićem konačno prezentujemo i budemo autentični MI, onakvi kakvim nas Univerzum poznaje i drži povezane u svetlosnom snopu. Sa jedne strane Saturn obrazuje kvadrat sa punim Mesecom u Škorpionu i poziva nas na izdržljivost, na trpnju, na snagu i hradrost vojnika ne dozvoljavajući emociju, dok Mesec vapi i tugaljivo sriče da ipak nešto oseća, da ima nešto u grudima. Mi svedočimo komunikaciji intuicije iz dubine, iz centra naše duše i glave. Mirni, u stanju smo da saslušamo i poslušamo, da postignemo balans i harmoniju koji su nam u ovom vremenu preko potrebni. Opozitno Mesecu, nalazi se Sunce u 12. polju Lunacije u široj konjunkciji sa Uranom na moćnom 15. stepenu znaka Bik, što može doneti potrebu i energiju za naglu promenu statusa, ciljeva, planova! Može doneti iznenadni upliv svesti, buđenje iz letargije i lenjosti, osvešćivanje i konačno pokretanje za sebe! Sunce je sekstilu sa planetama iz znaka Ribe, u napetom kvadratu sa Saturnom iz Vodolije što donosi u prvi plan energiju Sunca iz Bika. Ovo je energija usporavanja, zadržavanja, čvrstog držanja, želja, potreba, čulnosti, sticanja, prikupljanja, materijalizacije više, više i još više dokazuje sigurnost i udobnost, komfor pre svega! Ovo gomilanje bi moglo da vodi u večnost statike, da nije opozitne Škorpionske energije koja vodi u pročišćenje, u oslobađanje od viška, od tereta, od kilograma, od toksina, od toksičnih veza, prijateljstava, ubitačnih poslova, od navika i rutina koje mi više ne služe, već me i opterećuju. Energija Škorpiona i moćnog punog Meseca u ovom znaku otvara nam mogućnost za preporod, za transformaciju, za transmutaciju, za pražnjenje ostava, kanti i kontejnera, svih mesta na koje smo odlagali đubre i ono što se u vremenu u beskorisne stvari, naše vredno đubre pretvorilo. Otvara se mogućnost da se pročistimo, da damo, da odlijemo, da odvadimo, da se rasteretimo, da se olakšamo, da se rešimo celulita, masnih naslaga i ko zna kakvih još veza koje smo kroz život uzgajali, negovali, vukli i teglili, bezvoljno, ali u svetlu tradicije! Ovaj veliki moćni T kvadrat poziva nas ODGOVORNOST ZA SEBE, na DISCIPLINU, na pokretanje i kontinuitet, na balansiranje putem oslobađanja svega što nam više ne služi i ne radi za novo veće dobro za nas. Saturn je tu da nam ukaže na bezpotrebno opterećenje i da nam pomogne da zbacimo teret sa kičme, sa vrata. Da nam ukaže na samodestruktivnost. Saturn je tu da nas pokrene u oslobađanje i ispravljanje kičme. Tu je da nam ukaže na novi plan. Saturn je tu da nas uspravi oko naše niti, oko ose i uzdigne prema nebu, da stanemo visoko za sebe. Da nas podseti šta smo ono hteli i šta je sve spremno. Saturn je tu da nas nauči o značaju sada i ovde! DA nas nauči da preuzmemo odgovornost za svoje potrebe, za svoju sreću, obilje, radost i zadovoljstvo. Da nas nauči da prestanemo sa bežanjem, odlaganjima sebe i svega za sebe, da prekinemo sa PROKRASTINACIJAMA.

Takođe aktivirana su čak tri karmička čistača, tri lotos konfiguracije su veoma snažno postavljene i orijentisane u kojima učestvuju Sunce, Mekur, Jupiter, Mars, Mesec, Neptun i Pluton. 

