Astro fitnes prepoznavanje (drugi deo)

AstroFit program podrazumeva podrobno tumačenje natalne mape kao individualnog neba pojedinca, kao i pronalaženje jedinstvenog koda kroz tehnike prediktivne astrologije.

Kako prepoznati Horoskopski znak u fitnes klubu

Kako različiti znaci zodijaka pristupaju dijeti, vežbanju

Preporuka ishrane

… Podsećanje

Da li znate da postoji AstroFit dijeta?

To je poseban plan i program ishrane koji je Univerzum postavio uz sve vaše astrološke kodove, a koji se krije u svakom natalnom horoskopu.

AstroFit program podrazumeva podrobno tumačenje natalne mape kao individualnog neba pojedinca, kao i pronalaženje jedinstvenog koda kroz tehnike prediktivne astrologije. Uz ovako konkretno određenu ishranu, možemo osnažiti celokupno svoje zdravlje i biti super fit uz osnovni AstroFit program, na zabavan i uzbudljiv način.

Motivisana divnim uspehom kroz primenu programa sa klijentima došla sam na ideju da podelim sa vama još jednu širu sliku, lakše sagledivu i primenjivu, ali u osnovi veoma efikasnu. Ovog puta bih postavila, čini se, još opštije kodove "AstroFit Basics".

Ovaj tekst zapravo sadrži veoma ozbiljne i istinite materijale, dokaze koji su se ponavljali kao obrasci na ovako opštoj klasifikaciji u radu sa klijentima.

Svaki znak Zodijaka u osnovi jeste priča za sebe. Sunce je u tom znaku i svakako da ćemo na taj način sebe i ispoljavati. Naravno, Sunce jeste važan faktor i kanal za naše ispoljavanje, ali nije jedini i to veoma lako dokazuje astrologija. Baš zbog toga, dodala sam još boja, nijansi i začina koji najsnažnije mogu da se ispolje i okarakterišu jednu ličnost. Razmatra se znak na Ascedentu, vladar Asc, vladar Sunca, dominantna planeta, snažno naglašena kuća kojom prirodno vlada dati znak. Sve su ovo oznake i smernice koje mogu slično vibrirati i donositi manifestacije bliske tom znaku, te su tako i klasifikovani. Bilo da sliku posmatrate sa terena i fizičkih manifestacija ili tumačenjem natalne karte, prvo što će se primetiti i to sa velikom sigurnošću tvrdim su karakteristike koje navodim, a uz njih nudim i nepogrešive preporuke i rešenja.

Uzmite u obzir horoskop i postavku planeta kada vas klijeti pitaju za ovu temu, uputite im nekoliko kratkih fenomenalnih saveta. Čak i ako niste astrolog, a baš sad smišljate koju to dijetu i ishranu, vežbe i aktivnosti funkcionišu za vas, slobodno se prepustite preporukama i savetima u nastavku. Možda je baš široka perspektiva potpuno dovoljna da ostvarite svoje fitnes ciljeve, ali i podignete svesti o sebi i to na lak, brz, efikasan, nadasve zabavan i uzbudljiv način.

VAGA

Ukoliko imate Sunce u znaku Vaga, Ascendent (podznak) u znaku Vaga, dominantnu Veneru, snažnu 7. kuću natalnog horoskopa, tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Dominantna mantra Vage je BALANS! Bilo da održavaju svoju fit formu ili rade na sticanju iste, Vage to treba da rade na izbalansiran način. Naravno, bitno je da je nešto posebno i glamurozno, ali se ne treba prepuštati svojoj impresivnoj strani i nikako ne testirati redom dijete koje propagira “mudrac dana”, potrebno je zapravo pronaći neki blagi, razuman metod. Vage mnogo vole društveni život pa je važno izbegavati aperitive i apetisane, kuvere pre jela (slatka pića, penušava vina, čips, hlebčiće sa namazom, pica pane, koktel peciva i finger-food)! Kako onda nastaviti sa društvenim životom?? Vage ćete čuti kako na društvenim događajima govore kako su na posebnom, specijalnom režimu ishrane. Mogu se društvena zbivanja posećivati i ako se štapić celera ne umoči u pink sos od majoneza kada već u drugoj ruci stoji čaša penušavog šampanjca koji takođe može biti zamenjen kvalitetnim, sveže napravljenim sokom od maline ili višnje ili ukusnom, okrepljujućom izvorskom vodom.

