Asteroid Afrodita – Met Gala i vašar taštine

Met Gala je u svetu mode događaj godine. Prilika da se bogati i slavni, naročito žene, prikažu u najspektakularnijem mogućem modnom izdanju. Prilika za kreatore da prikažu onu jednu svoju kreaciju koja će zaseniti sve druge.

Met Gala je u svetu mode događaj godine. Prilika da se bogati i slavni, naročito žene, prikažu u najspektakularnijem mogućem modnom izdanju. Prilika za kreatore da prikažu onu jednu svoju kreaciju koja će zaseniti sve druge. Ali i prilika za muzeje da zarade neki ekstra dolar.

Zato se nisam ni najmanje začudila što je jedan privatni muzej rešio da 'kapitalizuje' jedan od svojih kolekcijskih dragulja, čuvenu 'Mr President' haljinu Merilin Monro, a najčuvenija rijaliti zvezda da učini sve za par sati stiskanja u čuvenom komadu skupocenog tkanja i kupanja u fotografskim blicevima.

Odgovoriti na godišnju temu za većinu učesnika Met Gale nije prioritet. Tako da Kim Kardašijan nije bila jedina koja je temu promašila i od 'Gilded glamour' napravila zaključak na nivou moje desetogodišnje ćerke: da treba da bude nešto pozlaćeno i da ima neke veze sa istorijom. Uostalom, ko da je to bitno. Svi će se pitati kako je uspela da dobije haljinu i koliko je smršala da bi u nju smestila svoje raskošne obline (još raskošnije od Merilininih, zahvaljujući blagodetima plastične hirurgije). Nije bitna haljina, bitna je zvezdana prašina Merilin Monro kojom će se posuti ne baš toliko poštovana Kim.

Taština je to na kub, jer zato se i ide na Met Galu. Čekovi mogu da se ispišu i iza zatvorenih vrata.

Kad govorimo o taštini, ne možemo da preskočimo asteroid Afroditu. Asteroid Afrodita je, slično Veneri, simbol lepote, ljubavi i uživanja. Ono što je specifično za Afroditu je da se simbolika fokusira pre svega na fizički izgled i privlačnost, stil, estetiku, tako da je istaknuta često kod ljudi koji se bave modom, bjuti trendovima, modelingom, takmičenjima u lepoti i slično. U nižoj vibraciji, može biti opsednuta fizičkom perfekcijom i postavljati nehumano visoke standarde što se tiče izgleda i lepote.

Dakle, Kim Kardašijan ima Sunce u konjunkciji sa Afroditom i može se reći da oličava sve ovo što sam gore opisala. Njena Afrodita je u Škorpionu, pa ima naglašeno erotični stil, koji nekad može da asocira i na sado-mazo estetiku – znate ono kad se Kim utegne u neke latekse, kožu, trake…pa deluje kao da je došla sa snimanja filma za odrasle.

Merilin Monro ima Afroditu u znaku Raka, tako da je njen stil, iako isto erotičan, s obzirom da ima Lilit na Ascendentu, dosta prozračniji i ženstveniji.

Dve različite Afrodite će nositi jednu istu haljinu drugačije. Uostalom, ne verujem da je Kim imala za cilj da iskanališe Merilin Monro. Dovoljno je bilo da se ikonički oldtajmer provoza na taštinodromu.

Pored Venere i Neptuna, koji su vezani za glamur, lepotu i modu, asteroid Afrodita upliće svoj uticaj kad god imamo tu temu takmičenja u lepoti i stilu. Asteroid Afrodita crpi svoje simboličko značenje iz mitološke priče o čuvenoj jabuci razdora koju je Erida bacila među tri prelepe boginje Atinu, Heru i Afroditu sa porukom da je uzme najlepša među njima. Paris, kome je zapalo da presudi koja je od njih tri najlepša, jabuku je dodelio Afroditi. Ne zato što je mislio da je najlepša, već zato što mu je obećala lepu Helenu. Uostalom, lepota je relativna stvar.

Iako Merilin Monro nije više sa nama u ovoj dimenziji, njena natalna karta je još uvek živa i njene progresije će pokazivati da je čuvena zlatna haljina oživela! Deo njenog modnog stila i glamura oživeo je tog 2. maja 2022. zahvaljujući Kim Kardašijan, koju su mnogi optužili da skrnavi haljinu i mitski lik Merilin Monro. Da li je to možda istina iz nekog ugla gledanja koji je svakako opterećen raznim uverenjima o tome šta kako treba da se radi i ko šta zaslužuje, možda i jeste. Ali, kada si astrolog, imaš privilegiju da vidiš koliko su naša uverenja nebitna i koliko kosmos to uopšte ne zanima. Što se planeta tiče, ova haljina je pripala Kim, makar tih par dana ili par sati.

Ako pogledamo sekundarne progresije Kim Kardašijan, videćemo da je njen severni čvor egzaktno na Ascendentu Merilin Monro. Kim je smislila da utaži glad tog severnog čvora u Lavu tako što je pozajmila nešto od Merlininog izgleda i pojave. U njenim progresijama još vidimo da je Afrodita došla egzaktno na Ascendent i Lilit u direkcijama Merilin Monro na datum održavanja Met Gale, dok je Ascendent u progresijama Merilin Monro u blizini natalne Afrodite Kim Kardašijan.

Ako pogledamo progresije Merilin Monro vidimo da je asteroid Afrodita u egzaktnom kvadratu sa Ascendentom, u najvišoj tački, u zenitu, što ukazuje na isticanje njene simbolike. Venera u Lavu je egzaktno na natalnom Neptunu, a u bilizini su Mesec (vladar njene natalne Afrodite) i Neptun u egzaktnoj konjunkciji i na istom stepenu gde se nalazi Verteks u progresijama Kim Kardašijan. U direkcijama Merilin Monro vidimo da je Afrodita u blizini severnog čvora u Vagi i da se nalazi na istom mestu sa konjunkcijom Lilit i Plutona (vladar Afrodite) u progresijama Kim Kardašijan.

Njihove karte imaju jaku interakciju u tom momentu. Njhovo preplitanje je neporecivo. Sa čim sve to može imati veze i ko se sa čim slaže ili ne slaže, manje je bitno. Možda se svemir samo igra sa nama razotkrivajući besmisao naših malih igara taštine, koje pokušavamo da zamaskiramo moralnim činovima i moralnim sudovima. Možda naša površnost ne bi izgledala tako površna ako bismo samo priznali da neke stvari nemaju nikakav drugi smisao osim da izraze svoju estetiku i poberu uzdahe i aplauze. Ništa manje i ništa više.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Ovan, Cetus i Crvenkapa

Čitjući svojoj deci priče, mnogi nisu nikada ni razmišljali o njihovom dubljem značenju. Takođe, svako od nas je kao mali imao neku priču koju je najviše voleo. Baš ta priča oslikava srodnost sa njegovim tipom ličnosti.

Saznaj više