Na vrhu jedne kao pravi važni aktivator nalazi se Jupiter u znaku Ovna u 11. kući i donosi novi nalet optimizma koji nas sprema za obilje budućnosti. On svesrdno pomaže i aktivira  trigon između vladara lunacije retrogradnog Merkura u Blizancima iz 12. kuće i retrogradnog Plutona sa krajnjih stepenova Jarca na vrhu 9. polja. Ukoliko nešto do sada niste smeli ili hteli sa svojim udruživanjima, prijateljstvima, ličnim šansama, sada ćete uleteti na krilima poverenja u sopstvene sposobnosti i mogućnosti. Zauzmite se istinski, jer vi jeste istina, to u vama je istinsko obilje koje treba da pokrenete! Ova konfiguracija rešava zapravo nešto vezano za odnose, ljubav u vezama, za odluke koje smo doneli brzo ili u mladosti, a sada nas bole. Možda ste pristajajli na manje, možda ste se sami vezali, odredili na štednju, na jeftinije, na stid i sram ako posegnete za promenom, za većim! Možda je potrebno okrenuti novi list ili odlučiti se za sebe i ličnu udobnost i sreću, ma šta o tome mislili drugi ili tradicija. Diplomatija uvek može doneti udruživanja i prijateljske odnose. Svakako obratite pažnju na svoje bubrege, bešiku, mokraćne kanale, lumbalni deo kičme. Kada čovek spusti svoje kriterijume i podcenjuje vrednost često dobijamo znake upozorenja preko našeg tela. Rešenje ne leži u novom tajnom odnosu, već u iznošenju sebe i svojih tajni na videlo sebi, u konačnom zauzimanju za sebe. 

Drugi lotos na vrh ističe Neptuna u prisnoj konjunkciji sa Marsom u znaku Ribe na početku 11. kuće kome podršku daju Sunce iz Bika u 12. kući horoskopa lunacije i opet retro Pluton. Inspiracija traži kanale da se manifestuje. Naša plima kreativnosti sada treba da bude prihvaćena i spuštena na zemlju, manifestovana. Važno je biti odmoran, jer ovde je krucijalno uzemljenje, ali opet i udruživanje. Garanciju osećaja lelujavosti potpisuje čitavo nebo trenutka, zato je u važno imati puno vere u sebe, u svoja dela, u kreativnost i odatle pronaći svoje jato istomišljenika. Imati poverenja i prepuštati se inspirativnom okeanu koji navire. Meditacije su preko potrebni instrumenti koji nam mogu obezbediti potrebnu dozu balansa i sigurnosti da se pustimo sa poverenjem u mrak, u nepoznato u nevidljivo! Snoviđenje i magična ostvarenja su samo deo čarolije koju možemo sada pokrenuti da radi za nas. Potrebno je pustiti se sa poverenjem u svoj život obilja, hrabro, smelo, na vrhovima prstiju. Ovo može biti rešenje za analizu svakog slučaja sreće, radosti, ljubavi, dečije igre i prepuštanja koja zapravo vodi do umanjenja i na kraju do pristajanja na služenje, na malo, na određeno, na “kako gazda kaže”. Rešenje za analitičara, kritičara i perfekcionistu u nama koji nas odvaja od polja svih mogućnosti samo zato jer ne zna šta tamo ima! Koji nam ne dozvoljava da zamaštamo jer šta ako zalutamo, šta ako nam se svidi, jer možemo da siđemo sa pameti. Koji nam ne dozvoljava da se obučemo moderno ili elegantno jer je to upadljivo i izvan okvira. Na nivou tela stomak i creva bi ovde mogla da se javljaju, kao i visok nivo nervne napetosti, osetljivost tela čak i bez dodira. Rešenje je da se pustimo na pučinu sa potpunom verom u svoju energiju, harizmu, u svetlost kojom zračimo. 

Treća takođe veoma važna lotos konfiguracija ističe značaj retrogradnog Plutona na vrhu 9. kuće u Jarcu koji podršku daje trigonu koji Mesec obrazuje redom sa Marsom, Neptunom i na kraju sa Jupiterom. Da, u pitanju je naša istinska potreba, velika kao kuća, potpuno voljna akcija koja nas vodi direktno do naše snovima određene misije i potpunog ostvarenja svrhe. Podršku daje magija koja se oslobađa kroz proces pročišćenja, puštanja svega što je staro, nepotrebno i prihvatanja onoga što je naše moćno, čarobno! Transformacija dosadašnjih ciljeva, promena kursa, određivanje i postavljanje suštinskog cilja sublimacijom, svođenjem na NULU i odatle određivanjem glavne teme našeg srećnog bitka. Ovo bi moglo rešavati neke tradicionalne “zapise”, porodične zakletve, moglo bi doneti neophodne prekide, zaokruženja koja nikada niko nije ni pokušao pre vas, a hteli su… na nivou tela manifestacija može biti preko grudi, bola u gornjem delu kičmenog stuba, problem sa desnima, emocionalna osetljivost, plašljivost. Ovo nasledstvo može biti rešeno tako što ga najpre potpuno pustimo naka ide, neka bude. Osetimo u potpunosti svoje telo, dah i obilje stvarnog srećnog bezuslovnog poseda. Posetimo celinu, puninu, sigurnost svog poseda. Osetimo celo svoje telo. Tek odavde možemo se prepustiti najvećem obilju koje dolazi baš za nas! Ne onome što je već određeno, procenjeno, namenjenjeno sa punom prikolicom sećanja, tradicije i obaveza, već onome što se pročistilo, resetovalo, postavilo na nulu, pa opet stiglo do vas jer jeste vaše, ali sada vi niste njegovi, njihovi! Tu je rešenje!  