 Ljudi rođeni pod izraženim uticajem znaka Vaga su društvena bića i vole da se povezuju sa drugima čak i dok vežbaju. Oni su najbolji sparing partneri, odlični za bilo koji sport u paru ili timu. Zabavni, društveni sportovi kao što su tenis, padel ili skvoš i svi timski akcioni sportovi preko mreže i sa mrežicom su savršeni! Usrećuje ih kada potroše novac na najbolju teretanu ili na najtraženijeg ličnog trenera, ali njima je potreban cilj prema kojem će raditi kako bi osetili da se to što rade isplati! Ponekad imaju tendenciju da preteraju, pa bi bilo dobro fokusirati se na održavanje uravnotežene rutine vežbanja. Vage vole vežbe koje im omogućavaju da izgledaju dobro i mršavije, briljiraju u timskom radu, joga im pomaže kod balansa. Uvek mogu odabrati dve vrste treninga, aktivniji i pasivniji, jer to umiruje tasove. Vage takođe vole jedan na jedan treninge gde zapravo neko drugi može da donese sve odluke umesto njih.

Prirodno, Vage mogu biti predivne kada je izgled u pitanju. Ovaj horoskopski znak zapravo i predstavlja simbol harmonije i balansa. Sama vaga je sprava na kojoj se svi usklađuju, proveravaju svoj nivo harmonije, svoje tako bitno spoljašnje i unutrašnje stanje lakoće. Ipak, poneka Vaga se može naći na bucmastoj strani. Ovo odstupanje za ličnost Vage samo znači da ima još toga da se voli, ako je to istina potrebno je samo malo motivacije za povratak u balans! Međutim, Vage umeju da budu neiskrene sa sobom, umeju da ostanu da trpe i tada se javlja višak stečen prikrivanjem emocionalnog nezadovoljstva, tada je potrebno vratiti se prvo na kod istine, a onda steći potpuno novu harmoniju! Čak i ako nose veći teret od većine, ipak izgledaju kao boginja Afrodita ili zgodni Apolon! “Najbolje izgledam kad se najgore osećam” je izjava kod koje Vaga treba da povuče ručnu kočnicu i da hitno počne da radi na zdravom odnosu sa sobom. Da otpusti terete i težinu koji je vuku dole u svakom smislu, zbog kojih poseže za spoljnim instant, veštačkim nosačima zadovoljstva i mira – SLATKIŠIMA! Vage vole slatke, divne, velike, kremaste, moderne kolače i torte, vole slatkiše i sve ugljene hidrate, soseve, prelive i glazure. Njih umiruje kada se nešto topi u ustima, to im pruža instant  podsećanje na harmoniju. Upravo ovo može biti Ahilova peta kada je u pitanju održavanje zdravog i skladnog  tela i svakog pokušaja mršavljenja.

 Vage generalno jedu uravnoteženu ishranu, baš kao što rade sa svim stvarima u njihovom  životu, ali tamo gde “zbog i zarad mira” prihvate teret, rešavaju ga zatrpavanjem sa spoljašnjim lepim. Postoje tako divna, prelepa rešenja za Vage! Vage su zainteresovane uvek za nove stvari i iz tog razloga, praćenje određene dijete može biti priličan izazov. U skladu sa tim, takođe mogu da potrče da se priključe na plan ishrane svojih prijatelja, da slede njihove ideje i rešenja nadajući se da će to isto raditi i za njih. Slobodno mogu koristiti neke stare, oprobane dijete. Ipak one već izbledele dijete u kojima se potpuno izbacuje jedna grupa namirnica definitivno nisu za ljude pod uticajem Vage. Potrebna je dijeta koja omogućava fino izbalansirane, pravilno kombinovane obroke satkane po malo od svega. Za Vage je neophodno da imaju poverenja u svoju pravu prirodu i onda iskrenošću prema sebi da odaberu iz osećaja koja je to ishrana efikasna (znaju to sami unutra)! Neki moderan metod, a opet sa razumnim granicama to je njihova priča. Stara pravila o ishrani dodirnuta novim dizajnom pripreme ili serviranja! Motivacija kod Vaga raste sa divljenjem i pažnjom bliskih ljudi, okoline, rođaka, partnera! Moja preporuka je fina, lagana, rafinisana hrana – sveže supice i jednostavni potaži, vegan suši, mali kompaktni zalogaji koji će zadovoljiti vaša čula još pri pogledu. Gozba za oči, ali u malim količinama (veličinama). Hrana na koju mogu da se fokusiraju su: spanać, grašak, sir, jogurt, orasi, jabuka, nar, grožđe i jagode.

ŠKORPIJA 

Ukoliko imate Sunce u znaku Škorpija, Ascendent (podznak) u znaku Škorpija, dominantnog Marsa ili Plutona, snažnu 8. kuću natalnog horoskopa, tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Škorpione krasi epitet da su prirodno zavodljivi, seksi i to im pomaže da ne moraju baš mnogo da brinu o tome kako izgledaju. Njihova harizma je više nego dovoljna da privuku dosta pažnje. Ipak, oni su tako ekstremni, strastveni i veoma brzopleti! Kao rezultat toga, mogu ugroziti svoje zdravlje. Srećom, priroda ih je nagradila magijom “latentnog feniksa” i u stanju su da prođu skoro kroz sve. Znak Škorpion može dati vredne radnike kada su fokusirani i usmereni ka postizanju cilja, a to se odnosi i na vežbanje. Jako je dobro za Škorpione da kada se odluče za neki cilj, ostanu u ovoj odluci i drže se cilja. Vežbanje je odličan način da oslobode svu tu nakupljenu tenziju koju nosaju okolo. Odličan napredak, olakšanje i oslobađanje od tenzije mogu postići na ekstremnim treninzima, pa su aktivnosti poput kardio treninga visokog intenziteta odgovor na sve molitve Škorpiona, baš kao i pasivni, ali vrlo moćni treninzi na elektrostimulatoru – Elektrona treninzi, jer se na ovaj način na tom dubokom, nesvesnom nivou obnavljaju i regenererišu sistemi za unutrašnju kontrolu. Škorpije ne rade ništa olako i ofrlje, a to se odnosi i na vežbanje i menadžerisanje težinom. Oni funcionišu kao tri musketara, po principu svi za jednog jedan za sve, ili su potpuno za ili neće uraditi ništa. Spolja uvek izgleda da neće uraditi ništa, ali oni zapravo prikupljaju resurse u dubokim kuloarima sećanja na zadovoljstvo i sreću iz pobede i postignuća i tada nezaustavivo kreću. Ukoliko Škorpion ima probleme sa fokusom, postaje sklon lenjosti i depresiji, hipohondriji i bolestima. E ovaj stvarno neće uraditi ništa samostalno! Potrebno je da se pokrene, da se seti feniksa u sebi. Kada su u zdravoj fazi, garantovano će biti najbolji u onome što rade. Lagane vežbe nisu Škorpionska tajna magija. Njihova praksa je mnogo sirovija, te uz sve kultivacije njima je potrebna intenzivna akcija poput borilačkih veština ili boksa. Brazilska Kapuera je takođe odličan vid kanalisanja, kardio vežbe i sveobuhvatni Elektrona treninzi. Ovo snažno vežbanje uvek treba da bude u pratnji joge i dugih vežbi istezanja pošto su skloni kidanju ligamenata i povredama izazvanim stresom. Uz sve prethodno navedeno preporučujem časove strastvenih plesova poput Tanga, Flamenka, kao i svih vrlo intenzivnih latino plesova. Tek ovako potpuno uključeni, fokusirani na sebe i za sebe, Škorpioni su u stanju da žive svoj najbolji život.