Sunce u Biku u 12. kući u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji ipak ne dozvoljava anksioznost niti bilo kakva dalja odlaganja! Ovo nas gura i pokreće na svesnost, na aktivno učešće u životu. Svesnost donosi samopouzdanje, odlučnost u onome što jesmo i što osećamo unutar sebe da jesmo, a to će nas osloboditi!Kada su namera i prisutnost manifestovani kroz odlučnost, univerzum se za nas otvara!Potrebno je postaviti prioritete. 

Mars vladar Meseca je u konjunkciji sa Neptunom u znaku Ribe ide iz instikta, a osećaj je povezan sa intuicijom. Ovo treba povezati unutar nas, bez ukrštanja koplja, jer samo zajedno, celovito možemo postići prevazilaženje straha i karme Saturna i Plutona. Prošlost je deo istorije, moramo se dovesti u sada i ovde! Okruženi smo ljudima, projektima, idejama, mislima, očekivanjima, novostima, informacijama – kako uopšte uspevamo da odolimo.. Zahvaljujući energiji mi smo pročišćeni, jednostavni, otvoreni novom rođenju, predaji, novom samopouzdanju!

Venera vladarka 6. polja naše fiziologije i tela se nalazi na 15. kraljevskom stepenu prvog znaka zodijaka u pratnji Kirona, ali i Jupitera. Isceljenje tela, dugo tražena promena tela i to na nivou naših navika, rutine, fiziologije je pred nama! Omogućićemo sebi da naša lepota, naša lična istina, naše telo, da naša svetlost duše protekne slobodno, da se izrazi uspravno, hrabro. Uvidećemo da ma koliko bili mali, značajni smo jer smo deo svetlosnog snopa, značajno ogledalo Univerzuma. Uvidećemo da smo značajni jer smo bitni sebi, jer zavisimo od svoje želje i volje i ljubavi najpre prema životu, prema sebi. Izuzetno smo senzibilni u ovom vremenu i u stanju smo da osetimo šta naše biće želi i da to postavimo kao novo pravilo u cilju isceljenja, osećaja ljubavi u ličnom zagrljaju, obedinjenosti u celini. Započećemo najveću ljubav prema sebi, prema svom telu i to najpre promenom naših osnovnih navika.

Sve se aktivira kada smo voljeni, osećaj bliskosti, prave povezanosti, prisustvo čarolije, stvaranje magije, sve je moguće kada smo voljeni. Ljubav je odsustvo straha, a strah odsustvo ljubavi. Zato, pustimo strahove i sputavajuća ograničenja, pustimo podupirače za ego i opravdanja. Opustimo se u svojoj istini, u miru u duši. Napravimo mesta za ekspanziju ljubavi. Ovo donosi sigurnost i poverenje u skok kao i u stabilno, bezbedno prizemljenje u svojoj ljubavi, svojoj duši. Prihvaćenost u svojoj jedinstvenoj slobodi. Prihvatimo dar života u svom zagrljaju, prihvatimo dar ljubavi, dar isceljenja, dar predaje i puštanja svih strahova. Prihvatimo dar oslobođanja. Prihvatimo svoju puninu kako bi mogli da damo! Da pustimo! Da postanemo protočni za najradosnije obilje univerzuma – protočni za ljubav! 

Ovo je RESET momenat u svim galaksijama. Ovo jeste naša lična Supernova, eksplozija sjaja, ekspanzija bogatstva. Dozvoljava nam ovo vreme da krenemo napred kada se osetimo sigurno, udobno, sjajno, radosno, mudro i oslobođeno od svega što nećemo i konačno potpuno otvoreno za sve što hoćemo!

Prihvatimo sebe, zavolimo se i odatle dajmo sebi dozvolu za novu ljubav najveću!  

Rituali za ovaj period.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Mlad Mesec u znaku Rak

Mlad Mesec u Raku nas navodi da preuzmemo potpunu odgovornost kreirajući novi život za sebe. Ovo vreme veoma jasno ukazuje koliko smo sebi važni, koliko je važna naša ljubav, bliskost, nežnost i podrška koju sebi pružamo.

Saznaj više