Svako lišavanje, kada je hrana u pitanju, jeste ekstremistička priča iz Škorpiona, ali nije rešenje za ovu energiju. Škorpije ponekad zaboravljaju da jedu, ili jedu sve, bilo šta. Ideja da idu na dijetu, odmah budi ekstremistu, biraju najintenzivnije  ili najčudnije. Naravno, Škorpije mogu da smršaju u rekordnom roku, samo da bi ućutkali ljude oko sebe. Ali još jednom, važno je paziti da se ne ode predaleko. Škorpioni mogu uglavnom da jedu šta god žele, jer su vođeni svojim instiktima, pa umeju da osete pretnju. Škorpioni se goje samo ako prelaze preko svojih instikta, “prihvataju zarad i zbog” tamo gde je neophodno otpuštanje, hirurško odstranjivanje. Skloni su žudnji za jakim ukusima, pa su beli luk i đumbir odlični za njih, ipak treba paziti sa ljutim začinima raspaljivačima energije. Ovde su neophodne namirnice bogate kalcijumom i proteinima, pa se prepustite mladom siru, jogurtu, pasulju i legumima, kao i zdravim životinjskim proizvodima. Svaka vrsta mesa je poseban izazov za Škorpije. Moj savet bi bio da apsolutno i potpuno pređete na vegeterijanski način ishrane, ili makar tri pita godišnje uvedite izazov od 28 dana BEZ MESA, bez proizvoda od mesa, ribe, morskih plodova ili proizvoda od njih. Škorpije bi trebalo da potpuno izbegavaju začinjenu hranu, crveno meso, alkohol, visoko masno suvo voće pošto su sami skloni gomilanju, zastojima, infekcijama bubrega i zatvoru. Inertna, impulsivna ishrana takođe treba da bude ograničena. Treba da jedu sve namirnice biljnog porekla koje imaju visok sadržaj gvožđa kao što su banana, kopriva, spanać, jabuka. Škorpionima zapravo raste moć računajući svaku sagorenu kaloriju, svaku pojedenu šargarepu ili list spanaća i preciznu količinu tegova koje treba da podigne kako bi dobili telo koje žele. Zato u ovu računicu treba da postave i ulje semenki bundeve i ulje noćurka za otklanjanje njihovih specijalnih slabih tačaka, odnosno zatvora, zastoja, nagomilavanja ili bilo čega što je vezano sisteme izlučivanja, debelo crevo i polne organe. Potrebno je da jedu visoko energetsku hranu, ali onu koja blaži i leči organizam. Bilo bi mudro da se oslobode sklonosti da zanemaruju zemaljsku hranu, za koju smatraju da je previše obična i nedovoljno tajanstvena. Hrana na koju se treba fokusirati: artičoke, kopriva, spanać, pečurke, čičoka, cvekla, bundeva, čokolada, kakao, banana.

STRELAC 

Ukoliko imate Sunce u znaku Strelac, Ascendent (podznak) u znaku Strelac, dominantnog Jupitera, snažnu 9. kuću natalnog horoskopa, tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Večiti optimisti i entuzijasti, obilje i preterivanje mogu se lagano izmešati u vašoj materijalizaciji stvarajući višak i masne naslage. Strelčevski san je da zapravo sede u začelju gozbe, stola sa obiljem svega, kao Bogovi sa Olimpa, oni jedu dok dišu vazduh i život ili obrnuto dišu i žive samo dok jedu. Baš ovde nastaje razlika u vrsti obilja koju će manifestovati, živeti. Moćni su iscelitelji, oni su tonik za dušu gde god se pojave i fenomenalni animatori. Na njihovom repertoaru i programu je redovno preterano popuštanje, jer oni zapravo žele da rade šta god hoće! Ukoliko bi se neko čak usudio da pomene dijetu? Sama ideja o tome ih tera da beže velikom brzinom, ili menjaju temu ili su zaista otišli!  Međutim, dešava se svim Strelčevima da sami iskuse nalete svesti, a onda odlučuju da se obuzdaju, i to na način izbegavanja, često opet kroz preterivanja. Oni bi za jedan dan, sa previše drastičnih mera da se reše viška kilograma, nabora na koži, bora i dosadnog okruženja. Moj predlog za Strelčeve je jednostavan! Potrebno je da budu umereni i da počnu da putuju. Da počnu da uče o onome što je njihov najveći izazov. Najbolje možete razumeti sebe i svoje potrebe za hranom kroz učenje o gastronomiji raznih zemalja. Obzirom da ste po prirodi veliki putnik, radoznali u svemu, otputujte u zemlju koja je kolevka vaše omiljene namirnice ili obroka. Ukoliko je to pasta sa parmezanom, pica ili raviole idite do Italije, ako su suši i alge idite do Japana, ako je lasi i raita idite do Indije, ako je humus idite do Libana, a ako ste za jasa piletinu skoknite do Senegala… Možete imati pravu ličnu duševnu poslasticu kada kasnije kod kuće sami pripremate ovo jelo i sa malo pronicljivosti servirate kao u nekom dalekom inostranstvu.

Strelčevska razigrana i avanturistička priroda čini ga savršenim kandidatom za aktivnosti kao što su KrosFit ili neke druge multidisciplinarne treninge visokog intenziteta. Važno je da ima zabave, da se menja, da je novo, da je moderno i da to radi ceo svet! Još ako ima nešto novo da se nauči u vezi toga ili kroz to Strelac je vrbovan. Sve novo i drugačije će ih za čas zainteresovati, probaće trčanje stazom ili pešačenje, iznenada će se prijaviti za maraton koji se održava negde gde su oduvek želeli da oputuju. Zahvaljujući svom avanturističkom duhu uživaće u novitetima kao što su trčanje u blatu i treninzi sa raznim preprekama, skakanjima, preskakanjima, padanjima i penjanjima. Vožnja brzacima snažnih reka takođe predstavlja njihovu potrebu i stil. Ponekad, od silne avanture i uzbuđenja imaju tendenciju da budu malo nefokusirani i nepažljivi pa se javlja sklonost povredama. Vrhunska postignića, kako spolja tako i iznutra ovi ljudi beleže kroz streličarstvo, mačevanje, polo i golf jer su ovo zapravo “next level” sportovi koji šire perspektivu, otvaraju neke potpuno nove horizonte, uče nas dinamici fokusa i ekspanziji elegancije, dostojanstva i sofisticiranosti.

Ljudi pod snažnim uticajem znaka Strelac su uglavnom najzdraviji od svih, potrebno im je dosta vežbanja, jer mnogo jedu. Trebalo bi da se koncentrišu na gornje butine u svom fitnes režimu jer su skloni gojaznosti, poremećaju jetre, dijabetesu, problemima sa kukovima i butinama. Potrebno je da nauče da potisnu nagon svojih spoljnih receptora ukusa i da izbegavaju brzu hranu, začine, sve vrste masti, kao i preterano slatke proizvode. U ishranu treba dodati cela zrna žitarica, zeleno povrće, beli luk, đumbir, dinje, papaju, guavu, mango, pomorandže. Ukoliko nisu već vegeterijanci, bilo bi dobro da bar crveno meso zamene ribom. Potrebno je uvesti namirnice bogate silicijum-dioksidom koji sadrži cvekla, smeđi pirinač, ovas i lisnato zeleno povrće, kao i bezalkoholno pivo, kvas, kafa i voda. Važno je da ostanu hidrirani. Vrlo dobro znaju kako da izbalansiraju jaku potrebu za šlagom, kremom, majonezom, za slanim ili slatkim koji nisu baš dobri za njihove arterije! Vino ostaje njihovo najveće iskušenje. Savet: Setite se da više volite kvalitet od kvantiteta. Setite se da je alkohol samo pokvareno voće. Uzmite sveže, zrelo, sočno voće.

JARAC 

Ukoliko imate Sunce u znaku Jarac, Ascendent (podznak) u znaku Jarac, dominantnog Saturna, snažnu 10. kuću natalnog horoskopa tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Disciplinovani i ozbiljni Jarčevi se uvek pojave tamo gde su zakazali, čak i kada im uopšte nije do toga. Oni imaju neverovatnu snagu volje, a vole da dokažu svoju lojalnost, poštenje i reč, svoju odgovornost i pouzdanost. Jarčevi sami po sebi instinktivno treniraju za maraton iako ih niko ne goni. Privlači ih uvek zdrava hrana i zdravi obroci. Njihovo zdravlje je njihov adut, zahvaljujući ovome! Tipičan Jarac, ostaje vitak, što odražava činjenicu da prirodu drže pod svojom kontrolom. S druge strane, baš zbog te striktnosti prema sebi može doći do nedostatka fleksibilnosti, pa je moguća sklonost nekoj vrsti krhkosti kostiju, ali ovo se može ublažiti pravilnim navikama u ishrani. Mnogo vole da brinu o svom zdravlju i više vole da vežbaju sami i to samo one aktivnosti koje zahtevaju disciplinu, kao što su trening otpora, vežbe izdržaja ili stare borilačke veštine koje su im se oduvek dopadale. Ukoliko postoje dani kada Jarčevi ne rade, mogu samo ponavljati vežbu koja im prilično prija. E sad, ovde samo treba da nauče da se puste, da odlete i pobegnu od tog projektantskog uma, da izađu iz izgradnje svog carstva na trenutak. Potrebno  je da pokušaju da smisle ovde nešto više, neki izazov. Jarac voli izazove i može mu se učiniti veoma interesantno penjanje po stenama, hajking, na ovaj način mogu napraviti svoj lični plan sa ciljevima ili se pridružiti nekoj grupi za osvajanje vrhova. Jarčevi nikada zapravo neće morati da brinu o svojoj težini,  jer njihova vladajuća planeta Saturn ih drži dugo sitim, zadovoljnim, mišiće vretenastim, a telo možda čak i pomalo mršavim. Ipak, da ne bude zabune, oni vole dobar obrok – ali to mora da bude upravo to DOBAR OBROK.

Ljudi pod izraženim dejstvom znaka Jarac zapravo i nisu neki ljudi od hrane. Skloni su čak da jedu samo da bi održali sebe, a ne iz zadovoljstva. Iako vole da se drže tradicije i jedu (domaće) namirnice koje uvek imaju tu u okruženju, bilo bi baš dobro za njih da se potrude da uključe više raznovrsnosti u svoju ishranu. Jarčevima je potrebno da postanu avanturisti. Možda će na ovaj način samo otkriti istinsku sklonost ka escargou, a možda i mnogo više od toga. Kao zemljani znak, bilo bi dobro da unose obroke koji će biti prava mera za njih. Odmereni i jasno odabrani obroci, sa žitaricama od celog zrna, potrebno je koristiti prokelj i zeleno lisnato povrće. Bitno je da izbegavaju preterivanja u količini, ali i brzinom unosa. Svaki zalogaj treba najpre da se žvaće 30 puta pre nego što se proguta. Jarčevi su veoma otporni i podsećaju nas da je poenta zapravo u postavljanu ciljeva. Zahvaljujući ovome njima nije problem da se drže strogog plana ishrane. U stvari, neće biti zadovoljni dok to ne isprate do najsitnijih detalja. Njima je bitan tačan broj, u tačno vreme… Ovde je neophodno popustiti malo. Potrebna je nežnost prema sebi. Da dozvole sebi dobru savitljivost kičme, vrata  i zglobova tako što će malo pomerati to tačno vreme, broj ili doba dana za svoje navike. Zahvaljujući Saturnovim uticajima, posebno su “razumni” u pogledu konzumiranja hrane.

Zapravo, od ranog detinjstva, Jarčevi su bili suzdržani, utegnuti i nezainteresovani za čudna iskustva, jer više vole jednostavnost, bar su tako naučeni! Njihova idealna rutina treba ipak da ima različite obrasce vežbi svakog dana, a ne samo da se prati fiksni obrazac. Potreban im je flou, kako bi zadržali fleksibilnost. Krutost dovodi od krtosti, a to onda do pucanja i loma. Potrebno  je da čuvaju kolena, kosti i zglobove u treninzima. Skloni su artritisu, povredama kolena, bolesti kostiju, kiselosti, sinusitisu. Trebalo bi da pojačaju unos toplih supa, potaža, pečuraka, morske hrane, voća, orašaste plodove i semenje, alkalne namirnice, hrane bogate mineralima, kalcijumom i vitaminima. Takođe, trebalo bi da izbegavaju pivo, gazirana pića, pasterizovane sokove, konzerviranu hranu, beli hleb i belo brašno. Za njih su najbolji tek spremljeni, fino balansirani obroci. Čaj od lana je idealan za zglobove. Obzirom da neguju obrazac izbegavanja sunčevih zraka, potrebno je voditi računa o nedostatku vitamina D, koji dugoročno može biti štetan. Preporučuje se prokelj – davno zaboravljeno povrće i dugo kuvana domaća jela. Sve supe, hladne i tople, odlične su i donose vam dosta mineralnih soli i vitamina. Hrana na koju se mogu fokusirati: kelj, kinoa, govedina, karfiol, praziluk i brusnice. Važno je da imaju dovoljno mlečnih proizvoda,  fosfora i kalcijuma.

VODOLIJA 

Ukoliko imate Sunce u znaku Vodolija, Ascendent (podznak) u znaku Vodolija, dominantnog Urana ili Saturna, snažnu 11. kuću natalnog horoskopa, tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Vodolijanski oslobodilački, revolucionarni, samostalni duh označava da ovi ljudi ne žele da budu deo tek tamo neke, bilo kakve mase. Vodolije ćete pre pronaći da rade neke jedinstvene vežbe za koje još niko nije čuo, ili bar nešto što je povezano sa strujom i čudnim spravama. Vole da spajaju više segmenata u svom vremenu i da postižu više rezultata istovremeno. Ovo nikako ne znači da samo vole da vežbaju sami, mnogo su efikasniji i bolje napreduju u grupnim treninzima. Vodolije su od onih “sve ili ništa” ljudi, oni idu žestoko, ili idu kući. Vežbe na otvorenom ili veliki centri za obuku su vrhunski melem za ovu nemirnu prirodu. Za Vodoliju je najgore čekanje i ta duga priprema za početak, jer zna da su iza kulisa zapravo skriveni strahovi od skoka i početka. Upravo zbog ovoga imaju tendenciju da se slabost manifestuje u donjem delu nogu, u predelu članaka, skočnih zglobova. Priroda proboja može doneti dalje sklonost ka naprezanju prilikom vežbanja, pa je neophodno obratiti posebnu pažnju na telo i znake bola koji ukazuju na granicu koju je moguće danas dodirnuti, a sutra prevažići! Vodolije moraju da shvate da je vežbanje odlično, pa makar to bila šetnja. Potrebno je da shvate da nisu vanzemaljci, da imaju ljudsko telo sa ljudskim funkcijama, i da to treba održavati u formi. Brza hrana, koka-kola sa ledom i igranje kompjuterskih igrica je siguran put ka zdravstvenim problemima! Važno je da ukapiraju da oni treba da se pobrinu da zaista jedu HRANU i vežbaju povremeno. Možda će uživati u cvekli, karfiolu i smokvama za promenu. Vodolije vole sportove koji su inkluzivni, i grupno orijentisani, a ako još uspeju da privuku i prijatelje da im se pridruže, to je još bolje. Svideće im se sve što je progresivno i uključuje kul sprave – počevši od Elektrone, pa sve do Fitbit uređaja, verujte nikada više neće biti kao pre!

Vodolijanska energija daje otvorenost za druge ljude i kao rezultat toga, često ovi ljudi rizikuju da zapostave sebe, što se tiče zdravlja i navika. Kada se kreću po različitim skupovima i organizacijama oni jedu sve što im je na raspolaganju, a ovo je njihova osnovna kardinalna greška. Kao da celo učenje pada u vodu i preostaje samo zakon mase, gladi i grabeža. Kada dođu u kontakt sa nekom dijetom ili takvom temom, ne treba menjati program ili društvo ili pak ako dođu u kontakt sa određenim društvom nije obavezno menjati svoja uverenja, način ishrane ili dijetu. Potrebno je poverovati da se nalaze “na pravom mestu u pravo vreme”! Telo Vodoliju ponekad zove da ga čuje i zahteva punu pažnju. Potrebno je iskoristiti to, i iskusiti ishranu i dijetu kao da su nova igra. Vodolijanska poznata sveobuhvatnost može se ovde pokazati veoma korisnom i može im omogućiti da posmatraju sopstveno telo kao polje za neverovatan eksperiment. Odavde je Vodolija spremna za svoju misiju, a to je da to podeli sa svojim prijateljima! Vodolije obožavaju večere sa prijateljima i uvek su na čelu svih namodernijih trendova ishrane, baš zato mogu sami da naprave večeru i to nešto potpuno neverovatno. Slobodno treba da se odvaže i naprave zdravu, dobro kombinovanu večeru za sve! Treba da dozvole sebi sve najbolje, pa čak i da naprave neki čuveni recept koji su videli na Epicuriousu. Potrebno je smanjiti unos kafe, kvasne namirnice i treba izbegavati nezdravo grickanje. Vodolije ipak vole da inoviraju svoju ishranu i srećom privlače ih neobične stvari. Zahvaljujući ovome mogu lako da prilagode svoju ishranu i na taj način ostanu na pravom putu zdravlja za svoje telo. Venska cirkulacija je veoma važna za Vodoliju. Potrebno je dodati đumbir, začine i lekovito bilje. Svi planovi i programi za detoksikaciju su pre svega namenjeni Vodolijama! Pridržavanjem oni mogu poboljšati svoje zdravlje i utanjiti obim struka. Astrološki profil Vodolijama sugeriše da ograniče konzumiranje mesa, gaziranih napitaka i naročito alkohola. Hrana na koju se treba fokusirati: tofu, pirinač, prokelj, kesten i peršun.

RIBE 

Ukoliko imate Sunce u znaku Ribe, Ascendent (podznak) u znaku Ribe, dominantnog Neptuna ili Jupitera, snažnu 12. kuću natalnog horoskopa, tada je ovo tumačenje zapravo vaš prvi bazni odraz, putokaz, ali i kanal za početak potrebnih promena.

Znak Ribe najavljuje osetljivost u kontaktu sa stvarnim, spoljnim svetom, a ponekad, čak nedostaje i akutna svest o sopstvenom telu. Metabolizam je često spor, i trebalo bi pripaziti na zdravlje, jer njime zapravo  vlada psiha. Srećom, ovi ljudi imaju vrhunsku intuiciju koja ih je obdarila i izuzetnim lekovitim sposobnostima. Ribe krajnje prirodno, intuitivno i instinktivno tačno znaju šta je dobro za njih i kako da koriste hranu kao lek.

Ribe imaju za fokus da usklađuju i povezuju um sa telom. Vežbanje je za ove ljude potpuno besmisleno ukoliko to ne koristi umu i duši. Naravno, znak Ribe uvek asocira na rođene u vodi, na vodene sportove, na plivanje u okeanu, na časove plivanja ili čak samo preplivavanje bazena jer su to savršene vežbe za ove ljude. Vodeni sportovi poput surfovanja koji omogućavaju da se čovek oseća kao sirena, bestežinski. Ovo je vežbanje koje na poklon nudi i vreme za predah od stvarnosti, vreme da spoznaju da je ovo apsolutno najbolji život. Mnoge Ribe su visoko muzički aktivne, pa tako ples može biti jedan od čudesnih načina da smršaju, da pobegnu, ali i postanu prisutni u isto vreme – plus dobiju zgodno telo! Svako vežbanje uz muziku je takođe hrana za dušu – preporučene su Zumba ili Pound grupe. Ovi ljudi hranu za svoju psihu pronalaze uključivanjem meditacija u program treninga.

Ribe uvek teže za savršenstvom, čak i u hrani koju jedu. Ovo su za njih ozbiljne stvari i ne vole nikakva ograničenja. Često imaju tendenciju da se prejedu zbog stresa koji se akumulira u tom procesu jela i žurbe. Važan savet za ovaj znak je da nikako “ne jedu svoja osećanja” – kada su emotivni, skloni su da koriste hranu kao umirenje i onda definitivno imaju problem sa zatrpavanjem i viškom kilograma. Neke Ribe su možda sklone dobijanju na težini, ali samo zato jer je hrana postala zavisnost ili bekstvo od problema. Postati svestan onoga što stavljaju u usta i jasnog razloga zašto to rade, zapravo može zauvek promeniti njihov odnos prema hrani. Obzirom da je ovo vodeni znak, najbolje je izbegavati preterano uljanu i slanu hranu. Potrebno je da biraju lagane, sveže sastojke. Telo će iskazati svoju zahvalnost za ovo. Kada je ishrana u pitanju, Ribe se prepuštaju željama i žudnji, a to se odnosi i na dijete. Vole morske plodove i ribe što je jednostavnije moguće pripremljene. Takođe, izbor Riba će uvek biti hrana puna vode i vitamina, ona koja hidrira kao što su krastavci i medene dinje. Obzirom da su ponekad lenji da promene svoj meni, pa umeju da uđu u kolotečinu jednoličnosti, dobro bi bilo s vremena na vreme da idu na dijetu na bazi smutija, sa jakim detoks efektima, koji se mogu brzo pripremiti. Hrana na koju se treba fokusirati: sočivo, patlidžan, med, slatki krompir i kruške. Za kraj, citrusno voće bi moglo da bude vrlo prijatan način za Ribe da ulepšaju svoja jela.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venerina poruka

Vreme u kojem se nalazimo je zanimljivo po mnogo čemu i svako može primetiti na šta ga ono proziva. Ono što je svima zajedničko, jeste poziv Venere da izbalansiramo i pomirimo suprotnosti u sebi, koje se uvek ogledaju u jednom, ličnom odnosu.

Saznaj više